sîmbătă, 19 august 2017

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 cere verificarea lui Augustin Lazăr!

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 îi cere ministrului Justiției, Tudorel Toader, să-l verifice pe procurorul general al României, Augustin Lazăr. Anunţul a fost făcut după ce procurorul general a refuzat să pună la dispoziţia comisiei o copie a dosarului clasat de Parchetul Înaltei Curţi privind alegerile prezidenţiale din 2009.

Comisia parlamentară specială de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 se lovește în continuare de refuzuri. După ce șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a refuzat să se prezinte în fața comisiei, acum nici Parchetul General nu dorește să pună la dispoziția senatorilor și deputaților o copie a dosarului pe care l-au instrumentat și clasat. În aceste condiții, conducerea comisiei solicită ajutorul ministrului Justiției. 

 „Comisia specială de anchetă a Senatului și Camerei Deputaților pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea alegerilor din 2009 solicită ministrului Justiției, domnul Tudorel Toader, să uzeze de autoritatea sa pentru a debloca situația gravă apărută în urma refuzului Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție  de a pune la dispoziția Comisiei speciale de anchetă o copie a dosarului nr. 213/P/2017.”, se arată într-un comunicat al Comisiei parlamentare de anchetă.

 Aceeași comisie a solicitat ministrului Justiției și luarea unor măsuri în ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi, după ce aceasta a refuzat atât să se prezinte în  fața comisiei sau să răspundă în scris unor întrebări adresate de parlamentari.

 Săptămâna trecută, Ministrul Tudorel Toader declara că judecătorii Curții Constituționale au spus foarte clar că Regulamentul Parlamentului trebuie să respecte exigențele constituționale.

 „Loialitatea constituțională, regulă generală, valabilă pentru orice persoană invitată sau citată, persoană care nu poate să afecteze buna desfășurare a Comisiei. Nu m-am referit la cineva în concret, la cineva anume. E valabil pentru orice persoană, indiferent de rang, de funcție, de demnitate”, a declarat Tudorel Toader, ministrul Justiției.

 Comisia de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009 lucrează deja la raportul final, pe care va trebui să îl prezinte la începutul lunii septembrie când începe sesiunea parlamentară.  

Comenteaza aceasta stire

Un denunțător al DNA se laudă că este nepotul lui Kovesi și apropiatul lui Florian Coldea
De Neptun TV 17 august 2017

Este de motorietate deja faptul că nenumărați oameni de afaceri români se simt hăituiți, la ordinul binomului SRI - DNA, convinși că setul de acțiuni îndreptate împotriva lor este acela de a-și ceda afacerile. De altfel, mare parte a acestor acțiuni sunt realizate prin intermediul unor 'denunțători' învățați ce, când și cum și cui trebuie să spună ce au de spus.

O nouă lovitură pentru PSD: Eurostat îl contrazice pe Liviu Dragnea în privința creșterii economice
De Robert Nenciu 16 august 2017

O nouă lovitură pentru președintele PSD, Liviu Dragnea, după ce Eurostat a publicat astăzi cifrele privind creșterea economică în cel de-al doilea trimestru, în timpul guvernului Grindeanu. Datele arată că România ocupă prima poziție între statele UE, cu o creștere economică de 5,9%. În aceste condiții fostul premier Sorin Grindeanu a declarat astăzi că aceste date arată încă odată că evaluarea lui Liviu Dragnea la adresa cabinetului său nu a avut nicio legătură cu realitatea.

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, despre abuzurile SRI - DNA: 'În 3 săptămâni am avut de citit 70.000 de pagini'
De Neptun TV 12 august 2017

Omul de afaceri Sorin Strutinsky a povestit, la România TV, despre nedreptățile la care a fost supus în arest. Acesta a precizat că telefoanele i-au fost ascultate și că după trimiterea în judecată a avut la dispoziție trei săptămâni pentru a citi un dosar de 70.000 de pagini, ceea ce a dus la lipsa posibilității de "atac la soluția definitivă" și implicit a apărării sale.

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 cere verificarea lui Augustin Lazăr!
De Robert Nenciu 11 august 2017

Comisia de anchetă a alegerilor din 2009 îi cere ministrului Justiției, Tudorel Toader, să-l verifice pe procurorul general al României, Augustin Lazăr. Anunțul a fost făcut după ce procurorul general a refuzat să pună la dispoziția comisiei o copie a dosarului clasat de Parchetul Înaltei Curți privind alegerile prezidențiale din 2009.

Celule pregătite de procurorii DNA, înainte ca judecătorii să decidă arestarea!
De Antonia Maer 8 august 2017

Noi acuzații grave împotriva instituției conduse de Laura Codruța Kovesi au fost făcute, seara trecută, la România TV. Procurorii DNA au obținut mandat de interceptare la „Beciul Domnesc” într-un dosar în care cel vizat, omul de afaceri constănțean Sorin Strutinsky, nici măcar nu era cercetat penal. Mai mult, conform documentului, procurorii știau deja că Strutinsky va fi arestat și, atenție, în ce cameră va fi încarcerat. Acest aspect relevă clar modul în care unii judecători nu au făcut altceva decât să dea curs ordinelor de la DNA.

Șefa DNA riscă sancțiuni! Ministrul Justiției: Orice persoană invitată sau citată la Comisia parlamentară de anchetă trebuie să participe, indiferent de rang sau demnitate!
De Robert Nenciu 7 august 2017

Orice persoană invitată sau citată la Comisia parlamentară de anchetă trebuie să participe, indiferent de rang sau demnitate. Este declarația de astăzi a ministrului Justiției, Tudorel Toader, care se referea la faptul că procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi a refuzat în două rânduri să vină în fața comisiei parlamentare care anchetează alegerile din 2009. Parlamentarii iau în calcul chiar modificarea legii pentru a o putea sancționa pe Kovesi.