miercuri, 25 noiembrie 2015

Colinde pentru Amalia

Colindele nu aduc doar spiritul sărbătorilor în aceste zile. Ele pot salva vieți. Cu această idee în suflet, elevii unei școlii din Murfatlar au pornit la colindat pe la părinți, rude și prieteni. Banii strânși i-au fost donați Amaliei, o fetiță de trei din Murfatlar care tânjește după o copilărie normală. Micuța face crize în urma căreia își pierde complet memoria, iar medicii nu au reușit să îi stabilească un diagnostic exact.

Uneori, un gând bun poate să vindece o durere. Iar alteori o faptă bună poate contribui la sănătatea unui om. Nu sunt vorbe goale ci chiar un adevăr pe care l-au demonstrat o mână de copii, elevi în clasa a patra la Școala Adrian V. Rădulescu din Murfatlar. La inițiativa învățătoarei lor, cei mici și-au colindat în aceste zile toți cunoscuții. Iar banii strânși au fost donați Amaliei, o copilă de trei ani, a cărei poveste v-am mai prezentat-o în urmă cu două luni.

Amalia a suferit la naștere un accident vascular, iar de atunci fiecare zi este o luptă continuă pentru părinții ei. Medicii la care au tot fost în acești ani nu i-au putut da un diagnostic clar. Știu deocamdată că suferă de sindromul West. În urma crizelor pe care le are zilnic totul se șterge din memoria ei. Acum, mama ei se chinuie să strângă bani pentru un set de analize astfel încât medicii să-i poată da un diagnostic exact. Doar așa fetița poate urma un tratament care să-i redea copilăria.

Copiii au reușit să strângă aproape 150 de euro, dar părinții au nevoie de 1600 de euro, bani necesari pentru analizele Amaliei. Cei care au rămas impresionați de acest caz și o pot ajuta pe copilă să aibă o viață cât se poate de apropiată de cea normală pot lua legătura cu mama fetiței la numărul de telefon 0727 427 649.

Comenteaza aceasta stire

Ponturi pentru vacanța de 1 decembrie, la ASTA-I VIAȚA!
De Neptun TV 24 noiembrie 2015

Începând cu ora 16.30 primește ponturi pentru vacanța de 1 decembrie de la unul dintre cei mai titrați români în escalada munților dar care e specializat și în promovarea locurilor frumoase de la malul mării.

Fără Revelion în club! Mii de constănțeni trebuie să-și schimbe planurile pentru petrecerea dintre ani!
De Ana-Maria Stancu 24 noiembrie 2015

Constănțenii care vor să petreacă revelionul în club, trebuie să își facă rezervare din timp. După tragedia din Colectiv, multe localuri din Constanța și-au suspendat activitatea, iar cele care au rămas deschise au un număr limitat de locuri. Restaurantele profită de această situație și vin cu oferte greu de refuzat, care se adresează și tinerilor.

Teatrul Nottara a tras cortina până la consolidarea clădirii
De Cristina Sîmbeteanu 24 noiembrie 2015

S-a tras cortina la Teatrul Nottara din Capitală, pe termen nelimitat. Toate spectacolele au fost anulate. Clădirea se află pe lista celor cu risc seismic ridicat și trebuie consolidată pentru a-și putea redeschide porțile. Conducerea teatrului a cerut Primăriei Capitalei un alt spațiu pentru a susține reprezentațiile.

Familia pilotului găsit mort în Postăvaru, mesaj sfâșietor de adio: 'În sfârșit, Mircea Crăciun a aterizat!'
De Andreea Petraș 24 noiembrie 2015

Pe pagina de Facebook "Să-l găsim pe Mircea Crăciun", familia pilotului găsit mort în masivul Postăvaru după luni de căutări disperate a postat un mesaj emoționant.

