sîmbătă, 20 iulie 2019

COD PORTOCALIU. Ploi puternice în Constanța și alte județe - avertizarea, valabilă 26 de ore!

COD PORTOCALIU. Ploi puternice în Constanța și alte județe - avertizarea, valabilă 26 de ore!

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două astăzi atenționări - respectiv cod galben și cod portocaliu de ploi - valabile de marți până joi.

Avertizarea cod portocaliu de ploi abundente este valabilă de marți, de la ora 18.00 și până miercuri la ora 20.00.

"În județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Constanța și Tulcea, precum și în zona de munte aferentă județului Dâmbovița se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 50-60 l/mp și pe arii restrânse 80-90 l/mp", se arată în informarea transmisă de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie.

Pe același subiect: AVERTIZARE DE VREME URÂTĂ. Ploi însemnate, furtuni, precipitații mixte și ninsori - este vizată toată țara

O altă avertizare, de data aceasta cod galben de ploi, vizează 20 de județe din centrul țării.

"În intervalul menționat, temporar va ploua în majoritatea regiunilor. În special în sud-estul, estul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăși la rafală 55...65 km/h cu precădere în regiunile estice și la munte și pentru intervale scurte de timp peste 75...80 km/h în zona litoralului, dar și pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea", se mai arată în informarea ANM.

Comenteaza aceasta stire

ALERTĂ METEO. După caniculă vin PLOILE - cod GALBEN de vijelii până la ora 23.00! Care sunt județele afectate
De Neptun TV 2 iulie 2019

În Sudul României, miercuri după-amiaza, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

O NOUĂ ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 25 de județe din țară! CONSTANȚA, sub COD GALBEN!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Avertizarea Cod portocaliu intră în vigoare joi, la ora 13.00, și este valabilă până vineri, la ora 1.00.

ALERTĂ METEO. Noi coduri portocalii și galbene - ploi, grindină și vijelii în mai multe zone!
De Neptun TV 22 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă, îndeosebi în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

ALERTĂ ANM: Cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii în 34 de județe
De Neptun TV 21 iunie 2019

Vremea va fi călduroasă cu precădere în sudul și estul țării, unde în orele amiezii disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.