marţi, 21 februarie 2017

CONSTANȚA. 15.000 de persoane cu dizabilități au fost lăsate de sărbători fără indemnizații - VIDEO

Nu în toate casele constănţenilor a intrat belşugul şi nu toate mesele abundă în bucate. 15 mii de persoane cu dizabilităţi au fost lăsate, de Sărbători, fără indemnizaţii, aşa că mulţi nici nu au ce mânca de Crăciun. Autorităţile locale dau vina pe ordonanţa prin care a fost rectificat bugetul, care a fost dată cu întârziere de Guvern. Din păcate, banii, deşi au fost viraţi în această săptămână, vor ajunge la cei în nevoie abia peste 3 zile.

loading...

Ioan Maftei are 70 de ani și de 13 ani și-a pierdut vederea. Dar asta nu înseamnă că nu poate „vedea” nedreptatea care i se face lui și celor aflați în situația sa.

Și-a pierdut vederea din cauza unei afecțiuni ciudate, pe care medicii nu au știut să o diagnosticheze și nici să o trateze. Crede că suferința sa se datorează faptului că explozia de la centrala nucleară de la Cernobîl din 1986, l-a surprins într-o localitate aflată la doar câțiva kilometri distanță. De atunci starea sa de sănătate s-a degradat rapid.

Anul acesta, de Crăciun, și-a așteptat în zadar, din fotoliul din care arareori se mișcă, indemnizația de persoană cu dizabilități și pe cea de însoțitor, pentru soția sa.

“Nu și-au primit la timp, în luna decembrie, indemnizațiile. Sunt disperați. Sunt oameni care trăiesc, efectiv, cu acești bani“, a declarat Ion Gembășanu, președintele AJCSPH.

Peste 15.000 de persoane cu dizabilități din județul  Constanța s-ar afla în această situație. Faptul că banii nu a venit la timp, i-a lăsat fără bucate pe masa de Crăciun și fără medicamente. Contactați telefonic, reprezentanții Consiliului Județean Constanța au explicat că situația a fost generată de faptul că Ordonanța de Guvern prin care s-a aprobat rectificarea bugetară s-a dat cu întârziere.

“În ședința de Consiliu Județean am rectificat bugetul și apoi banii au fost trimiși către DGASPC. Cei care nu au conturi și banii le vin acasă cu mandate postal, probabil Poșta Română nu a avut timp să distribuie acești bani“, a explicat Petre Dinică, directorul DGASPC Constanța.

Cel mai probabil banii vor ajunge la persoanele cu dizabilități săptămâna viitoare, în prima zi lucrătoare de după sărbători.

loading...

Comenteaza aceasta stire

Viața unui copil de 11 ani depinde de un simplu SMS - FOTO/VIDEO
De Neptun TV 20 februarie 2017

Îl cheamă Patrick Garabajiu, are 11 ani, este în clasa a IV-a și este foarte iubit de parinți și de sora mai mare. Face sport zilnic, are rezultate foarte bune la învățătură și își dorește ca într-o bună zi să devină arhitect și să proiecteze clădiri care vor rămâne în istorie.

Alarmant ! Românii își dau datele personale pe internet în procent de 85 %. Nu știm ce sunt "cookies" și la ce folosesc

Analizând cele mai recente statistici oficiale cu privire la utilizatorii de Internet din UE, se poate spune că românii și bulgarii sunt relativ neinteresați de protejarea...

CONSTANȚA. Sute de credincioși s-au închinat la o copie a unei icoane de pe Muntele Athos - VIDEO
De Alexandra Șteoleacă 10 februarie 2017

Procesiune religioasă la Constanța. Credincioșii au îndurat frigul, în această dimineață, și au mers în procesiune cu Icoana Maicii Domnului Grabnic Ascultătoare din Ucraina. Aceasta a fost adusă la biserica 'Sfântul Haralambie' din Constanța, care își sărbătorește astăzi hramul.

Apel disperat al unei tinere! Are nevoie de 15.000 de euro pentru a trăi după ce a fost mușcată de căpușă

O tânără din București trece prin momente de groază după ce a fost mușcată de o căpușă. 'Boala cu 1000 de fețe' i-a distrus viața și are nevoie de 15.000 de euro pentru a supraviețui.

Apel la viață pentru un copil din Constanța care s-a asfixiat la naștere cu cordonul ombilical!
De Alin Tarnovschi 4 februarie 2017

Un copil din Constanța, grav bolnav din cauza unor erori medicale la naștere, are nevoie de ajutorul nostru pentru a lupta în continuare cu boala.

Indemnizația minimă pentru creșterea copilului a fost MAJORATĂ de astăzi
De Alin Tarnovschi 1 februarie 2017

La nașterea unui copil, părinții pot solicita intrarea în concediul de creștere și, astfel, pot beneficia de o indemnizație lunară. Limita minimă a acestei indemnizații s-a modificat, începând de astăzi, odată cu creșterea salariului minim.

Apel umanitar! O tânără din Constanța are nevoie de ajutorul nostru: 'Vreau să îmi salvez viața!'
De Alin Tarnovschi 31 ianuarie 2017

O tânără din Constanța ce suferă de o boală gravă are nevoie de ajutorul nostru și a lansat pe Facebook un apel umanitar pentru ca prietenii ei să o poată ajuta peste o grea operație într-o clinică din Turcia.

EMOȚIONANT! Povestea incredibilă a tânărului aproape degerat, luat la ocazie de un șofer - VIDEO
De Alin Tarnovschi 30 ianuarie 2017

Un bărbat din Galați a decis să facă o faptă bună, așa că a luat cu el în mașină un puști pe care l-a văzut zgribulit la marginea drumului.

Ministerul de Interne: 22 de taxe vor fi eliminate de la 1 februarie. Vezi care sunt taxele de care vom scăpa
De Neptun TV 30 ianuarie 2017

Taxa de cazier și taxa de examinare pentru obținerea permisului de conducere se numără printre cele 22 de taxe nefiscale percepute de structurile Ministerului Afacerilor Interne, care vor fi eliminate de la 1 februarie.

CONSTANȚA. O nouă șansă pentru copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate - VIDEO
De Alina Gâju 27 ianuarie 2017

Au învățat să îndrăgească școala, și-au descoperit talente ascunse și i-au surprins pe dascăli cu note mari. 83 de elevi din comuna Cumpăna, ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătatre, au primit o șansă în plus la educație.

Apel la viață! Un tânăr din Constanța are nevoie de sânge pentru a supraviețui!
De Neptun TV 27 ianuarie 2017

Un tânăr din Constanța, grav bolnav, are nevoie de sânge pentru a supraviețui. Prietenii lui Alecs Marincoi au lansat un apel, pe Facebook, pentru a-i anunța pe cei care pot face un mic gest, respectiv de a dona sânge, să o facă fără să stea pe gânduri, pentru că acest gest poate face diferența dintre viață și moarte.

Apelul disperat al unui tată din Constanța. Fiica lui de 11 ani a fost diagnosticată cu cancer - FOTO
De Alin Tarnovschi 26 ianuarie 2017

Alexandru Eduard Ioniță, un bărbat din Constanța, a lansat un apel disperat pentru a-și salva fiica în vârstă de numai 11 ani.

Apel pe Facebook pentru salvarea unei tinere care a ales să moară pentru a-și salva fiica!
De Neptun TV 22 ianuarie 2017

Prietenii unei tinere în vârstă de 26 de ani, care a ales să se sacrifice pentru a aduce pe lume un copil, au lansat un apel pe Facebook pentru a o ajuta pe tânără să trăiască.