sîmbătă, 22 septembrie 2018

Cod PORTOCALIU de inundații pe râuri din 14 județe

De Mediafax 11:21, 17 iunie 2018 177 vizite Meteo
Cod PORTOCALIU de inundații pe râuri din 14 județe

Hidrologii au emis avertizări cod portocaliu de inundații pentru râuri din 14 județe, valabile până luni la ora 12.00. Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele Bacău, Iași, Suceava, Neamț și Botoșani.

Sub cod portocaliu de inundații se află bazine hidrografice din județele Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Buzău, Suceava, Neamț, Harghita, Bacău, Vrancea, Galați, Iași, Vaslui și Botoșani.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele Bacău, Iași, Suceava, Neamț și Botoșani.

Avertizarea cod portocaliu de inundații este în vigoare până luni la ora 12.00.

De asemenea, până luni la ora 24.00, râuri din bazinele hidrografice din județele Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Harghita, Mureș, Sibiu, Timiș, Caraș Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj, Covasna, Brașov, Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Neamț, Suceava, Bacău, Neamț, Vrancea, Galați, Botoșani, Iași și Vaslui se află sub cod galben de inundații.

Județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași se află până duminică la ora 21.00 sub cod portocaliu de ploi torențiale, în intervale scurte de timp sau prin acumulare urmând să se înregistreze cantități de apă ce vor depăși pe arii extinse 40 l/mp și local 60 -70 l/mp.

Alte 24 de județe, respectiv Maramureș, Bistrița-Năsăud, Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Mehedinți, Harghita, Hunedoara, Mureș, Prahova, Sibiu, Timiș,Vâlcea, Vaslui și Vrancea sunt, tot până duminică la ora 21.00, sub cod galben de ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40 - 50 l/mp.

 

 

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZĂ METEO. Uraganele din Oceanul Atlantic aduc toamna în România - vremea se răcește și vin ploile!
De Neptun TV 20 septembrie 2018

Vremea se schimbă radical în următoarele zile, iar un val de precipitații dinspre Oceanul Atlantic va lovi România. Meteorologii spun că toamna își va face simțită prezența, iar temperaturile vor scădea brusc și cu 10 grade.

PROGNOZĂ METEO. Weekend cu temperaturi peste cele normale pentru această perioadă!
De Neptun TV 15 septembrie 2018

În acest sfârșit de săptămână, vremea se menține caldă, cu temperaturi de până la 32 de grade, spun meteorologii, precizând că valorile termice vor fi “ușor peste cele normale” pentru această perioadă. Pe litoral vor fi maxime de până la 24 de grade, iar la munte sunt așteptate ploi.

PROGNOZĂ METEO! Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni, în fiecare regiune a țării!
De Neptun TV 12 septembrie 2018

Potrivit meteorologilor, în prima săptămână de prognoză vremea va fi frumoasă, cu temperaturi mai ridicate decât normalul climatologic în cea mai mare parte a țării, posibil cu abateri mai mari în jumătatea de vest.

PROGNOZĂ METEO. Început de toamnă cu temperaturi ridicate - cum va fi vremea în intervalul 27 august - 9 septembrie!
De Neptun TV 28 august 2018

Meteorologii prognozează pentru următoarele două săptămâni (27 august - 9 septembrie) o vreme caldă, cu temperaturi medii diurne în creștere chiar și în primele zile ale lunii septembrie.

AVERTIZARE METEO! Ploile și furtunile continuă până în această seară, dar numărul județelor sub cod galben a fost restrâns
De Neptun TV 27 august 2018

Meteorologii au actualizat ultima informare meteo și anunță că ploile și furtunile continuă până luni seara, dar numărul județelor aflate sub cod galben a fost redus.

Se întorc furtunile! COD GALBEN de ploi torențiale și grindină în 25 de județe
De Neptun TV 26 august 2018

Va ploua puternic, vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

PROGNOZĂ METEO. Weekend cu vreme frumoasă în majoritatea țării - unde vor fi ploi și vijelii!
De Neptun TV 25 august 2018

Meteorologii anunță vreme călduroasă în weekend pentru majoritatea regiunilor țării, cu temperaturi maxime de 35 de grade, în schimb în județele ...

ATENȚIONARE METEO. Ploi, furtuni și vijelii în aproape toată țara - cum va fi vremea în Dobrogea!
De Neptun TV 24 august 2018

Meteorologii anunță că, de vineri, că în aproape toată țara vor fi perioade de instabilitate atmosferică, ploi și vijelii.