miercuri, 7 octombrie 2015

Colinde pentru Amalia

Colindele nu aduc doar spiritul sărbătorilor în aceste zile. Ele pot salva vieți. Cu această idee în suflet, elevii unei școlii din Murfatlar au pornit la colindat pe la părinți, rude și prieteni. Banii strânși i-au fost donați Amaliei, o fetiță de trei din Murfatlar care tânjește după o copilărie normală. Micuța face crize în urma căreia își pierde complet memoria, iar medicii nu au reușit să îi stabilească un diagnostic exact.

Uneori, un gând bun poate să vindece o durere. Iar alteori o faptă bună poate contribui la sănătatea unui om. Nu sunt vorbe goale ci chiar un adevăr pe care l-au demonstrat o mână de copii, elevi în clasa a patra la Școala Adrian V. Rădulescu din Murfatlar. La inițiativa învățătoarei lor, cei mici și-au colindat în aceste zile toți cunoscuții. Iar banii strânși au fost donați Amaliei, o copilă de trei ani, a cărei poveste v-am mai prezentat-o în urmă cu două luni.

Amalia a suferit la naștere un accident vascular, iar de atunci fiecare zi este o luptă continuă pentru părinții ei. Medicii la care au tot fost în acești ani nu i-au putut da un diagnostic clar. Știu deocamdată că suferă de sindromul West. În urma crizelor pe care le are zilnic totul se șterge din memoria ei. Acum, mama ei se chinuie să strângă bani pentru un set de analize astfel încât medicii să-i poată da un diagnostic exact. Doar așa fetița poate urma un tratament care să-i redea copilăria.

Copiii au reușit să strângă aproape 150 de euro, dar părinții au nevoie de 1600 de euro, bani necesari pentru analizele Amaliei. Cei care au rămas impresionați de acest caz și o pot ajuta pe copilă să aibă o viață cât se poate de apropiată de cea normală pot lua legătura cu mama fetiței la numărul de telefon 0727 427 649.

Comenteaza aceasta stire

'Vocea de valoare' a lipovenilor din Delta Dunării, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 7 octombrie 2015

Georgiana Chiriță este o tânără de 17 ani din comuna Jurilovca, județul Tulcea. A crescut cu cântecele de leagăn ale străbunicii Uliana în suflet. Prima melodie pe care a auzit-o atunci când a venit pe lume a fost un cântec de leagăn în limba rusă.

CONSTANȚA. Aproape 250 de constănțeni au fost felicitați la împlinirea vârstei de 80 de ani sau a 50 de ani de căsătorie!
De Silvia Pascale 7 octombrie 2015

La venerabila vârstă de 80 de ani, tot ce își doresc este să fie sănătoși și respectați. Aproape 250 de pensionari din Constanța s-au bucurat astăzi de o dimineață specială la Casa de Cultura a Sindicatelor. Primarul interimar, Decebal Făgădău i-a felicitat pentru frumoasa vârstă, le-a dăruit flori, dar și un ajutor financiar seniorilor care spun că anii lor au trecut precum clipele.

PROIECT. Mai multe produse ROMÂNEȘTI în toate magazinele!
De Oana Iancu 7 octombrie 2015

Producția românească de carne, fructe și legume ar putea cunoaște o explozie după ce Senatul a adoptat o lege prin care magazinele vor fi obligate să aibă pe rafturi mai multe produse românești decât din import. Un lucru excelent spun atât cumpărătorii, cât producătorii care se simt încurajați.

Povestea arheologilor care și-au dedicat viața siturilor din Dobrogea!
De Neptun TV 6 octombrie 2015

Începând cu ora 17.00 vă dezvăluim secretele sitului de la Adamclisi, Tropaeum Traiani. Le știu arheologii din familia Barnea care, din tată în fiu, au participat la scoaterea la lumină a vestigiilor de acolo. Povestea acestor locuri de legendă merge mai departe chiar și la mai bine de două mii de ani, datorită pasiunii lor...

