vineri, 20 iulie 2018

COD RUTIER 2018. Ce amenzi aduc cruciulițele sau CD-urile puse la parbriz!

COD RUTIER 2018. Ce amenzi aduc cruciulițele sau CD-urile puse la parbriz!

Foliile neomologate aplicate pe geamurile mașinii, precum și cruciulițele, icoanele, jucăriile sau CD-urile „antiradar“ atârnate în dreptul parbrizului sunt sancționate drastic de Codul Rutier.

Șoferii care au obiceiul să-și lipească pe parbriz o mulțime de cruciulițe și alte zorzoane riscă amenzi usturătoare. Concret, numai în București, de la începutul anului, șase soferi au fost amendați pentru săvârșirea acestei contravenții cu amenzi care au ajuns în unele cazuri și la 2.900 de lei. Alți 275 de șoferi au primit aceeași amendă după ce au fost surprinși cu folii neomologate de Registrul Auto Român pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale.

Până la 20 de puncte de amendă

Nu toată lumea știe că legislația rutieră în vigoare stabilește că „aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea“ reprezintă o contravenție încadrată în clasa a IV-a de sancțiuni.

Un simplu calcul ne arată că, în condițiile în care clasa a IV-a de sancțiuni prevede aplicarea unei amenzi cuprinse între nouă și 20 de puncte-amendă, iar punctul-amendă are valoarea de 145 de lei, pentru lipirea cruciulițelor pe parbriz putem plăti și 2900 de lei amendă. Mai exact între 1.305 și 2.900 de lei.

Poza răposatului, ventilatorul sau viniete

Polițiștii rutieri spun că obiectele la care  se referă Codul rutier pot fi odorizante puse în număr mare la oglindă, diversele obiecte religioase cum ar fi icoane și cruciulițe, suporturi pentru diverse dispozitive electronice, ventilatoare, jucării de pluș, CD-urile „antiradar“, vinietele sau abțibilduri puse pe marginea parbrizului. Aici ar intra și fotografiile cu rude sau cu prieteni trecuți în neființă sau foliile lipite pe stopuri sau faruri.

Conform articolului 148 din Codul rutier, aceleași amenzi pot primi și cei care folosesc „instalații de sonorizare la un nivel de zgomot care ar afecta deplasarea în siguranță a lui și a celorlalți participanți la trafic”. Deci atenție la ce volum reglați stațiile de amplificare dotate cu subwoofer.

SURSĂ: adevarul.ro

Comenteaza aceasta stire

ATENȚIE, turiști români! Modificări importante în Codul Rutier din Grecia - amenzi de până la 2.000 de euro!
De Neptun TV 18 iulie 2018

Grecia a adus modificări importante la Noul Cod Rutier elen, cu pedepse drastice ce pot presupune ridicarea permisului până la cinci ani, amenzi de până la 2.000 de euro și chiar închisoare

Deputații au decis: liber pentru vitezomani! Radarele poliției, semnalate prin afișe cu cel puțin 500 de metri înainte!
De Neptun TV 6 iulie 2018

Potrivit modificărilor adoptate de comisiile parlamentare, “mașinile de poliție cu radar sau polițistul cu radar de tip pistol trebuie presemnalizați cu un panou afișat cu 500-2.000 de metri înainte pe sensul de mers, dar nu mai mult de 1.000 de metri în localitate și 4.000 de metri în afara localităților față de radar”.

Cum pot scăpa șoferii de amenzile de circulație!
De Neptun TV 4 iulie 2018

Concret, de acum înainte contravenientul poate să ceară în instanță anularea procesului-verbal de amendă dacă polițistul care a aplicat sancțiunea nu...

INFOTRAFIC. Mai multe drumuri naționale rămân blocate din cauza inundațiilor. Trafic feroviar afectat în trei județe
De Neptun TV 2 iulie 2018

Cinci tronsoane de drumuri naționale din județele Covasna, Harghita, Neamț, Suceava și Vâlcea mai sunt blocate în această dimineață din cauza inundațiilor. Traficul feroviar este afectat în județele Brașov, Teleorman și Vâlcea.

ATENȚIE, ȘOFERI! Polițe de asigurare FALSIFICATE - recomandările polițiștilor!
De Neptun TV 27 iunie 2018

Autoritățile le recomandă șoferilor să își verifice online valabilitatea poliței RCA după cinci zile de la emitere.

COD RUTIER 2018! Șoferii care filmează în timp ce conduc vor risca să fie amendați și să li se ia permisul auto
De Neptun TV 23 iunie 2018

Șoferii care folosesc telefonul mobil sau camera pentru a face filmări vor risca o amendă de câteva sute de lei, potrivit unui proiect de act normativ înregistrat recent la Senat.

Cum arată nodul rutier de pe A1 unde un șofer de 70 de ani a intrat pe contrasens și a omorât trei oameni! VIDEO cu momentul impactului
De Neptun TV 20 iunie 2018

Șoferul de 70 de ani care a intrat pe contrasens pe Autostrada A1 și a provocat un accident rutier extrem de grav a fost indicat ca vinovat de producerea tragediei. Cu toate acestea, împrejurările în care s-a produs tragedia stârnesc controverse printre experți.