miercuri, 21 august 2019

CNATDCU: 'Kovesi a plagiat doar 4%'. Mugur Ciuvică va contesta verdictul, iar jurnaliștii îi cer lui Iohannis să o demită pe șefa DNA

'Laura Codruţa Kovesi a plagiat doar 4 la sută din teza de doctorat'. Este concluzia Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare în cazul plagiatului şefei DNA. Autorul sesizării, Mugur Ciuvică, spune că verdictul este “penibil” şi că îl va contesta. Chiar şi aşa, jurnaliştii îi cer preşedintelui Klaus Iohannis să o demită pe Kovesi, după ce în 2014 a spus că “cel care e prins că a copiat chiar şi trei rânduri” trebuie să se retragă.

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare a stabilit că 20 de pagini din teza de doctorat a șefei DNA sunt copiate.

Așadar, potrivit CNATDCU, Kovesi a plagiat doar 4 la sută din lucrare și nu merită să i se retragă titlul. Cel care a reclamat plagiatul, Mugur Ciuvică, spune că verdictul era unul așteptat, dar neconform cu realitatea.

Într-un articol intitulat „Iohannis a îngropat-o pe Kovesi”, jurnaliștii de la Lumea Justiției scriu că președintele este obligat să o demită pe șefa DNA. Luju.ro reamintește că în campania electorală din 2014, Iohannis declara că oricine este prins că a copiat chiar și trei rânduri, trebuie să se retragă.

“In calitatea mea de profesor cred ca este totusi o foarte mare problema daca un elev copiaza, daca cineva care isi scrie lucrarea de doctorat copiaza mi se pare o problema proportional mai mare si se numeste plagiat. Oriunde in lume, cineva care este prins, cineva dintre politicieni, care este prins ca a copiat si numai trei randuri si a plagiat este obligat, prin clasa politica, sa se retraga din politica”, a precizat Klaus Iohannis.

“Sefa DNA a plagiat, potrivit CNATDCU, nu 3 randuri, ci 20 de pagini. Asadar concluzia este simpla: conform celor spuse chiar de Klaus Iohannis, Laura Kovesi trebuie sa se retraga. Sau principiile si exigentele enuntate de Iohannis se aplica doar in cazul politicienilor, nu si in cazul Laurei Kovesi?”, scrie luju.ro.

Mugur Ciuvică a depus la CNATDCU peste 100 de pagini din teza de doctorat a șefei DNA, despre care a susținut că au fost plagiate. În plus, a remintit că și Universitatea de Vest, instituția unde Kovesi și-a obținut doctoratul, a admis că reclamația Grupului de Investigații Politice este „parțial îndreptățită și fundamentată”.

Comenteaza aceasta stire