marţi, 21 februarie 2017

Componența Executivului a fost definitivată. Vezi cine sunt miniștrii care vor alcătui viitorul Guvern Grindeanu

loading...
Componența Executivului a fost definitivată. Vezi cine sunt miniștrii care vor alcătui viitorul Guvern Grindeanu

Componența noului Guvern a fost prezentată astăzi de liderul PSD, Liviu Dragnea. 26 de miniștri vor face parte din Cabinetul Grindeanu.

Sevil Shhaideh este propunerea Guvernului Grindeanu pentru Ministerul Dezvoltării, a anunțat astăzi președintele PSD Liviu Dragnea. Acesta va ocupa și poziția de vicepremier din partea PSD.

Sevil Shhaideh s-a născut la Constanța, în 1964 și a absolvit, în 1987, Academia de Științe Economice, Facultatea de Planificare Economică și Cibernetică.

În același an, după terminarea facultății, s-a angajat analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanța. Ulterior a fost manager sisteme informatice la Direcția de Muncă și Protecție Socială a județului Constanța, director sisteme informatice la Consiliul Județean Constanța etc.

În perioada 2012- 2015 a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației, iar ulterior cea de ministru în cadrul aceluiași minister.

Conform ultimei sale declarații de avere, din 6 mai 2015, Sevil Shhaideh are un apartament de 47 de metri pătrați, cumpărat în 1994, și mai multe conturi deschise în 2007 și 2011, în sumă totală de aproximativ 500.000 de lei.

Recomandare: Vezi care este lista completă a viitorului Executiv

Ionuț Vulpescu, propunerea PSD la Cultură și Identitate Națională, s-a născut la 17 iunie 1976. A mai deținut același portofoliu, în Guvernul Ponta, între 17 decembrie 2014 și 17 noiembrie 2015. Ionuț Vulpescu este cunoscut ca discipol al fostului președinte Ion Iliescu.

Pentru primul mandat la Cultură, la data de 15 decembrie 2014, Ionuț Vulpescu a primit avizul favorabil din cadrul Comisiilor reunite de Cultură din Camera Deputaților și Senat cu 19 voturi pentru și 7 împotrivă.

La data de 24 noiembrie 2016, în calitate de deputat în Parlamentul României și de fost ministru al Culturii, Ionuț Vulpescu i-a transmis premierului Dacian Cioloș o scrisoare deschisă prin care îi cerea detalii despre modul în care s-a încercat achiziționarea „Cumințeniei Pământului”, acuzând că nu există transparență, iar prețul de cumpărare este dublu față de cel stabilit de expertize.

Viorel Ștefan s-a născut în 1954, în județul Botoșani și este absolvent al Facultății de Științe Economice, Universitatea "Al.I.Cuza" Iași și doctor în economie - Universitatea "Dunărea de Jos" Galați.

Și-a început cariera în 1980, fiind încadrat economist la Întreprinderea de Navigație Fluvială NAVROM Galați, iar în 1991 a ajuns directorul general al NAVROM. Între anii 1995-2001 a fost președintele Asociației Armatorilor și Operatorilor Portuari Fluviali din România.

În perioada 1996-2008 a fost senator, iar din 2008 și până în prezent a ocupat fotoliul de deputat fiind șeful Comisiei de buget finanțe al Camerei Deputaților.

Este membru al Partidului Social Democrat din 1993.

Florin Iordache, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Justiției, este fost președinte al Camerei Deputaților, deputat din anul 2000, fiind și arbitru la Curtea de Arbitraj Internațional. Parlamentarul a fost audiat ca martor la ÎCCJ în unul dintre dosarele lui Mihail Vlasov.

Florin Iordache, în vârstă 57 de ani, este căsătorit și are un copil. A absolvit două facultăți în cadrul Universității Craiova, Mecanică și Drept. A urmat cursuri de masterat la Institutul Național de Administrație și la Universitatea Nicolae Titulescu din București. Are cursuri postuniversitare la colegiul Național de Apărare și la Institutul Diplomatic Român, având doctoratul în relații economice internaționale.

