sîmbătă, 24 august 2019

Compania Blue Air va opera curse noi de pe aeroportul Mihail Kogălniceanu

Sunt programate două noi rute pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Reprezentanţii companiei aeriene low cost Blue Air, care operează aici, iau în calcul legarea oraşului Constanţa de noi destinaţii, una internă şi alta externă, după ce peste 40 de mii de turişti au ales să vină pe litoral sau să plece de aici cu avionul.

Bilanț pozitiv după primul an de operare pe aeroportul Mihail Kogălniceanu. Conducerea companiei aeriene low cost Blue Air a anunțat nu doar că își dorește continuarea operării pe acest aeroport, însă are în plan și creșterea frecvenței zborurilor. În acest sezon estival peste 43.000 de oameni au călătorit cu avionul spre și dinspre litoral.  

'Pentru anul următor ne gândim să creștem operarea pe zborurile domestic; pe Cluj să mergem pe trei frecvențe săptămânal, spre Timișoara vom crește la 3 frecvențe, pentru Oradea se va dubla operarea', a declarat Tudor Constantinescu, director comercial al companiei.

Singura cursă care nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor operatorului de zbor a fost Constanța-Iași, oraș care de anul viitor va fi înlocuit cu o altă destinație.    

'Pe partea de zboruri externe vom păstra destinațiile care au performat: Milano, Paris, Bruxelles, și vom reveni cu o nouă destinație, care să înlocuiască operarea spre Roma - care, din păcate, nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor noastre', a spus Tudor Constantinescu.

'Am constituit o bază la Constanța, am angajat oameni,  am construit toată logistica cu sprijinul aeroportului. În continuare luăm în calcul niște costuri pentru perioada de iarnă', a declarat Gheorghe Răcaru, director general al companiei.

Pe de altă parte, reprezentanții companiei aeriene sunt dezamăgiți de faptul că hotelierii de pe litoral nu ar fi fost suficient de activi în promovarea zborurilor spre litoral. 

'Cred că efortul pe care l-a făcut compania nu a fost bine perceput de beneficiarii direcți, adică hotelieri și agenți economici. M-aș aștepta ca în al doilea an de operare implicarea acestora să fie una mai consistentă', a declarat edilul Decebal Făgădău.

Cursele interne și internaționale de pe Aeroportul Mihail Kogălniceau vor fi reluate anul viitor, din luna iunie. Deocamdată, reprezantanții companiei de zbor nu au stabilit către ce destinații vor fi noile rute, dar au anunțat că vorbim despre o cursă externă și una internă.

Comenteaza aceasta stire