miercuri, 18 ianuarie 2017

Componența Executivului a fost definitivată. Vezi cine sunt miniștrii care vor alcătui viitorul Guvern Grindeanu

loading...
Componența Executivului a fost definitivată. Vezi cine sunt miniștrii care vor alcătui viitorul Guvern Grindeanu

Componența noului Guvern a fost prezentată astăzi de liderul PSD, Liviu Dragnea. 26 de miniștri vor face parte din Cabinetul Grindeanu.

Sevil Shhaideh este propunerea Guvernului Grindeanu pentru Ministerul Dezvoltării, a anunțat astăzi președintele PSD Liviu Dragnea. Acesta va ocupa și poziția de vicepremier din partea PSD.

Sevil Shhaideh s-a născut la Constanța, în 1964 și a absolvit, în 1987, Academia de Științe Economice, Facultatea de Planificare Economică și Cibernetică.

În același an, după terminarea facultății, s-a angajat analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanța. Ulterior a fost manager sisteme informatice la Direcția de Muncă și Protecție Socială a județului Constanța, director sisteme informatice la Consiliul Județean Constanța etc.

În perioada 2012- 2015 a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației, iar ulterior cea de ministru în cadrul aceluiași minister.

Conform ultimei sale declarații de avere, din 6 mai 2015, Sevil Shhaideh are un apartament de 47 de metri pătrați, cumpărat în 1994, și mai multe conturi deschise în 2007 și 2011, în sumă totală de aproximativ 500.000 de lei.

Recomandare: Vezi care este lista completă a viitorului Executiv

Ionuț Vulpescu, propunerea PSD la Cultură și Identitate Națională, s-a născut la 17 iunie 1976. A mai deținut același portofoliu, în Guvernul Ponta, între 17 decembrie 2014 și 17 noiembrie 2015. Ionuț Vulpescu este cunoscut ca discipol al fostului președinte Ion Iliescu.

Pentru primul mandat la Cultură, la data de 15 decembrie 2014, Ionuț Vulpescu a primit avizul favorabil din cadrul Comisiilor reunite de Cultură din Camera Deputaților și Senat cu 19 voturi pentru și 7 împotrivă.

La data de 24 noiembrie 2016, în calitate de deputat în Parlamentul României și de fost ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu i-a transmis premierului Dacian Cioloș o scrisoare deschisă prin care îi cerea detalii despre modul în care s-a încercat achiziționarea „Cumințeniei Pământului”, acuzând că nu există transparență, iar prețul de cumpărare este dublu față de cel stabilit de expertize.

Viorel Ștefan s-a născut în 1954, în județul Botoșani și este absolvent al Facultății de Științe Economice, Universitatea "Al.I.Cuza" Iași și doctor în economie - Universitatea "Dunărea de Jos" Galați.

Și-a început cariera în 1980, fiind încadrat economist la Întreprinderea de Navigație Fluvială NAVROM Galați, iar în 1991 a ajuns directorul general al NAVROM. Între anii 1995-2001 a fost președintele Asociației Armatorilor și Operatorilor Portuari Fluviali din România.

În perioada 1996-2008 a fost senator, iar din 2008 și până în prezent a ocupat fotoliul de deputat fiind șeful Comisiei de buget finanțe al Camerei Deputaților.

Este membru al Partidului Social Democrat din 1993.

Florin Iordache, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Justiției, este fost președinte al Camerei Deputaților, deputat din anul 2000, fiind și arbitru la Curtea de Arbitraj Internațional. Parlamentarul a fost audiat ca martor la ÎCCJ în unul dintre dosarele lui Mihail Vlasov.

Florin Iordache, în vârstă 57 de ani, este căsătorit și are un copil. A absolvit două facultăți în cadrul Universității Craiova, Mecanică și Drept. A urmat cursuri de masterat la Institutul Național de Administrație și la Universitatea Nicolae Titulescu din București. Are cursuri postuniversitare la colegiul Național de Apărare și la Institutul Diplomatic Român, având doctoratul în relații economice internaționale.

