duminică, 23 septembrie 2018

CODUL FISCAL, modificat mâine prin ordonanță de urgență - sindicatele anunță proteste!

Executivul va modifica mâine Codul Fiscal printr-o ordonanţă de urgenţă în şedinţa de Guvern. Anunţul a fost făcut astăzi de premierul Mihai Tudose, care a declarat că în ordonanţă va fi inclusă şi trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Sindicatele şi patronatele, dar şi primarii îşi exprimă, în continuare, nemulţumirea faţă de unele dintre modificările Codului Fiscal. La Mioveni, peste 6.000 de salariaţi au protestat astăzi, împotriva viitoarelor modificări fiscale.

După două amânări și mai multe zile de incertitudine, premierul Mihai Tudose a anunțat astăzi că ordonanța de urgență privind modificarea Codului Fiscal va fi adoptată în ședința de guvern de mâine.

Decizia Executivului de a aproba ordonanța a venit imediat după discuțiile premierului cu primarii municipiilor. Aceștia se arătaseră ieri nemulțumiți de o serie de schimbări. Primarul Capitalei, Gabriela Firea declara că prin reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10% și prin eliminarea unor taxe, bugetele locale vor fi afectate și implicit investițiile propuse nu se vor mai putea realiza. După întâlnirea cu premierul, primarul sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că Guvernul va compensa cu sume suplimentare din bugetul de stat scăderea veniturilor bugetelor locale.

De cealaltă parte, sindicaliștii anunță cu noi proteste prin care doresc să blocheze ordonanța. Astăzi, la Mioveni, peste șase mii de persoane au participat la un miting. Sindicaliștii din industria auto sunt nemulțumiți de trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, dar și de abandonarea construcției autostrăzii Pitești – Sibiu. De asemenea, ei solicită negocierea și încheierea contractelor colective de muncă la nivel de ramură.

Dincolo de modificările menționate, Guvernul intenționează și introducerea unei taxe pe fondul de salarii de 2%.

Comenteaza aceasta stire

Cursul de schimb LEU - EURO, la cel mai ridicat nivel din ultima lună
De Neptun TV 21 septembrie 2018

În schimb, cursul leu-dolar, care la noi este cotat prin comparație cu euro, a scăzut la 3,9517 lei, de la 3,9743 lei afișat ieri.

Ministerul Finanțelor a publicat proiectul de modificare a legii insolvenței - ce schimbări aduce
De Neptun TV 19 septembrie 2018

Ministerul Finanțelor Publice a pus în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea Legii insolvenței, cu anumite modificări față de varianta inițială, dar și cu aviz de la Ministerul Justiției, care a adus, de asemenea, completări.