marţi, 19 februarie 2019

UPDATE. Ciclonul ZORBAS a lovit Grecia. Zone întregi inundate. Ploi puternice și valuri de 11 metri înălțime în larg. Mii de turiști au părăsit de urgență Insula Santorini. VIDEO

După furtuna Xenophon care a afectat Grecia la începutul acestei săptămâni, meteorologii au anunțat un ciclon numit Zorbas, care s-a mutat sâmbătă spre sud, afectând Peloponezul, Creta, Attica și Evia de Est, precum și o mare parte din Marea Egee, relatează site-ul greekcitytimes.com.

Ciclonul mediteranean Zorbas a lovit orașul Methoni din sudul peninsulei Peloponez

Ciclonul mediteranean Zorbas, care se dezlănțuie în sudul peninsulei Peloponez a lovit sâmbătă orașul Methoni de pe litoral provocând haos pe plaja principală unde mai multe ambarcațiuni au fost răsturnate, informează site-ul greekreporter.com.

Într-un filmuleț postat pe site-ul greekreporter se poate observa cum puterea ciclonului își face simțită prezența cu furie. Ambarcațiunile sunt răsturnate și aduse la țărm, vântul străpunge barurile de pe plajă și umbrelele sunt luate de vânt, în timp ce apa acoperă plaja.

Zorbas a lovit Peloponezul sâmbătă dimineața, cu ploi torențiale și valuri care s-au abătut asupra orașelor de pe litoral, precum Methoni, Finikounda, Koroni și Kalamata, viteza vântului ajungând până la 90 km/ h.

Methoni este o destinație turistică populară, renumită pentru castelul său venețian, spălat de mare, lângă o frumoasă plajă de câțiva metri lungime.

Potrivit ultimelor informații, Grecia a fost lovită în urmă cu puțin timp de ciclonul Zorbas, cu ploi puternice și mare agitată. Primele imagini video au fost postate de localnici și agenții meteo din orașul Kalamata, aflat în sudul peninsulei Peloponez, dar și din insula Creta.

UPDATE ORA 12.30 Autoritățile au închis zeci de drumuri din centrul și nordul Peloponezului, iar orașul Argos a fost inundat atunci când apa a trecut peste barajele a două râuri din apropiere.

Atena și regiunea Attica au fost lovite în după-amiaza zilei de sâmbătă. Vechea autostradă națională din vestul regiunii, lângă orașul Mandra de pe litoral, unde inundațiile de anul trecut au luat 23 de vieți, a fost închisă traficului. 

Zona cea mai grav afectată a fost Messinia, în sud-estul peninsulei Peloponez, unde capitala Kalamata și satele de pe litoral, Methoni și Finikounda, fiind inundate de valuri.

Anterior, ciclonul a lovit coastele sudice ale Peloponezului, dărâmând copacii și scufundând vasele de pescuit și iahturile.

Potrivit unor imagini postate de utilizatori pe Twitter, mii de turiti încearcau să părăsească Insula Santorini, înainte ca ciclonul Zorbas să ajungă și în insula din Marea Egee.

 
 

 

 

 

Comenteaza aceasta stire

Cazul Skripal: Starea de sănătate a fostului spion rus otrăvit cu agentul chimic Noviciok s-a schimbat
De Mediafax 18 februarie 2019

Unele studii sugerează că expunerea la acest tip de agent chimic poate duce la pierderea memoriei pe termen lung și de asemenea, poate cauza probleme musculare.

România îl recunoaște pe Juan Guaidó ca președinte interimar al Venezuelei!
De Neptun TV 8 februarie 2019

Președintele Klaus Iohannis, ca titular al deciziilor de politică externă a României și ca reprezentant al României în plan extern, a decis recunoașterea lui Juan Guaidó în calitatea de președinte interimar al Venezuelei, anunță Administrația Prezidențială.

Criza din Venezuela. Nicolas Maduro amenință cu izbucnirea unui război civil și avertizează SUA
De Mediafax 4 februarie 2019

„Îmi doresc ca nimeni să nu mai intervină în afacerile noastre interne... suntem pregătiți să ne apărăm țara”, a adăugat Maduro.

Nota de plată a Brexit: ce pagube a creat până în prezent!
De Neptun TV 3 februarie 2019

Nota de plată a Brexit: ce pagube creat până în prezent

La un pas de război? Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că Rusia a suspendat Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare
De Neptun TV 2 februarie 2019

Liderul de la Kremlin le-a mai spus oficialilor ruși să nu inițieze discuții privind dezarmarea cu Washingtonul.

LEGEA MARȚIALĂ ar putea reveni în actualitate în Marea Britanie
De Neptun TV 27 ianuarie 2019

"Tema majoră în toate planurile pentru un Brexit fără acord este nesupunerea civilă și teama că va conduce la decese în eventualitatea unor penurii alimentare și medicale", a declarat o sursă pentru ziar.

TRAGEDIE! ATAC ARMAT la o bancă! Un fost gardian a UCIS 5 persoane
De Neptun TV 24 ianuarie 2019

Momentan nu se cunoaște dacă atacul a început ca un jaf armat, a declarat un purtător de cuvânt al Poliției din Sebring, un mic oraș din Florida cunoscut pentru o cursa auto anuală de anduranță de 12 ore.

Lista nominalizărilor la premiile Oscar 2019; 'The Favourite' și 'Roma', câte zece selecții
De Mediafax 22 ianuarie 2019

Lungmetrajele "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, și "Roma", de Alfonso Cuaron, conduc, cu câte zece selecții, în topul nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a galei Oscar, care va avea loc pe 24 februarie, la Los Angeles.

Cum este viața intr-un oraș ÎNECAT ÎN ÎNTUNERIC. Aici omenii stau in beznă totală 65 de zile pe an. GALERIE FOTO
De Neptun TV 21 ianuarie 2019

Denumit anterior Barrow, orașul Utqiagvik este centrul economic al circumscripției North Slope. O parte dintre cetățeni lucrează în cadrul industriei de petrol, alții se bazează pe munca la stat, iar alții pe turism. De ce ar veni cineva într-un loc atât de îndepărtat în nord, cu o climă atât de capricioasă?