sîmbătă, 23 mai 2015

Colinde pentru Amalia

Colindele nu aduc doar spiritul sărbătorilor în aceste zile. Ele pot salva vieți. Cu această idee în suflet, elevii unei școlii din Murfatlar au pornit la colindat pe la părinți, rude și prieteni. Banii strânși i-au fost donați Amaliei, o fetiță de trei din Murfatlar care tânjește după o copilărie normală. Micuța face crize în urma căreia își pierde complet memoria, iar medicii nu au reușit să îi stabilească un diagnostic exact.

Uneori, un gând bun poate să vindece o durere. Iar alteori o faptă bună poate contribui la sănătatea unui om. Nu sunt vorbe goale ci chiar un adevăr pe care l-au demonstrat o mână de copii, elevi în clasa a patra la Școala Adrian V. Rădulescu din Murfatlar. La inițiativa învățătoarei lor, cei mici și-au colindat în aceste zile toți cunoscuții. Iar banii strânși au fost donați Amaliei, o copilă de trei ani, a cărei poveste v-am mai prezentat-o în urmă cu două luni.

Amalia a suferit la naștere un accident vascular, iar de atunci fiecare zi este o luptă continuă pentru părinții ei. Medicii la care au tot fost în acești ani nu i-au putut da un diagnostic clar. Știu deocamdată că suferă de sindromul West. În urma crizelor pe care le are zilnic totul se șterge din memoria ei. Acum, mama ei se chinuie să strângă bani pentru un set de analize astfel încât medicii să-i poată da un diagnostic exact. Doar așa fetița poate urma un tratament care să-i redea copilăria.

Copiii au reușit să strângă aproape 150 de euro, dar părinții au nevoie de 1600 de euro, bani necesari pentru analizele Amaliei. Cei care au rămas impresionați de acest caz și o pot ajuta pe copilă să aibă o viață cât se poate de apropiată de cea normală pot lua legătura cu mama fetiței la numărul de telefon 0727 427 649.

Comenteaza aceasta stire

Ambasadorul Norvegiei, în vizită la Cumpăna. Diplomatul a văzut locul pe care se va construi un centru pentru copii
De Silvia Pascale 22 mai 2015

Și-au unit forțele pentru a-i ajuta pe copiii aflați în prag de abandon școlar să îndrăgească învățătura, ba chiar să deprindă un meșteșug.

Se schimbă legislația pentru foliile auto - ce trebuie să știți înainte de a lipi o folie întunecată!
De Alina Gâju 22 mai 2015

Vreți geamuri fumurii la mașină? Din această vară, aveți voie să vă lipiți folii mai întunecate pe parbriz, dar, atenție, opacitatea lor nu trebuie să depășească 30%. Legea din România prevede în acest moment că geamurile din spate și luneta mașinii pot fi complet întunecate, însă nu și parbrizul.

Turiștii și-au făcut în grabă bagajul și au pornit spre stațiunile de pe Valea Prahovei
De Laura Calciu Petrescu 22 mai 2015

Aer curat de munte și soare din belșug. Cu o așa ofertă nu e de mirare că turiștii și-au făcut în grabă bagajul și au pornit spre stațiunile de pe Valea Prahovei. Și nu au greșit pentru că unitățile de cazare afișează prețuri mici, așa că se anunță un weekend perfect.

Ventrilocul Eduard Sandu, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 22 mai 2015

Eduard Sandu este, cu siguranță, cel mai cunoscut ventriloc din România. Lăsați-vă și dumneavoastră cuceriți, începând cu ora 16.30, la ASTA-I VIAȚA!

Constanța nu și-a uitat eroii
De Mihai Tudorică 21 mai 2015

De 20 de ani, de Înălțărea Domnului, sărbătorim și Ziua Eroilor. În aproape toată țara, autoritățile locale, alături de forțele armate au organizat ceremonii dedicate celor care s-au jertfit pentru țară.

Aur pentru inovațiile unor constănțeni. Află ce au fost aceștia în stare se creeze!
De Oana Iancu 21 mai 2015

Aur pentru România la Expoziția Europeană a Creativității și Inovării de la Iași. O echipă formată din șapte constănțeni, specialiști în IT, dar și un scafandru, a revoluționat sistemul destinat inspecției subacvatice.

Calvarul drumului Mamaia – Năvodari se va prelungi!
De Roxana Glăvan 21 mai 2015

Drumul care leagă Constanța de Năvodari este pentru cei care locuiesc în zonă, dar și pentru șoferi un coșmar: gropi, mult praf, limite de viteze și lucrări care par că nu se mai termină.

Asociația „Dăruiește Aripi“ a donat aparatură pentru salvarea prematurilor
De Madalina Pavel 21 mai 2015

Trist dar adevărat. În ultimii ani, numărul copiilor care au venit pe lume mai devreme s-a dublat. Sunt atât de firavi încât orice atingere le poate face rău și nu sunt suficient de puternici să lupte pentru propria viața.

Istoria, mai aproape de noi prin puterea fotografiei
De Silvia Pascale 21 mai 2015

Dincolo de fața schimonosită a celui de-al doilea Război Mondial, dincolo de suferință și moarte a existat și o latură umană, a prieteniei și sensibilității. Expoziția documentară “Puterea Memoriei”, vernisată astăzi la Muzeul de Artă din Constanța, a adus în fața publicului 60 de fotografii realizate în momentul intrării armatei sovietice pe teritoriul României și nu numai.

