marţi, 18 septembrie 2018

Coaliția PSD - ALDE a amânat formarea noului Guvern - noii miniștri vor fi anunțați la sfârșitul săptămânii!

Liderii PSD şi ALDE au stabilit ca numele noilor miniştri din Guvernul ce va fi condus de premierul desemnat, Viorica Dăncilă, să fie anunţate la sfârşitul acestei săptămâni. Asta deşi toată lumea se aştepta ca noua componenţă să fie anunţată astăzi, după şedinţa coaliţiei de guvernare. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat însă că mai mulţi colegi de partid au solicitat ca discuţia privind formarea Guvernului să fie amânată. La rândul său, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că cel mai probabil va propune aceiaşi miniştri care au fost şi în cabinetul Tudose.

Coaliția aflată la guvernare nu se grăbește în ceea ce privește formarea noului Guvern ce va fi condus de Viorica Dăncilă. Săptămâna trecută președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat noul premier desemnat la doar o zi de la demisia lui Mihai Tudose.

Nu la fel de grăbiți au fost și reprezentanții PSD și ALDE. Dacă la partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu lucrurile sunt destul de clare, la PSD se negociază la sânge. Toată lumea se aștepta ca astăzi coaliția aflată la guvernare să vină cu noile nume de miniștri, lucru care însă nu s-a întâmplat.

Înaintea ședinței Comitetului Executiv Național al PSD de astăzi, s-a desfășurat ședința Coaliției, unde Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au discutat atât despre noul Guvern cât și despre eventuale modificări la programul de guvernare.

Comitetul Executiv al PSD se va reuni vineri, 26 ianuarie, pentru a stabili componența finală a Guvernului Dăncilă.

Comenteaza aceasta stire

Ordonanța de urgență a Guvernului cu privire la rectificarea bugetului de stat - publicată în Monitorul Oficial
De Neptun TV 7 septembrie 2018

Potrivit acestuia, veniturile bugetului general consolidat se majorează cu 8,8 miliarde de lei, în timp ce cheltuielile cresc cu 9,9 miliarde de lei.

Fostul ministru britanic al Apărării și New Europe, atac la Kovesi și Statul Paralel
De Neptun TV 22 august 2018

Această potențială decizie vine după ani de acuzații din ce în ce mai grave și mai publice de tactici necinstite și înșelătoare folosite pentru a obține rata de condamnare impresionantă a DNA de 92%. Îngrijorările cu privire la un sistem de justiție politizată, care încalcă statul de drept și procedurile legale, i-au făcut pe unii dintre membri guvernului să se gândească la o astfel de întreprindere dramatică, informează, încea mai recentă ediție a sa, reputatul săptămânal cu sediul central la Bruxelles, New Europe, o voce extreme de puternică, neafiliată politic, în cadrul Uniunii Europene.

Premieră în politica românească: Guvernul a solicitat convocarea CSAT pentru rectificarea bugetară
De Mediafax 22 august 2018

Executivul a făcut acest demers în temeiul art. 6 (alin 2) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea și funcționarea Consililui Suprem de Apărare a Țării.