În perioada 1985 - 1989, Florin Iordache a lucrat ca inginer la Fabrica de Mobilă Caracal, după Revoluție fiind director al SAFAR S.F.6 Caracal, până în 1996, când a devenit viceprimar al orașului. După patru ani în administrația locală a devenit deputat, în prezent fiind la al cincilea mandat. A făcut parte din mai multe comisii de specialitate, inclusiv din cea juridică. Timp de câteva luni a fost președinte al Camerei Deputaților, anterior fiind vicepreședinte. În legislatura 2012-2016 a inițiat 131 propuneri legislative, 36 fiind promulgate legi.

În cadrul PSD a fost președinte și vicepreședinte al organizației Olt. Potrivit declarației de interese, parlamentarul este vicepreședinte al Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România și arbitru la Curtea de Arbitraj Internațional.

Petre Daea, ministrul propus pentru Agricultură, a mai condus același minister în Cabinetul Năstase, iar cariera și-a început-o în 1973 ca șef al unei Cooperative Agricole de Producție (CAP) din județul Mehedinți.

După absolvirea Facultății de Agronomie din Timișoara, în 1973, Petre Daea (născut în 1949) a intrat ca șef de fermă la Cooperativa Agricolă de Producție (CAP) Sisești, județul Mehedinți, iar în perioada 1982-1983 a urmat cursurile Institutul de Pregătire a Cadrelor de Conducere din Economie și Administrație. În prezent deține un titlu de doctor în Agronomie.

În perioada martie 2002 - iulie 2004, Petre Daea a fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, iar în iulie-decembrie 2004 a ocupat funcția de ministru al Agriculturii. Din 2008, el este parlamentar.

Grațiela Leocadia Gavrilescuviitorul ministru delegat pentru relația cu Parlamentul, are 50 de ani și a absolvit în 1989 Facultatea de Tehnologie Petrochimică - Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești.

În perioada 1990 - 1994 a fost inginer chimist-tehnolog prelucrarea cauciucului la SC ARPACOR SA Bucov, apoi timp de doi ani a fost responsabil toxicologie și protecția mediului la aceeași firmă, iar din 1996 până în 2004 a fost director general al societății.

Între 2003 și 2004 a fost președinte PUR Ploiești, din 2004 a fost membru al PNL Prahova, iar din martie 2011 vicepreședinte al Organizației de Femei a PNL. În intervalul 2004-2007 a fost viceprimar al municipiului Ploiești. În prezent, Gavrilescu este vicepreședinte ALDE și lider al organizației județene Prahova a partidului. Grațiela-Leocadia Gavrilescu a fost ministru al mediului și al schimbărilor climatice în perioada 17 decembrie 2014 - 17 noiembrie 2015.

 Gabriel-Beniamin Leș este propunerea PSD pentru funcția de ministru al Apărării, acesta fiind, timp de un an, secretar de stat pentru armament în minister. Leș a condus APIA Satu Mare, fiind în prezent la primul mandat în Senatul României.

Gabriel Leș, membru PSD, are 41 de ani, la alegerile din decembrie obținând primul mandat în Senatul României. Este membru al comisiei pentru constituționalitate, libertăți civile și monitorizare a executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului și al comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

În octombrie 2015 a fost numit secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale (MApN) de premierul de la acea vreme, Victor Ponta, funcție pe care a ocupat-o până în octombrie 2016. Anterior a fost director la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Satu Mare. A ocupat funcții și administrația publică locală.

Teodor Meleșcanu, propus pentru Ministerul de Externe, a mai deținut această funcție atât în Guvernul Văcăroiu (1992 -1996) și în Guvernul Ponta (14-28 noiembrie 2014), în contextul scandalului alegerilor din diaspora, Meleșcanu fiind director al SIE și de patru ori senator.

