miercuri, 17 septembrie 2014

Colinde pentru Amalia

Colindele nu aduc doar spiritul sărbătorilor în aceste zile. Ele pot salva vieți. Cu această idee în suflet, elevii unei școlii din Murfatlar au pornit la colindat pe la părinți, rude și prieteni. Banii strânși i-au fost donați Amaliei, o fetiță de trei din Murfatlar care tânjește după o copilărie normală. Micuța face crize în urma căreia își pierde complet memoria, iar medicii nu au reușit să îi stabilească un diagnostic exact.

Uneori, un gând bun poate să vindece o durere. Iar alteori o faptă bună poate contribui la sănătatea unui om. Nu sunt vorbe goale ci chiar un adevăr pe care l-au demonstrat o mână de copii, elevi în clasa a patra la Școala Adrian V. Rădulescu din Murfatlar. La inițiativa învățătoarei lor, cei mici și-au colindat în aceste zile toți cunoscuții. Iar banii strânși au fost donați Amaliei, o copilă de trei ani, a cărei poveste v-am mai prezentat-o în urmă cu două luni.

Amalia a suferit la naștere un accident vascular, iar de atunci fiecare zi este o luptă continuă pentru părinții ei. Medicii la care au tot fost în acești ani nu i-au putut da un diagnostic clar. Știu deocamdată că suferă de sindromul West. În urma crizelor pe care le are zilnic totul se șterge din memoria ei. Acum, mama ei se chinuie să strângă bani pentru un set de analize astfel încât medicii să-i poată da un diagnostic exact. Doar așa fetița poate urma un tratament care să-i redea copilăria.

Copiii au reușit să strângă aproape 150 de euro, dar părinții au nevoie de 1600 de euro, bani necesari pentru analizele Amaliei. Cei care au rămas impresionați de acest caz și o pot ajuta pe copilă să aibă o viață cât se poate de apropiată de cea normală pot lua legătura cu mama fetiței la numărul de telefon 0727 427 649.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Își riscă viața și traversează calea ferată pentru că pasajul subteran este plin de gunoaie
De Alex Costea 17 septembrie 2014

Zeci de copii și părinți din Brașov își riscă zilnic viața pentru a ajunge la școală sau la grădiniță. Oamenii sunt nevoiți să traverseze mai multe șine de cale ferată, deoarece pasajul subteran este plin cu gunoaie, iar mirosul este insuportabil.

Veste bună pentru persoanele care au ieșit la pensie în perioada ianuarie - noiembrie 2013. CCR a decis recalcularea pensiilor din cauza unei erori
De Alina Gâju 17 septembrie 2014

Veste bună pentru mii de persoane care au ieșit la pensie în perioada ianuarie - noiembrie 2013. Curtea Constituțională a decis recalcularea pensiilor, după ce a stabilit că legiuitorul a aplicat în mod eronat o decizie anterioară a Curții.

Victor Ponta cere micșorarea TVA-ului la mai multe produse
De Bogdan Muzgoci 17 septembrie 2014

Reducerea TVA la pâine și produse de panificație a adus mai mulți bani la buget. În numai un an, statul român a câștigat 300 de milioane de lei, bani pe care i-ar fi pierdut din cauza evaziunii fiscale.

CAZ CUTREMURĂTOR. Cinci COPII sunt zilnic BĂTUȚI, trimiși la CERȘIT și mâncați de șobolani!
De Antonia Maer 17 septembrie 2014

Cinci frați din Cumpăna trăiesc în fiecare zi un coșmar întreținut de bătăile părinților, orele petrecute în stradă la cerșit sau nopțile în care sunt nevoiți să-și împartă patul cu șobolanii din casă.

B.O.R. FACE AFACERI. Precum băncile, BISERICA împrumută enoriașii, solicitând o dobândă de 6%!

Biserica s-a apucat de afaceri! O Mitropolie din România împrumută bani credincioșilor creștin-ortodoși cu dobândă de 6%. Nevoiașii trebuie să facă dovada că au un loc de muncă și venituri sigure; de asemena, să fie membri ai parohiei creștine.

Alimente și pături de la Rezerva de Stat, pentru sinistrații din Mehedinți
De Alina Gâju 17 septembrie 2014

Adevărate drame au lăsat în urmă viiturile care au măturat vestul țării. Sute de oameni din Eșelnița și Orșova și-au pierdut agoniseala de o viață. Pompierii, jandarmii și polițiștii îi ajută acum pe sinistrați.

Cine poluează va fi prins rapid. 12 stații care determină calitatea apei au fost montate pe Canalul Dunăre-Marea Neagră
De Roxana Glăvan 17 septembrie 2014

O eventuală poluare pe Canalul Dunăre Marea Neagră poate fi depistată în doar 30 de secunde. Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile a inaugurat astăzi mai multe stații moderne care stabilesc rapid calitatea apei. Investiția a fost făcută cu fonduri europene.

Educatoare acuzată că face EDUCAȚIE SEXUALĂ la grădiniță! Femeia le dă copiilor detalii din viața ei intimă

La grădiniță face educație sexuală cum nu se poate mai explicit. Le dă copiilor detalii din viața sa intimă și la numai trei ani i-a învățat pe micuți cum se folosește un prezervativ. Acestea sunt acuzațiile pe care i le aduc părinții unei educatoare din localitatea constănțeană Țepeș Vodă.

