miercuri, 12 decembrie 2018

COD PORTOCALIU de inundații pe râuri din 9 județe, până sâmbătă la ora 16.00!

COD PORTOCALIU de inundații pe râuri din 9 județe, până sâmbătă la ora 16.00!

Hidrologii au emis avertizări cod portocaliu de inundații pentru râuri din nouă județe, valabile de joi până sâmbătă la ora 16.00. Sub cod galben de inundații au intrat deja râuri din 29 de județe.

De codul portocaliu de inundații sunt vizate râurile din bazinele hidrografice Mureș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Gelmar (județele Hunedoara și Arad), Bega – bazin superior (județul Timiș), Timiș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera (județele Caraș Severin și Timiș), Cerna (județele Caraș Severin și Gorj), Gilort – bazin superior, afluenții Jiului aferenți sectorului aval S.H. Sadu – amonte confluență Gilort (județul Gorj) și afluenții Oltului aferenți sectorului aval confluență cu râul Lotru (județele Vâlcea, Gorj, Argeș, Olt, Dolj).

Avertizările cod portocaliu sunt valabile de joi ora 13.00 până sâmbătă la ora 16.00.

Sub cod galben de inundații au intrat deja râuri din județele Maramureș, Satu Mare, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Harghita, Mureș, Bistrița Năsăud, Alba, Sibiu, Hunedoara, Caraș Severin, Timiș, Gorj, Mehedinți, 
Dolj, Covasna, Brașov,Vâlcea, Argeș, Olt, Teleorman, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Buzӑu, Suceava și Neamț.

Avertizările cod galben sunt valabile până sâmbătă la ora 16.00.

Avertizările hidrologice din celelalte bazine hidrografice avertizate anterior au fost ridicate începând de joi ora 13.00.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că, de joi seara până sâmbătă seara, se vor înregistra intensificări ale vântului în sudul Banatului și în Carpații Meridionali. În noaptea de joi spre vineri (14/15 iunie) va continua să plouă în sudul Banatului și în Oltenia, unde se vor acumula cantități de apă de peste 20 l/mp. Vineri (15 iunie) și sâmbătă (16 iunie) vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, la început în regiunile vestice și sud-vestice, apoi și în restul teritoriului. Vor fi averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp și izolat 40 l/mp.

Comenteaza aceasta stire

PROGNOZĂ METEO. Iarna lovește din nou România - când se anunță ninsori și ger năprasnic! Cum va fi vremea până pe 7 ianuarie
De Neptun TV 10 decembrie 2018

Un nou episod de iarnă adevărastă lovește România. Vremea rea cuprinde toată țara. Conform Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), în noaptea de marți spre miercuri, masa de aer rece din nordul Europei va coborî peste țara noastră și va aduce ger năprasnic.

PROGNOZĂ METEO. Vremea se va încălzi în zilele următoare. Temperaturi maxime de 11 grade Celsius
De Neptun TV 8 decembrie 2018

Vremea se va încălzi în toată țara în zilele următoare, anunță reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), precizând că temperatura maximă va fi de 11 grade, în timp ce minima va fi de minus un grad. De asemenea, vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

ALERTĂ METEO de ultimă oră! Iarna revine în forță: COD GALBEN de vânt și ninsori în 16 județe! HARTA ZONELOR AFECTATE
De Neptun TV 27 noiembrie 2018

Meterorologii anunță că vremea va fi deosebit de rece în toată țara, până vineri dimineață. Miercuri, Capitala și 16 județe intră sub cod galben de vânt și ninsori viscolite.

PROGNOZĂ METEO. Gerul cumplit lovește România - când revin ninsorile!
De Neptun TV 26 noiembrie 2018

Lapoviță, ninsoare și polei. Aceasta este prognoza meteorologilor pentru următoarele zile. Nici în decembrie nu se anunță mai bine: precipitații excedentare în toată țara. Luni, 26 noiembrie, vremea va deveni în general închisă și temporar va ploua în vestul, centrul și nordul țării și local în rest.

O nouă AVERTIZARE METEO. Ploi, ninsori și intensificări ale vântului până miercuri
De Neptun TV 19 noiembrie 2018

ANM a actualizat avertizările meteo. Vor fi ploi, ninsori și intensificări ale vântului până miercuri dimineață.

PROGNOZĂ METEO. Cât de frig se face și unde se anunță ninsori puternice - vremea până pe 10 decembrie
De Neptun TV 17 noiembrie 2018

Iarna își intră în drepturi, iar frigul pătrunzător ne va da bătăi de cap.

ALERTĂ METEO! Trei zile cu ninsori, ger și vânt în toată țara
De Neptun TV 15 noiembrie 2018

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenționare meteorologică de vreme deosebit de rece, ninsori și intensificări ale vântului.