Teodor Meleșcanu a fost și ministru al Apărării (2007),în Guvernul Tăriceanu, dar și ministru interimar al Justiției, timp de o lună, pe fondul scandalului privind numirea Noricăi Nicolai.

Teodor Meleșcanu are 75 de ani, fiind născut în Brad, județul Hunedoara. Teodor Meleșcanu a absolvit Facultatea de Drept a Universtității București, în anul 1964, iar în anul 1973 Universitatea de la Geneva i-a oferit titlul de doctor în Drept Internațional.

Acesta a lucrat în cadrul MAE, începând cu anul 1966, iar în 1898 făcut parte din Misiunea Permanentă a României de pe lângă Organizația Națiunilor Unite.

Teodor Meleșcanu a fost senator în județul Prahova, pe listela PDSR, însă, a demisionat în anul 1997 după ce a fondat Alianța pentru România, în iunie 1997, preluând conducerea formațiunii în luna decembrie a aceluiași an.

În februarie 2012 Meleșcanu preia condcerea Serviciului de Informații Externe, funcție din care demisionează în anul 2012 pentru a reveni în politică.

La alegerile prezidențiale din noiembrie 2014, acesta obține doar 1% din voturile electoratului, luând decizia să îl susțină în al doilea tur pe candidatul PDS la președinția, Victor Ponta, câteva zile mai târziu fiindu-o oferit și un post de consilier în staff-ul social-democratului.

La începutul anul 2016 Teodor Meleșcanu se încrie în ALDE și câștigă un nou mandat de senator la alegerile din 11 decembrie.

Lia Olguța Vasilescu, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Muncii, este primarul orașului Craiova din anul 2012, membru fondator al Partidului România Mare (PRM), fiind parlamentar de Dolj în perioada 2000-2012. Edilul este judecat pentru fapte de corupție, într-un dosar al DNA.

Lia Olguța Vasilescu, născută în Craiova în anul 1974, a absolvit Facultatea de Litere și Istorie a Universității din Craiova, specializarea Română-Italiană în anul 1997 și Colegiul Național de Apărare, seria a X-a în 2001. A obținut titlul de doctor în sociologie la Universitatea din București în anul 2007.

Din anul 1991, Lia Olguța Vasilescu devine membru al Partidului România Mare, iar doi ani mai târziu, în 1993, președinte al Organizației de Tineret România Mare, Dolj. Din 2000 până în 2004 a fost și purtător de cuvânt PRM. În anul 2000 a obținut primul mandat de parlamentar, fiind deputat de Dolj până în 2008, timp în care a fost secretar în Comisia pentru regulament și președinte al Comisiei pentru Învățământ, Știință, Tineret și Sport.

În 2008, Lia Olguța Vasilescu obține un mandat de senator de Dolj, timp în care a fost președinte al Comisiei pentru Egalitate de Șanse, funcție ocupată până în 2012. A părăsit PRM în 2007, an în care a devenit membru al PSD. La nivelul partidului a deținut funcțiile de secretar executiv, vicepreședinte al organizației Dolj, purtător de cuvânt al departamentelor PSD. În prezent este președinte al Organizației Municipale PSD Craiova. În 2012 a candidat la alegerile locale, devenind primar al municipiului Craiova, mandatul fiindu-i reînnoit după alegerile din iunie 2016.

Între 1997 – 1998 a fost redactor la cotidianul "Cuvântul Libertății" din Craiova și șef de departament Investigații-Anchetă la "Cuvântul Libertății" între 1998-1999. Între 1999 - 2000, a fost redactor șef adjunct la "Cuvântul Libertății" și redactor la TVR Craiova.

Alexandru Petrescu, ministrul propus pentru Economie, este directorul general al Poștei Române, membru al Consiliului de Administrație al Poștei Române și Președinte al Consiliului de Administrație al SN CFR Călători SA, potrivit CV-ului publicat pe site-ul instituției.