În perioada 1985 - 1989, Florin Iordache a lucrat ca inginer la Fabrica de Mobilă Caracal, după Revoluție fiind director al SAFAR S.F.6 Caracal, până în 1996, când a devenit viceprimar al orașului. După patru ani în administrația locală a devenit deputat, în prezent fiind la al cincilea mandat. A făcut parte din mai multe comisii de specialitate, inclusiv din cea juridică. Timp de câteva luni a fost președinte al Camerei Deputaților, anterior fiind vicepreședinte. În legislatura 2012-2016 a inițiat 131 propuneri legislative, 36 fiind promulgate legi.

În cadrul PSD a fost președinte și vicepreședinte al organizației Olt. Potrivit declarației de interese, parlamentarul este vicepreședinte al Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România și arbitru la Curtea de Arbitraj Internațional.

Petre Daea, ministrul propus pentru Agricultură, a mai condus același minister în Cabinetul Năstase, iar cariera și-a început-o în 1973 ca șef al unei Cooperative Agricole de Producție (CAP) din județul Mehedinți.

După absolvirea Facultății de Agronomie din Timișoara, în 1973, Petre Daea (născut în 1949) a intrat ca șef de fermă la Cooperativa Agricolă de Producție (CAP) Sisești, județul Mehedinți, iar în perioada 1982-1983 a urmat cursurile Institutul de Pregătire a Cadrelor de Conducere din Economie și Administrație. În prezent deține un titlu de doctor în Agronomie.

În perioada martie 2002 - iulie 2004, Petre Daea a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, iar în iulie-decembrie 2004 a ocupat funcția de ministru al Agriculturii. Din 2008, el este parlamentar.

Grațiela Leocadia Gavrilescuviitorul ministru delegat pentru relația cu Parlamentul, are 50 de ani și a absolvit în 1989 Facultatea de Tehnologie Petrochimică - Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești.

În perioada 1990 - 1994 a fost inginer chimist-tehnolog prelucrarea cauciucului la SC ARPACOR SA Bucov, apoi timp de doi ani a fost responsabil toxicologie și protecția mediului la aceeași firmă, iar din 1996 până în 2004 a fost director general al societății.

Între 2003 și 2004 a fost președinte PUR Ploiești, din 2004 a fost membru al PNL Prahova, iar din martie 2011 vicepreședinte al Organizației de Femei a PNL. În intervalul 2004-2007 a fost viceprimar al municipiului Ploiești. În prezent, Gavrilescu este vicepreședinte ALDE și lider al organizației județene Prahova a partidului. Grațiela-Leocadia Gavrilescu a fost ministru al mediului și al schimbărilor climatice în perioada 17 decembrie 2014 - 17 noiembrie 2015.

 Gabriel-Beniamin Leș este propunerea PSD pentru funcția de ministru al Apărării, acesta fiind, timp de un an, secretar de stat pentru armament în minister. Leș a condus APIA Satu Mare, fiind în prezent la primul mandat în Senatul României.

Gabriel Leș, membru PSD, are 41 de ani, la alegerile din decembrie obținând primul mandat în Senatul României. Este membru al comisiei pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului și al comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

În octombrie 2015 a fost numit secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale (MApN) de premierul de la acea vreme, Victor Ponta, funcție pe care a ocupat-o până în octombrie 2016. Anterior a fost director la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Satu Mare. A ocupat funcții și administrația publică locală.

Teodor Meleșcanu, propus pentru Ministerul de Externe, a mai deținut această funcție atât în Guvernul Văcăroiu (1992 -1996) și în Guvernul Ponta (14-28 noiembrie 2014), în contextul scandalului alegerilor din diaspora, Meleșcanu fiind director al SIE și de patru ori senator.

Teodor Meleșcanu a fost și ministru al Apărării (2007),în Guvernul Tăriceanu, dar și ministru interimar al Justiției, timp de o lună, pe fondul scandalului privind numirea Noricăi Nicolai.

