marţi, 27 ianuarie 2015

Colinde pentru Amalia

Colindele nu aduc doar spiritul sărbătorilor în aceste zile. Ele pot salva vieți. Cu această idee în suflet, elevii unei școlii din Murfatlar au pornit la colindat pe la părinți, rude și prieteni. Banii strânși i-au fost donați Amaliei, o fetiță de trei din Murfatlar care tânjește după o copilărie normală. Micuța face crize în urma căreia își pierde complet memoria, iar medicii nu au reușit să îi stabilească un diagnostic exact.

Uneori, un gând bun poate să vindece o durere. Iar alteori o faptă bună poate contribui la sănătatea unui om. Nu sunt vorbe goale ci chiar un adevăr pe care l-au demonstrat o mână de copii, elevi în clasa a patra la Școala Adrian V. Rădulescu din Murfatlar. La inițiativa învățătoarei lor, cei mici și-au colindat în aceste zile toți cunoscuții. Iar banii strânși au fost donați Amaliei, o copilă de trei ani, a cărei poveste v-am mai prezentat-o în urmă cu două luni.

Amalia a suferit la naștere un accident vascular, iar de atunci fiecare zi este o luptă continuă pentru părinții ei. Medicii la care au tot fost în acești ani nu i-au putut da un diagnostic clar. Știu deocamdată că suferă de sindromul West. În urma crizelor pe care le are zilnic totul se șterge din memoria ei. Acum, mama ei se chinuie să strângă bani pentru un set de analize astfel încât medicii să-i poată da un diagnostic exact. Doar așa fetița poate urma un tratament care să-i redea copilăria.

Copiii au reușit să strângă aproape 150 de euro, dar părinții au nevoie de 1600 de euro, bani necesari pentru analizele Amaliei. Cei care au rămas impresionați de acest caz și o pot ajuta pe copilă să aibă o viață cât se poate de apropiată de cea normală pot lua legătura cu mama fetiței la numărul de telefon 0727 427 649.

Comenteaza aceasta stire

Problema repartitoarelor ajunge pe masa Avocatului Poporului
De Irina Radu 27 ianuarie 2015

Problema repartitoarelor a fost reclamată la Parlament, Comisia Europeană dar și la Avocatul Poporului.

De Paști, vom avea miei mai mulți și mai ieftini. Vezi cât va fi un kilogram de carne în piețele constănțene!
De Roxana Glăvan 27 ianuarie 2015

Știm că mai este destul până la Paște, însă crescătorii de oi dobrogeni ne dau vești bune de pe acum. Anul acesta vor fi cu cel puțin 25 la sută mai mulți miei față de anul trecut, iar prețul cărnii s-ar putea să fie mai mic decât în 2014.

Sinagoga din Constanța, expertizată tehnic la solicitarea Comunității Evreiești
De Alina Gâju 27 ianuarie 2015

În perioada noiembrie 2014 - ianuarie 2015, la solicitarea Comunității Evreiești din Constanța, cu sprijinul Federației Comunităților Evreiești din România (FCER) prin președintele său, dl. Aurel Vainer, a fost realizată Expertiza Geotehnică a Sinagogii din Constanța.

Știrea zilei: Noul Cod al Muncii și drepturile angajaților!

Din acestă săptămână au intrat în vigoare mai multe modificări aduse Codului Muncii, majoritatea vizând drepturile angajaților, atât salariații temporari cât și cei permanenți.

VOLUNTARUL SENIOR AL ANULUI 2014, la ASTA-I VIAȚA!

O pensionară de 61 de ani, fost inginer chimist face lecții suplimentare cu copii sărmani. După o viată de muncă, doamna Ileana Petre s-a pensionat. A început o a doua viață.

„NU TREMUR LA CUTREMUR”, campanie de prevenire în caz de cutremur
De Oana Iancu 26 ianuarie 2015

Îngrijorător ! 80% dintre adulții din România nu știu cum să reacționeze în caz de cutremur. Iar mulți ar lua decizii greșite care le-ar putea fi fatale sau ar încetini intervenția salvatorilor.

Animație în limba română pentru copii. Agențiile de turism românești încep să trimită animatori români peste granițe
De Alina Gâju 26 ianuarie 2015

Peisajele care te lasă fără cuvinte ori confortul nu sunt suficiente pentru ca vacanța într-o țară străină să fie de neuitat.

Un dig din județul Timiș a cedat și zeci de hectare de teren au fost inundate
De Irina Radu 26 ianuarie 2015

Este alertă în județul Timiș! Un dig s-a rupt și a inundat zeci de hectare de teren. Iar problemele continuă să curgă în zonă.