Potrivit datelor publicate în CV, Alexandru Petrescu este președinte al Consiliului de Administrație al SN CFR Călători SA – selectat de PricewaterhouseCoopers prin Programul de recrutare management privat, membru al Consiliului de Administrație al CN „Poșta Română” SA și membru al Consiliului de Administrație al „Poșta Română Broker de Asigurare”.

Mai mult, Petrescu a fost președinte al Comisiei pentru Pregătirea și Monitorizarea Procesului de Privatizare a CN „Poșta Română SA”.

Printre funcțiile ocupate de ministrul propus pentru Economie se numără cea de Director General și membru al Consiliului de Administrație al CN Poșta Română SA, în 2014. Tot în 2014 a fost ales membru al Asociației Române de Bună Administrare (ARBA).

În 2012 a fost Președinte al Comisiei pentru Pregătirea și Monitorizarea Procesului de Privatizare CN Poșta Română SA. Tot în 2012 a fost numit director executiv – Direcția Strategie și Dezvoltare a CN „Poșta Română” SA.

Florian Bodog, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Sănătății, a ocupat mai multe funcții în minister în ultimii șase ani, fiind, între altele, secretar de stat și director al Direcției de Sănătate Publică și de Control al instituției.

Florian Bodog a ocupat funcția de director al Direcției de Sănătate Publică și de Control din cadrul Ministerului Sănătății din 2012 până în prezent, poziție pe care a ocupat-o și între 2010 - 2011, fiind și secretar de stat în cadrul aceleiași instituții pe probleme de sănătate publică și relații internaționale între 23 mai 2012 și 19 decembrie 2012 și director de cabinet din anul 2011 până în luna mai 2012.

Este membru în Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru aderarea României la spațiul Schengen din anul 2013.

A fost manager al Spitalului Clinic Județean Oradea între 2009 și 2010 și prodecan al Facultății de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea între 2008 și 2012. Din 2012 până în prezent, este decan al Facultății din Oradea.

Florian Bodog a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea în anul 1997, a obținut titlul de doctor în Științe medicale în 2001 și a absolvit Cursul de Înalt Funcționar Public în 2011.

Florin Nicolae Jianu este președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNÎPMMR). A ocupat funcția de președinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, iar la nivel european a fost președinte al Tinerilor Antreprenori din UE (JEUNE).

În 2014, timp de 10 luni activitatea sa a vizat mediul guvernamental, fiind numit ministru pentru IMM-uri, mediul de afaceri și turism, implicându-se direct în nouă lege dedicată IMM-urilor, strategia pentru mediul de afaceri 2014-2020, programul cu privire la integrarea tinerilor absolvenți pe piața muncii și dezvoltarea activității IMM-urilor, plasarea României ca hub Sud-Est european, Legea crowdfunding, Legea business angel, Legea dedicată incubatoarelor de afaceri și Instituția mediatorului de credite.

FlorinNicolae Jianu s-a născut la Slatina, județul Olt, la 30 decembrie 1976. A absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității din București – Departamentul de Matematici Aplicate (secția engleză) și a urmat studiile de masterat din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București.

După terminarea facultatii, acesta a lucrat în cadrul Președinției României pe poziția de coordonator programe teritoriu.

În prezent ocupă funcția de președinte al CNIPMMR, în urma alegerilor din cadrul Convenției Naționale din aprilie 2016.

loading...

Comenteaza aceasta stire

Iohannis a promulgat bugetul de stat și cere Guvernului trei lucruri: 'Responsabilitate, responsabilitate și responsabilitate'
De Neptun TV 16 februarie 2017

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a promulgat bugetul de stat 'pentru că țara are nevoie de buget'.