Teodor Meleșcanu are 75 de ani, fiind născut în Brad, județul Hunedoara. Teodor Meleșcanu a absolvit Facultatea de Drept a Universtității București, în anul 1964, iar în anul 1973 Universitatea de la Geneva i-a oferit titlul de doctor în Drept Internațional.

Acesta a lucrat în cadrul MAE, începând cu anul 1966, iar în 1898 făcut parte din Misiunea Permanentă a României de pe lângă Organizația Națiunilor Unite.

Teodor Meleșcanu a fost senator în județul Prahova, pe listela PDSR, însă, a demisionat în anul 1997 după ce a fondat Alianța pentru România, în iunie 1997, preluând conducerea formațiunii în luna decembrie a aceluiași an.

În februarie 2012 Meleșcanu preia condcerea Serviciului de Informații Externe, funcție din care demisionează în anul 2012 pentru a reveni în politică.

La alegerile prezidențiale din noiembrie 2014, acesta obține doar 1% din voturile electoratului, luând decizia să îl susțină în al doilea tur pe candidatul PDS la președinția, Victor Ponta, câteva zile mai târziu fiindu-o oferit și un post de consilier în staff-ul social-democratului.

La începutul anul 2016 Teodor Meleșcanu se încrie în ALDE și câștigă un nou mandat de senator la alegerile din 11 decembrie.

Lia Olguța Vasilescu, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Muncii, este primarul orașului Craiova din anul 2012, membru fondator al Partidului România Mare (PRM), fiind parlamentar de Dolj în perioada 2000-2012. Edilul este judecat pentru fapte de corupție, într-un dosar al DNA.

Lia Olguța Vasilescu, născută în Craiova în anul 1974, a absolvit Facultatea de Litere și Istorie a Universității din Craiova, specializarea Română-Italiană în anul 1997 și Colegiul Național de Apărare, seria a X-a în 2001. A obținut titlul de doctor în sociologie la Universitatea din București în anul 2007.

Din anul 1991, Lia Olguța Vasilescu devine membru al Partidului România Mare, iar doi ani mai târziu, în 1993, președinte al Organizației de Tineret România Mare, Dolj. Din 2000 până în 2004 a fost și purtător de cuvânt PRM. În anul 2000 a obținut primul mandat de parlamentar, fiind deputat de Dolj până în 2008, timp în care a fost secretar în Comisia pentru regulament și președinte al Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport.

În 2008, Lia Olguța Vasilescu obține un mandat de senator de Dolj, timp în care a fost președinte al Comisiei pentru Egalitate de Șanse, funcție ocupată până în 2012. A părăsit PRM în 2007, an în care a devenit membru al PSD. La nivelul partidului a deținut funcțiile de secretar executiv, vicepreședinte al organizației Dolj, purtător de cuvânt al departamentelor PSD. În prezent este președinte al Organizației Municipale PSD Craiova. În 2012 a candidat la alegerile locale, devenind primar al municipiului Craiova, mandatul fiindu-i reînnoit după alegerile din iunie 2016.

Între 1997 – 1998 a fost redactor la cotidianul "Cuvântul Libertății" din Craiova și șef de departament Investigații-Anchetă la "Cuvântul Libertății" între 1998-1999. Între 1999 - 2000, a fost redactor șef adjunct la "Cuvântul Libertății" și redactor la TVR Craiova.

Alexandru Petrescu, ministrul propus pentru Economie, este directorul general al Poștei Române, membru al Consiliului de Administrație al Poștei Române și Președinte al Consiliului de Administrație al SN CFR Călători SA, potrivit CV-ului publicat pe site-ul instituției.

Potrivit datelor publicate în CV, Alexandru Petrescu este președinte al Consiliului de Administrație al SN CFR Călători SA – selectat de PricewaterhouseCoopers prin Programul de recrutare management privat, membru al Consiliului de Administrație al CN „Poșta Română” SA și membru al Consiliului de Administrație al „Poșta Română Broker de Asigurare”.

