luni, 12 noiembrie 2018

Coaliția PSD - ALDE a amânat formarea noului Guvern - noii miniștri vor fi anunțați la sfârșitul săptămânii!

Liderii PSD şi ALDE au stabilit ca numele noilor miniştri din Guvernul ce va fi condus de premierul desemnat, Viorica Dăncilă, să fie anunţate la sfârşitul acestei săptămâni. Asta deşi toată lumea se aştepta ca noua componenţă să fie anunţată astăzi, după şedinţa coaliţiei de guvernare. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat însă că mai mulţi colegi de partid au solicitat ca discuţia privind formarea Guvernului să fie amânată. La rândul său, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că cel mai probabil va propune aceiaşi miniştri care au fost şi în cabinetul Tudose.

Coaliția aflată la guvernare nu se grăbește în ceea ce privește formarea noului Guvern ce va fi condus de Viorica Dăncilă. Săptămâna trecută președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat noul premier desemnat la doar o zi de la demisia lui Mihai Tudose.

Nu la fel de grăbiți au fost și reprezentanții PSD și ALDE. Dacă la partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu lucrurile sunt destul de clare, la PSD se negociază la sânge. Toată lumea se aștepta ca astăzi coaliția aflată la guvernare să vină cu noile nume de miniștri, lucru care însă nu s-a întâmplat.

Înaintea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD de astăzi, s-a desfășurat ședința Coaliției, unde Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au discutat atât despre noul Guvern cât și despre eventuale modificări la programul de guvernare.

Comitetul Executiv al PSD se va reuni vineri, 26 ianuarie, pentru a stabili componența finală a Guvernului Dăncilă.

Comenteaza aceasta stire

Tăriceanu: În condițiile războiului politic total, România nu este pregătită să preia președinția Consiliului UE
De Neptun TV 25 octombrie 2018

În opinia sa, "cine crede că liderii europeni vor fi înțelegători, când în an electoral oamenii politici de la București se vor în război, se înșală", iar "România deja pierde teren și va avea enorm de pierdut dacă lucrurile nu se schimbă de urgență".

Curtea Constituțională a confirmat rezultatul de invalidare a referendumului pentru familie!
De Neptun TV 18 octombrie 2018

Curtea Constituțională a României (CCR) a confirmat, joi, rezultatul de invalidare a referendumului pentru familie, organizat pe 6 și 7 octombrie, din cauza neatingerii pragului legal de prezență de 30% necesar validării consultării populare.

Klaus Iohannis începe astăzi vizita de stat în Republica Italiană, prima după 45 de ani
De Neptun TV 14 octombrie 2018

Președintele va avea, și la Roma, o întrevedere cu Primarul orașului, Virginia Raggi, urmată de o întâlnire cu reprezentanții comunității românești, cea mai numeroasă din afara granițelor și cea mai mare comunitate străină din Peninsulă. La întâlnire va participa și primar, Virginia Raggi, a conchis Administrația Prezidențială.