Ziua Eroilor, celebrată la Cumpăna. Veteranii au primit diplome și bani
De Alina Gâju 21 mai 2015

Și-au dat viața pentru țară și libertate, iar amintirea faptelor lor a fost cinstită astăzi. De Ziua Eroilor, sărbătoare națională a poporului român, autoritățile locale din Cumpăna au depus coroane de flori la monumentele închinate celor căzuți pe câmpurile de luptă. La eveniment, au fost prezenți și doi veterani de război cărora Primăria și Consiliul Local au ținut să le facă o surpriză.

Sensurile giratorii din Constanța, transformate în mici grădini colorate!
De Oana Iancu 21 mai 2015

Mii de mușcate împodobesc de astăzi sensurile giratorii din Constanța și le transformă în mici grădini colorate. Acțiunea a fost demarată de municipalitatea de la malul mării.

Grace de Monaco, povestea destinului unei prințese nemuritoare!
De Neptun TV 21 mai 2015

Grace Kelly, o personalitate și în egală măsură un personaj. "Prințesa emblematică", frumusețe, talent și o prezență cu valoare de exemplu... la ASTA-I VIATA! Urmărește începând cu ora 16.30 povestea destinului unei prințese nemuritoare.

Dublă sărbătoare pentru creștini! Înălțarea Domnului, în aceeași zi cu Sfinții Constantin și Elena!
De Roxana Murat 20 mai 2015

Dublă sărbătoare, astăzi, pentru creștin-ortodocși. Prăznuim Înălțarea Domnului, la 40 de zile după Paște, dar și pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Pentru că a devenit deja o tradiție, sute de credincioși au participat seara trecută la o procesiune pe străzile Constanței.

Voucherele de vacanță, înlocuitoarele tichetelor, i-ar putea bucura pe români din această vară
De Silvia Pascale 20 mai 2015

Voucherele de vacanță au toate șansele să devină realitate. Săptămâna viitoare, proiectul de lege prin care angajatorii din România ar trebui să le acorde anual salariaților vouchere de vacanță în cuantumul a cel mult șase salarii minime pe economie va primi votul final în Parlament.

Stațiunea Mamaia, posibilă gazdă a Campionatului Mondial de Bob și Skeleton 2016
De Neptun TV 20 mai 2015

Proiectul de promovare a stațiunii Mamaia prin intermediul echipei de bob fete a României - proiect derulat de Asociația Litoral - Delta Dunării împreună cu Federația Română de Bob și Sanie - a ajuns în etapa de depunere a candidaturii stațiunii Mamaia la Federația Internațională de Bob, ca posibilă gazdă a Campionatului Mondial de seniori la Bob și Skeleton starturi, ediția 2016.

Caravana "Rabla pentru periuța ta" ajunge, sâmbătă, la Constanța!
De Neptun TV 20 mai 2015

Sâmbătă, începând cu ora 10.00, cei care vor ajunge în zona Tomis Mall din Constanța cu vechea periuță de dinți vor primi, gratuit, una nouă.

Viața de cuplu de după bebe, sub lupă, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 20 mai 2015

Ce probleme pot apărea în cuplu și care este rezolvarea lor? Află începând cu ora 16.30 de la psihoterapeutul Gyorgy Gaspar, psiholog clinician, specialist în psihoterapia cuplului și a familiei.

Alocațiile pentru copii se vor DUBLA! Parlamentul a adoptat proiectul!
De Madalina Pavel si Silvia Pascale 20 mai 2015

Vești cum nu se poate mai bune pentru 3 milioane și jumătate de copii. Alocațiile se dublează, de la 42 la 84 de lei. În unanimitate, parlamentarii au votat amendamentul care prevede mărirea acestui venit. Partidului Național Liberal a fost inițiatorul proiectului, dar nu s-a gândit însă și la sursa de finanțare. Chiar și așa, premierul Victor Ponta a dat asigurări, că cel puțin pentru acest an, se găsesc banii necesari.

Mai mulți bani pentru mame. Ministerul Muncii ia în calcul eliminarea plafonului de 3.400 de lei
De Silvia Pascale 19 mai 2015

Vești bune pentru viitoarele mămici din România. Ministerul Muncii ia în calcul eliminarea plafonului de 3 mii 4 sute de lei, valoarea maximă a indemnizației pe care o pot primi în acest moment mamele aflate în concediul de creștere a copilului.

Tabere pentru copiii de grădiniță. Părinții aleg destinații tot mai îndepărtate pentru micuți
De Andreea Filip 19 mai 2015

Vacanța mare se apropie, așa că elevii se gândesc de pe acum în ce tabără vor merge. Și copiii care sunt la grădiniță sau în clasele primare vor să plece la munte cu grupuri organizate.

Povestea lui Vasile Șerban, de la catedră în sala de culturism!
De Neptun TV 19 mai 2015

Cu nu mai puțin de 7 titluri de campion național, unul de campion balcanic și o medalie de bronz la Europene, Șerban Vasile vine la ASTA-I VIAȚA! să-și spună povestea.