joi, 20 septembrie 2018

CHINA SKYNET! O rețea imensă, compusă din 20 de milioane de camere video, va supraveghea fiecare aspect din viața chinezilor - VIDEO

CHINA SKYNET! O rețea imensă, compusă din 20 de milioane de camere video, va supraveghea fiecare aspect din viața chinezilor - VIDEO

BIG BROTHER devine realitate! Un sistem ultrasofisticat, alcătuit din 20 de milioane de camere video, centre de monitorizare și echipamente conexe, va supraveghea fiecare aspect din viața chinezilor. Fiecare trecător de pe străzilei imensei țări va fi filmat, identificat și etichetat, făcând imposibil orice derapaj de la legile în vigoare sau directivele partidului.

Autoritățile chineze au instalat un sistem complex, compus din peste 20 de milioane de camere video dotate cu inteligență artificială, considerat deja a fi cel mai avansat tehnologic din lume. Oficial, se urmărește identificarea rapidă a crimnalilor și altor infractori cu ajutorul tehnologiei de recunoaștere facială, totul ca parte a operațiunii SkyNet - programul chinezesc aticorupție, scrie Daily Mail.

Televiziunea Centrală Chineză prezintă imagini capurate în timp real de sistemul CCTV, unde fiecare trecător este etichetat instant cu detalii privitoare la vârstă, gen și culoarea hainelor. Aceeași tehnologie se aplică și în cazul vehiculelor, identificate după număr, marca mașinii și culoare.

Sistemul de supraveghere a stârnit deja temerile cetățenilor chinezi, care se tem că acesta este utilizat pentru monitorizarea vieții lor private.

'De ce exista atât de multe cazuri de răpiri de copii, dacă SkyNet este funcțional? Funcționează acesta în realitate și face ce se spune?', se întreabă utilizatotii unor site-uri. 'Nu mai există intimitate sub supravegherea', scrie un altul, citat de Daily Mail.

Comenteaza aceasta stire

URAGANUL FLORENCE. Cel puțin 12 morți, peste 800.000 de gospodării fără curent electric. Trump va ajunge în zonele afectate!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

Cel puțin cinci persoane, inclusiv o mamă și copilul ei, au murit în Carolina de Nord, pe măsură ce furtuna tropicală Florence se deplasează încet prin Carolina de Nord și Carolina de Sud, au anunțat autoritățile locale, transmite postul CNN.

17 ani de la atacurile teroriste din 11 septembrie 2001
De Neptun TV 11 septembrie 2018

Circa 3.000 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din 11 septembrie, care încă mai modelează politica americană, cu toate că ele sunt mai puțin prezente în conștiința publică, la 17 ani de la producerea lor.

SUA, Franța, Germania și Canada susțin acuzațiile Londrei privind implicarea Rusiei în cazul Skripal
De Neptun TV 6 septembrie 2018

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

Stare de urgență din cauza uraganului Gordon
De Neptun TV 5 septembrie 2018

Reprezentanții NHC au avertizat că uraganul reprezintă „o amenințare a vieții cetățenilor”.

INCENDIU DEVASTATOR. Luzia, cea mai veche fosilă umană, transformată în cenușă
De Neptun TV 4 septembrie 2018

O altă posibilă origine a incendiului ar fi un scurtcircuit, a adăugat Leitao.

ATAC ARMAT. Zece persoane, împușcate într-un ansamblu rezidențial. Trei sunt în stare critică
De Neptun TV 3 septembrie 2018

Oamenii au mers afară pentru a juca jocuri într-o zonă comună a ansamblului rezidențial în care se găsesc circa 100 de locuințe, a precizat poliția.

Marea Britanie se îndreaptă tot mai vizibil către un Brexit fără acord cu UE. Theresa May promite că nu va face niciun compromis
De Mediafax 2 septembrie 2018

Premierul a promis că nu va fi „presată” să ia nicio decizie contrară principiilor sale în timpul negocierilor.