joi, 7 mai 2015

Colinde pentru Amalia

Colindele nu aduc doar spiritul sărbătorilor în aceste zile. Ele pot salva vieți. Cu această idee în suflet, elevii unei școlii din Murfatlar au pornit la colindat pe la părinți, rude și prieteni. Banii strânși i-au fost donați Amaliei, o fetiță de trei din Murfatlar care tânjește după o copilărie normală. Micuța face crize în urma căreia își pierde complet memoria, iar medicii nu au reușit să îi stabilească un diagnostic exact.

Uneori, un gând bun poate să vindece o durere. Iar alteori o faptă bună poate contribui la sănătatea unui om. Nu sunt vorbe goale ci chiar un adevăr pe care l-au demonstrat o mână de copii, elevi în clasa a patra la Școala Adrian V. Rădulescu din Murfatlar. La inițiativa învățătoarei lor, cei mici și-au colindat în aceste zile toți cunoscuții. Iar banii strânși au fost donați Amaliei, o copilă de trei ani, a cărei poveste v-am mai prezentat-o în urmă cu două luni.

Amalia a suferit la naștere un accident vascular, iar de atunci fiecare zi este o luptă continuă pentru părinții ei. Medicii la care au tot fost în acești ani nu i-au putut da un diagnostic clar. Știu deocamdată că suferă de sindromul West. În urma crizelor pe care le are zilnic totul se șterge din memoria ei. Acum, mama ei se chinuie să strângă bani pentru un set de analize astfel încât medicii să-i poată da un diagnostic exact. Doar așa fetița poate urma un tratament care să-i redea copilăria.

Copiii au reușit să strângă aproape 150 de euro, dar părinții au nevoie de 1600 de euro, bani necesari pentru analizele Amaliei. Cei care au rămas impresionați de acest caz și o pot ajuta pe copilă să aibă o viață cât se poate de apropiată de cea normală pot lua legătura cu mama fetiței la numărul de telefon 0727 427 649.

Comenteaza aceasta stire

Cardul de sănătate nu aduce bani la bancomat
De Madalina Pavel 6 mai 2015

Cardul de sănătate poate fi folosit doar în cabinetele medicale. În niciun caz nu puteți să scoateți bani din bancomat cu el!

Mai mulți gălățeni spun că au fost vizitați de extratereștri. Iată dovada!
De Mihai Tudorică 6 mai 2015

Mai mulți gălățeni sunt convinși că au fost vizitați de extratereștri. Ei spun că au văzut două lumini neobișnuite pe cer care se mișcau foarte repede și își schimbau culoarea.

Acțiune de ecologizare în Parcul Tăbăcărie. Militarii americani curăță mizeria lăsată de români

Sub genericul “Natura ne unește!” militarii americani, alături de angajații RAJA Constanța iau atitudine, printr-o amplă acțiune ecologică și de implicare socială ce se va desfășura vineri, 8 mai 2015, în intervalul orar 13,00 – 16,00, în Parcul Tăbăcărie din Constanța.

O familie "muzicală", la ASTA-I VIAȚA!

Alexandru și David Munteanu sunt doi adolescenți perfect normali: iubesc mișcarea în aer liber, plaja, bicicleta, drumețiile la munte, animalele de companie și în primul rând muzica. Muzica, de fapt, e viața lor. Cunoaște-le povestea și performanțele, la ASTA-I VIAȚA!, începând cu ora 16.30.

Circulația pe podul IPMC va fi oprită mâine
De Cristina Burcea 5 mai 2015

Atenție șoferi! Circulația pe Podul IPMC va fi oprită mâine între orele 10.00 și 16.00. Primăria muncipiului Constanța anunță că măsura este necesară pentru executarea lucrărilor de reparare a rampelor pasajului rutier.

România, într-un top îngrijorător. Vezi despre ce clasament este vorba
De Cristina Ciote 5 mai 2015

Statistici alarmante. Un copil mai mic de 5 ani moare la fiecare 4 ore din cauze care pot fi prevenite.

Val de căldură peste România! Temperaturi de până la 33 de grade celsius
De Alina Gâju si Mihai Tudorică 5 mai 2015

Vara a venit în luna mai. Astăzi temperaturile au urcat până la 30 de grade Celsius la Timișora, iar mâine va fi și mai cald. Meteorologii au o explicație. Un val de aer tropical din nordul Africii a ajuns deasupra României. Pe litoral, termometrele nu au arătat mai mult de 20 grade.

420 de studenți au învățat pe litoral cum să fie buni avocați și judecători!

Povestea celor 420 de tineri ELSA care au venit pe litoral în minivacanța de 1 Mai pentru a învăța să devină buni avocați sau judecători, la ASTA-I VIAȚA!, începând cu ora 16.30.