Senatorul Mihai Goțiu, surprins pentru a doua oară în timp ce doarme în Parlament - VIDEO
De Antonia Maer 15 februarie 2017

Dulce e somnul în Parlament. Mihai Goțiu, senatorul USR care a fost filmat de colegi în timp ce trăgea un pui de somn, în fotoliul din Camera Deputaților...a adormit din nou, în timpul unei ședințe, tot în Legislativ. Și de această dată, cineva l-a fotografiat. Politicianul spune că nu dormea, ci clipea și că oricum, la momentul respectiv, se luase pauză.

Lovitură dură pentru Traian Băsescu! Parchetul General cere ANI verificarea averii sale în dosarul de spălare de bani
De Neptun TV 13 februarie 2017

Acuzațiile de spălare de bani aduse lui Traian Băsescu în legătură cu încheierea mai multor contracte de vânzare-cumpărare a unor imobile au fost clasate, cauza fiind disjunsă pentru fals în declarații. Procurorii au cerut ANI să facă verificări.

Iohannis amână bugetul pe 2017. Premierul Grindeanu și ministrul Finanțelor, chemați la Cotroceni
De Neptun TV 13 februarie 2017

Președintele Klaus Iohannis amână promulgarea pentru bugetul de stat pe anul 2017 și îl cheamă marți, la Cotroceni, pe premierul Sorin Grindeanu.

Scandal în PSD: primarul Iașului, Mihai Chirică, încă o lovitură pentru Liviu Dragnea: 'PSD are nevoie de alt lider'
De Neptun TV 12 februarie 2017

Se intensifică luptele interne din PSD. Primarul de Iași, Mihai Chirica, în același timp vicepreședinte PSD la nivel național, îl atacă permanent pe liderul partidului, Liviu Dragnea.

Un cunoscut jurnalist britanic avertizează: "Curentul luptei anti-corupție este folosit pentru a tranșa dispute politice. Marea Britanie nu trebuie să rămână impasibilă"
De Neptun TV 11 februarie 2017

Roger Boyes, un cunoscult jurnalist britanic, a făcut o analiză a celor întâmplate în România, în ultima lună. Editorialistul publicației The Times spune că protestele de la București aduc aminte de cele din decembrie '89. Acesta aduce în discuție și rolul fostei Securități în căderea regimului Ceaușist și compară actualul SRI cu Securitatea Comunistă.

Scandal de proporții într-o localitate din Constanța: comuna a rămas fără buget din cauza războiului dintre fostul și actualul primar - VIDEO
De Robert Nenciu 10 februarie 2017

Mereni, o comună din județul Constanța a pierdut fonduri importante europene și guvernamentale din cauza disputelor dintre actualul și fostul primar. Încă de la alegerile din vara trecută, localitatea este într-o continuă criză pentru că cei 11 consilieri locali și edilul nu se pun de acord asupra proiectelor.

Iordache: Am hotărât să-mi dau demisia din funcția de ministru al Justiției
De Neptun TV 9 februarie 2017

Ministrul Justiției Florin Iordache a anunțat astăzi că demisionează din funcție.

Traian Băsescu, schimb amuzant de replici, în Parlament, cu Călin Popescu Tăriceanu: 'Vorbiți cu poporul la telefon dacă v-au făcut numărul public'
De Alin Tarnovschi 8 februarie 2017

Schimb amuzant de replici, astăzi, în Parlamentul României, între fostul președinte Traian Băsescu și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Scandal în Parlamentul României la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Grindeanu: 'Moțiunea nu își mai are obiectul'
De Neptun TV 8 februarie 2017

Parlamentul s-a reunit pentru a dezbate și a supune la vot moțiunea de cenzură inițiată de PNL și USR împotriva Cabinetului Grindeanu.

Klaus Iohannis, un tun de 15 miliarde de euro
De Neptun TV 7 februarie 2017

În anul 2014 Klaus Iohannis, cu puțin timp înaintea alegerilor prezidențiale a primit crucea de fier în rangul I. Cea mai înalta distincție accordata de statul German. În același an, cu ptuin timp înainte staul Român a cedat propietăți imobiliare în valoare de 15 până la 18 miliarde de euro.

