duminică, 21 iulie 2019

COD GALBEN de inundații pe râuri din 20 de județe

COD GALBEN de inundații pe râuri din 20 de județe

Hidrologii au instituit cod galben de inundații pe râuri din 20 de județe, miercuri de la ora 14.00 până joi după-amiază. Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate pe unele râuri din Alba, Hunedoara, Arad și Bihor.

Potrivit hidrologilor, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinele hidrografice: Crișul Negru - bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Bihor), Crișul Alb – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Hunedoara și Arad), Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluența Târnave – amonte S. H. Brănișca (județele Alba, Sibiu și Hunedoara), Argeș - bazin superior, Dâmbovița – bazin superior (județele Argeș și Dâmbovița), Ialomița – bazin superior și afluenți bazin mijlociu (județele Prahova și Dâmbovița), Buzău – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Brașov, Covasna și Buzău), Rm. Sărat – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Buzău și Vrancea), Putna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Vrancea), Trotuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Harghita, Covasna, Neamț, Bacău și Vrancea), Bistrița – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Suceava, Harghita, Neamț și Bacău), Moldova – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județele Suceava și Neamț), Suceava – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior (județul Suceava), Bârlad (județele Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea și Galați), afluenții mici ai Siretului aval S.H. Lespezi (județele Iași, Neamț, Bacău, Vrancea și Galați), Prut – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Stânca Costești (județele Botoșani, Iași, Vaslui și Galați).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare ȋn intervalul miercuri ora 18:00 – joi ora 6:00 pe unele râuri din județele Alba, Hunedoara, Arad și Bihor.

 

 
 

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.