miercuri, 14 noiembrie 2018

Condé Nast Traveler: Cele mai importante atracții turistice din România, pe care toată lumea trebuie să le vadă! GALERIE FOTO

De Mediafax 9:36, 31 august 2018 169 vizite Social
Condé Nast Traveler: Cele mai importante atracții turistice din România, pe care toată lumea trebuie să le vadă! GALERIE FOTO

România este țara castelelor medievale, a bisericilor gotice și a orașelor încântătoare, toate ascunse printre cele mai enigmatice peisaje ale Europei de sud-est. Având zone geografice precum Munții Carpați și Marea Neagră, România este un loc al pădurilor dense și al piscurilor înzăpezit, care se potrivesc perfect cu folclorul țării, scrie jurnalista Caitlin Morton.

Aceasta a scris câteva impresii despre unele din cele mai importante obiective turistice din România pentru site-ul cntraveller.com.

Sighișoara - Acest orășel medieval situat în Transilvania are un centru istoric protejat de UNESCO și străduțe care au de-a stânga și de-a dreapta căsuțe colorate. Este, de asemenea, și locul unde s-a născut Vlad Țepeș și este considerat unul dintre cele mai bântuite orașe ale lumii.

Lacul Roșu - Localizat în Carpații de Est, Lacul Roșu nu este tocmai roșu, dar vei fi prea ocupat să admiri priveliștile montane și copacii mereu verzi care se reflectă în apă, pentru a da importanță acestui detaliu.

Castelul Bran - Localizat în Munții Carpați, la granița dintre Transilvania și Valahia, mai poartă și numele de Castelul lui Dracula datorită asemănării cu castelul descris în romanul lui Bram Stoker.

Transfăgărășan - Este considerată a fi una din cele mai palpitante șosele din lume datorită curbelor foarte lungi în formă de S.

Salina Turda - Nu toate frumusețile sunt la suprafața pământului, așa cum demonstrează Salina Turda, un parc tematic unic ce se află într-una din cele mai vechi mine de sare ale lumii. Vizitatorii coboară la aproximativ 208 de metri sub pământ, unde găsesc un lac cu bărci, mini-golf, bowling și multe altele.

Sarmizegetusa Regia - Este un sit arheologic, rămășițele capitalei Daciei. Orașul a fost construit când era rege Decebal, apoi a fost cucerit de romani.

Statuia lui Decebal - Vorbind de regele Decebal, găsiți o piatră înaltă de 55 de metri, de-a lungul Dunării, ce înfățișează fața regelui. A fost sculptată între anii 1994 și 2004.

Palatul de Cultură din Târgu Mureș - Construit între 1911 și 1913, la cererea primarului de la acea vreme, György Bernády, Palatul de Cultură are o arhitectură în stilul art nouveau, busturi din bronz ale unor compozitori și vitralii. Clădirea a avut mai multe scopuri de-a lungul anilor, de la bibliotecă, la școală de arte.

Lacul Bâlea - Acest lac glaciar, situat în Munții Făgăraș, este cunoscut pentru cele două cabane și pentru accesibilitatea prin Transfăgărășan.

Hotelul de Gheață - Un alt lucru pentru care lacul Bâlea este cunoscut: Hotelul de Gheață. Construit în 2005, iar apoi reconstruit în fiecare an cu apă din lac, hotelul înghețat are un restaurant și un bar din gheață, camere și igloo-uri cu pături din blană și o biserică unde cuplurile se pot căsători, iar copiii pot fi botezați.

 Masivul Ceahlău - Înalt de 1907 metri, este unul dintre cei mai renumiți masivi din România, având priveliști frumoase spre Carpații de Est și o concentrație spectaculoasă de animale sălbatice și specii de plante.

 Cimitirul Vesel, Săpânța - Probabil vă așteptați ca un cimitir din România să fie destul de înfricoșător, dar aceste morminte albastre ca cerul, cu cruci sculptate de mână și pictate sunt chiar vesele.

 Delta Dunării - Formată din întâlnirea dintre Dunăre și Marea Neagră, acest patrimoniu mondial al UNESCO este casa mlaștinilor, a plajelor frumoase și a peste 300 de specii de păsări.

 Castelul Corvinilor - Această fortăreață gotică din secolul 15 are destule trăsături frumoase ca să poată concura cu Castelul Bran. Are ziduri de nepătruns, un pod mobil, o temniță masivă și o cameră de tortură.