Mai mult, Petrescu a fost președinte al Comisiei pentru Pregătirea și Monitorizarea Procesului de Privatizare a CN „Poșta Română SA”.

Printre funcțiile ocupate de ministrul propus pentru Economie se numără cea de Director General și membru al Consiliului de Administrație al CN Poșta Română SA, în 2014. Tot în 2014 a fost ales membru al Asociației Române de Bună Administrare (ARBA).

În 2012 a fost Președinte al Comisiei pentru Pregătirea și Monitorizarea Procesului de Privatizare CN Poșta Română SA. Tot în 2012 a fost numit director executiv – Direcția Strategie și Dezvoltare a CN „Poșta Română” SA.

Florian Bodog, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Sănătății, a ocupat mai multe funcții în minister în ultimii șase ani, fiind, între altele, secretar de stat și director al Direcției de Sănătate Publică și de Control al instituției.

Florian Bodog a ocupat funcția de director al Direcției de Sănătate Publică și de Control din cadrul Ministerului Sănătății din 2012 până în prezent, poziție pe care a ocupat-o și între 2010 - 2011, fiind și secretar de stat în cadrul aceleiași instituții pe probleme de sănătate publică și relații internaționale între 23 mai 2012 și 19 decembrie 2012 și director de cabinet din anul 2011 până în luna mai 2012.

Este membru în Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru aderarea României la spațiul Schengen din anul 2013.

A fost manager al Spitalului Clinic Județean Oradea între 2009 și 2010 și prodecan al Facultății de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea între 2008 și 2012. Din 2012 până în prezent, este decan al Facultății din Oradea.

Florian Bodog a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea în anul 1997, a obținut titlul de doctor în Științe medicale în 2001 și a absolvit Cursul de Înalt Funcționar Public în 2011.

Florin Nicolae Jianu este președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNÎPMMR). A ocupat funcția de președinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, iar la nivel european a fost președinte al Tinerilor Antreprenori din UE (JEUNE).

În 2014, timp de 10 luni activitatea sa a vizat mediul guvernamental, fiind numit ministru pentru IMM-uri, mediul de afaceri și turism, implicându-se direct în nouă lege dedicată IMM-urilor, strategia pentru mediul de afaceri 2014-2020, programul cu privire la integrarea tinerilor absolvenți pe piața muncii și dezvoltarea activității IMM-urilor, plasarea României ca hub Sud-Est european, Legea crowdfunding, Legea business angel, Legea dedicată incubatoarelor de afaceri și Instituția mediatorului de credite.

FlorinNicolae Jianu s-a născut la Slatina, județul Olt, la 30 decembrie 1976. A absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității din București – Departamentul de Matematici Aplicate (secția engleză) și a urmat studiile de masterat din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București.

După terminarea facultatii, acesta a lucrat în cadrul Președinției României pe poziția de coordonator programe teritoriu.

În prezent ocupă funcția de președinte al CNIPMMR, în urma alegerilor din cadrul Convenției Naționale din aprilie 2016.

loading...

Comenteaza aceasta stire

Iohannis: Noua majoritate PSD-ALDE trebuie să dovedească că e matură. O aștept alături de mine!
De Neptun TV 17 ianuarie 2017

Președintele Klaus Iohannis lansează o provocare majorității PSD-ALDE. Șeful statului a aprobat trecerea în rezervă a generalului SRI Florian Coldea, dar, într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni, a tras un semnal de alarmă în privința modului în care noua Putere va aborda legile securității naționale, dar și tema amnistiei și grațierii.

Plenul comun al Parlamentului votează astăzi componența comisiilor de control ale SRI și SIE
De Neptun TV 16 ianuarie 2017

Parlamentul votează astăzi componența comisiilor pentru controlul Serviciului Român de Informații și Serviciului de Informații Externe. Gabril Vlase sau Georgian Pop sunt favoriți pentru șefia Comisiei SRI, însă PSD poate încerca să obțină și conducerea celeilalte comisii.

