vineri, 18 aprilie 2014

Colinde pentru Amalia

Colindele nu aduc doar spiritul sărbătorilor în aceste zile. Ele pot salva vieți. Cu această idee în suflet, elevii unei școlii din Murfatlar au pornit la colindat pe la părinți, rude și prieteni. Banii strânși i-au fost donați Amaliei, o fetiță de trei din Murfatlar care tânjește după o copilărie normală. Micuța face crize în urma căreia își pierde complet memoria, iar medicii nu au reușit să îi stabilească un diagnostic exact.

Uneori, un gând bun poate să vindece o durere. Iar alteori o faptă bună poate contribui la sănătatea unui om. Nu sunt vorbe goale ci chiar un adevăr pe care l-au demonstrat o mână de copii, elevi în clasa a patra la Școala Adrian V. Rădulescu din Murfatlar. La inițiativa învățătoarei lor, cei mici și-au colindat în aceste zile toți cunoscuții. Iar banii strânși au fost donați Amaliei, o copilă de trei ani, a cărei poveste v-am mai prezentat-o în urmă cu două luni.

Amalia a suferit la naștere un accident vascular, iar de atunci fiecare zi este o luptă continuă pentru părinții ei. Medicii la care au tot fost în acești ani nu i-au putut da un diagnostic clar. Știu deocamdată că suferă de sindromul West. În urma crizelor pe care le are zilnic totul se șterge din memoria ei. Acum, mama ei se chinuie să strângă bani pentru un set de analize astfel încât medicii să-i poată da un diagnostic exact. Doar așa fetița poate urma un tratament care să-i redea copilăria.

Copiii au reușit să strângă aproape 150 de euro, dar părinții au nevoie de 1600 de euro, bani necesari pentru analizele Amaliei. Cei care au rămas impresionați de acest caz și o pot ajuta pe copilă să aibă o viață cât se poate de apropiată de cea normală pot lua legătura cu mama fetiței la numărul de telefon 0727 427 649.

Abonează-te la newsletter

Comenteaza aceasta stire

Cumpărături înainte de Paște: oamenii s-au îmbrâncit pentru cozonaci
De Andreea Radu 18 aprilie 2014

Bătaie pe cozonaci, într-un hypermarket din București. Zeci de persoane, care așteptau să le vină rândul la raionul cu produse de patiserie, au uitat de cele sfinte și, în Vinerea Mare, s-au îmbrâncit și și-au aruncat vorbe grele.

Aglomerație în piețele din Constanța, înainte de Paște
De Andreea Filip 18 aprilie 2014

Se spune că în Vinerea Mare trebuie să fim mai îngăduitori. Dar toleranța și gândurile bune se risipesc imediat în piețe, acolo unde, la primele ore ale dimineții, pentru o pulpă de miel sau o legătură de verdețuri oamenii au căzut în păcatul vorbelor grele. Dacă tradiția se va repeta ca în anii trecuți, spre după-amiză, orașul se va aglomera, mai ales în zona hipermarketurilor.

Vinerea Mare - o zi marcată de semnificații și superstiții
De Livia Petrescu 18 aprilie 2014

Vinerea Mare este ziua în care Mântuitorul Iisus Hristos a fost judecat, schingiuit, răstignit pe cruce și îngropat.

Vinerea Mare, ziua în care Iisus este judecat, răstignit și îngropat
De Madalina Pavel si Alina Gaju 18 aprilie 2014

Este Vinerea Mare, ziua plângerii și a patimilor. Întreaga creștinătate este în doliu pentru că Iisus a fost răstignit și a murit pe cruce pentru mântuirea neamului. Simbolic, astăzi credincioșii ajung în mormântul Mântuitorului, trecând pe sub Sfântul Epitaf.

România, măturată de ninsori și ploi
De Cristina Pancrat 18 aprilie 2014

Paștele se apropie cu pași repezi, însă România este măturată de ninsori abundente și ploi însemnate cantitativ. Meteorologii emit cod după cod.

Drumul Crucii, reconstituit la Saraiu
De Oana Iancu 17 aprilie 2014

În Joia Patimilor, zeci de locuitori ai comunei constănțene Saraiu au avut ocazia să retrăiască cu emoție, clipele în care, în urmă cu două mii de ani, Mântuitorul a străbătut drumul spre Golgota. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul actorilor de la Teatrul de Stat Constanța care au pus în scenă ultimele clipe ale lui Iisus, trăite pe acest Pământ.

Iepurașul a venit mai devreme pentru copiii instituționalizați din Constanța
De Silvia Pascale 17 aprilie 2014

Sosit mai devreme decât era așteptat, iepurașul le-a adus copiilor din centrele de plasament din Constanța cadouri utile pentru școală. Vorbim despre sute de uniforme nou-nouțe pe care o fabrică de textile din București a vrut să le doneze micuților instituționalizați.

Constănțenii s-au călcat în picioare pentru mielul de Paști GALERIE FOTO
De Madalina Pavel 17 aprilie 2014

Mai sunt doar trei zile până la Paște, așa că, astăzi, în piețe, constănțenii s-au călcat în picioare pentru un miel. S-au dus negocieri grele pentru ca, la sfârșit, atât fermierii, dar mai ales cumpărătorii să poată pleca acasă mulțumiți. În piața Pescăruș din Constanța oamenii au stat la coadă cu mult înainte să vină mieii.

Un nou program pentru circulația pe Podul de la Agigea
De Roxana Glăvan si Livia Petrescu 17 aprilie 2014

Putem circula în voie pe podul de la Agigea. Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale a ridicat restricțiile în perioada sărbătorilor pascale. Decizia a fost luată pentru a facilita accesul în această perioadă celor din sudul litoralului către Constanța, dar și pentru a nu-i pune pe turiștii care vin la mare să ocolească zeci de kilometri până ajung la destinație.

