vineri, 19 iulie 2019

Consiliul Concurenței propune intrarea marilor lanțuri de hipermerketuri pe piața carburanților

Consiliul Concurenței propune intrarea marilor lanțuri de hipermerketuri pe piața carburanților

Consiliul Concurenței vrea ca hypermarketurile să deschidă benzinării. Motivul? În acest fel va crește concurența pe piața carburanților din țara noastră, dar și oferta.

Autoritățile susțin că o astfel de practică există deja în Franța, Germania și Marea Britanie.

"Am vrea să se poată înființa mai ușor benzinăriile, să fie mai multe benzinării pe piață. Și aici ne putem uita la autorizațiile care sunt cerute, la viteza cu care sunt ele aprobate. Am vrea atunci când se construiește o autostradă și se licitează locațiile pentru benzinării, să nu se aloce toate locațiile unei singure companii. Trebuie să ne asigurăm că pe un drum important sau pe o autostradă, există benzinării ale mai multor companii", a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.

Bogdan Chirițoiu mai vrea realizarea unei baze de date și a unei aplicații web pentru compararea prețurilor la carburanți. Tot pentru buna informare a consumatorilor, Consiliul Concurenței a recomandat Ministerului Transporturilor instalarea, la intrarea pe fiecare autostradă, a unor panouri de informare care să conțină date despre poziția benzinăriilor pe șoseaua de mare viteză, numele companiilor cere le dețin și prețul carburanților comercializați.

Comenteaza aceasta stire