sîmbătă, 20 iulie 2019

Congres extraordinar al PSD! Partidul își alege azi noua conducere - trafic restricționat în Capitală! VIDEO

Congres extraordinar al PSD! Partidul își alege azi noua conducere - trafic restricționat în Capitală! VIDEO

Social-democrații se reunesc, azi, în congres extraordinar, în cadrul căruia vor fi aleși președintele executiv, vicepreședinții și secretarul general, Liviu Dragnea fiind cel care a propus, în februarie, organizarea congresului pentru ”relansarea programului de guvernare”.

 

 

Firea, apel la înțelepciune, calm și colegialitate

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, candidat la funcția de vicepreședinte PSD, a făcut, sâmbătă, un apel la înțelepciune, calm și colegialitate, înainte de Congresul extraordinar al partidului.

”Cu siguranță că nu creăm o impresie foarte bine atunci când ne certăm între noi. Sunt convinsă că toți colegii au de fapt gânduri bune, probabil nu de fiecare dată maniera de a exprima acele gânduri a fost potrivită. Eu fac un îndemn la înțelepciune, un îndemn la calm, la colegialitate și să nu uităm că vine și ziua de luni. Dacă rupem punțile dintre noi, ce mai facem de luni înainte pentru că avem proiecte comune, noi primarii cu Parlamentul, cu Guvernul, cu ministerele trebuie să colaborăm foarte bine cu aceste entități. (...) Vom plăti la un moment dat, vom deconta împreună.?”, a afirmat Firea la Sala Palatului, înaintea Congresului PSD.

Ea le-a cerut colegilor săi să nu strice ”ordinea” din PSD.

”Le urez succes tuturor colegilor mei. Cred că fiecare dintre președinții de organizații poartă în servieta sa bastonul de președinte al partidului, dar trebuie să fim buni colegi, trebuie să respectăm statutul și de asemenea alegerilor care au fost democratice și să nu ne imaginăm fiecare în parte că putem să stricăm această ordine în favoarea noastră și în defavoarea echipei politice, pentru că românii așteaptă de la noi în primul, rând să fim harnici și competenți al locul de muncă și mai puțin apreciază disputele și tensiunile politice”, a arătat Gabriela Firea.

Trafic restricționat în zona Sălii Palatului din Capitală pentru Congresul PSD

Traficul rutier pe mai multe artere din Capitală va fi restricționat, azi, până la ora 18.00, pentru desfășurarea Congresului PSD, anunță Brigada Rutieră a Capitalei.

Reprezentanții Brigăzii Rutiere a Capitalei au anunțat că debarcarea și îmbarcarea participanților se va face pe banda I pe Calea Victoriei, între Str. Știrbei Vodă și Aleea Kretzulescu, precum și pe Str. Știrbei Vodă (benzile I și II), segmentul cuprins între Str. Ion Câmpineanu și Calea Victoriei.

Pentru desfășurarea evenimentului, traficul rutier se va restricționa pe Str. Știrbei Vodă (benzile I și II), segmentul cuprins între Str. Ion Câmpineanu și Calea Victoriei, precum și banda I pe Str. Știrbei Vodă, între Str. Berzei și Str. Ion Câmpineanu, între orele 08.00 – 18.00; pe Calea Victoriei (banda I), segmentul cuprins între Str. Știrbei Vodă și Aleea Kretzulescu, între orele 08.00 – 18.00; pe Bd. Kiseleff (banda I), pe sensul Arcul de Triumf spre Piața Victoriei, între Str. Arh. Mincu și Piața Victoriei, între orele 08.30 – 18.00, dacă situația o va impune; pe Aleea Kretzulescu, pe Str. Ion Câmpineanu, între Str. Știrbei Vodă și Calea Victoriei (ambele sensuri), dacă situația o va impune, în funcție de numărul participanților.

Totodată, între orele 08.00 – 18.00, se va restricționa traficul rutier pe Str. Ion Câmpineanu (banda I), între Aleea Kretzulescu și Str. Știrbei Vodă, pe sensul de mers către Str. Luterană.

Cine candidează pentru funcțiile de conducere la Congresul PSD

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a propus, la mijlocul lunii februarie, convocarea unui congres extraordinar în martie, dorind redefinirea și relansarea programului de guvernare. Dragnea preciza atunci că va cere și un vot de reconfirmare în funcția de președinte PSD, lucru la care a renunțat, motivul invocat fiind că organizațiile au adoptat rezoluții de susținere a sa în funcția de președinte.

Vineri, Comitetul Executiv Național a aprobat toate candidaturile depuse.

”Am propus colegilor mei să se aprobe și candidaturile care nu îndeplineau toate condițiile, pentru cei patru colegi, respectiv doamna Andronescu, domnul Bănicioiu, amândoi pentru funcția de președinte executiv, domnul Cătălin Rădulescu, pentru funcția de vicepreședinte pe regiunea Sud, și domnul Codrin Ștefănescu, pentru funcția de secretar general. Deci avem 24 de candidați aprobați. Toți cei care și-au exprimat dorința să candideze vor fi trecuți pe buletinele de vot”, a declarat Liviu Dragnea după ședința de vineri a Comitetului Executiv Național al PSD.

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, care intenționa să devină vicepreședinte din partea regiunii București-Ilfov, și-a retras candidatura. Astfel, singurul candidat din partea regiunii a rămas primarul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiță.

Nicolae Bănicioiu, Ecaterina Andronescu și Viorica Dăncilă candidează pentru funcția de președinte executiv al PSD, în timp ce pentru funcția de secretar general al partidului concurează Marian Neacșu și Codrin Ștefănescu.

Pentru posturile de vicepreședinți candidează:

Gabriela Firea și Robert Negoiță (regiunea București-Ilfov)

Șerban Valeca, Adrian Țuțuianu, Cătălin Rădulescu și Carmen Dan (regiunea Muntenia)

Doina Fedorovici și Gabriel Vlase (regiunea Nord -Est)

Gabriel Zetea și Doina Pană (regiunea Nord-Vest)

Roxana Mînzatu și Bogdan Trif (regiunea Centru)

Marian Oprișan și Mirela Furtună (regiunea Sud-Est)

Paul Stănescu și Lia Olguța Vasilescu (regiunea Oltenia)

Natalia Intotero și Mihai Fifor (regiunea Vest).

Sursă foto: adevarul.ro

Comenteaza aceasta stire

Klaus Iohannis nu intră în cursa pentru președinția Consiliului European: Vreau să rămân președintele României
De Mediafax 29 iunie 2019

Președintele Klaus Iohannis a primit cea mai înaltă distincție a Forumului Democrat al Germanilor din România pentru modul în care a condus FDGR ca președinte și pentru modul în care a condus Sibiul ca primar 13 ani.

Congresul extraordinar al PSD: Social-democrații își aleg noua conducere a partidului
De Neptun TV 29 iunie 2019

Chestionată dacă are un favorit, o persoană cu care ar lucra mai bine, în cazul în care va fi aleasă șa șefia PSD, Viorica Dăncilă a replicat că are încredere că vor fi aleși colegii și colegele care se bucură de credibilitate și care vor putea contribui la succesul alegerilor următoare.