sîmbătă, 29 aprilie 2017

CONSTANȚA. 15.000 de persoane cu dizabilități au fost lăsate de sărbători fără indemnizații - VIDEO

Nu în toate casele constănţenilor a intrat belşugul şi nu toate mesele abundă în bucate. 15 mii de persoane cu dizabilităţi au fost lăsate, de Sărbători, fără indemnizaţii, aşa că mulţi nici nu au ce mânca de Crăciun. Autorităţile locale dau vina pe ordonanţa prin care a fost rectificat bugetul, care a fost dată cu întârziere de Guvern. Din păcate, banii, deşi au fost viraţi în această săptămână, vor ajunge la cei în nevoie abia peste 3 zile.

loading...

Ioan Maftei are 70 de ani și de 13 ani și-a pierdut vederea. Dar asta nu înseamnă că nu poate „vedea” nedreptatea care i se face lui și celor aflați în situația sa.

Și-a pierdut vederea din cauza unei afecțiuni ciudate, pe care medicii nu au știut să o diagnosticheze și nici să o trateze. Crede că suferința sa se datorează faptului că explozia de la centrala nucleară de la Cernobîl din 1986, l-a surprins într-o localitate aflată la doar câțiva kilometri distanță. De atunci starea sa de sănătate s-a degradat rapid.

Anul acesta, de Crăciun, și-a așteptat în zadar, din fotoliul din care arareori se mișcă, indemnizația de persoană cu dizabilități și pe cea de însoțitor, pentru soția sa.

“Nu și-au primit la timp, în luna decembrie, indemnizațiile. Sunt disperați. Sunt oameni care trăiesc, efectiv, cu acești bani“, a declarat Ion Gembășanu, președintele AJCSPH.

Peste 15.000 de persoane cu dizabilități din județul  Constanța s-ar afla în această situație. Faptul că banii nu a venit la timp, i-a lăsat fără bucate pe masa de Crăciun și fără medicamente. Contactați telefonic, reprezentanții Consiliului Județean Constanța au explicat că situația a fost generată de faptul că Ordonanța de Guvern prin care s-a aprobat rectificarea bugetară s-a dat cu întârziere.

“În ședința de Consiliu Județean am rectificat bugetul și apoi banii au fost trimiși către DGASPC. Cei care nu au conturi și banii le vin acasă cu mandate postal, probabil Poșta Română nu a avut timp să distribuie acești bani“, a explicat Petre Dinică, directorul DGASPC Constanța.

Cel mai probabil banii vor ajunge la persoanele cu dizabilități săptămâna viitoare, în prima zi lucrătoare de după sărbători.

loading...

Comenteaza aceasta stire

'Sfârșitul Nopții' a ajuns la malul Mării Negre! Cea mai bună carte a anului 2016 a fost lansată la Constanța - VIDEO
De Ioana Paidos 10 aprilie 2017

Cea mai bună carte a anului 2016, desemnată de cititori, a fost lansată în Constanța. „Sfârșitul nopții“, scrisă de jurnalista Petronela Rotar, cuprinde povești reale îmbrăcate în fantezie, narațiuni care au ajuns rapid la sufletul cititorilor.

Trotuarul senzorial, un proiect unic în România destinat copiilor speciali, a fost inaugurat la Constanța - GALERIE FOTO
De Alin Tarnovschi 5 aprilie 2017

Adrian Gemănaru, psihologul român nominalizat, anii trecuți, la World Autism Festival, a elaborat un nou proiect destinat copiilor cu nevoi speciale din Constanța.

Povestea emoționantă a bărbatului abandonat de șapte luni în spitalul din Medigdia - VIDEO
De Cristi Popovici 3 aprilie 2017

Destin crunt pentru un bărbat din Iași. Omul a fost uitat de rude și de cei doi copii și stă abandonat, de 7 luni, în spitalul din Medigidia. A ajuns aici în toamnă, când i s-a făcut rău pe stradă și a fost preluat de o ambulanță. După tratament, medicii nu s-au îndurat să-l arunce în stradă, iar acum trăiește din mila personalului.