miercuri, 18 ianuarie 2017

CONSTANȚA. 15.000 de persoane cu dizabilități au fost lăsate de sărbători fără indemnizații - VIDEO

Nu în toate casele constănţenilor a intrat belşugul şi nu toate mesele abundă în bucate. 15 mii de persoane cu dizabilităţi au fost lăsate, de Sărbători, fără indemnizaţii, aşa că mulţi nici nu au ce mânca de Crăciun. Autorităţile locale dau vina pe ordonanţa prin care a fost rectificat bugetul, care a fost dată cu întârziere de Guvern. Din păcate, banii, deşi au fost viraţi în această săptămână, vor ajunge la cei în nevoie abia peste 3 zile.

loading...

Ioan Maftei are 70 de ani și de 13 ani și-a pierdut vederea. Dar asta nu înseamnă că nu poate „vedea” nedreptatea care i se face lui și celor aflați în situația sa.

Și-a pierdut vederea din cauza unei afecțiuni ciudate, pe care medicii nu au știut să o diagnosticheze și nici să o trateze. Crede că suferința sa se datorează faptului că explozia de la centrala nucleară de la Cernobîl din 1986, l-a surprins într-o localitate aflată la doar câțiva kilometri distanță. De atunci starea sa de sănătate s-a degradat rapid.

Anul acesta, de Crăciun, și-a așteptat în zadar, din fotoliul din care arareori se mișcă, indemnizația de persoană cu dizabilități și pe cea de însoțitor, pentru soția sa.

“Nu și-au primit la timp, în luna decembrie, indemnizațiile. Sunt disperați. Sunt oameni care trăiesc, efectiv, cu acești bani“, a declarat Ion Gembășanu, președintele AJCSPH.

Peste 15.000 de persoane cu dizabilități din județul  Constanța s-ar afla în această situație. Faptul că banii nu a venit la timp, i-a lăsat fără bucate pe masa de Crăciun și fără medicamente. Contactați telefonic, reprezentanții Consiliului Județean Constanța au explicat că situația a fost generată de faptul că Ordonanța de Guvern prin care s-a aprobat rectificarea bugetară s-a dat cu întârziere.

“În ședința de Consiliu Județean am rectificat bugetul și apoi banii au fost trimiși către DGASPC. Cei care nu au conturi și banii le vin acasă cu mandate postal, probabil Poșta Română nu a avut timp să distribuie acești bani“, a explicat Petre Dinică, directorul DGASPC Constanța.

Cel mai probabil banii vor ajunge la persoanele cu dizabilități săptămâna viitoare, în prima zi lucrătoare de după sărbători.

loading...

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Cum și-au petrecut Crăciunul cei care au.... muncit - VIDEO
De Ana-Maria Stancu 26 decembrie 2016

În timp ce milioane de români au petrecut Crăciunul în familie și au servit masa cu cei dragi, polițiștii, pompierii, medicii, angajații CFR, taximetriștii sau florarii au muncit. A fost doar o zi obișnuită pentru din timpul săptămânii. Pe o parte din ei, i-am vizitat noaptea trecută, pentru a vedea cum petrec Crăciunul.

CONSTANȚA. 15.000 de persoane cu dizabilități au fost lăsate de sărbători fără indemnizații - VIDEO
De Antonia Maer 24 decembrie 2016

Nu în toate casele constănțenilor a intrat belșugul și nu toate mesele abundă în bucate. 15.000 de persoane cu dizabilități au fost lăsate, de Sărbători, fără indemnizații, așa că mulți nici nu au ce mânca de Crăciun.

Apelul la solidaritate al mămicilor din Constanța: 'Din păcate, mult de trăit nu mai au!'
De Alin Tarnovschi 22 decembrie 2016

O mămică din Constanța a lansat un apel la solidaritate pentru toți constănțenii. Internată la Spitalul Județean Constanța, femeia a povestit, într-o postare pe Facebook, că doi bebeluși părăsiți sunt într-o stare jalnică și au nevoie de haine, scutece sau lapte praf.

Scrisoarea mamei unui copil bolnav: 'Alex are cancer la 6 ani. Cu ce-am greșit?'
De Alin Tarnovschi 22 decembrie 2016

Ministerul Afacerilor Interne a distribuit, pe Facebook, apelul unei mame către toți cei care pot da o mână de ajutor înainte de Crăciun.

Pregătirile de Crăciun, pe ultima sută de metri: cum se prepară un cozonac delicios - VIDEO
De Alexandra Șteoleacă 21 decembrie 2016

Pregătirile pentru masa de Crăciun au intrat pe ultima sută de metri, iar gospodinele au început deja să gătească. Unul dintre cele mai căutate produse în această perioadă este cozonacul, fie el cu nucă, cacao, stafide sau alte bunătăți. Multe gospodine nu mai au timp să prepare în casă sau nu știu și astfel preferă să le cumpere.

Copiii internați în Spitalul Județean de Urgență Constanța au primit vizita lui Moș Crăciun - VIDEO
De Ioana Paidos 21 decembrie 2016

Chiar dacă nu sunt acasă, Moș Crăciun nu uită de ei. Vorbim despre zeci de copii din județul Constanța care în aceste zile sunt internați în Spitalul Județean. Astăzi, au fost vizitați de Moș Crăciun și de spiridușii lui, care au împărțit cadouri pe Secția de Pediatrie.

Crăciunul a venit mai devreme pentru 60 de copii din Năvodari - VIDEO
De Antonia Maer 21 decembrie 2016

Crăciunul a venit mai devreme pentru 60 de copii. Mesagerii lui Moș Crăciun le-au oferit jucării, haine și alimente în cadrul unei serbări organizate la cantina socială din Năvodari.

CONSTANȚA. 11 copii din trei localități au primit haine, jucării și dulciuri de la pompierii militari - FOTO/VIDEO
De Victor Radu 19 decembrie 2016

11 copii cu vârste cuprinse între trei luni și 14 ani au primit jucării, hăinuțe, dulciuri și alimente de la pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea.