luni, 23 iulie 2018

CODUL FISCAL, modificat mâine prin ordonanță de urgență - sindicatele anunță proteste!

Executivul va modifica mâine Codul Fiscal printr-o ordonanţă de urgenţă în şedinţa de Guvern. Anunţul a fost făcut astăzi de premierul Mihai Tudose, care a declarat că în ordonanţă va fi inclusă şi trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Sindicatele şi patronatele, dar şi primarii îşi exprimă, în continuare, nemulţumirea faţă de unele dintre modificările Codului Fiscal. La Mioveni, peste 6.000 de salariaţi au protestat astăzi, împotriva viitoarelor modificări fiscale.

După două amânări și mai multe zile de incertitudine, premierul Mihai Tudose a anunțat astăzi că ordonanța de urgență privind modificarea Codului Fiscal va fi adoptată în ședința de guvern de mâine.

Decizia Executivului de a aproba ordonanța a venit imediat după discuțiile premierului cu primarii municipiilor. Aceștia se arătaseră ieri nemulțumiți de o serie de schimbări. Primarul Capitalei, Gabriela Firea declara că prin reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10% și prin eliminarea unor taxe, bugetele locale vor fi afectate și implicit investițiile propuse nu se vor mai putea realiza. După întâlnirea cu premierul, primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că Guvernul va compensa cu sume suplimentare din bugetul de stat scăderea veniturilor bugetelor locale.

De cealaltă parte, sindicaliștii anunță cu noi proteste prin care doresc să blocheze ordonanța. Astăzi, la Mioveni, peste șase mii de persoane au participat la un miting. Sindicaliștii din industria auto sunt nemulțumiți de trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, dar și de abandonarea construcției autostrăzii Pitești – Sibiu. De asemenea, ei solicită negocierea și încheierea contractelor colective de muncă la nivel de ramură.

Dincolo de modificările menționate, Guvernul intenționează și introducerea unei taxe pe fondul de salarii de 2%.

Comenteaza aceasta stire

Nivel RECORD al datoriei globale. Cea mai mare parte s-a înregistrat în sectorul ne-financiar
De Mediafax 22 iulie 2018

Datoria la nivel global a atins reprezintă peste 318% din PIB-ul de la nivel global. Din acest total de 247 de de mii de miliarde de dolari, 186 de de mii de miliarde de dolari aparțin sectorului ne-financiar.

ROBOR la 3 luni a continuat să scadă miercuri, până la 3,35% pe an
De Neptun TV 11 iulie 2018

O valoare mai mare a ROBOR la trei luni a fost înregistrată pe 5 martie 2014, respectiv 3,37% pe an.

ROBOR crește din nou. Cine este cel mai afectat
De Neptun TV 28 iunie 2018

În ceea ce privește indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta s-a menținut la 3,23%.

ROBOR crește din nou, indicele la 3 luni atinge un nou maxim
De Mediafax 25 iunie 2018

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a crescut la 3,20%, de la 3,16%.