duminică, 25 august 2019

Conducerea Asociației Litoral-Delta Dunării o acuză pe Elena Udrea că blochează proiectele de dezvoltare de pe litoral

“Încă cinci ani de dispute politice ar putea reduce cu 50 la sută numărul de turiști de pe litoral și ne-ar putea șterge definitiv de pe harta turismului mondial”. Avertizarea vine din partea conducerii Asociației Litoral-Delta Dunării. Președintele acesteia, Corina Martin, a criticat dur atitudinea ministrului Turismului, Elena Udrea, care a dat vina pe autoritățile locale pentru problemele de pe litoral. Martin a atras atenția că Guvernul este cel care blochează proiectele de dezvoltare de pe litoral și care nu reușește să termine Autostrada Soarelui sau măcar să administreze plajele așa cum ar trebui.

 

Brandul de țară înfrunzit, “doar” 850 de mii de euro. Promovarea acestuia pe canale TV internaționale  - încă patru milioane de euro. Telegondola de la Piatra Neamț, primărie întâmplător sau nu condusă de un democrat-liberal, 10 milioane de lei. Pentru acestea Ministerul Turismului a găsit bani suficienți. Pentru litoral, doar critici la adresa autorităților locale în ultimii ani.

În condițiile în care Primăria Constanța a reușit  doar din bani proprii să transforme Mamaia în cea mai căutată stațiune din România și una care oferă atracții unice în țară, potrivit datelor Asociației Litoral-Delta Dunării. Vezi parcul acvatic, autobuzele supraetajate sau evenimentele internaționale din anii precedenți. Președintele asociației, Corina Martin, precizează într-un comunicat că: “Este  nedrept să  acuzăm un primar sau un ministru pentru 20  de ani de nepăsare a statului român față de turism în general și față de o regiune turistică majoră a României, întrucât  la imaginea și situația de astăzi a Litoralului Românesc au contribuit esențial și direct mai mulți factori.” 

În plus, Corina Martin spune că actualul Guvern, din care face parte și Udrea, este perseverent în indiferență. Primul capitol: investiții în infrastructura de pe litoral.

În plus, Guvernul a tot blocat proiecte pe bandă rulantă, de la șoseaua de coastă și până la amenajarea de porturi turistice. Iar de plaje, hotelierilor parcă nici nu le vine să mai vorbească. De 5 ani acestea sunt administrate de Ministerul Mediului. Licitațiile s-au făcut atât de târziu anul trecut, spre exemplu, încât cei care le-au câștigat nu au mai avut timp suficient să le amenajeze înainte să vină turiștii.

Conducerea Asociației le-a cerut urgent celor din Ministerul Turismului să înființeze la Constanța un comandament strategic împreună cu alte ministere care să pună la punct o campanie comună de dezvoltare a litoralului.

Comenteaza aceasta stire