joi, 14 decembrie 2017

Consiliul Local Constanța a aprobat hotărârea care prevede că Polaris M Holding renunță la 91 de milioane de euro

Consilierii locali constănţeni au aprobat astăzi hotărârea prin care bugetul oraşului Constanţa este scutit de plata unor penalităţi de 91 de milioane de euro către societatea de salubrizare Polaris M Holding. Acest lucru a fost posibil după ce administratorul unic al Polaris, Eduard Martin a decis să renunţe la penalităţi dacă i se plătesc doar 14 milione de euro stabiliţi de instanţele de judecată definitiv şi irevocabil. Votul de astăzi de la şedinţa de îndată era crucial pentru bugetul oraşului. Presiunea bugetară a fost astfel înlăturată după ce liberalii au acceptat într-un târziu să voteze hotărârea propusă spre aprobare.

Ziua cea mai lungă astăzi pentru consilierii locali și aparatul de specialitate al primarului. Minutele până la decizia instanței de la Iași care ar fi dispus municipalității plata a jumătate din bugetul pe un an către firma de salubrizare erau numărate.

Pe tot parcursul zilei, consilierii liberali și cei ai PMP au avut mai multe runde de discuții cu primarul Constanței, Decebal Făgădău, pentru găsirea celei mai bune soluții de a stinge acest litigiu. Față de ședința de vineri, astăzi, la ședința de îndată convocată de primar, consilierii locali au primit un nou model de hotărâre care prevede încheierea unei tranzacții judiciare între municipiul Constanța și firma Polaris.

În urma votului consilierilor, proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a fost aprobat și, astfel, bugetul local al Constanței a scăpat de plata a 91 de milioane de euro, cu condiția să achite societății de salubrizare a municipiului Constanța doar 14 miloane de euro. 

În urma unor sentințe judecătorești, Primăria Municipiului Constanța a fost obligată de instanțe să plătească societății Polaris M Holding 105 milioane de euro. 14 milioane de euro reprezintă suma rezultată din ajustările tarifare cu indicele de inflație, neacordate de Primăria Constanța în șapte ani, iar 91 de milioane de euro, penalitățile aferente. Imediat după sentință, în luna aprilie a acestui an, administratorul unic al Polaris, Eduard Martin, s-a arătat dispus să renunțe la penalitățile de 91 de milioane de euro, dacă Primăria plătea doar cele 14 milioane de euro.

Mai mult decât atât, a acceptat ca cele 14 milioane să le primească în 25 de rate lunare. Abia după șase luni, în al 12 lea ceas, reprezentanții Primăriei au elaborat un proiect de hotărâre pentru încheierea tranzacției. În ședința de vineri, proiectul nu a fost aprobat, pentru că nu s-a întrunit numărul de voturi necesar. Consilierii PNL s-au abținut, iar cei de la PMP au votat împotrivă. Se pare că aleșii locali de la PNL au conștientizat că decizia lor de vineri ar fi înecat Constanța în datorii, 100 de milioane de euro însemnând jumătate din bugetul pe un an, astfel că azi au aprobat tranzacția. Cei de la PMP, însă, au refuzat să voteze hotărârea și au ieșit din sală.

Din fericire, cu voturile consilierilor PSD și PNL, hotărârea a fost adoptată. Era ultima zi în care se putea face această tranzacție, pentru că mâine este termenul final al procesului, iar hotărârea devenea definitivă pentru cele 91 milioane de euro. În aceste condiții, conform legii, Polaris nu mai putea să renunțe la încasarea acestei sume și urma să execute Primăria Constanța.

Recomandări: 

Comenteaza aceasta stire

Bugetul SRI pentru 2018, majorat! 75% din bani merge spre pensii și salarii
De Antonia Maer 12 decembrie 2017

După un an în care Serviciul Român de Informații a fost intens criticat pentru abuzurile comise împreună cu DNA, după ce un fost ofițer a dezvăluit cum serviciul secret a creat un stat paralel, astăzi comisia parlamentară de control a avizat un buget mai mare cu 13 la sută pentru SRI în 2018. Analiștii politici critică decizia și spun că banii vor fi folosiți pentru a plăti pensile nesimțite de zeci de mii de lei pentru cei din sistem care și-au cerut retragerea anticipată, ceea ce este în paguba românului de rând.