Descoperire arheologică importantă la Mangalia! Arheologii au găsit un nou capitel ionic, vechi de 1700 de ani
De Ana-Maria Stancu 23 noiembrie 2015

Descoperire extrem de valoroasă la Mangalia, cea mai importantă din ultimii 17 ani. Arheologii au găsit un nou capitel ionic, vechi de 1700 de ani.

Un milion de fermieri așteaptă să primească subvențiile promise din octombrie
De Neptun TV 23 noiembrie 2015

Lovitură pentru aproximativ un milion de fermieri. În plină campanie agricolă de toamnă, aceștia nu își pot ridica subvenția pe suprafață. De vină pentru această situație este Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură care nu a reușit să rezolve problemele apărute la sistemul informatic al programului. Banii ar fi trebuit să fie achitați încă din luna octombrie.

CONSTANȚA. Măsuri pentru sezonul rece și organizarea alegerilor, pe lista ședinței prefectului cu primarii din județ
De Alina Gâju 23 noiembrie 2015

Pregătirile pentru sezonul rece, precum și organizarea alegerilor din 2016 au fost doar două dintre subiectele dezbătute în ședința organizată de prefectul Constanței cu primarii și secretarii din județ. Astfel, autoritățile locale au aflat ce responsabilități au în prag de iarnă, numele noului șef al departamentului juridic al Constanței, dar și informații despre bazele de operații ce vor fi înființate de ISU pe raza localităților din județ, în cazul unor calamități naturale.

RADET Constanța a publicat lista datornicilor. Creanțele depășesc 250 de milioane de lei!
De Ioana Paidos 23 noiembrie 2015

'Plătiți facturile la timp pentru a primi căldură!'. Este avertizarea conducerii RADET pentru sutele de asociații de proprietari din municipiul Constanța care au datorii mai vechi de 6 luni. Pentru recuperarea debitelor, Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice are pe rol peste 500 de procese, iar alte 200 de dosare sunt în pregătire.

21 de elevi au ajuns în spital după ce li s-a făcut rău la școală
De Laura Calciu Petrescu 23 noiembrie 2015

Douăzeci și unu de elevi ai unei școli din municipiul Ploiești au nevoie astăzi de îngrijiri medicale, după ce li s-a făcut rău la școală.

Sindicatul Național al Funcționarillor publici amenință cu ample proteste dacă majorarea cu 10% a salariilor se amână
De Victor Radu 23 noiembrie 2015

Funcționarii publici amenință cu ample proteste de stradă dacă Executivul lui Dacian Cioloș și președintele Iohannis vor împiedica majorările salariale. Premierul a anunțat că așteaptă finalizarea procesului legislativ în acest caz, adică promulgarea actului normativ de către președinte. Sindicaliștii le atrag atenția lui Cioloș și Iohannis că ei au beneficiat de astfel de creșteri ale veniturilor în dauna majorității funcționarilor publici.

SPIT Constanța a obținut locul al treilea la competiția 'Inovație și calitate în sectorul public'
De Neptun TV 23 noiembrie 2015

Serviciul Public de Impozite și Taxe a obținut locul al treilea la cea de-a VIII-a ediție a competiției 'Inovație și calitate în sectorul public' al cărei scop a fost identificarea și evidențierea celor mai eficiente și inovative practici din sectorul public românesc.

CONSTANȚA. Picnicuri de 1 Decembrie cu fasole și cârnați. VEZI LISTA LOCAȚIILOR!
De Neptun TV 23 noiembrie 2015

Primăria municipiului Constanța și Consiliul Local invită pensionarii la picnicurile organizate cu ocazia zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României.

Majorarea salariilor bugetarilor, în pericol
De Robert Nenciu 22 noiembrie 2015

Guvernul ar putea amăna cu până la șase luni majorarea salariilor bugetariilor cu 10 la sută de la 1 decembrie. Potrivit unor surse, premierul vrea să discute legea și cu guvernatorul BNR. De altfel, Dacian Cioloș a cerut Ministerului Finanțelor să analizeze impactul acestei măsuri asupra deficitului bugetar.

