sîmbătă, 24 august 2019

CONSTANȚA. Am scăpat de ninsori, dar nu și de ger - CODUL PORTOCALIU, prelungit!

CONSTANȚA. Am scăpat de ninsori, dar nu și de ger - CODUL PORTOCALIU, prelungit!

Miercuri seara, la ora 23, au expirat codurile de ninsori și viscol, dar a rămas în vigoare și chiar a fost prelungită avertizarea de ger cumplit. Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, miercuri, informările meteo, valabile pentru mai multe județe din țară.

Potrivit ANM, valul de frig va persista și se va intensifica pe parcursul nopților, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger, mai ales dimineața și noaptea.

În intervalul 28 februarie, ora 11.00 – 02 martie, ora 20.00, în Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade. În aceste județe, ANM a instituit COD PORTOCALIU.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 martie), temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova, local în Maramureș, Transilvania, Muntenia și Dobrogea și pe arii restrânse în Oltenia.

Începând din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) și până duminică (4 martie), vor fi intervale cu precipitații în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul și sudul țării. La început va ninge, apoi, trecător, vor fi precipitații mixte și se va forma polei.

Comenteaza aceasta stire