joi, 18 iulie 2019

CJ Constanța a dat în judecată patru instituții pentru a afla datele finale ale recensământului - Update

Consiliul Județean Constanța a dat în judecată Guvernul României, Ministerul de Interne, Institutul Național de Statistică și Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor. Motivul? Președintele Nicușor Constantinescu a declarat că aceste instituții refuză să transmită datele recensământului de anul acesta de la Constanța, pentru a afla numărul de persoane cu drept de vot, astfel încât să fie stabilită prezența la referendumul privind reorganizarea administrativă. Nicușor Constantinescu crede totodată, că listele permanente actuale pot fi folosite de actuala putere și pentru fraudarea scrutinului din 2012. Președintele Consilului Județean Constanța a anunțat azi, că a dat în judecată Guvernul României și alte trei instituții pe care le consideră responsabile de întârzierea validării rezultatelor referendumului de la Constanța pentru împiedicarea desființării județului.  În opinia lui Nicușor Constantinescu, există o diferență între cifra reală a locuitorilor cu drept de vot din județul Constanța și cea comunicată de Ministerul Administrației și Internelor. Nicușor Constantinescu mai spune că listele electorale permanente sunt întocmite conform datelor de la recensământul din anul 2002. Astfel, președintele Consiliului Județean Constanța este de părere că puterea nu dorește actualizarea lor pentru a putea frauda alegerile de anul viitor. O altă problemă o reprezintă stabilirea în străinătate a multor români, care nu ar mai trebui să aibă drept de vot în țară. Nicușor Constantinescu spune că nu se dorește ca aceștia să fie scoși de pe liste, tot din rațiuni politice. La referendumul de pe 6 noiembrie au votat aproximativ 275 de mii de persoane. Pe listele electorale emise de MAI figurează peste 630 de mii de alegători, iar reprezentanții Consilului Județean Constanța spun că numărul acestora ar fi, în realitate, cu cel puțin 100.000 mai mic. Dacă situația stă astfel, referendumul din 6 noiembrie, de la Constanța ar fi validat, mai ales că 96 la sută dintre cei care au votat și-au exprimat dorința păstrării județului Constanța în forma actuală. Trebuie amintit că Biroul Electoral Constanța a refuzat să încheie procesul-verbal cu rezultatele finale ale referendumului până când nu se va ști cu exactitate,  numărul de alegărori.

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.