marţi, 26 martie 2019

Cine sunt cei cinci prieteni care au murit în urma unui accident cumplit. Cinci familii distruse: 'Mi-a spus de fiecare dată că el și mort se întoarce acasă'

Cine sunt cei cinci prieteni care au murit în urma unui accident cumplit. Cinci familii distruse: 'Mi-a spus de fiecare dată că el și mort se întoarce acasă'

Cinci destine au fost frânte, duminică dimineață, într-un accident care a avut loc la Vadu Moldovei, în județul Suceava. Trei dintre victime aveau doar 17 ani, un alt băiat avea 18 ani, iar șoferul 21 de ani.

Cinci tineri au murit duminică dimineața, pe drumul european E 85, în Vadu Moldovei, după ce mașina în care se aflau a intrat în coliziune cu un autotren.

La fața locului au intervenit pompierii militari de la Detașamentul Fălticeni cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, precum și două echipaje de Serviciul Județean de Ambulanță Suceava.

Potrivit Agerpres, la locul accidentului salvatorii au găsit cinci victime încarcerate, toate din autoturism și toate fără semne vitale, cu leziuni extrem de grave, personalul medical fiind nevoit să declare decesul acestora. Autoturismul care a intrat în coliziune cu tirul, înmatriculat în Turcia, a fost grav avariat.

Trei dintre victime erau în vârstă de 17 ani, una de 18 ani, iar șoferul avea 21 de ani. Potrivit NewsBucovina.ro, cei trei minori erau din comuna Bogdănești. Un alt tânăr era din aceeași comună cu minorii, iar o altă victimă din comuna Râșca.

Potrivit sursei citate, la volan se afla Narcis, tânărul de 21 de ani.  El s-a întors de la muncă din Anglia în urmă cu două zile și voia să facă sărbătorile acasă. De dor și-a sunat prietenii, patru la număr, ca să meagă la film în Suceava. Niciunul dintre cei cinci tineri nu s-a mai întors acasă.

Printre victime este și Gabriel Bârgoanu, din Bogdănești. Tânărul a murit la doar 17 ani. Mama lui, Mihaela, a mărturisit pentru adevarul.ro că nu îi vine să creadă ce s-a întâmplat și încă își mai așteaptă copilul acasă. Femeia povestește că și-a atenționat băiatul de multe ori să aibă grijă, că se produc multe accidente rutiere.

“Mi-a spus de fiecare dată că să stau liniștită că el și mort se întoarce acasă. Eu îl aștept. Avea 17 ani. Mi-a spus că merge cu niște prieteni la Suceava, la cinema. I-am trimis două mesaje și nu mi-a răspuns. Eram îngrijorată pentru că era aproape de miezul nopții și nu era acasă. Pe la 23.45 l-am sunat și am vorbit cu el și mi-a spus că este în discotecă la Vadu Moldovei. Se auzea o dobă și mi-a spus că cineva bate doba. L-am întrebat dacă mai stă și mi-a spus că vine peste puțin timp. Pe la ora 2.50 am încercat din nou să îl sun, dar mi-a intrat căsuța vocală. Pe la 5.30 a venit poliția și m-a anunțat. Băieții au fost colegi de mici, de la grădiniță până în clasa a VIII-a. Erau prieteni și vecini apropiați”, a spus Mihaela Bârgoană.

În mașina morții s-a aflat și Ionuț Moaleș, în vârstă de 20 de ani din Bogdănești. Tatăl acestuia a povestit pentru sursa citată cu ochii în lacrimi că și-a așteptat băiatul acasă toată noaptea, dar nu a mai venit.

“Nu știu cum s-a întâmplat. Aseară s-a dus la un vecin ca să stea de vorbă. L-am așteptat toată noaptea ca să vină acasă și nu a venit. Am aflat de tragedie de la un vecin, la ora 5.30 dimineață. Băieții mai ieșeau împreună. Mai am două fete, una de 16 ani și cealaltă în clasa a V-a”, ne-a spus Costel Roșu, tatăl lui Ionuț.

Iustin Acatrinei locuia la doar câteva case distanță de Ionuț. Și el și-a pierdut viața în accidentul de la Vadu Moldovei. În mașină s-a mai aflat și Chirivici Ionuț-Lucian. Băiatul avea tot 17 ani.

Întreaga comunitate este afectată de cele întâmplate.

“Locuiesc în Bogdănești de 57 de ani, dar așa o tragedie nu am mai văzut. Sunt părinți îndurerați. Toți tinerii sunt de la noi de aici. Dimineață când am văzut poliția m-am gândit că s-au bătut la discotecă. Și când m-am întors de la biserică numai bine am auzit că au murit toți”, ne-a spus Ecaterina Muciuleanu, o vecină a familiilor îndoliate.

