luni, 19 august 2019

Compania Apple, bună de plată

Compania Apple, bună de plată

Comisia Federală de Comerț din Statele Unite a decis ca gigantul IT Apple să le returneze aproape 33 de milioane de dolari clienților ai căror copii au făcut cumpărături fără știrea lor.

Totodată, Apple trebuie să-și modifice politica plăților. De acum înainte, utilizatorii produselor companiei vor fi anunțați printr-o notificare, iar aceștia trebuie să-și dea acordul la fiecare achiziție atât pentru o aplicație, cât și pentru upgrade-uri la respectiva aplicație.

„Principiul de bază pentru protecția consumatorului este ca o companie să aibă acceptul acestuia înainte de a-i lua bani pentru un serviciu. Amenda împotriva Apple reprezintă o victorie pentru miile de consumatori nedreptățiți de sistemul de plăți al companiei. Oamenii nu pot fi taxați pentru cumpărături pe care nu le-au autorizat“, a declarat Edith Ramirez, președintele FTC.

Potrivit presei de peste Ocean, totul a început de la copiii utilizatorilor de produse Apple. După aprobarea inițială a unei plăți în AppStore, timp de 15 minute nu mai este nevoie de introducerea parolei, astfel că mulți copii au continuat să achiziționeze nenumărate aplicații. În total au fost înregistrate peste 37 de mii de plângeri împotriva gigantului IT.

Ar putea sa va intereseze:

Comenteaza aceasta stire