De ce tactica tăcerii nu o va salva pe Laura Kovesi?
De Neptun TV 5 ianuarie 2017

Dezvăluirile lui Sebastian Ghiță au o particularitate foarte derutantă: nu știi unde se opresc. Din acest motiv cei vizați de ele preferă să tacă decât să le conteste mincinos și să se trezească apoi că au căzut din lac în puț.

Camera Deputaților a adoptat modificările Codului Fiscal. Pensionarii sunt scutiți de plata CASS, iar pensiile sub 2000 de lei nu vor fi impozitate
De Neptun TV 5 ianuarie 2017

Deputații se vor reuni astăzi în Parlament, în sesiune extraordinară, pentur modificarea Codului Fiscal.

Parlamentul a votat Guvernul Grindeanu. Noul Executiv a depus jurământul la ora 19.00
De Neptun TV 4 ianuarie 2017

Guvernul condus de Sorin Grindeanu a primit astăzi votul Parlamentului. 295 de voturi pentru și 133 contra. Un vot a fost anulat.

Constănțeanul Mircea Titus Dobre a primit aviz favorabil în comisia din Parlament. A anunțat desființarea ANT
De Neptun TV 4 ianuarie 2017

Mircea Titus Dobre a declarat, în cadrul audierilor în comisiile de specialitate de la Parlament, că Autoritatea Națională pentru Turism își va înceta activitatea, iar ministerul va prelua toți angajații.

LIVE UPDATE. Cei 26 de miniștri propuși în cabinetul Grindeanu sunt audiați de comisiile din Parlament
De Neptun TV 4 ianuarie 2017

Conform programului prezentat de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, de la ora 8,00 la 14,00 va avea loc audierea miniștrilor propuși, de la ora 15,00 vor fi prezentate în plen programul de guvernare și lista Guvernului de către prim-ministrul desemnat. Apoi, sunt programate dezbateri și, în final, votul de încredere al Parlamentului pentru noul Cabinet. Cel mai probabil, ceremonia depunerii jurământului pentru membrii Guvernului va avea loc miercuri seară, așa cum i-au propus reprezentanții PSD și ALDE președintelui Klaus Iohannis, care a anunțat, prin purtătorul de cuvânt, că 'de principiu' este de acord.

Componența Executivului a fost definitivată. Vezi cine sunt miniștrii care vor alcătui viitorul Guvern Grindeanu
De Neptun TV 3 ianuarie 2017

Componența noului Guvern a fost prezentată astăzi de liderul PSD, Liviu Dragnea. 26 de miniștri vor face parte din Cabinetul Grindeanu.

CONSTANȚA are doi miniștri în cabinetul Grindeanu. Vezi care este lista completă a viitorului Executiv
De Alexandru Nedelcu 3 ianuarie 2017

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat componența noului Guvern. Printre ministerele deja existente, apar și ministere noi.

Constănțeanca Sevil Shhaideh - vicepremier și ministru al Dezvoltării. Alți doi politicieni constănțeni, în cărți pentru viitorul Guvern
De Neptun TV 3 ianuarie 2017

Sevil Shhaideh ar urma să ocupe, pe langă funcție de ministru al Dezvoltării, și pe cea de vicepremier, potrivit unor surse din PSD. Asta după ce președintele Klaus Iohannis nu a dorit-o ca șef al Executivului. Forurile de conducere ale PSD și ALDE - Comitetul Executiv, respectiv Biroul Politic - urmează să aprobe marți lista viitorului Guvern, ce va fi condus de Sorin Grindeanu. Luni seară, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că lista noului Cabinet este gata, viitorul Guvern urmând să aibă în componență opt femei, iar patru ministere vor fi alocate ALDE.