CONSTANȚA. Peste 500 de copii cu dizabilități NU încasează alocații! Află motivul incredibil!
De Robert Nenciu 6 octombrie 2015

Situație revoltătoare la Constanța! Aproape 500 de elevi cu dizabilități nu primesc o alocație lunară de 750 de lei pentru hrană, îmbrăcăminte și rechizite. Motivul este incredibil: de la începutul anului, părinții nu au fost anunțați de autorități că au dreptul la acești bani. Și mai grav este că alocația nu se mai poate acorda retroactiv.

Gheorghe Iovu, povestea muzicii care vindecă! Doctorul sufletelor, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 5 octombrie 2015

Poartă cântecele în minte și în suflet. Ascultă-i melodiile vindecătoare și povestea începând cu ora 16.30 la ASTA-I VIAȚA!

Constanța înflorește! În parcurile, intersecțiile și sensurile giratorii se plantează crizanteme!
De Cristina Sîmbeteanu 5 octombrie 2015

Parcurile, intersecțiile și sensurile giratorii din oraș îmbracă haine de toamnă. Sute de tufe de crizanteme au fost plantate astăzi în cadrul campaniei 'Curățăm Constanța Noastră'.

Femeile de la țară, transformate în dive: 'Nu m-am machiat în viața mea! Nici măcar cu pumnii'!
De Silvia Pascale 5 octombrie 2015

Au venit la Căminul Cultural cu obrajii înăspriți, cu părul alb și unghiile tocite de la prea multă muncă, dar au plecat acasă precum divele de la Hollywood. Peste 35 de femei din comuna Grădina au trăit astăzi o experiență frumoasă, în fața oglinzii, la care nu sperau vreodată. O armată de hair-stylisti și cosmeticieni din Constanța, toți voluntari, au muncit ca aceste doamne să se simtă din nou atrăgătoare.

Vin din struguri înghețați și miere de izmă, printre deliciile de la Pavilionul Expozițional Constanța
De Silvia Pascale 3 octombrie 2015

Vinuri dulci din struguri degerați, miere de izmă crescută în zonele inundate ale Deltei și pâine fără conservanți, doar cu făină, sare și maia. Sunt doar câteva dintre bunătățile de la Pavilionul Expozițional Constanța. Producătorii care au venit la Sărbătoarea recoltei și a vinului dobrogeam vă așteaptă și mâine să le degustați preparatele în care au pus, ne mărturisesc ei, și mult suflet.

IMAGINI SUPERBE. Pasarela din stațiunea Mamaia, CUCERITĂ de pescari! GALERIE FOTO
De Silvia Pascale 3 octombrie 2015

Imagini spectaculoase în stațiunea Mamaia. Pasarela a fost invadată, la propriu, de o mulțime de pescari hotărâți să prindă tot chefalul din mare. Cu tact, dar și cu un gram de noroc aceștia și-au pus undițele în șir, în așteptarea firului întins. Iar răbdarea le-a fost repede răsplătită! Constănțenii spun că o așa priveliște au văzut doar pe podul Galata din Istanbul.

Povestea uitată a Farului Genovez, cel care i-a călăuzit zeci de ani pe marinari
De Alina Gâju 3 octombrie 2015

Unic ca arhitectură, Farul Genovez se înalță semeț pe faleza Cazinoului, în apropierea statuii poetului Mihai Eminescu. Construit în anul 1860, istoria acestui simbol al Constanței este mai puțin cunoscută. De astăzi, puteți afla povestea farului care i-a călăuzit zeci de ani pe navigatori, de pe noua plachetă inaugurată de comunitatea armeană de la malul mării.

Covoare, cauciucuri și biciclete, printre gunoaiele scoase din lacul Tăbăcărie
De Alina Gâju 2 octombrie 2015

Covoare, cauciucuri și biciclete. Sunt câteva dintre lucrurile găsite în lacul Tăbăcărie, pe lângă tonele de peturi și gunoaie. Angajații Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral le-au scos, în ultimele trei zile, în cadrul unei ample campanii de ecologizare.

