luni, 26 august 2019

CONSTANȚA. Aglomerație și îmbulzeală pentru ajutoarele de încălzire date de Primărie - VIDEO

Aglomeraţie astăzi la sediul Primăriei Constanţa de pe strada Amzacei, unde zeci de oameni au aşteptat să primească ajutoare pentru încălzire. Acestea se dau familiilor defavorizate sub formă de bani sau tichete pentru achiziţionarea lemnelor. Cei care au luat bonurile valorice trebuie să mai aştepte o perioadă până îşi vor achiziţiona lemnele de foc.

Începând de astăzi și până marți, Primăria Constanța distribuie atât banii cât și tichetele cu care familiile defavorizate își pot achiziționa lemne pentru încălzire, în această iarnă.

Dis de dimineață, oamenii au făcut coadă la sediul Primăriei de pe strada Amzacei, chiar dacă au la dispoziție patru zile pentru a-și ridica ajutorul social.

Angajații Primăriei Constanța le spun beneficiarilor că există bani și tichete pentru toți cei aflați pe liste și nu este nevoie să stea cu orele la coadă pentru a intra în posesia lor.

"De astăzi au început să se dea banii pentru lemne, pentru sezonul de iarnă.  Pentru aceștia am alocat 4 zile, cu program 12 -16, pentru a-și putea ridica acești bani. Îi rugăm să nu se mai înghesuie din prima zi", a declarat Iulia Zahariciuc, șeful Serviciului Public de Asistență Socială Constanța.

237 de persoane din Constanța care beneficiază de ajutor social pentru încălzirea cu lemne îl vor primi sub formă de bani. Suma alocată este de 290 de lei. Alți 1.100 de constănțeni vor primi bonuri valorice cu care vor merge la firma contractată de primărie pentru a-și primi lemnele care li se cuvin.

Doar că, până acum, nimeni nu s-a înscris la licitația organizată de autoritatea locală. Reprezentanții Primăriei spun că în perioada următoare vor încerca să găsească o soluție pentru remedierea problemei.

Comenteaza aceasta stire