BUCĂȚI DE SUFLET, PE TARABE! Constănțenii își vând amintirile pentru a face rost de bani pentru ziua de mâine
De Ana-Maria Stancu 22 noiembrie 2015

Timbre vechi, fotografii de familie și cărți din biblioteca personală sunt scoase pe tarabe, duminică de duminică, în oborul constănțean. Cu o mare durere în suflet, cei care își vând amintirile la un preț de nimic, spun că fac asta pentru a supraviețui. De cele mai multe ori, însă, se întorc acasă fără niciun leu și cu lacrimi în ochi.

23 de grade astăzi, la Constanța! De mâine, vremea se schimbă radical. Vezi cum va fi pe litoral!
De Alina Gâju 22 noiembrie 2015

Soare strălucitor, vânt călduț de primăvară și temperaturi de 23 de grade Celsius în termometre. Acesta a fost peisajul astăzi, la malul mării, cu o săptămână înainte de debutul lunii decembrie. Cum vremea i-a răsfățat, constănțenii au profitat și au ieșit la plimbare pe faleza bătrânului Cazino, apoi s-au odihnit câteva ceasuri la terasele cochete din Piața Ovidiu. Cei mici și-au scos bunicii în parc, unde s-au distrat cât a fost ziua de lungă. Și bine au făcut căci de mâine, vremea se schimbă radical.

Multiculturalitate și culoare: tema pe care tinerii artiști ai Constanței au transpus-o în lucrările lor
De Oana Iancu 22 noiembrie 2015

Ocazie inedită pentru tinerii din Constanța, elevi și studenți la arte, care visează să ajungă nume mari. Toții și-au pus imaginația la lucru, iar din mâinile lor au ieșit adevărate minuni, pe care le-au expus la Muzeul de Artă din Constanța.Prin intermediullucrărilor, artiștii au vrut să arate ce înseamnă multiculturalitatea dobrogeană.

Bonurile fiscale de 772 lei din 11 octombrie, câștigătoare la loterie
De Neptun TV 22 noiembrie 2015

Bonurile în valoare de 772 lei emise la 11 octombrie sunt câștigătoare la Loteria Bonurilor fiscale, cererile pentru revendicarea premiilor, în valoare totală de un milion de lei, putând fi depuse de luni la sediile ANAF.

Loteria bonurilor fiscale: un milion de lei este suma pusă la bătaie la extragerea de astăzi
De Alina Gâju 22 noiembrie 2015

Speranțe de câștig la loteria bonurilor fiscale. Un milion de lei este suma pusă la bătaie pentru extragerea ce va avea loc astăzi, de la ora 17.00.

CONSTANȚA. Wedding Open Day, târgul de nunți cu oferte pentru viitorii miri!
De Ioana Paidos 21 noiembrie 2015

Pregătirea unei nunți poate deveni o corvoadă pentru miri. Alegerea localului, muzica, decorul și căutarea hainelor înseamnă multe drumuri și timp pierdut. Organizatorii de evenimente din Constanța s-au gândit la aceste lucruri și s-au reunit la Wedding Open Day.

IMAGINI SPECTACULOASE. Apus de vis la Constanța - FOTO-VIDEO
De Silvia Pascale 20 noiembrie 2015

În această seară, la apus, cerul Constanței a fost cufundat în culori sângerii. Minaretul bătrânei moschei din zona veche a orașului a fost cucerit de coloritul intens al norilor.

Povestea celui mai longeviv atlet activ al Dobrogei!
De Neptun TV 20 noiembrie 2015

Traian Petcu a primit o misiune periculoasă, care putea să-i aducă moartea. Dar Dumnezeu l-a ajutat să depășescă multe încercări în viață și să devină exemplul de azi. Povestea sa, începând cu ora 16.30, la ASTA-I VIAȚA!