joi, 17 ianuarie 2019

Coaliția de guvernare se ceartă pe banii de campanie

Coaliția de guvernare se ceartă pe banii de campanie

Cea mai mare problemă a actualei Puteri o reprezintă, acum, banii pentru campania electorală. Grav este că sunt bani publici. Un nou episod din cearta pe finanțarea urgentă a proiectelor pentru administrațiile locale conduse de PDL a avut loc astăzi în ședința Coaliției de guvernare. Surse politice spun că premierul Mihai Răzvan Ungureanu a pozat în  tehnocratul independent, a părăsit ședința acuzând presiuni pentru fonduri și chiar ar fi amenințat că demisionează. Evident, reprezentanții Puterii au negat că ar fi fost vreun scandal. Potrivit acelorași surse politice, cei de la PDL au spus că parlamentarii Puterii vor vota proiectele de lege inițiate de Executiv numai dacă vor fi alocați bani pentru anumite colegii electorale unde candidează democrat-liberalii. Mai e doar o lună până când începe campania și cei din Opoziție spun că era de așteptat ca actuala Putere să-și concentreze toate eforturile financiare pentru a compensa procentele scăzute din sondaje. De altfel, încă de la începutul lunii, liderii USL acuzau faptul că Guvernul Ungureanu  pregătește un fond de urgență creat din tăierile bugetelor mai multor ministere. Banii obținuți astfel vor fi folosiți pentru proiectele de investiții din fiefurile PDL.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire

Ce se întâmpla în 2019 cu pensiile și recalcularea acestora
De Neptun TV 6 ianuarie 2019

Totodată, Marius Budăi spune că tuturor persoanele care se încadrează în lege, și nu au avut punctaj la grupe, le vor fi recalculate pensiile.

Comisia de la Poarta Albă, schimbată chiar în ziua în care trebuia să decidă eliberarea lui Nicușor Constantinescu
De Neptun TV 4 ianuarie 2019

Comisa de liberare condiționată de la Penitenciarul Poarta Albă a fost schimbată chiar în ziua în care fostul politician avea evaluarea pentru eliberare.

Mihaela Triculescu, noul președinte al ANAF
De Neptun TV 3 ianuarie 2019

Decizia de numire intră în vigoare la publicarea în Monitorul Oficial.

România preia de la 1 ianuarie 2019 președinția Consiliului UE. Care sunt principalele atribuții
De Mediafax 31 decembrie 2018

La 12 ani de la aderarea sa la Uniunea Europeană, România va prelua, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru șase luni, responsabilitatea Președinției Consiliul Uniunii Europene.

Corespondent New York Times: Pe fondul disputelor cu Bruxellesul, România va conduce UE într-un moment crucial
De Neptun TV 31 decembrie 2018

"Guvernul de stânga a trecut în mod incisiv la eforturi de limitare a independenței justiției - generând proteste de stradă și crize politice -, iar acum analizează posibilitatea adoptării unui decret prin care să le ofere amnistie persoanelor condamnate pentru corupție", subliniază Kit Gillet.

Promisiunea lui Iohannis: Aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise la Revoluție
De Neptun TV 21 decembrie 2018

În urmă cu 28 de ani, în București izbucnea Revoluția care a dus la căderea regimului comunist. După o noapte de foc, Nicolae Ceușeascu fugea, puterea rămânând scurtă vreme în mâinile poporului din stradă. Manifestațiile începute la Timișoara, în 15 decembrie 1989, ca răspuns la încercarea guvernului de a-l evacua pe pastorul reformat Laszlo Tokes, însoțite de o reprimare sângeroasă, dar și de declararea orașului liber de comunism, în 20 decembrie 1989, și-au găsit ecoul la București în 21 decembrie.