marţi, 16 iulie 2019

Centurionul armatei romane și-a chemat oastea la luptă! Teatrul marii bătălii dintre daci și romani este pregătit!

Un centurion din armata romană a venit să cerceteze tabăra unde peste două zile va începe Festivalul Antic Tomis. Mâine îi sosește armata, tocmai de aceea a venit să inspecteze locul unde va purta marea bătălie cu dacii și goții.

Iar aceasta este doar o mică parte din Festivalul Antic Tomis, a cărui a doua ediție se va desfășura la Constanța, dar și în stațiunea Mamaia.

„Vevi, vidi, aleargă, cu arma pregătită de luptă! Acesta este îndemnul de luptă pe care-l va rosti centurionul Caius Iulius Certus, ofițer al armatei romane, în marea bătălie pe care o va da în cadrul Festivalului Antic Tomis, din acest weekend, cu dacii.

A sosit încă de astăzi să inspecteze locul unde mâine își va instala tabăra de luptă și unde urmează să sosească legiunile sale.

Festivalul Antic Tomis va reproduce marea bătălie dintre daci și romani de acum două mii de ani, vineri, în prima zi a festivalului, imediat după parada de deschidere.

Aceasta va porni din fața unui centru comercial din Constanța și va înainta pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, până în tabăra din parcul Tăbăcărie, din apropiere de Satul de Vacanță.

În a doua zi a festivalului, sâmbătă, după ce turiștii vor vizita ateliere de ceramică, fierărie, țesătorie ori de gastronomie antică, pot participa la concursuri de suliță și tir.

Apoi, spre seară, războinicii daci, romani și goți, împreună cu întemeietoarea cetății de la Pontus Euxinus, Tomiris, vor defila prin stațiunea Mamaia.

Duminică, dacii și romanii se întorc în Constanța, unde vor participa la a treia paradă, care se va desfășura din zona Capitol, pe bulevardul Tomis, până la poalele cetății Tomis.

Peste 12 mii de vizitatori preconizează organizatorii la a doua ediție a Festivalului Antic Tomis, un număr dublu față de anul trecut.

Comenteaza aceasta stire

Criminal în libertate: Patru oameni înjunghiați, iar un altul lovit cu mașina în Timiș/ Un bărbat, atacat în parc, a murit
De Neptun TV 3 iulie 2019

Un bărbat și o femeie, soț și soție, au venit în parc cu bicicletele pentru a face mișcare. La un moment dat, un tânăr în vârstă de 33 de ani, din localitatea Bichigi, a scos un cuțit, pe bărbat l-a înjunghiat mortal, iar pe femeie a rănit-o grav.

CONSTANȚA. Tânăr prins în flagrant cu droguri, pe care intenționa să le vândă la un festival de pe litoral
De Neptun TV 2 iulie 2019

Surse din rândul anchetatorilor au spus că bărbatul se pregătea să vândă drogurile la un festival care are loc în acest sfârșit de săptămână pe litoral.

CONSTANȚA. Trei fete rănite în fața unui centru de examen de Bacalaureat. Un șofer de 18 ani a intrat cu mașina în stația de autobuz
De Neptun TV 1 iulie 2019

Trei fete au fost lovite într-o stație de autobuz din fața unui liceu, de un șofer de 18 ani care a intrat pe contrasens. Victimele au fost duse la spital.

CARNAGIU. O familie care se întorcea din Grecia, spulberată de un șofer teribilist - cinci oameni au murit, iar alți doi sunt în stare critică!
De Neptun TV 30 iunie 2019

Un grav accident rutier s-a produs în noaptea e 29/30 iunie, pe drumul european 581, în localitatea Bădeana din județul Vaslui. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte șapte au fost rănite, două dintre ele, printre care o adolescentă de 15 ani, fiind în stare critică.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Femeie însărcinată, lovită de mașină. TRAGEDIE
De Neptun TV 29 iunie 2019

O femeie în vârstă de 37 de ani, însărcinată în 8 luni, a fost lovită de un autoturism după ce a traversat strada prin loc nepermis.

CONSTANȚA. Marea face, din nou, victime! Un bărbat s-a înecat
De Neptun TV 25 iunie 2019

Salvamarii s-au apucat de protocolul de resuscitare .La fața locului au intervenit echipajele Smurd Fripis și SMURD C.

VIDEO. Noi imagini cu fetița de la Baia de Aramă, după ce a ajuns la familia adoptivă: 'Mama ei o filmează. Nu comentăm despre proteste'
De Neptun TV 23 iunie 2019

Familia adoptivă a fetiței de 8 ani a făcut, duminică, publice noi imagini, în încercarea de a demonstra celor care protestează în Baia de Aramă că fetița este bine.

Accident GRAV între microbuz și un TIR: patru oameni au fost răniți
De Neptun TV 19 iunie 2019

În urma impactului, patru persoane, șoferul microbuzului și trei pasageri, au fost rănite.