LEGEA PIEȚELOR. Atestat de producător pentru ștevie și lobodă!
De Silvia Pascale 4 mai 2015

Bătrânii care vin la piață cu câteva legături de ștevie în traistă sau buchete de liliac în brațe le cer autorităților să îi lase să vândă și fără atestat. De astăzi a intrat în vigoare noua lege a piețelor care îi pune pe aceeași balanță și pe marii producători, dar și pe cei care își vând florile din curte. Tocmai de aceea, reprezentanții piețelor din România vor să rezolve problema pensionarilor printr-un amendament la actul normativ.

Cine sunt campionii distracției, noi sau părinții noștri?

Sorin Lupașcu, DJ-ul Ringului în anii ’80, cea mai renumită discotecă în aer liber din România și cea mai mare din Europa de Est la acea vreme, vine la ASTA-I VIAȚA! să evalueze distracția de pe Litoral de 1 Mai.

Locuitorii din mai multe sate se plâng că sunt terorizați de... vulpi!
De Roxana Glăvan 3 mai 2015

Sătenii din Bărăgan sunt terorizați de...vulpi. Oamenii se plâng că le intră în gospodării, dau iama în păsări și fac prăpăd. Ei spun că au obosit să se mai lupte cu prădătoarele și că le este frică să iasă noaptea din case.

Hipermarketurile, obligate să expună produse tradiționale românești
De Florina Militaru 3 mai 2015

Deputații PSD nu au renunțat la ideea de a vedea spații special amenjate pentru produsele tradiționale românești în hipermarketuri.

A fost inaugurat primul zbor Mihail Kogălniceanu-Milano (Bergamo)
De Silvia Pascale 2 mai 2015

Frumoasa Italie este mai aproape ca niciodată de litoralul românesc. Astăzi s-a inaugurat prima cursă ce leagă aeroportul Mihail Kogălniceanu de cel de la (Bergamo). Zeci de agenți de turism din Peninsulă care au petrecut zilele acestea în stațiunea Mamaia, dar și numeroși constănțeni au fost primii pasageri ai acestei curse mult așteptate.

Ai școală, ai viitor! Proiectul CORAL i-a readus în bănci
De Alina Gâju 1 mai 2015

Sărăcia și problemele familiale i-au îngenunghiat și i-au ținut departe de școală.

O luptă contracronometru pentru viața lui Sedan. Să îi fim alături !
De Silvia Pascale 1 mai 2015

“Mi-aș vinde și ochii pentru el, nu mai pot să-l văd așa cum stă pe pat și suferă. Trebuie să fac ceva, ajutați-mă!”. Este strigătul de disperare al unei bunici din Constanța, al cărei nepot de șase ani suferă de leucemie.

Sute de oameni la picnicurile gratuite organizate de Primăria Constanța în mai multe locații din oraș - GALERIE FOTO
De Madalina Pavel 1 mai 2015

Muzică populară și multă voie bună astăzi în trei parcuri din Constanța. Și în acest an, pensionarii s-au prins în hore și au mâncat mici pe săturate la petrecerile organizate de municipalitate cu ocazia zilei de 1 Mai.

Un medic la 3.000 de elevi constănțeni. Vezi de ce nu se pot face angajări!
De Madalina Pavel 30 aprilie 2015

Situație gravă în școlile constănțene. Primăria nu poate angaja medici pentru cabinetele școlare, din cauza normelor care se bat cap în cap. Iar acum sunt mult prea puțini specialiști în unitățile de învățământ: unul la trei mii de elevi. În ședința de Consiliu Local de astăzi aleșii au decis să înființeze o comisie care să găsească soluții pentru această criză.

Avalanșă de oferte pe Valea Prahovei de 1 Mai
De Laura Calciu Petrescu 30 aprilie 2015

Este avalanșă de oferte pe Valea Prahovei pentru cei care aleg să petreacă la munte cele trei zile libere de 1 Mai. Hotelierii și proprietarii de pensiuni spun că și-au propus să atragă cât mai mulți turiști așa că au tăiat prețurile sau le oferă în plus oaspeților cine festive și acces gratuit la piscină și saună.

Asaltul DNA sperie angajații din Primărie
De Madalina Pavel 30 aprilie 2015

Controalele DNA au băgat spaima în angajații din administrația publică locală. După cascada de descinderi, funcționarii își iau măsuri suplimentare de precauție atunci când vine vorba despre semnarea unor acte, ceea ce face să nu se poată respecta termenul legal pentru a răspunde unor solicitări. În plus, nu mai vine nimeni să se angajezeze pe posturile vacante, tot din cauza terorii instaurate în ultimul timp de DNA, spun reprezentanții Primăriei Constanța.

Ministrul agriculturii, în control la hipermarket
De Cristina Ciote 30 aprilie 2015

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a fost, astăzi, într-un hipermarket din Capitală, pentru a verifica prețurile, înaintea diminuării TVA la produsele alimentare.

Ce le enervează pe femei în funcție de zodie

Spun gurile rele că femeile ar fi rele. Să fim sincere acum, nicio femeie nu plănuiește acest lucru de la începutul unei relații sau din momentul în care face cunoștință cu cineva.