miercuri, 22 noiembrie 2017

Comedia lui Carlo Goldoni, Gâlcevile din Chioggia, regizată de Dana Dumitrescu, a avut premiera seara trecută, pe scena Teatrului de Stat Constanța

Un spirit malefic care țese intrigi în jurul a treisprezece personaje. Iubirea, invidia, ura și neputința ies astfel la iveală pe măsură ce povestea se complică. Toate acestea și-au dat întâlnire pe scena Teatrului de Stat Constanța la premiera comediei Gâlcevile din Chioggia. Bagheta magică i-a aparținut actriței Dana Dumitrescu, care a vrut să puncteze deschiderea stagiunii cu debutul său regizoral.

Trei bătăi de gong și cortina s-a ridicat. Spectatorii care au umplut până la refuz sala Teatrului de Stat Constanța nu s-au mișcat de pe scaune timp de aproape două ore. De vină a fost povestea captivantă a personajelor din comedia lui Carlo Goldoni, Gâlcevile din Chioggia,  care au stârnit hohote de râs. Într-un ritm debordant se trece de la ceartă la împăcare și apoi la despărțire. Toată intriga este condimentată  de prezența unui spirit malefic care pe neașteptate schimbă cursul evenimentelor. O rețetă al cărui succes s-a reflectat în aplauze neîntrerupte.

Premiera acestui spectacol a coincis cu ziua în care Carlo Goldoni s-a născut, în 1707 pe melaeaguri italiene.  Și orașul Chioggia, locul unde se petrece acțiunea,  se află la malul mării, la fel ca și Constanța.  De altfel, toate aceste detalii,  înclusiv provocarea actorilor de a o însoți pe noul drum ca și regizor, au fost gândite de Dana Dumitrescu.

Viața comunității de pescari din Chioggia, dar și preocupările uneori hilare ale soțiilor acestora, vor prinde viață și în această seară pe scena Teatrului de Stat Constanța.

Comenteaza aceasta stire

Prințul William și Prințul Harry vor juca în noul film Star Wars: The Last Jedi
De Neptun TV 20 noiembrie 2017

Moștenitorii casei regale vor juca în Star Wars: The Last Jedi, interpretând rolurile Stormtroopers, alături de Tom Hardy și artistul britanic Gary Barlow.

Primele 15.000 de abonamente pentru Untold 2018, vândute în câteva minute
De Neptun TV 14 noiembrie 2017

Cea de-a patra ediție a festivalului Untold va avea loc în perioada 2 – 5 august 2018 la Cluj-Napoca.