Guvernul Grindeanu ar urma să depună jurământul la Palatul Cotroceni pe 4 ianuarie. Sevil Shhaideh, favorită la Ministerul Dezvoltării
De Victor Radu 30 decembrie 2016

Liviu Dragnea a anunțat că pe 3 ianuarie va fi convocat Parlamentul pentru a începe audierile membrilor noului Guvern Grindeanu. Potrivit liderului PSD, o zi mai târziu, Executivul ar urma să fie învestit.

Președintele Klaus Iohannis a amânat desemnarea noului premier propus de coaliția PSD-ALDE, Sorin Grindeanu
De Neptun TV 29 decembrie 2016

Președintele Klaus Iohannis amână desemnarea noului premier, deși îl consideră pe Sorin Grindeanu o soluție mult mai potrivită decât Sevil Shhaideh, prima propunere a coaliției PSD-ALDE.

SORIN GRINDEANU, noua propunere a coaliției PSD-ALDE pentru funcția de premier. Cine este candidatul Partidului Social Democrat
De Alexandru Nedelcu 28 decembrie 2016

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat cu puțin timp în urmă, într-o conferință de presă, că propunerea Partidului Social Democrat pentru funcția de prim-ministru este Sorin Mihai Grindeanu.

Dispare taxa radio-TV - Senatul a respins cererea de reexaminare a legii celor 102 taxe. Iohannis, obligat să o promulge
De Neptun TV 28 decembrie 2016

Comisia de buget a Camerei Deputaților a respins cererea de reexaminare înaintată de Klaus Iohannis Parlamentului cu privire la propunerea de lege prin care sunt eliminate 102 taxe.

Sebastian Ghiță, dezvăluiri uluitoare despre Laura Codruța Kovesi, într-o înregistrare apărută la o săptămână de când a fost dat dispărut
De Alexandru Nedelcu 28 decembrie 2016

Sebastian Ghiță a apărut cu o înregistrare, la televizor, la o săptămână de când fusese dat dispărut, cu declarații ce o vizează pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi.

Surpriză din partea președintelui Klaus Iohannis: 'Am decis să nu accept propunerea ca Sevil Shhaideh să fie prim-ministru'
De Alexandru Nedelcu 27 decembrie 2016

Președintele Klaus Iohhanis a decis cu puțin timp în urmă, la Cotroceni, să respingă propunerea Partidului Social Democrat pentru alegerea noului premier al României.

Cum și-au împărțit parlamentariii comisiile din Camera Deputaților și Senat
De Robert Nenciu 26 decembrie 2016

Social democrați și-au adjudecat conducerea majorității comisiilor parlamentare atât în Camera Deputaților cât și la Senat. În așteptatea audierii viitorilor miniștri, deputații și senatorii și-au ales comisiile din care vor să facă parte. De asemenea, au fost stabiliți și vicepreședinții celor două Camere dar și componențele birourilor permanente.

Sevil Shhaideh, amănunte senzaționale din viața ei și a familiei
De Neptun TV 22 decembrie 2016

Pe numele de fată Geambec, Sevil Shhaideh s-a născut la 4 decembrie 1964 la Constanța, într-o familie de tătari.

Decizia incredibilă luată de Klaus Iohannis după consultările parlamentare: 'Desemnarea premierului va avea loc după Crăciun!'
De Neptun TV 22 decembrie 2016

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, după consultările cu partidele politice parlamentare, că desemnarea premierului va fi făcută... după Crăciun.

Surpriză de proporții! Constănțeanca Sevil Shhaideh, propunerea PSD-ALDE pentru funcția de prim-ministru al României - VIDEO
De Neptun TV 21 decembrie 2016

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat, astăzi, că propunerea partidului pentru funcția de prim-ministru al României este constănțeanca Sevil Shhaideh.

Noul Parlament, reunit în prima ședință. Deputații au validat mandatul lui Liviu Dragnea
De Victor Radu 20 decembrie 2016

Noul Parlament s-a reunit în prima ședință și se pregătește de următorul pas: validarea Guvernului. Acest lucru se va întâmpla însă după ce șeful statului va desemna un premier în urma consultărilor cu partidele parlamentare, care încep mâine.