vineri, 27 martie 2015

Colinde pentru Amalia

Colindele nu aduc doar spiritul sărbătorilor în aceste zile. Ele pot salva vieți. Cu această idee în suflet, elevii unei școlii din Murfatlar au pornit la colindat pe la părinți, rude și prieteni. Banii strânși i-au fost donați Amaliei, o fetiță de trei din Murfatlar care tânjește după o copilărie normală. Micuța face crize în urma căreia își pierde complet memoria, iar medicii nu au reușit să îi stabilească un diagnostic exact.

Uneori, un gând bun poate să vindece o durere. Iar alteori o faptă bună poate contribui la sănătatea unui om. Nu sunt vorbe goale ci chiar un adevăr pe care l-au demonstrat o mână de copii, elevi în clasa a patra la Școala Adrian V. Rădulescu din Murfatlar. La inițiativa învățătoarei lor, cei mici și-au colindat în aceste zile toți cunoscuții. Iar banii strânși au fost donați Amaliei, o copilă de trei ani, a cărei poveste v-am mai prezentat-o în urmă cu două luni.

Amalia a suferit la naștere un accident vascular, iar de atunci fiecare zi este o luptă continuă pentru părinții ei. Medicii la care au tot fost în acești ani nu i-au putut da un diagnostic clar. Știu deocamdată că suferă de sindromul West. În urma crizelor pe care le are zilnic totul se șterge din memoria ei. Acum, mama ei se chinuie să strângă bani pentru un set de analize astfel încât medicii să-i poată da un diagnostic exact. Doar așa fetița poate urma un tratament care să-i redea copilăria.

Copiii au reușit să strângă aproape 150 de euro, dar părinții au nevoie de 1600 de euro, bani necesari pentru analizele Amaliei. Cei care au rămas impresionați de acest caz și o pot ajuta pe copilă să aibă o viață cât se poate de apropiată de cea normală pot lua legătura cu mama fetiței la numărul de telefon 0727 427 649.

Comenteaza aceasta stire

EARTH HOUR. Primăria și Prefectura Constanța STING LUMINA de Ziua Pământului

Sâmbătă, 28 martie, la ora 20.30, de Ora Pământului, reprezentanții Primăriei Constanța îi invită pe locuitorii municipiului să participe la o lecție de ecologie la nivel mondial, prin stingerea luminii și închiderea tuturor aparatelor electrocasnice.

Eveniment cu zeci de oameni pentru marcarea Zilei Mondiale de Luptă împotriva Epilepsiei!
De Bogdan Muzgoci 27 martie 2015

Ziua Mondială de luptă împotriva Epilepsiei a fost marcată și în acest an în Capitală, sub semnul culorii violet. Zeci de copii, însoțiți de părinți, au participat la evenimentul Purple Salsa organizat de Asociația pentru Dravet și alte Epilepsii Rare, în colaborare cu mai multe școli de dans. Cei prezenti au demonstrat că boala poate fi învinsă dacă nu ești singur.

Culmea sindicalismului în port. Protestatarii nu au venit să își ceară drepturi, ci să își susțină patronii în fața mai marilor de la București
De Bogdan Muzgoci 26 martie 2015

Sindicatele din port au susținut cu surle și trâmbițe interesele patronatelor în fața Ministerului Transporturilor. Aproximativ 500 de angajați au protestat astăzi în Capitală împotriva planului de dezvoltare propus de Administrația Porturilor Maritime.

Alegeri controversate la Muftiat
De Andreea Filip 26 martie 2015

Alegerile pentru desemnarea noului Muftiu al Cultului Musulman din România au fost amânate pentru 27 aprilie. Pe de o parte, Iusuuf Murat spune că i-a lăsat răgaz încă o lună contracandidatului său pentru a cunoaște mai bine problemele comunității.

România trece la ora de vară. Medicii ne explică în ce mod ne va afecta acest lucru organismul și ce să facem să ne creștem imunitatea
De Oana Iancu 26 martie 2015

România trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Astfel, ceasurile vor fi date înainte cu o oră, ceea ce înseamnă că ora trei devine ora patru.

În buricul Constanței, ateliere de cusut, ii tradiționale și șezători
De Silvia Pascale 26 martie 2015

O ie face cât o mie de cuvinte. Cusăturile sale unice vorbesc meșteșugit despre frumusețea României, dar și despre propria-ți viață. Mai mult decât atât te ajută să trăiești cel mai profund sentiment de mândrie că aparții acestui loc.

Salonul de Dotări Hoteliere și Târgul de Mobilă vă așteaptă la Pavilionul Expozițional din Mamaia
De Alina Gâju 26 martie 2015

Mobilă de calitate, lucrată din cel mai bun lemn românesc sau aparate care purifică aerul în cameră. Sunt câteva dintre noutățile de care pot profita operatorii din turism care vor să-și impresioneze turiștii în acest sezon estival.

Istoricul Nicolae Cușa a lansat volumul „Istoria zbuciumată a macedonenilor – aromâni din România”
De Mihai Tudorică 26 martie 2015

"Istoria zbuciumată a macedonenilor – aromâni din România". Acesta este titlul noului volum pe care scriitorul Nicolae Cușa l-a lansat ieri în aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța. La eveniment au participat sute de oameni, printre care și Stere Halep, tatăl Simonei Halep.

