marţi, 17 iulie 2018

Coaliția PSD - ALDE a amânat formarea noului Guvern - noii miniștri vor fi anunțați la sfârșitul săptămânii!

Liderii PSD şi ALDE au stabilit ca numele noilor miniştri din Guvernul ce va fi condus de premierul desemnat, Viorica Dăncilă, să fie anunţate la sfârşitul acestei săptămâni. Asta deşi toată lumea se aştepta ca noua componenţă să fie anunţată astăzi, după şedinţa coaliţiei de guvernare. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat însă că mai mulţi colegi de partid au solicitat ca discuţia privind formarea Guvernului să fie amânată. La rândul său, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că cel mai probabil va propune aceiaşi miniştri care au fost şi în cabinetul Tudose.

Coaliția aflată la guvernare nu se grăbește în ceea ce privește formarea noului Guvern ce va fi condus de Viorica Dăncilă. Săptămâna trecută președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat noul premier desemnat la doar o zi de la demisia lui Mihai Tudose.

Nu la fel de grăbiți au fost și reprezentanții PSD și ALDE. Dacă la partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu lucrurile sunt destul de clare, la PSD se negociază la sânge. Toată lumea se aștepta ca astăzi coaliția aflată la guvernare să vină cu noile nume de miniștri, lucru care însă nu s-a întâmplat.

Înaintea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD de astăzi, s-a desfășurat ședința Coaliției, unde Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au discutat atât despre noul Guvern cât și despre eventuale modificări la programul de guvernare.

Comitetul Executiv al PSD se va reuni vineri, 26 ianuarie, pentru a stabili componența finală a Guvernului Dăncilă.

Comenteaza aceasta stire

Prima reacție a lui Radu Mazăre după ce a fost achitat în dosarul Henri Coandă
De Neptun TV 29 iunie 2018

Într-un interviu în exclusivitate pentru Antena 3, Radu Mazăre a afirmat că în România sentințele se dau în funcție de curajul judecătorilor de a înfrunta sistemul.

Mandatul lui Andrei Năstase, INVALIDAT. Scrutinul pentru desemnarea primarului Chișinăului a fost ANULAT
De Neptun TV 19 iunie 2018

Partidul Socialist ceruse instanței să declare nule alegerile locale anticipate desfășurate în 3 iunie, argumentând că Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr (centru-dreapta), a organizat acțiuni electorale în ziua celui de-al doilea tur de scrutin.