luni, 26 august 2019

CONSTANȚA. 390 de biciclete puse la dispoziția constănțenilor și a turiștilor prin sistemul 'bike-sharing'!

CONSTANȚA. 390 de biciclete puse la dispoziția constănțenilor și a turiștilor prin sistemul 'bike-sharing'!

Sistemul „bike-sharing” a devenit operațional de luni, 27 mai: 390 de biciclete sunt puse la dispoziția constănțenilor și a turiștilor

Proiectul „Black Sea Bike – Diversification of the tourism services in Constanța - Balchik cross border region by bike – BSB ” urmărește utilizarea bicicletei ca o alternativă la alte mijloace de transport poluante, o alternativă ecologică pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Orice turist sau localnic poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT, un card de utilizator.

Cu acest card, utilizatorul va putea să ridice, de la următoarele stații amplasate în oraș, o bicicletă: Stația Promenada (lângă Biserica Greacă); Stația Remus Opreanu (în spatele Comandamentului Forțelor Navale); Stația Termele Romane (Poarta 1); Stația Mircea cel Bătrân (în fața Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”); Stația Sala Sporturilor (în parc, în fața Sălii Sporturilor); Stația Capitol; Stația Tomis II (în parc); Stația Dacia; Stația Parc Tăbăcărie (intrare CCINA), Stația Cișmelei; Stația Pescărie; Stația Delfinariu; Stația Oxford; Stația Perla; Stația Meridian; Stația Castel; Stația Iaki; Stația Rex.

Pentru a putea folosi echipamentul, utilizatorii trebuie să respecte mai multe condiții: trebuie să fie înregistrați în sistem, să se încadreze în intervalul orar 07:00-24:00, de luni până duminică, ultima închiriere se poate face cu maximum două ore înainte de închiderea centrului, la ora 22:00, echipamentul va putea fi ridicat și returnat de la orice stație de biciclete în regim self-service; utilizatorul poate închiria simultan doar o bicicletă.

Bicicletele pot fi utilizate doar de persoanele de peste 14 ani, două ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice. Intervalul minim între utilizări este de 10 minute. Nu pot fi subînchiriate, folosite la curse de biciclete, pentru transportul de pasageri sau în situații de vânt puternic sau furtuni. Aplicația CT Bike vine în sprijinul celor care folosesc echipamentul. Aceasta poate fi descărcată gratuit din Google Play si AppStore. Odată descărcată, veți avea acces la toate informațiile: rețeaua de stații, bicicletele disponibile sau punctele de eliberarea a cardurilor.

Toate detaliile despre acest proiect le puteti afla și accesând site-ul www.blackseabike.ro. De asemenea, utilizatorii au la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371.787.778, disponibil 7 zile din 7, în intervalul orar 07:00-24:00 (robot telefonic 24:00-07:00), unde pot semnala orice problem, conform unui comunicat de presă a Primăriei Constanța.

Comenteaza aceasta stire