 Timișoara - Este al treilea cel mai populat oraș din România (după București și Cluj-Napoca), atrage oamenii prin piețele publice, prin hoteluri și prin festivalurile de muzică și cele culturale.

 Cazinoul din Constanța - Deschis ca și cazino cu vedere spre Marea Neagră, în 1910, cu arhitectură art nouveau, această capodoperă a fost folosită ca spital în timpul celui De-al Doilea Război Mondial, apoi s-a transformat într-unul din cele mai frumoase locuri părăsite ale României.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Clip de promovare a orașului Constanța și a stațiunii Mamaia, realizat gratuit de o echipă de tineri
De Neptun TV 12 noiembrie 2018

Imaginile surprind cele mai spectaculoase puncte de atracție dar și fragmente din evenimentele desfășurate în această vară care au strâns zeci de mii de persoane la Constanța.

ZIUA DOBROGEI, sărbătorită la Constanța! Patru zile cu muzică, dansuri, bucate tradiționale, ateliere meșteșugărești și expoziții de fotografie!
De Neptun TV 12 noiembrie 2018

Ziua Dobrogei va fi serbată la Constanța începând de miercuri, 14 noiembrie, până la finele săptămânii. Data de 14 noiembrie 1878 marchează revenirea provinciei la patria-mamă.

CONSTANȚA. Bilanțul teribilului accident de aseară, produs de un șofer de 20 de ani - un tânăr a murit, o femeie în stare critică! Șoferul, cercetat în libertate!
De Neptun TV 12 noiembrie 2018

Unul dintre cei patru răniți în accidentul de duminică seara din Constanța, unde un șofer a intrat în plin într-un grup de persoane care traversau pe trecere, a murit la spital, în timp ce o altă victimă este în stare critică, au anunțat reprezentanții Spitalului Județean din Constanța.

Zeci de români blocați în Bulgaria din cauza protestelor privind scumpirea carburanților. Cât costă un litru la vecini
De Neptun TV 12 noiembrie 2018

Scumpirea carburanților cu 5% în țara vecină a dus la proteste în urma cărora mii de cetățeni străini, printre care și români, au rămas blocați în trafic, atât pe direcția spre România, cât și spre Grecia.

Numărul posturilor din 21 de ministere și din ANAF va fi redus! Peste 4.000 de posturi tăiate
De Neptun TV 10 noiembrie 2018

Numărul posturilor din 21 de ministere și din Agenția Națională de Administrare Fiscală va fi redus, măsura făcând parte din prevederile programului de guvernare al PSD privind reforma administrației publice, arată un proiect de act normativ publicat de Ministrul Finanțelor.

Guvernul a decis: Salariul minim, diferențiat în funcție de studii și vechime!
De Neptun TV 10 noiembrie 2018

Angajatorii din România vor fi obligați să le acorde angajaților un salariu minim diferențiat în funcție de studii și vechime, a decis vineri Guvernul, adoptând o Ordonanță de Urgență care stabilește cadrul pentru introducerea acestei diferențieri.

CONSTANȚA. Descoperire incredibilă în curtea unei mănăstiri - câini chinuiți și înfometați: 'Ne-au spus că le dau mâncare și apă doar marțea și joia' FOTO
De Neptun TV 9 noiembrie 2018

În curtea mănăstirii au fost descoperiți 17 câini legați de stâlpi, cu lanțuri lungi de o jumătate de metru. Mai mult, călugării au spus că le dau mâncare și apă doar marțea și joia.

ALERTĂ. Nou focar de pestă porcină și în județul Constanța. Au fost declarate deja 85 de focare în județ
De Neptun TV 9 noiembrie 2018

Până în prezent, în județul Constanța au fost declarate 85 de focare de pestă porcină africană, în peste 40 de localități, la porcii domestici, dar și trei cazuri la mistreți.

Când începe Postul Crăciunului în 2018 și ce reprezintă Postul Nașterii Domnului
De Neptun TV 9 noiembrie 2018

Postul Nașterii Mântuitorului sau Postul Crăciunului, așa cum este cunoscut de către toți credincioșii este ținut cu strictețe de credincioși în întreaga lume. Prin intermediul acestui post Dumnezeu dă putința curățării trupești și sufletești.

