luni, 19 noiembrie 2018

Cod PORTOCALIU de inundații pe râuri din 14 județe

De Mediafax 11:21, 17 iunie 2018 178 vizite Meteo
Cod PORTOCALIU de inundații pe râuri din 14 județe

Hidrologii au emis avertizări cod portocaliu de inundații pentru râuri din 14 județe, valabile până luni la ora 12.00. Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele Bacău, Iași, Suceava, Neamț și Botoșani.

Sub cod portocaliu de inundații se află bazine hidrografice din județele Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Buzău, Suceava, Neamț, Harghita, Bacău, Vrancea, Galați, Iași, Vaslui și Botoșani.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din județele Bacău, Iași, Suceava, Neamț și Botoșani.

Avertizarea cod portocaliu de inundații este în vigoare până luni la ora 12.00.

De asemenea, până luni la ora 24.00, râuri din bazinele hidrografice din județele Maramureș, Bistrița Năsăud, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Harghita, Mureș, Sibiu, Timiș, Caraș Severin, Gorj, Mehedinți, Dolj, Covasna, Brașov, Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Neamț, Suceava, Bacău, Neamț, Vrancea, Galați, Botoșani, Iași și Vaslui se află sub cod galben de inundații.

Județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași se află până duminică la ora 21.00 sub cod portocaliu de ploi torențiale, în intervale scurte de timp sau prin acumulare urmând să se înregistreze cantități de apă ce vor depăși pe arii extinse 40 l/mp și local 60 -70 l/mp.

Alte 24 de județe, respectiv Maramureș, Bistrița-Năsăud, Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Brașov, Buzău, Caraș Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Mehedinți, Harghita, Hunedoara, Mureș, Prahova, Sibiu, Timiș,Vâlcea, Vaslui și Vrancea sunt, tot până duminică la ora 21.00, sub cod galben de ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40 - 50 l/mp.

 

 

Comenteaza aceasta stire

O nouă AVERTIZARE METEO. Ploi, ninsori și intensificări ale vântului până miercuri
De Neptun TV 19 noiembrie 2018

ANM a actualizat avertizările meteo. Vor fi ploi, ninsori și intensificări ale vântului până miercuri dimineață.

PROGNOZĂ METEO. Cât de frig se face și unde se anunță ninsori puternice - vremea până pe 10 decembrie
De Neptun TV 17 noiembrie 2018

Iarna își intră în drepturi, iar frigul pătrunzător ne va da bătăi de cap.

ALERTĂ METEO! Trei zile cu ninsori, ger și vânt în toată țara
De Neptun TV 15 noiembrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenționare meteorologică de vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului.

PROGNOZĂ METEO. Vine o iarnă grea - când se anunță ninsori, viscol și ger cumplit, cum va fi vremea în decembrie
De Neptun TV 12 noiembrie 2018

Vremea din România se va afla, în următoarea lună și jumătate, în zona de confluență a doi factori climatologici, respectiv furtunile din Oceanul Atlantic și Marea Mediterană, ce aduc valori termice mai ridicate și umezeală, și o masă de aer foarte rece dinspre zona arctică

PROGNOZĂ METEO. Vreme caldă în weekend - temperaturi cu șase grade mai mari decât media perioadei
De Neptun TV 10 noiembrie 2018

Meteorologii anunță, pentru acest weekend, o vreme caldă și temperaturi cu șase grade mai mari decât media acestei perioade pentru mare parte din țară, maxima ajungând până la 20 de grade Celsius. În București se vor înregistra valori de până la 17 grade Celsius.

VINE FRIGUL! Vremea se schimbă radical. PROGNOZA meteo pentru următoarea perioadă
De Neptun TV 6 noiembrie 2018

Vremea se va răci în majoritatea regiunilor în următoarele zile, iar temperaturile se vor situa între 1 și 22 de grade Celsius, în timp ce ploile vor fi din ce în ce mai prezente după 11 noiembrie, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă în intervalul 5 - 18 noiembrie 2018.

ALERTĂ METEO. Cod GALBEN de vânt și ninsoare, cod PORTOCALIU de vânt
De Neptun TV 23 octombrie 2018

Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale în general de 80 – 90 km/h.