luni, 23 aprilie 2018

Conjurația

Conjurația

Cum a fost creat statul paralel? Cine si de ce l-a substituit pentru a lua fraiele puterii de la cei alesi in mod democratic? In ce scop? Si ce s-a intamplat cu aceasta conjuratie? Unde s-a rupt ea? De ce? Cum actioneaza, in prezent, eminentele cenusii?

Iata unele dintre intrebarile care tortureaza, astazi, societatea romaneasca. Si la care putem incerca un raspuns, asezand logic, rand pe rand, piesele care au iesit la iveala din marele puzzle.Ii cunostem deja pe cativa dintre martorii cheie ai evenimentelor care au condus la confiscarea statului. Printre acestia se numara Sebastian Ghita, Dan Andronic, Catalin Chereches, Oana Niculescu Mizil.Stim care au fost eminentele cenusii. Printre acestia, George Maior, Florian Coldea, Gabriel Oprea, Ioan Rus, Vasile Dincu, Ilie Sarbu, cu nume de cod Ovidiu Marinescu, Virgil Ardelean, temutul sef al serviciului secret al Ministerului de Interne.In fine, ii cunostem, in linii mari, si pe cei care au asigurat logistica conjuratiei.

Laura Codruta Kovesi, fost procuror general si, ulterior, sef DNA, Ilie Botos, fost adjunct PNA, fost procuror general, ulterior sef al serviciului secret al Armatei, Livia Stanciu, fost presedinte al Inaltei Curti, astazi judecator la Curtea Constitutionala.Putem identifica si personajele folosite drept paravan, dintre care unele au crezut un timp ca sunt marii arhitecti ai jocului. Traian Basescu, Elena Udrea, Victor Ponta, Vasile Blaga si, ultimul pe lista, recent sosit, insusi presedintele Klaus Iohannis. Dupa cum se va observa, exista persoane care fac parte dintr-una sau mai multe categorii.Au devenit destul de clare si obiectivele. In linii mari, crearea statului paralel prin inlocuirea, la butoanele de comanda ale societatii, a oamenilor alesi relativ democratic prin membri marcanti ai complotului anti-statal. Dar stim si obiectivele punctuale urmarite. Accesul la presedintia Romaniei, la sefia Guvernului, la sefia SRI si a celorlalte institutii de forta, la conducerea procuraturii si a magistraturii.

Fireste ca obiectivul general, avut in vedere in toate scenariile, a fost si ramane adjudecarea resurselor economice ale statului.

Au fost descrise in detaliu multe dintre mijloacele utilizate in aceasta operatiune. Urmarirea si hartuirea persoanelor, santajul cu DNA si ANI, promisiuni de inchidere a dosarelor, acordarea de grade, inaintarile in grade, plasarea in diferite demnitati, acces la contractele cu statul. Serviciile de forta au fost indispensabile in accesarea acestor instrumente ale statului politienesc.

Si, in fine, stim si unde s-a produs defectiunea. Cum s-a intamplat ca a dat dihonia in interiorul acestui cerc relativ restrans de persoane, astfel incat participantii au ajuns sa se denunte public si chiar in justitie unii pe altii, obligandu-i pe capii complotistilor sa se replieze si sa caute noi modalitati de actiune, de natura sa reduca pierderile si sa le asigure o relansare.Dupa cum se vede, informatiile sunt atat de multe in acest moment, iar persoanele implicate la varf - pentru ca baza este, evident, mult mai larga – sunt atat de numeroase, incat simpla enumerare este de natura sa acopere un capitol consistent al unei carti, care cu certitudine va fi scrisa, despre destinul tragic din istoria recenta a Romaniei, care se intinde pe o perioada de minimum 15 ani.In continuarea acestui editorial, cu unele necesare intreruperi, voi dezvolta, punct cu punct, aceasta trecere in revista, intrand in unele detalii, demers indispensabil intelegerii a ceea ce s-a intamplat, demantelarii unor realitati crunte si identificarii unor solutii.

Pentru ca, in final, democratia si statul de drept sa aiba totusi castig de cauza. Pana atunci, sa facem insa o precizare.Autorii conjuratiei au jucat, de fiecare data, la mai multe capete. Din acest motiv ii si identificam in categoriile enumerate mai sus. De exemplu, Victor Ponta era vizat atat pentru functia de prim-ministru, cat si pentru cea de presedinte al Romaniei.

In acelasi timp, s-a luat mereu in calcul si sacrificarea acestuia. La randul sau, Victor Ponta a jucat permanent la mai multe capete. Aflat in fruntea PSD, el a mizat, pe rand, si pe UNPR si pe Partidul Romania Unita, iar mai recent pe formatiunea desprinsa din ALDE si condusa de un alt jucator, e adevarat secund, al conjuratiei, Daniel Constantin. George Maior, fostul sef al Serviciului Roman de Informati si, mai nou, ambasadorul Romaniei la Washington, a avut, la randul sau, obiective alternative.Sa ajunga premier al Romaniei sau chiar presedinte. In aceeasi situatie a functionat si o alta piesa importanta, Vasile Dincu. Si acesta era proiectat fie pentru presedintia Romaniei, fie pentru pozitia de permier. Ca sa nu mai vorbim despre Gabriel Oprea.