Camera Deputaților: Modificările privind Statutul magistraților și Legea ANI au fost adoptate!
De Neptun TV 11 decembrie 2017

Plenul Camerei Deputaților a început, azi, cu 30 de minute mai devreme decât ora stabilită inițial, președintele de ședință, Gabriel Vlase, anunțând că supune la votul final al plenului Statutul magistraților și legea privind ANI.

Circ în Parlament! Senatorul Șerban Nicolae către Cosette Chichirău: 'Penală e mama dvs. care v-a făcut așa nesimțită. Spălați-vă pe dinți' VIDEO
De Robert Nenciu 6 decembrie 2017

Dezbaterile din plenul Camerei Deputaților la Statutul Magistraților s-au lăsat cu jigniri și replici dure. Protagoniștii au fost deputatul USR Cosette Chichirău și senatorul PSD Șerban Nicolae.

Prima moțiune de cenzură la adresa Guvernului Tudose a picat!
De Robert Nenciu 23 noiembrie 2017

156 de voturi. Atât au reușit reprezentanții opoziției să adune astăzi la votul asupra moțiunii de cenzură depusă de PNL. Aveau nevoie, însă, de 233. În timpul dezbaterilor, în exterior, aproximativ 4.000 de persoane, în mare parte membrii sau simpatizanți PNL, au încercat formarea unui lanț uman în jurul clădirii Parlamentului. Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au refuzat să conducă lucrările plenului reunit, iar deputații și senatorii PSD și ALDE, au părăsit sala înaintea votului.

Se întețește războiul cu DNA - președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, acuză instituția că face justiție selectivă!
De Robert Nenciu 22 noiembrie 2017

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, acuză din nou DNA de modul în care instrumentează dosarele și spune că instituția a devenit un instrument politic și face justiția selectivă. În ceea ce privește o posibilă revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, Tăriceanu a spus că este treaba ministrului Justiției să facă evaluarea. Replica lui Kovesi a venit imediat, șefa DNA anunțând că l-a reclamat deja pe președintele Senatului la CSM.

Liviu Dragnea a ajuns la DNA pentru a lua la cunoștință instituirea sechestrului - zeci de jandarmi la fața locului!
De Neptun TV 21 noiembrie 2017

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a ajuns, marți, la DNA, unde a fost citat de procurori pentru a lua la cunoștință instituirea sechestrului în dosarul în care a fost pus sub învinuire pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene.

Ședința Comitetului Executiv Național al PSD. Care a fost rezoluția dată împotriva statului paralel
De Robert Nenciu 17 noiembrie 2017

Ședința Comitetului Executiv Național al PSD s-a încheiat astăzi cu adoptarea în unanimitate a unei rezoluții în care PSD acuză statul paralel că folosește instituții și fonduri publice pentru a prelua puterea. Totodată, liderii social democrați arată cu degetul spre președintele României, Klaus Iohannis, care a permis comiterea de abuzuri. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că în urma discuțiilor de astăzi s-a luat decizia ca filialele județene de partid să aibă libertatea organizării de mitinguri.

Noi dezvăluiri ale lui Daniel Dragomir! Kovesi i-ar fi dat o mașină de lux unei martore în schimbul unui denunț! FOTO
De Neptun TV 16 noiembrie 2017

Fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, aduce noii acuzații la adresa șefei DNA. Daniel Dragomir a povestit pe blog-ul său cum i-ar fi dat Laura Codruța Kovesi unei martore un Porsche Cayenne pentru un denunț.

Controverse pe tema Mecanismului de Cooperare și Verificare al Comisiei Europene!
De Robert Nenciu 15 noiembrie 2017

Noul raport al Mecanismului de Cooperare și Verificare al Comisiei Europene a născut controverse în România. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că raportul este unul pozitiv. Nu de aceeași părere este și Parchetul General, potrivit căruia că propunerile de modificare a Legilor Justiției au un impact negativ față de progresele înregistrate de România. Nici Consiliul Superior al Magistraturii nu crede că noul raport MCV poate fi apreciat ca fiind unul pozitiv.