Klaus Iohannis, în Parlament: 'Retragerea OUG 13 și demiterea chinuită a unui ministru este prea puțin!'. Parlamentarii au părăsit sala!
De Neptun TV 7 februarie 2017

Klaus Iohannis a ajuns la Parlament, astăzi, la ora 12.00, acolo unde va transmite un mesaj legat de modificarea codurilor penale și de reacțiile generate de aceasta.

Două suspiciuni de implicare a președintelui Iohannis în susținerea companiei Holzindustrie Schweighofer
De Neptun TV 6 februarie 2017

Există suspiciuni rezonabile care indică o posibilă implicare a președintelui Klaus Iohannis în susținerea intereselor companiei Holzindustrie Schweighofer, fapt ce a generat scandalul din jurul noului Cod Silvic.

Parlamentarii PSD, chemați în ședință. Liviu Dragnea: 'Guvernul Grindeanu nu are de ce să demisioneze'
De Neptun TV 6 februarie 2017

Liviu Dragnea a făcut declarații la scurt timp după încheierea ședințeigrupurilor reunite ale PSD. Liderul PSD a ținut să precizeze că acestea și-au arătat susținerea pentru Guvern.

Explicația lui Nicușor Dan pentru care a cerut retragerea legii grațierii: 'Ăăă... limita de 60 de ani' - VIDEO
De Neptun TV 5 februarie 2017

Nicușor Dan a încurcat motivele pentru care cere retragerea legii grațierii din Parlament. Întrebat de jurnaliști de ce USR nu este de acord cu acest proiect normativ, liderul partidului a părut extrem de stânjenit.

Proteste la Guvern și la Cotroceni! Manifestanții au 'aprins' Piața Victoriei cu blitzurile telefoanelor mobile și cu lanterne
De Neptun TV 5 februarie 2017

Manifestanții adunați în această seară în fața sediului Guvernului din Piața Victoriei au aprins la unison, la ora 21,00, ecranele telefoanelor mobile și lanterne.

Sorin Grindeanu: Vom abroga OUG 13. Ea nu va intra în vigoare! Nu vrem să dezbinăm România!
De Neptun TV 4 februarie 2017

Guvernul Grindeanu face pasul înapoi în scandalul politic al Ordonanței care modifica Codurile Penale. Premerul a anunțat, într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni, că va abroga Ordonanța duminică, în ședință de Guvern.

Premierul Grindeanu a decis RETRAGEREA ordonanțelor care au scos oamenii în stradă - surse
De Alin Tarnovschi 4 februarie 2017

Premierul Sorin Grindeanu ar fi decis abrogarea ordonanței de urgență de modificare a Codului Penal, potrivit unor surse citate de Antena 3. Anunțul va fi făcut în scurt timp.

PSD ia în considerare retragerea OUG privind modificarea Codului Penal
De Cristi Popovici 4 februarie 2017

Simt că nu voi mai putea să țin în frâu, de la centru, presiunea din organizațiile din țară, care pot aduce în stradă, la București, aproape un milion de oameni. Ca urmare, am decis să mă întâlnesc cu partenerii de coaliție și cu premierul pentru a le propune o soluție de ieșire din impas.

Reacția PSD după protestele de stradă: organizează un miting autorizat!
De Neptun TV 4 februarie 2017

Deputatul PSD Liviu Pleșoianu a anunțat, în această dimineață, pe Facebook, că PSD a decis să scoată oamenii în stradă pentru un miting autorizat.

Petiție pentru susținerea Guvernului Grindeanu: mii de oameni au semnat-o în numai câteva ore!
De Neptun TV 3 februarie 2017

Peste 3.000 de persoane au semnat, până astăzi, o petiție denumită 'Susținem Guvernul Grindeanu', promovată în rețelele de socializare de lideri ai PSD.