El urma fie sa fie premier al Romaniei, fie sa ajunga seful Serviciului Roman de Informatii. Chiar si un personaj minor al conjuratiei, cum este Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, fost ministru al Justitiei, fost ambasador al Romaniei la Washington, a fost pus in situatia de a juca si el o partida multipla. Si-a facut adeziunea la UNPR, la chemarea “interesului national”, dar, de comun acord cu Victor Ponta, Gabriel Oprea l-a “detasat” inapoi la PSD.

Dupa cum se poate lesne observa, singurele persoane care, desi se aflau in epicentrul acestor mega combinatii politice, nu au facut parte din aceasta virtuala impartire a bucatelor sunt Florian Coldea, Laura Codruta Kovesi si Livia Stanciu. Acestora nu li se putea garanta altceva decat mentinerea statutului lor privilegiat si o imunitate solida. Dar tocmai de aici s-a nascut dihonia. Doi dintre cei trei, Florian Coldea si Laura Codruta Kovesi, au dorit mai mult. Voi reveni.

Editorial de Sorin Roșca Stănescu pentru CorectNews.ro.

Comenteaza aceasta stire

Coautor la înalta trădare

Înseamnă că la vârful ei a existat un al treilea personaj care poate fi acuzat de înaltă trădare. Ghici cine era ministrul Apărării când s-a declanșat operațiunea? Gabriel Oprea.

Talibanii foamei

Mișcarea Occupy, demonstrațiile pentru egalitatea de sexe, demonstrațiile pentru nediferențierea sexelor sau alte idealuri utopice, născute în laboratoarele unor "gânditori cu bască", finanțați de puzderia de ONG-uri de dreapta, ce papă banii exponenților serioși ai marelui capital sau ai corporațiilor, al căror scop este acela de a nu pierde pozițiile de lideri ai profiturilor.

Dovada simbiozei SRI-DNA

Săptămâna Patimilor nu s-a încheiat. Vor urma și altele. Statul paralel va fi călcat cu trenul. Ceea ce veți afla și veți vedea sunt probe furnizate de maiorul SRI Daniel Florea. Care astăzi trage ponoasele pentru că, în urmă cu mai mulți ani, înțelegând că se încalcă legea, a încercat să împiedice mizeria.

Taberele de vară SRI și traseul secretelor de stat

Acum, lucrurile s-au schimbat. Conținutul protocolului încheiat între Serviciul Român de Informații și Parchetul General, în ambele sale versiuni – fiindcă există unele diferențe între documentele aflate în arhiva celor două instituții – se referă la modul în care urmează să lucreze, să colaboreze sau, cum spune doamna Kovesi, să conlucreze sau, cum spun eu, să fuzioneze procurorii cu ofițerii SRI.

Cursul de semantică al doamnei Kovesi

La nicio săptămână după ce l-a amenițat cu un proces pe Sebastian Ghiță, răspunzându-i astfel „inculpatului”, din nou doamna Laura Codruța Kovesi iese la rampă. De această dată, pentru a ține un curs de semantică. Făcând diferența specifică dintre colaborare și cooperare. Cu trimitere expresă la faimoasele protocoale. Despre care până de curând a spus că nici măcar nu existau. Tot o chestiune de semantică.

Cercul vicios al protocoalelor

S-a ajuns într-o situație imposibilă. Tipică pentru un stat cu o democrație eșuată. Rapoartele de activitate ale Serviciului Român de Informații din 2015, 2016 și 2017, dacă Parlamentul își face datoria, trebuie analizate și este obligatoriu să primească un vot. Fie de aprobare, fie de respingere. În caz contrar, legile acestui stat vor fi ignorate și în 2018, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori. Parlamentul este însă legat de mâini și de picioare. Așa cum am demonstrat ieri, succint, pe pagina mea de Facebook. Veți vedea că blocajul e total.

Cercul vicios al protocoalelor

Fie de aprobare, fie de respingere. În caz contrar, legile acestui stat vor fi ignorate și în 2018, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori. Parlamentul este însă legat de mâini și de picioare. Așa cum am demonstrat ieri, succint, pe pagina mea de Facebook. Veți vedea că blocajul e total.

Terorismul Facebook

Eu nu pot decât să mă amuz atunci când văd că din ce în ce mai mulți oameni de pe întreaga planetă se îngrijorează, se opăresc și se revoltă când descoperă că au fost manipulați. După ce, în prealabil, au fost cu atenție analizați și cercetați. Iar această revoltă este generată de uriașul scandal cunoscut sub numele de Cambridge Analytica. Ce l-a generat? Și de unde până unde această traumă, despre care se vorbește că au suferit-o sute de milioane de oameni, poate stârni amuzamentul?