miercuri, 20 februarie 2019

Coaliția PSD - ALDE a amânat formarea noului Guvern - noii miniștri vor fi anunțați la sfârșitul săptămânii!

Liderii PSD şi ALDE au stabilit ca numele noilor miniştri din Guvernul ce va fi condus de premierul desemnat, Viorica Dăncilă, să fie anunţate la sfârşitul acestei săptămâni. Asta deşi toată lumea se aştepta ca noua componenţă să fie anunţată astăzi, după şedinţa coaliţiei de guvernare. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat însă că mai mulţi colegi de partid au solicitat ca discuţia privind formarea Guvernului să fie amânată. La rândul său, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că cel mai probabil va propune aceiaşi miniştri care au fost şi în cabinetul Tudose.

Coaliția aflată la guvernare nu se grăbește în ceea ce privește formarea noului Guvern ce va fi condus de Viorica Dăncilă. Săptămâna trecută președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat noul premier desemnat la doar o zi de la demisia lui Mihai Tudose.

Nu la fel de grăbiți au fost și reprezentanții PSD și ALDE. Dacă la partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu lucrurile sunt destul de clare, la PSD se negociază la sânge. Toată lumea se aștepta ca astăzi coaliția aflată la guvernare să vină cu noile nume de miniștri, lucru care însă nu s-a întâmplat.

Înaintea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD de astăzi, s-a desfășurat ședința Coaliției, unde Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au discutat atât despre noul Guvern cât și despre eventuale modificări la programul de guvernare.

Comitetul Executiv al PSD se va reuni vineri, 26 ianuarie, pentru a stabili componența finală a Guvernului Dăncilă.

Comenteaza aceasta stire

Senatorul Ștefan Mihu, vicepreședinte al Comisiei pentru buget, finanțe, activitate bancară și piața de capital - Dezbaterea bugetului de stat 2019
De Neptun TV 11 februarie 2019

Bugetul de stat pe 2019 a intrat în dezbaterea comisiilor parlamentare dupa ce deputații și senatorii au depus amendamentele formulate.