Există viață după cancer la sân: poveștile femeilor din Constanța care s-au vindecat
De Alex Costea 2 octombrie 2015

‘Când am aflat că am cancer la sân, lumea mea s-a sfârșit’. La cinci ani după ce a fost diagnosticată cu teribila maladie, o femeie din Constanța poate zâmbi din nou. Și are cu adevărat motive să o facă. A născut o fetiță și cancerul a rămas o amintire. Zeci de femei au participat seara trecută la un eveniment menit să marcheze lupta împotriva cancerului la sân, organizat în Piața Ovidiu.

Povestea căsuței lipovenești care a renăscut din propria cenușă!
De Neptun TV 1 octombrie 2015

Dobrogea, un ținut fermecat, ars de soare și de vant, unde, ca niste bijuterii pretioase, satele lipovenesti cu acoperis din stuf si ferestre albastre, dispar încetul cu încetul și fac loc termopanelor. Povestea unui proiect de suflet din Delta Dunării, la ASTA-I VIAȚA! începând cu ora 16.30.

Se caută zece oameni de valoare pentru Constanța!
De Silvia Pascale 1 octombrie 2015

Cu siguranță cunoașteți constănțeni care merită toate aprecierile dumneavoastră, dar și recunoștința comunității. De astăzi îi puteți propune pentru cea de a VI-a ediție a campaniei 'Oameni de valoare'. Nu-i veți putea nominaliza, însă, pe cei care au câștigat ultimele 3 ediții. Proiectul este derulat de Asociația Clubul Isis și susținut de Spitalului privat Isis.

Astăzi încep înscrierile pentru Maratonul Nisipului 2016
De Neptun TV 1 octombrie 2015

Începând cu 1 octombrie 2015, Asociația Sportivă SanaSport a dat startul înscrierilor la Maratonul Nisipului, ediția a III-a, eveniment care va avea loc în data de 27 martie 2016, pe plaja din stațiunea Mamaia.

Povestea învingătorilor și a luptei lor, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 30 septembrie 2015

Octombrie, luna ROZ, este dedicată luptei impotriva cancerului la sân. Statisticile se schimba de la o zi la alta- „1 din 8 femei”, „ varsta peste 50 ani”, insa adevarul este ca aceasta boala grava loveste indiferent de varstă si indiferent daca esti „1 din 8 femei”. Începând cu ora 16.30, la ASTA-I VIAȚA! vă spunem povestea învingătorilor dar și a celor care sunt suflet lângă suflet, alături de ei.

Prețul gigacaloriei și subvențiile la încălzire - problemele 'arzătoare' ale constănțenilor, în atenția primarului interimar al Constanței!
De Robert Nenciu 30 septembrie 2015

Prețul gigacaloriei, modalitatea de acordare a subvențiilor la încălzire și lipsa de comunicare a reprezentanților RADET. Sunt câteva dintre problemele pe care președinții asociațiilor de locatari din Constanța i le-au prezentat primarului interimar, Decebal Făgădău, la întâlnirea de aseară de la Casa de Cultură.

Penalizări pentru cei care nu și-au achitat taxele la timp!
De Alina Gâju 30 septembrie 2015

Nu v-ați plătit taxele și impozitele locale până astăzi? De mâine veți băga mâna mai adânc în buzunar pentru că la suma pe care o aveți de achitat se vor calcula majorări. În plus, veți fi trecuți pe lista contribuabililor pentru care se va începe procedura de urmărire și executare silită.

'Metamorfozele iubirii', spectacolul care deschide noua stagiune la Teatrul de Stat Constanța
De Cristina Sîmbeteanu 30 septembrie 2015

Actorii constănțeni se pregătesc pentru deschiderea noii stagiuni cu o premieră. În weekend, pe scena Teatrului de Stat se va juca spectacolul „Metamorfozele iubirii”, care are în distribuție numai femei. Directorul acestei instituții de cultură are ambiții mari și vrea ca la malul mării, anul viitor, să se organizeze un festival de teatru.

Situație ciudată: Poșta Română nu are case de marcat!
De Oana Iancu 30 septembrie 2015

Situație revoltătoare la Poșta Română. De nouă luni, activitatea instituției este aproape blocată, după ce oficiile poștale au rămas fără case de marcat. Asta înseamnă că tranzacțiile sunt limitate, iar în multe cazuri operatorii dau clienților chitanțe scrise de mână. Probleme sunt și la Constanța.