sîmbătă, 23 iunie 2018

CHINA SKYNET! O rețea imensă, compusă din 20 de milioane de camere video, va supraveghea fiecare aspect din viața chinezilor - VIDEO

CHINA SKYNET! O rețea imensă, compusă din 20 de milioane de camere video, va supraveghea fiecare aspect din viața chinezilor - VIDEO

BIG BROTHER devine realitate! Un sistem ultrasofisticat, alcătuit din 20 de milioane de camere video, centre de monitorizare și echipamente conexe, va supraveghea fiecare aspect din viața chinezilor. Fiecare trecător de pe străzilei imensei țări va fi filmat, identificat și etichetat, făcând imposibil orice derapaj de la legile în vigoare sau directivele partidului.

Autoritățile chineze au instalat un sistem complex, compus din peste 20 de milioane de camere video dotate cu inteligență artificială, considerat deja a fi cel mai avansat tehnologic din lume. Oficial, se urmărește identificarea rapidă a crimnalilor și altor infractori cu ajutorul tehnologiei de recunoaștere facială, totul ca parte a operațiunii SkyNet - programul chinezesc aticorupție, scrie Daily Mail.

Televiziunea Centrală Chineză prezintă imagini capurate în timp real de sistemul CCTV, unde fiecare trecător este etichetat instant cu detalii privitoare la vârstă, gen și culoarea hainelor. Aceeași tehnologie se aplică și în cazul vehiculelor, identificate după număr, marca mașinii și culoare.

Sistemul de supraveghere a stârnit deja temerile cetățenilor chinezi, care se tem că acesta este utilizat pentru monitorizarea vieții lor private.

'De ce exista atât de multe cazuri de răpiri de copii, dacă SkyNet este funcțional? Funcționează acesta în realitate și face ce se spune?', se întreabă utilizatotii unor site-uri. 'Nu mai există intimitate sub supravegherea', scrie un altul, citat de Daily Mail.

Comenteaza aceasta stire

Tânără arestată în Rusia - Karina este acuzată că spiona în favoarea României!
De Neptun TV 20 iunie 2018

Aceasta riscă până la 20 de ani în închisoare dacă va fi găsită vinovată, informează presa rusă.

ATAC ARMAT în fața unei școli din Marea Britanie
De Neptun TV 18 iunie 2018

Poliția a fost alertată de localnici care au auzit o serie de împușcături.

Summit istoric Donald Trump-Kim Jong-un: Cei doi lideri au dat mâna în Singapore
De Neptun TV 12 iunie 2018

Președintele american Donald Trump a declarat că summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a desfășurat "neașteptat de bine", anunțând că cei doi vor semna un document important, relatează site-ul agenției Reuters.

Donald Trump, izolat la summitul G7 pe fondul disensiunilor privind Rusia, comerț, schimbări climatice
De Neptun TV 9 iunie 2018

Trump, care a avut o întrevedere cu președintele francez Emmanuel Macron ]n cursul summitului, a declarat că relația este specială, dar uneori se întâmplă să fie testată atunci când vine vorba de comerț.

VULCANUL Fuego din Guatemala, cea mai violentă erupție din ultimii 40 de ani: Cel puțin 25 de persoane au murit, iar sute au fost rănite! GALERIE FOTO/VIDEO
De Mediafax 4 iunie 2018

Vulcanul, situat la aproximativ 40 Km sud-vest de capitala Ciudad de Guatemala, a revărsat o cantitate uriașă de lavă și cenușă, aruncând în aer bolovani de mari dimensiuni. Potrivit experților, această erupție este cea mai mare din 1974, relatează BBC.

Israelul a atacat obiective din Fâșia Gaza, în replică la cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014. Raiduri de o violență extremă
De Neptun TV 30 mai 2018

Autoritățile militare de la Tel Aviv a anunțat că a lansat peste 35 de raiduri aeriene ce au vizat poziții ale Hamas și Jihadul Islamic, în replică la ceea ce Israelul a catalogat ca fiind cel mai amplu bombardament lansat din regiunea palestiniană după războiul din 2014.

ALERTĂ CU BOMBĂ înaintea finalei Ligii Campionilor: Stații ale metroului de la Kiev, evacuate!
De Neptun TV 26 mai 2018

Forțele de securitate au evacuat pasagerii după ce au primit un apel telefonic ce semnala presupusa existență a unei bombe, în jurul orei 13.