luni, 26 august 2019

COD GALBEN de vânt și ninsori pentru cinci județe - când se termină episodul de iarnă!

COD GALBEN de vânt și ninsori pentru cinci județe - când se termină episodul de iarnă!

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de viscol și precipitații, predominant ninsori, pentru cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei. Alerta meteo este valabilă începând de astăzi, de la ora 6:00, până luni, la ora 4:00.

"În intervalul menționat în sudul și în estul Munteniei, precum și în cea mai mare parte a Dobrogei vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ (10…15 l/mp). Se va depune strat de zăpadă, local mai consistent îndeosebi în județele Călărași și Constanța", informează ANM.

Meteorologii precizează că vor fi și intervale de timp în care ninsoarea va fi asociată cu intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, astfel încât aceasta va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută.

"Vor fi intervale de timp în care ninsoarea va fi asociată cu intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, astfel încât aceasta va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută. Pe litoral rafalele vor depăși 60...65 km/h, dar precipitațiile vor fi mixte".

 

 

Comenteaza aceasta stire