sîmbătă, 24 martie 2018

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 cere verificarea lui Augustin Lazăr!

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 îi cere ministrului Justiției, Tudorel Toader, să-l verifice pe procurorul general al României, Augustin Lazăr. Anunţul a fost făcut după ce procurorul general a refuzat să pună la dispoziţia comisiei o copie a dosarului clasat de Parchetul Înaltei Curţi privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Comisia parlamentară specială de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 se lovește în continuare de refuzuri. După ce șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a refuzat să se prezinte în fața comisiei, acum nici Parchetul General nu dorește să pună la dispoziția senatorilor și deputaților o copie a dosarului pe care l-au instrumentat și clasat. În aceste condiții, conducerea comisiei solicită ajutorul ministrului Justiției. 

 „Comisia specială de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 solicită ministrului Justiției, domnul Tudorel Toader, să uzeze de autoritatea sa pentru a debloca situația gravă apărută în urma refuzului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție  de a pune la dispoziția Comisiei speciale de anchetă o copie a dosarului nr. 213/P/2017.”, se arată într-un comunicat al Comisiei parlamentare de anchetă.

 Aceeași comisie a solicitat ministrului Justiției și luarea unor măsuri în ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi, după ce aceasta a refuzat atât să se prezinte în  fața comisiei sau să răspundă în scris unor întrebări adresate de parlamentari.

 Săptămâna trecută, Ministrul Tudorel Toader declara că judecătorii Curții Constituționale au spus foarte clar că Regulamentul Parlamentului trebuie să respecte exigențele constituționale.

 „Loialitatea constituțională, regulă generală, valabilă pentru orice persoană invitată sau citată, persoană care nu poate să afecteze buna desfășurare a Comisiei. Nu m-am referit la cineva în concret, la cineva anume. E valabil pentru orice persoană, indiferent de rang, de funcție, de demnitate”, a declarat Tudorel Toader, ministrul Justiției.

 Comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 lucrează deja la raportul final, pe care va trebui să îl prezinte la începutul lunii septembrie când începe sesiunea parlamentară.  

Comenteaza aceasta stire

Senatorul de Constanța Ștefan Mihu a făcut o interpelare pentru plajele destinate persoanelor cu dizabilități
De Neptun TV 13 martie 2018

Redăm, în continuare, integral, interpelarea făcută de senatorul de Constanța Ștefan Mihu.

Congres extraordinar al PSD! Partidul își alege azi noua conducere - trafic restricționat în Capitală! VIDEO
De Neptun TV 10 martie 2018

Social-democrații se reunesc, azi, în congres extraordinar, în cadrul căruia vor fi aleși președintele executiv, vicepreședinții și secretarul general, Liviu Dragnea fiind cel care a propus, în februarie, organizarea congresului pentru ”relansarea programului de guvernare”.

Război între Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu înainte de congresul extraordinar al PSD!
De Robert Nenciu 5 martie 2018

Social democrații se pregătesc de congres. Situația tensionată din partid s-a văzut chiar și astăzi, îninte și după ședința Comitetului Executiv Național, de această dată protagoniștii fiind Liviu Dragnea, Codrin Ștefănescu și Gabriela Firea. Ștefănescu a dorit explicații de la Dragnea pe tema chermezelor de la SRI, Dragnea replicând că secretarul general adjunct ar trebui să se adreseze în altă parte. De cealaltă parte, primarul Capitalei, Gabriela Firea, este nemulțumită de activitatea unor miniștri din cabinetul Dăncilă.