Acum toate cele cinci familii se pregătesc de înmormântare. Părinții se vor duce la morga Spitalului din Fălticeni luni dimineață ca să ridice trupurile neînsuflețite.

Prietenii transmit mesaje de condoleanțe pe Facebook

Locul tragediei s-a transformat într-un altar cu zeci de lumânări aprinse. Cei care i-au cunoscut pe cei cinci tineri s-au dus la Vadu Moldovei ca să aprindă o lumânare. Mulți și-au vărsat tristețea și pe Facebook. „Nici acum nu îmi vine să cred că ați plecat așa repede. De ce voi? Voi, care niciodată nu ați făcut rău nimănui și erați cei mai buni dintre toții? Voi, care mereu erați cu zâmbetul pe buze indiferent de situație. Azi trebuia să mergem la patinoar și aveam planuri pentru vara ce vine și aveam multe de făcut. Cine o să mă mai asculte acum și o să mă facă să zâmbesc dacă voi ați plecat? Speram ca totul să fie o glumă proastă, dar nu este. Ieri erați fericiți, cu chef de viață și acum ați dispărut. Nu voi uita niciodată ziua când ne-am cunoscut și câte am făcut împreună. O să îmi lipsiți extrem de mult dragilor. Vă iubesc enorm. Nu o să vă uit niciodată. Dumnezeu să vă aibă în pază oamenii minunații”, a scris Gina Ionela pe Facebook. Cum s-a produs accidentul

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Strângere de bani pentru înmormântarea Mihaelei, judecătoarea care a murit într-un cumplit accident
De Neptun TV 25 martie 2019

Judecătoarea Mihaela Șerban va fi înmormântată marți, iar de întregul ceremonial s-au ocupat colegii și apropiații acesteia, deoarece singura rudă în viață a femeii este un văr.

Cum arată adăpostul pentru câinii fără stăpân de la Constanța. Centrul va fi redeschis curând
De Neptun TV 25 martie 2019

Lucrările la adăpostul pentru câinii fără stăpân situat pe strada Vârful cu Dor se apropie de final. Primăria Constanța a preluat sarcina gestionării serviciului public.

Buna Vestire 2019. Sărbătoare importantă astăzi. Tradiții, obiceiuri și superstiții de Blagoveștenie sau Ziua Cucului
De Mediafax 25 martie 2019

Buna Vestire, cunoscută și sub numele de Blagoveștenie sau Ziua Cucului, se sărbătorește pe data de 25 martie a fiecărui an și este o sărbătoare dedicată Maicii Domnului, informează Crestinortodox.ro. Această zi este legată de o serie de tradiții și obiceiuri specifice.

CONSTANȚA. Aplicație falsă pentru asigurarea gratuită a transportul public!
De Neptun TV 23 martie 2019

Aplicația falsă a fost descoperită de controlorii din autobuzele Regiei Autonome de Transport în Comun Constanța (RATC).

Mașini de lux, declarate dispărute în străinătate, descoperite în județul Constanța!
De Neptun TV 23 martie 2019

Mașinile, urmărite de autoritățile din țări precum Belgia, Franța, Austra, au fost descoperite la persoane din județul Constanța.

Începe sezonul croazierelor în Portul Constanța. Câte nave și-au anunțat sosirea în 2019
De Neptun TV 23 martie 2019

După doi ani în care au lipsit, navele de croazieră maritime vor acosta din nou în Portul Constanța. Cele fluviale vor deschide sezonul croazierelor în 2019.

România, condamnată la CEDO pentru că a refuzat instruirea unui deținut
De Neptun TV 22 martie 2019

Curtea a constatat că a fost încălcat articolul 2 al Protocolului nr. 1 în acest caz. Marian Flămînzeanu a primit 2000 de euro despăgubiri morale.

PERCHEZIȚII DE AMPLOARE la Constanța și alte județe la suspecți bănuiți de evaziune fiscală de peste 6 milioane de dolari
De Neptun TV 21 martie 2019

Aproape 200 de percheziții au loc, joi dimineața, în 19 județe și în Capitală, la persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari, prin evaziune fiscală. 4,5 milioane de dolari ar fi ajuns în China, fără documente legale.

Guvernul a decis să modifice legea taximetriei prin care să înlăture 'pirateria', după consultările cu transportatorii
De Neptun TV 21 martie 2019

Consultările între secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, reprezentanții ministerului Transporturilor și cei ai transportatorilor au avut loc în sediul Executivului. În urma discuțiilor s-a decis modificarea legii taximetriei, în scopul „înlăturării pirateriei din transportul de persoane”.

