sîmbătă, 24 august 2019

CONSTANȚA. A început ridicarea mașinilor fără permis de acces în Zona Peninsulară!

CONSTANȚA. A început ridicarea mașinilor fără permis de acces în Zona Peninsulară!

Patru autovehicule fără permis de acces eliberat de autoritatea publică locală pentru Zona Peninsulară a municipiului Constanța au fost ridicate de autoritățile locale. Acestea au fost transportate și depozitate într-un loc special amenajat situat pe strada Caraiman, nr. 1, aflându-se sub paza operatorului de servicii publice până la momentul eliberării.

Programul de restituire este permanent, dar conducătorii auto își pot recupera autoturismele doar după ce au achitat taxele prevăzute în Regulamentul privind activitatea de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe partea carosabilă de pe raza municipiului Constanța, respectiv între 1.000-1.500 lei, persoanele fizice, și 1.500-2.500 lei persoanele juridice.

„Recomandăm deținătorilor de permise pentru acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța să afișeze documentele la vedere în autovehicul astfel încât să poată fi observate cu ușurință de polițiștii locali iar conducătorilor auto le aducem la cunoștință că intrarea și ieșirea autoturismelor în/din Zona Peninsulară se va realiza doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces, prin locațiile în care au fost amplasate indicatoare de semnalizare rutieră. Menționăm că viteza de deplasare a vehiculelor în zonă este de maxim 30 km/h”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Potrivit aceluiași regulament, constituie contravenție neafișarea permisului de acces cu fața la loc vizibil din exteriorul vehiculului pentru a permite verificarea datelor înscrise pe acesta, faptă care se sancționează contravențional cu amendă cuprinsă între 500 -1.000 lei în cazul persoanelor fizice și 1.000-1.500 lei, în situația persoanelor juridice.

Pentru persoanele interesate, cererile pentru obținerea și eliberarea permiselor de acces se depun la Direcția Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța (Strada Ștefan Mihăileanu, nr.10) și la Serviciul Public de Impozite și Taxe (sediile de pe bulevardul Tomis, nr. 112, strada Sulmona, nr. 22 sau la cel din incinta City Park Mall, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr.116). Documentația scanată se poate depune și online la adresa de mailpermise.acceszp@primaria-constanta.ro iar documentele în original se vor prezenta doar în momentul în care se ridică permisul. Informații suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0241/488186.

 

 

Comenteaza aceasta stire