ANGAJĂRI. Cursuri de formare profesională la Constanța și Mangalia!
De Alin Tarnovschi 26 martie 2015

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța organizează, în perioada următoare mai multe cursuri de formare profesională în Constanța și Mangalia.

„Istoria zbuciumată a macedonenilor“, noul volum lansat de Nicolae Cușa
De Mihai Tudorică 25 martie 2015

„Istoria zbuciumată a macedonenilor – aromâni din România”. Este titlul volumul lansat în această seară de scriitorul Nicolae Cușa.

Final fericit! Tratatul de medicină al neurochirurgului Leon Dănăilă va fi publicat gratuit de Editura Academiei Române
De Silvia Pascale 25 martie 2015

Povestea emoționantă a neurochirurgului Leon Dănăilă, academicianul dispus să-și vândă apartamentul pentru a-și putea publica cele mai noi studii de specialitate, are un final fericit.

Invitație la teatru. Vineri, 27 martie, de la ora 19.00 actorii Teatrului de Stat Constanța prezinta premiera piesei “Visul unei nopți de vară”
De Silvia Pascale 25 martie 2015

“Faceți iubire, nu război”. Este mesajul pe care actorii Teatrului de Stat Constanța îl vor transmite vineri, 27 martie, la premiera piesei “Visul unei Nopți de vară” scrisă de William Shakespeare.

VEȘTI BUNE. Guvernul vrea să REDUCĂ cota TVA din iunie!
De Cristi Popovici si Bogdan Muzgoci 25 martie 2015

TVA general de 20 la sută și 9 la sută pentru alimentele de bază sunt principalele prevederi ale noului Cod Fiscal aprobat astăzi de Guvern. Actul normativ va intra în vigoare la 1 ianuarie 2016, dar premierul Victor Ponta vrea ca reglementările privind reducere TVA să se aplice chiar din această vară. Codul fiscal vine și cu vești mai puțin bune.

Astăzi creștin ortodocșii sărbătoresc BUNAVESTIRE!
De Cristina Pancrat si Andreea Filip 25 martie 2015

Clopotele au bătut astăzi a sărbătoare. Potrivit cărților sfinte, Arhanghelul Gavriil i-a vestit Fecioarei Maria că a fost aleasă să dea naștere lui Iisus Hristos. Biserica ce poartă hramul Bunei Vestiri din Constanța a devenit neîncăpătoare pentru credincioșii veniți să se roage.

Preoții ar putea oficia și cununiile civile. Patriarhia Română nu a fost consultată
De Oana Iancu 24 martie 2015

Drumul de la Starea Civilă la Biserică ar putea deveni o amintire. Tinerii se vor putea cununa civil și la biserică, pentru că preoții vor prelua atribuțiile ofițerului de stare civilă.

Calvarul unor pensionari: au primit 1 leu drept dividende, iar acum trebuie să plătească 1.000 de lei la stat!
De Alina Gâju 24 martie 2015

Au primit 1 leu drept dividende, iar acum trebuie să plătească de o mie de ori mai mult la stat. Doi soți au aflat că sunt datori la bugetul asigurărilor de sănătate, când au vrut să scoată o adeverință necesară pentru internarea în spital.

Sunați la 112 dacă vedeți persoane care distrug recipientele de colectare a gunoiului!
De Cristi Popovici 24 martie 2015

Recipientele de colectare a deșeurilor reciclabile au devenit ținta vandalilor în Constanța.

Legumele românești vor lipsi de pe masa de Paște. Primele răsaduri vor ieși din solarii abia săptămâna viitoare
De Roxana Glăvan 24 martie 2015

Cine visa ca de Paște să găsească legume românești în piață mai are de așteptat. Răsadurile vor ieși din sere abia săptămâna viitoare.

Purtat pe brațe 50 de trepte pentru că Judecătoria nu are rampă de acces

Situație revoltătoare și înjositoare în Pitești. Un bărbat infirm a fost cărat pe brațe, cu tot cu căruț, nu mai puțin de 50 de trepte, pentru a ajunge la un proces. La Judecătorie nu există rampă pentru persoanele cu dizabilități, așa că toți cei aflați în scaunul cu rotile sunt nevoiți să apeleze la bunăvoința celor din jur.

Cozi la sediul ANAF din Tomis 3. Contribuabilii mai au o zi la dispoziție pentru a-și depune declarațiile fiscale
De Silvia Pascale 24 martie 2015

Au stat la cozi interminabile pentru a-și depune declarațiile fiscale și pentru a-și plăti dările către stat. Constănțenii care au venit de dimineață la ghișeele ANAF din Tomis 3 au așteptat zeci de minute să le vină rândul la casierie, iar acest lucru i-a nemulțumit foarte mult.

"Ora Pământului" sărbătorită la Constanța - luminile vor fi stinse timp de o oră!

Evenimentul internațional anual, Ora Pământului, care reunește milioane de oameni din întreaga lume, va fi marcat, în acest an, la Constanța, la data de 28 martie, între orele 20.30 - 21.30, în Parcul Tăbăcărie.