Sărbătoare mare! Ce să NU faci niciodată de Buna Vestire
De Neptun TV 21 martie 2019

Buna Vestire este sărbătorită în fiecare an în perioada Postului Mare, fiind una dintre sărbătorile pentru care Biserică acordă dezlegare la pește, indiferent în ce zi ar cădea această.

Ora de vară 2019. Când dăm ceasurile înainte? Se întâmplă curând
De Neptun TV 19 martie 2019

Ora de vară 2019. Astfel, ultima schimbare obligatorie a ceasului ar avea loc pe 31 martie 2019, (fiind ora de vară). Tările care vor dori să treacă permanent la ora de iarnă, vor putea face acest lucru pe 27 octombrie 2019.

SPIT Constanța eliberează PERMISELE DE ACCES în Zona Peninsulară
De Neptun TV 18 martie 2019

Cererile completate și documentele aferente se pot depune la ghișeele următoarelor agenții fiscale, situate la adresele: Str. Sulmona nr. 22 – Agenția fiscală nr. 3; Bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116C (City Park Mall) – Agenția fiscală nr. 5; Bd. Tomis nr. 112 – Agenția fiscală nr. 6.

Exerciții militare în valuri de 5 metri. Forțele Navale Române participă la 'ARIADNE 19'
De Neptun TV 16 martie 2019

Forțele Navale Române participă cu nava maritimă hidrografică „Alexandru Cătuneanu” la exercițiul militar „ARIADNE 19”, defășurat în Marea Mediterană.

CONSTANȚA. Urmărire ca-n filme pe străzile din oraș - șofer oprit cu un foc de armă, după ce a lovit 5 mașini! VIDEO din mașina Poliției
De Neptun TV 15 martie 2019

În timp ce conducea cu viteză, mașina a lovit 5 autoturisme, dintre care 2 aflate în mers și 3 oprite.

România se oprește, astăzi, 15 minute, să ceară construcția de autostrăzi!
De Mediafax 15 martie 2019

Anunțat în urmă cu 11 zile, protestul inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova, a devenit unul național, iar vineri, zeci de mii de oameni opresc lucrul, la ora 15, pentru 15 minute.

CONSTANȚA. Percheziții de amploare la contrabandiștii de tutun! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 15 martie 2019

Un număr de 98 de percheziții, în 22 de județe și în Capitală, au loc, vineri dimineață, la persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, la depozite și la oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

14 martie 2019 - Ziua Mondială a numărului Pi și 140 de ani de la nașterea lui Albert Einstein!
De Neptun TV 13 martie 2019

Ziua de 14 martie 2019 marchează atât sărbătorirea la nivel mondial a numărului Pi, cât și împlinirea a 140 de ani de la nașterea savantului de origine germană laureat cu Nobel Albert Einstein.

PREMIERĂ MONDIALĂ. Laserul de la Măgurele a atins cea mai mare putere din lume: 'A zecea parte din întreaga putere a Soarelui pe Pământ, concentrată într-o rază de lumină'
De Mediafax 13 martie 2019

Laserul de la Măgurele, proiect cofinanțat din fonduri europene, a atins 10 PetaWatts, cea mai mare putere din lume, Executivul organizând, miercuri, un eveniment pentru a marca această premieră mondială.

Senatorul Vergil Chițac, pasibil de dosar penal pentru fals în declarații!
De Neptun TV 12 martie 2019

Senatorul de Constanța Vergil Chițac riscă să fie cercetat penal pentru fals în declarații. Parlamentarul constănțean nu a specificat în declarațiile de interese faptul că deține și funcția de președinte al Asociației „Constanța Altfel”.

Începe Postul Paștelui. Tradiții și obiceiuri de lăsatul secului - ce ai voie să mănânci astăzi!
De Neptun TV 10 martie 2019

Duminica lăsatului sec de brânză este Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, amintind, astfel, înainte de intrarea în Postul Sfintelor Paști, de căderea lui Adam din Rai prin păcat, adică prin despărțirea de Dumnezeu, omul pierzând astfel asemănarea cu El, amintește Adrian Cocoșilă într-un material publicat pe site-ul www.crestinortodox.ro.

Marinari repatriați după ce autoritățile au vândut vasul din Portul Constanța și au plătit salariile
De Neptun TV 10 martie 2019

Marinarii de pe o navă sub pavilion Panama, reținută în portul Constanța, au putut fi repatriați după ce autoritățile portuare au vândut vasul pentru plata salariilor navigatorilor, restante de jumătate de an, transmite corespondentul MEDIAFAX.