S-a deschis Târgul Național de Îmbrăcăminte și Încălțăminte TINIMTEX. Află cu ce noutăți au venit comercianții!

Oricât de mult ne-am dori ca vara să mai rămână, pentru a ne putea bucura încă puțin de rochiile vaporoase și de culorile tari, toamna insistă să se instaleze. Așa că, vrem nu vrem, trebuie să înlocuim sandalele cu pantofii și să trecem la hainele potrivite acestui anotimp.

294 de secții de votare vor fi organizate în străinătate pentru alegerile prezidențiale
De Cristina Pancrat 17 septembrie 2014

Nu mai e mult până la alegerile prezidențiele, așa că autoritățile au început pregătirile. Ministerul de Externe va organiza 294 de secții de votare în străinătate, ca la scrutinul din 2009.

Pericolul inundațiilor nu a trecut în vestul țării. Codul portocaliu și cel galben, prelungite. Sute de oameni au rămas izolați
De Alina Gâju 16 septembrie 2014

Apele au lăsat dezastru în urma lor în Mehedinți. Localitatea Eșelnița a fost pur și simplu devastată de inundații. Nu există casă care să nu fi fost afectată de viituri, iar sute de oameni sunt acum sinistrați.

ATENȚIE! Se OPREȘTE APA POTABILĂ. Află dacă este afectată și zona în care locuiești!
De Elenis Vlahbei 16 septembrie 2014

Nordul Constanței, zona Satului de Vacanță și mai multe cartiere din Năvodari vor rămâne din această noapte de la ora 24.00 și până mâine la ora 16.00 fără apă potabilă.

Bilanțul sezonului estival: 1,5 milioane de turiști au cheltuit 100 de milioane de euro la mare! 75% dintre aceștia spun că se vor întoarce pe litoral și anul viitor
De Silvia Pascale 16 septembrie 2014

Un milion 500 de mii de turiști au ajuns în această vară pe litoralul românesc în vacanță și au cheltuit nu mai puțin de 100 de milioane de euro pentru cazare, masă și distracție. Jumătate au ales Mamaia și Navodari.

Vacanțele în rate câștigă teren. Află câți români au venit anul acesta pe litoral după ce și-au plătit eșalonat concediul
De Oana Iancu 16 septembrie 2014

Românii sunt mari amatori de vacanțe. Fie că se împrumută de la rude sau prieteni, strâng bani, ori își cumpără pachete turistice în rate, cert e că nu ar renunța la câteva zile de relaxare. Așa se face că numai la mare anul acesta 10 mii de turiști și-au plătit eșalonat sejurul. O arată un studiu realizat de o agenție de turism.

Legea cartelelor telefonice pre-pay este neconstituțională
De Victor Radu 16 septembrie 2014

Una câte una, legile supravegherii sunt declarate neconstituționale. După ce Curtea Constituțională a decis că actul normativ supranumit Big Brother este în afara Constituției, acum și legea cartelelor prepay are aceeași soartă.

Hotelurile de pe litoral au profituri între 100.000 de euro și 500.000 de euro pe vară

Un hotel cu 200 de camere din sudul litoralului poate avea un profit net pe vară de 100.000 de euro, în timp ce o unitate de cazare similară din Mamaia poate ajunge chiar și la un câștig de 500.000 de euro pe sezon.

Cu pasiune, despre bărci, la Asta-i Viața! Povestea celui mai experimentat constructor de bărci din Constanța

Bucuria și plăcerea unei zile petrecută într-o ambarcațiune pe mare, pe canalele întortocheate ale Deltei sau pe lacurile pline de nuferi e un adevărat drog pentru pasionații de iahting.

Inundații dezastruoase în județul Mehedinți. Un om a murit și alte două persoane sunt date dispărute
De Cristina Pancrat 16 septembrie 2014

Dezastru după ploi în vestul țării. Cea mai gravă situație este în județul Mehedinți. Un om a murit, iar alți doi sunt dați dispăruți, în timp ce sute de gospodării sunt sub ape. Seara trecută, un versant din Defileul Dunăriis-a prăbușit peste două tiruri, iar unul dintre autovehicule era să cadă într-o râpă adâncă de 20 de metri. Hidrologii au prelungit codul portocaliu de inundații până mâine.

Evacuare cu scandal în București: oamenii au protestat urcâdu-se pe clădiri!
De Bogdan Muzgoci 15 septembrie 2014

Evacuare cu scandal astăzi în Capitală. Aproximativ o sută de oameni au refuzat să părăsească locuințele pe care le ocupau ilegal. Unii dintre ei s-au urcat pe case, în semn de protest.

„Profesorul Anului”, la Asta-i Viața!

Constanța nu are doar elevi care se remarcă prin rezultate deosebite în diverse competiții școlare, ci și profesori de valoare care pun pasiune în meseria pe care o fac.

Aglomerație la florării, în prima zi de școală. Copiii au ales cele mai frumoase buchete pentru dascălii lor
De Alina Gâju 15 septembrie 2014

A fost un du-te-vino continuu în piețe, înainte de deschiderea noului an școlar. Comercianții au scos la tarabe zeci de mii de fire de flori, iar clienții nu s-au lăsat așteptați. În funcție de bani, părinții au ales cele mai frumoase buchete pentru dascălii copiilor lor. Aglomerația a fost bine venită pentru florari, care nici gând să scadă din preț. La finalul zilei, părinții, profesorii dar și comercianții vor fi mulțumiți.