CARDUL DE SĂNĂTATE devine OBLIGATORIU de la 1 aprilie. Poate fi refuzat doar din motive RELIGIOASE

Cardul de sănătate devine obligatoriu de la 1 aprilie 2015, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern lansat, luni, în dezbatere publică de Ministerul Sănătății.

Proiect la final. Peste 280 de constănțeni au beneficiat de cursuri de formare profesională
De Oana Iancu 26 ianuarie 2015

Găsirea unui loc de muncă pentru persoanele care fac parte din categorii defavorizate devine mai ușoară după ce Direcția pentru Protecția Copilului și Consiliul Județean Constanța a nițiat anul trecut un proiect de incluziune socială.

Top 6 orașe din România în care merită să trăiești. Pe ce loc se clasează CONSTANȚA

Institutul Național de Statistică (INS) a publicat recent un clasament al celor mai bune orașe din România, în care merită să locuiești. Pe primul loc se clasează Capitala.

LA ASTA-I VIAȚA! POVESTEA COPIILOR CARE ÎȘI DORESC MÂNCARE, NU JUCĂRII

Povestea micuților de la cantinele sociale de pe lângă parohiile din județul Constanța (Cumpăna, Amzacea, Năvodari, Mangalia), e impresionantă.

2014, anul vacanțelor în străinătate! Românii au ales Roma, Barcelona sau Paris, dar și destinații exotice
De Cristina Burcea 25 ianuarie 2015

Românii au plecat peste hotare în număr mult mai mare comparativ cu 2013. Au profitat de pachetele promoționale ale agențiilor de turism mai ales că ofertele au fost practic de nerefuzat, unele și cu 50 la sută mai ieftine comparativ cu 2013.

Românii, primii din Europa la numărul celor care dețin o locuință în proprietate
De Victor Radu 25 ianuarie 2015

Avem printre cele mai mici venituri din Europa, dar suntem fruntași la numărul celor care dețin un imobil în proprietate. Paradoxul ne plasează în fruntea unui clasament care arată că peste 96 la sută dintre români sunt proprietari ai caselor în care locuiesc.

VIDEO. Studenți cu handicap, UMILIȚI de CFR. Le-au dat un vagon fără rampă de acces!
De Alina Gâju 25 ianuarie 2015

Tinerii se pregăteau să plece la o întrunire științifică, așa că, în urmă cu două săptămâni, au cerut conducerii CFR un vagon cu rampă. Solicitarea a fost rezolvată, numai că ieri, când a sosit trenul în gară, tinerii au avut parte de o surpriză neplăcută

Românii sunt pe primul loc în Uniunea Europeană la numărul proprietarilor de case
De Cristina Pancrat 25 ianuarie 2015

Românilor nu le place să stea cu chirie. Deși au printre cele mai mici venituri din Europa, fac eforturi financiare uriașe pentru a avea o casă a lor. Țara noastră se află pe primul loc în UE la numărul proprietarilor de locuințe.

STOP ABANDONULUI! Toate gravidele și mamele care nu au acte de identitate la internare vor fi fotografiate
De Cristina Pancrat 25 ianuarie 2015

Numărul copiilor abandonați imediat după naștere este în continuă creștere. Pentru a stopa acest fenomen îngrijorător, Guvernul a emis o hotărâre prin care toate gravidele și mamele care nu au acte de identitate la internare vor fi fotografiate.

De astăzi intră în vigoare NOUL COD AL MUNCII! Vezi ce modificări aduce în privința concediului de odihnă!
De Cristina Burcea 25 ianuarie 2015

De astăzi intră în vigoare noul Cod al Muncii. Una dintre schimbările principale vizează concediile românilor. Potrivit actului normativ, durata concediului medical nu o va afecta pe cea a concediului de odihnă.

97 de ani de la nașterea lui NICOLAE CEAUȘESCU: copilăria, cariera politică și moartea celui mai detestat român din ultimul secol!

Astăzi se împlinesc 97 de ani de la moartea lui Nicolae Ceaușescu, dictatorul care a marcat, prin regimul totalitar impus, zeci de ani din istoria României.

Continuă distribuirea ajutoarelor alimentare de la UE pentru persoanele defavorizate din Constanța

În perioada 26-30 ianuarie 2015, Primăria Constanța va continua acțiunea de distribuire a ajutoarelor alimentare persoanelor defavorizate din municipiul Constanța, în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate ( POAD ) 2014.

Situație disperată: pereți măcinați de igrasie și culturi distruse
De Oana Iancu 24 ianuarie 2015

Zeci de familii privesc neputincioase cum pereții caselor sunt macinați de igrasie, iar culturile le sunt distruse. Totul se-ntâmplă pentru că apa dintr-un lac s-a infiltrat în toată zona.