Ministrul canadian al Apărării, în vizită la Baza Aeriană 'Mihail Kogălniceanu'
De Neptun TV 8 noiembrie 2018

Miniștrii român și canadian ai Apărării, Mihai Fifor și Harjit Singh Sajjan, vor efectua o vizită în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

CONSTANȚA. Panică printre taximetriști: atacați și jefuiți de trei indivizi! Infractorii acționează noaptea!
De Neptun TV 8 noiembrie 2018

Trei indivizi, acuzați că atacă și jefuiesc taximetriști, sunt căutați de poliție. Modul de operare este același, la fel și zona de unde își aleg victimele.

DEZASTRU în România! Mii de copii abuzați. Statistici CUMPLITE
De Neptun TV 6 noiembrie 2018

În total, în 563 de cazuri s-a inițiat urmărirea penală a agresorului, din care în 125 de cazuri pentru abuz fizic, în 41 de cazuri pentru abuz emoțional, în 266 de cazuri pentru abuz sexual, 92 de cazuri pentru neglijare, 6 cazuri pentru exploatare sexuală și 33 de cazuri pentru exploatare în vederea comiterii de infracțiuni.

Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril. Ce NU AI VOIE să faci sub nicio formă. E mare PĂCAT
De Neptun TV 5 noiembrie 2018

Sfintii Arhangheli Mihail și Gavriil. Arhanghelii din calendarul bisericesc sunt conducatorii cetelor de ingeri, avand aripi si purtand sabii, ca simbol al biruintei, si sunt calauze ale sufletelor in drumul acestora spre rai.

Amenzi în valoare de 2,4 milioane de lei date de polițiști într-o zi
De Neptun TV 3 noiembrie 2018

Polițiștii rutieri au desfășurat activități pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 102 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 439 de permise de conducere și au fost retrase 307 certificate de înmatriculare.

Atacurile cibernetice sunt în creștere asupra website-urilor instituțiilor din domeniul educației
De Neptun TV 2 noiembrie 2018

De asemenea, în Top 10 țări cu cel mai mare număr de servere de comandă și control pentru botnet-uri, prima poziție este ocupată de SUA, urmate de Rusia și Grecia.

RATC devine CT BUS
De Roxana Glăvan 31 octombrie 2018

CT Bus va fi RATC-ul reorganizat. Ori în ședința de astăzi s-a propus ca și consiliul de administrație al actualului RATC să rămână același. Consilierii de la PNL au contestat acest lucru, dar, cu toate acestea, conducerea consiliului de administrație a rămas neschimbată.

Fotografii spectaculoase oferă dovezi suplimentare despre existența unei găuri negre în centrul Căii Lactee
De Neptun TV 31 octombrie 2018

Noile fotografii realizate de ESO arată aglomerări de gaze care circulă cu aproximativ 30% din viteza luminii pe o orbită circulară, la limita orizontului acestei găuri negre uriașe.

DRAMA din Colectiv la 3 ani. Adina Apostol, supraviețuitoare: Sunt internată, asta spune multe cred. Fac operații, bandaje... Este foarte obositor
De Mediafax 30 octombrie 2018

Adina Apostol povestește cum i-a schimbat viața tragedia din clubul Colectiv. Acum duce o luptă continuă pentru a-și recâștiga încrederea în sine și în forțele proprii. Asta pe lângă bătălia zilnică, de Sisif, pentru a se recupera fizic.

25.000 de morți premature în România, din cauza poluării aerului cu particule fine. Raport al Agenției Europene de Mediu
De Neptun TV 29 octombrie 2018

Nivelurile mari de poluare a aerului au în continuare un impact negativ asupra europenilor, în special a celor care trăiesc în zone urbane. Poluarea aerului are totodată un impact considerabil asupra economiei, scăzând durata de viață, mărind costurile medicale și reducând productivitatea economică ca urmare a numărului de zile de lucru pierdute din cauza problemelor de sănătate. Poluarea aerului are un impact negativ și asupra ecosistemelor, pentru că degradează solurile, pădurile, lacurile și râurile și reduce producția agricolă.

Sute de copii din școlile constănțene au participat la turneul Moș Ion Roată și Unirea
De Neptun TV 27 octombrie 2018

Cu ocazia Centenarului, sute de copiii din scolile constantene au venit la Casa de Cultura Constanta pentru a participa la turneul “Mos Ion Roata si Unirea”. Mai multe informatii aflam chiar de la organizatori.