duminică, 26 martie 2017

CONSTANȚA. 15.000 de persoane cu dizabilități au fost lăsate de sărbători fără indemnizații - VIDEO

Nu în toate casele constănţenilor a intrat belşugul şi nu toate mesele abundă în bucate. 15 mii de persoane cu dizabilităţi au fost lăsate, de Sărbători, fără indemnizaţii, aşa că mulţi nici nu au ce mânca de Crăciun. Autorităţile locale dau vina pe ordonanţa prin care a fost rectificat bugetul, care a fost dată cu întârziere de Guvern. Din păcate, banii, deşi au fost viraţi în această săptămână, vor ajunge la cei în nevoie abia peste 3 zile.

loading...

Ioan Maftei are 70 de ani și de 13 ani și-a pierdut vederea. Dar asta nu înseamnă că nu poate „vedea” nedreptatea care i se face lui și celor aflați în situația sa.

Și-a pierdut vederea din cauza unei afecțiuni ciudate, pe care medicii nu au știut să o diagnosticheze și nici să o trateze. Crede că suferința sa se datorează faptului că explozia de la centrala nucleară de la Cernobîl din 1986, l-a surprins într-o localitate aflată la doar câțiva kilometri distanță. De atunci starea sa de sănătate s-a degradat rapid.

Anul acesta, de Crăciun, și-a așteptat în zadar, din fotoliul din care arareori se mișcă, indemnizația de persoană cu dizabilități și pe cea de însoțitor, pentru soția sa.

“Nu și-au primit la timp, în luna decembrie, indemnizațiile. Sunt disperați. Sunt oameni care trăiesc, efectiv, cu acești bani“, a declarat Ion Gembășanu, președintele AJCSPH.

Peste 15.000 de persoane cu dizabilități din județul  Constanța s-ar afla în această situație. Faptul că banii nu a venit la timp, i-a lăsat fără bucate pe masa de Crăciun și fără medicamente. Contactați telefonic, reprezentanții Consiliului Județean Constanța au explicat că situația a fost generată de faptul că Ordonanța de Guvern prin care s-a aprobat rectificarea bugetară s-a dat cu întârziere.

“În ședința de Consiliu Județean am rectificat bugetul și apoi banii au fost trimiși către DGASPC. Cei care nu au conturi și banii le vin acasă cu mandate postal, probabil Poșta Română nu a avut timp să distribuie acești bani“, a explicat Petre Dinică, directorul DGASPC Constanța.

Cel mai probabil banii vor ajunge la persoanele cu dizabilități săptămâna viitoare, în prima zi lucrătoare de după sărbători.

loading...

Comenteaza aceasta stire

Slujbă la lumina lumânării! Așa se roagă preoții de la o mănăstire din Constanța - VIDEO
De Ioana Paidos 24 martie 2017

Slujbă la lumina lumânării! Așa se roagă preoții în Mănăstirea Histria din județul Constanța. Nu pentru că așa ar fi obiceiul, ci pentru că preoții nu reușesc să strângă banii necesari pentru a se branșa la electricitate.

Poetul Ovidiu este omagiat, în această săptămână, la Constanța - VIDEO
De Ioana Paidos 23 martie 2017

Poetul Ovidiu este omagiat, în această săptămână, la Constanța. Elevi, profesori și oameni de cultură din orașul de la malul mării comemorează două milenii de când s-a stins poetul care și-a trăit ultimii ani în cetatea Tomis. Universitatea 'Ovidius' a organizat mai multe evenimente dedicate iubitorilor de poezie.

Udrea află astăzi dacă intră la închisoare în dosarul "Gala Bute"! Procurorii au cerut pedeapsa maximă!
De Neptun TV 13 martie 2017

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) este așteptat[ să pronunțe, luni, un verdict în dosarul Gala Bute, în care este judecată Elena Udrea, alături de alți șapte...

REVOLTĂTOR ! Fecale, gunoaie și plastice - peisaj de "vis" în cel mai mare parc al Constanței
De Ana-Maria Stancu 7 martie 2017

Fecale, gunoaie și plastice. Asta găsesc constănțenii pe malul lacului Tăbăcărie, ori de câte ori ies la plimbare în acest loc. Deși mirosul este puternic și greu de suportat,...

O navă a eșuat în portul Constanța. Autoritățile, în alertă !
De Neptun TV 6 martie 2017

Nava Caledonia, sub pavilion Malta, a eșuat în portul Constanța, după ce, din cauza unei manevre greșite, a atins uscatul cu prova. Incidentul a avut loc în dreptul danelor Ro4/Ro5 și 39.

Cum a reușit un copil de patru ani din Mangalia să pună pe jar autoritățile și oamenii de pe Facebook!
De Antonia Maer 5 martie 2017

Apel disperat pe Facebook pentru identificarea familiei unui copil găsit pe străzile din Mangalia. O asistentă a spitalului din Mangalia l-a luat pe spital și l-a internat pe secția de Pediatrie, iar apoi a lansat o căutare a familiei acestuia.

Începând de astăzi, Parcul Tăbăcărie a devenit centrul cultural al Constanței - VIDEO
De Ana-Maria Stancu 1 martie 2017

Primăvara a venit cu un mărțișor cultural pentru locuitorii din Constanța. Începând de astăzi, în parcul Tăbăcărie are loc un maraton de evenimente artistice. Publicul va fi încântat cu piese de teatru, dansuri și cântece, toate susținute în aer liber. Evenimentul este organizat de Facultatea de Arte a Universității Ovidius.

Povestea Mărțișorului - De la moneda de argint legată la mână cu fir răsucit, la pandantivul atârnat la gât
De Neptun TV 1 martie 2017

Povestea mărțișorului a supraviețuit în diferite forme până în prezent, de la firul simplu răsucit în alb și roșu până la cel virtual. Mărțișor, Mărțișug sau Marț era consemnat de etnologii începutului de secol XX ca obicei de 1 martie, prezent nu numai la români, dar și la bulgarii și albanezii din Balcani.

Diagnosticată cu o boală necruțătoare, o elevă din Constanța are nevoie de ajutorul nostru!
De Alin Tarnovschi 27 februarie 2017

Diagnosticată cu o boală necruțătoare, Luiza, o elevă de 11 ani din comuna Cumpăna, are nevoie de ajutorul nostru pentru a putea trece cu bine peste momentele dificile.

TRAGEDIE FĂRĂ MARGINI. Tânăra care s-a sacrificat pentru a-i salva viața fetiței sale, a murit!
De Alin Tarnovschi 25 februarie 2017

Roxana Dragomir, o tânără de 26 de ani care a ales să se sacrifice pentru a o aduce pe lume pe fiica ei, Maya, a murit aseară, după o luptă cruntă cu cancerul.