Tradiții și obiceiuri de Joia Mare
De Livia Petrescu 17 aprilie 2014

Joia Patimilor, Joia Mare, Joia Neagră, Joimarița sau Joi Mari cum mai este cunoscută în tradiția populară, este una dintre cele mai importante zile din Săptămâna Patimilor. Astăzi, bisericile rememorează spălarea picioarelor ucenicilor de către Mântuitorul Isus Hristos, Cina cea de Taina, rugăciunea din grădina Ghetsimani și trădarea lui Iuda.

Soluții pentru integrarea copiilor cu dizabilități în societate
De Andreea Radu 17 aprilie 2014

Discriminare, drepturi încălcate și nicio soluție din partea autorităților. Copiii cu dizabilități din România sunt constant victime ale societății, care îi condamnă la izolare. Deși există legi care le garantează educația, elevii cu dizabilități sunt cu greu acceptați în școlile tipice. Profesorii fug de ei, ca sa nu-și asume responsabilități suplimentare. Respinși și nedreptățiti, copiii noștri speciali ajung să-și rateze startul pentru un viitor normal.

Denia din Joia Mare: citirea celor 12 evanghelii
De Cristina Pancrat 17 aprilie 2014

Cele 12 evanghelii citite, în aceste momente, la Denia din Joia Mare alcătuiesc tabloul întregit al suferințelor cumplite pe care Iisus Hristos le-a trăit pe Drumul Crucii. În toate bisericile ortodoxe, credincioșii participă la o slujbă specială în care se vorbește despre îndelungata răbdare a Mântuitorului și imensa Lui dragoste față de oameni pentru care a făcut sacrificiul suprem.

Vremea urâtă a pus stăpânire pe România
De Cristina Pancrat si Florina Militaru 17 aprilie 2014

Sub atenționările cod galben ale meteorologilor România este răvășită de vânt, acoperită de zăpadă la munte și în pericol de inundații din cauza precipitațiilor. În aceste condiții, soarele nu pare să se arate până în ziua de Paște.

Instituțiile constănțene vor avea program special de sărbători
De Cristina Pancrat 17 aprilie 2014

Program special în perioada sărbătorilor de Paște și a minivacanței de 1 Mai pentru instituțiile constănțene. Casieriile unde se plătesc impozitele, taxele, facturile la apă, lumină și căldură vor fi închise. Și transportul în comun va funcționa după un orar modificat.

Localnicii și turiștii, așteptați la slujba de Înviere în portul turistic din Mangalia
De Sorin Dragomir 16 aprilie 2014

Localnicii din Mangalia, dar și turiștii vor merge în portul turistic să ia lumină în noaptea de Înviere. Slujba pe malul mării a devenit o tradiție de 13 ani încoace. Autoritățile se așteaptă ca peste șase mii de oameni să participe la evenimentul religios.

Miercurea Mare, pilda „Femeii păcătoase“
De Andreea Filip 16 aprilie 2014

În bisericile din toată țara au loc slujbe religioase dedicate Săptămânii Patimilor. Ce de astăzi amintește de pilda femeii păcătoase, care a spălat cu lacrimi și a uns cu mir picioarele Mântuitorului.

Peste 300 de polițiști se vor afla în misiune cu ocazia sărbătorilor pascale
De Antonia Maer 16 aprilie 2014

Peste 300 de polițiști sunt angrenați, zilnic, în Constanța, în acțiunile organizate în perioada sărbătorilor pascale. Misiunile lor au fost prezentate astăzi de noul inspector șef interimar al Poliției Județului Constanța, comisarul șef Dumitru Bogdan Despescu.

Iarna refuză să ne părăsească. Cod galben de ninsori și ploi în Săptămâna Patimilor
De Silvia Pascale si Elena Chiper 16 aprilie 2014

În Săptămâna Patimilor vremea urâtă pune stăpânire pe România. Deși am trecut, oficial, de jumătatea primăverii, ninsorile s-au reîntors. Unii spun că ar fi zăpada mieilor, altora nu le vină să creadă că în plină primăvară au rămas înzăpeziți. De altfel, Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață, pentru zonele montane din 7 județe, un nou cod galben de ploi abundente și ninsori.

Denia din Marțea Mare, ungerea cu mir a Mântuitorului de femeia păcătoasă
De Elenis Vlahbei 15 aprilie 2014

Am intrat în Săptămâna Patimilor, iar credincioșii participă în fiecare seară la slujbe speciale, cunoscute sub numele de „Denii”. Acestea povestesc cele mai importante momentele petrecute în viața Mântuitorului din ziua în care a intrat în Ierusalim.

Primăria Constanța distribuie pachetele cu alimente pentru nevoiași
De Roxana Glăvan 15 aprilie 2014

Se apropie sărbătorile pascale, dar mulți nu au ce pune pe masă. Cum veniturile sunt mici și din ele abia își duc traiul de pe o zi pe alta, pentru cei aproximativ 50 de mii de nevoiași din oraș orice ajutor contează. De astăzi, Primăria Constanța a început să distribuie pachetele cu alimente, în punctele special amenajate din oraș.

Zeci de vise, împlinite în cadrul campaniei „Oferă Familia ta unui copil fără familie“
De Silvia Pascale 15 aprilie 2014

Campania Neptun Tv „Oferă Familia ta unui copil fără familie” și-a îndeplinit și de această dată misiunea, aceea de dărui bucurie micuților instituționalizați. Aproximativ 50 de copii din centrele de plasament vor trăi, alături de voi, sărbătorile de Paște la care au visat. În numele lor, vă mulțumim.