joi, 22 martie 2018

CONSTANȚA. Analize medicale GRATUITE pentru depistarea cancerului la sân și a celui de col uterin!

De Ziua Mondială a femeii sute de doamne şi domnişoare sunt sfătuite să aibă grijă de sănătatea lor. Pentru a le ajuta, la Constanţa, sute de mamografii şi teste Babeş Papanicolau au fost puse gratuit la dispoziţia lor. Analizele medicale fac parte dintr-o campanie ce are ca scop depistarea precoce a cancerului la sân şi a celui de col uterin.

De Andreea Bajdechi 18:43, 8 martie 2018 280 vizite Sanatate

Pentru că de-a lungul vieții una din opt femei dezvoltă cancer la sân, examenul radiologic trebuie făcut imediat ce la palpare se simt modificări sau dacă există o rudă care a fost diagnosticată cu această boală.

Cancerul de col uterin este al doilea tip de cancer ca frecvență la femeile sub 40 de ani. De cele mai multe ori, acesta nu are simptome care să îi anunțe prezența, astfel testul trebuie realizat măcar o dată pe an.

Pentru a veni în ajutor femeilor care nu pot ajunge la specialiști din diferite motive, Fundația Renașterea a dat startul campaniei “Renașterea-Diagnostic Mobil Sân și Col Uterin”, prin care va realiza gratuit două sute de mamografii și 400 de teste Babeș-Papanicolau numai la Constanța. Doamnele și domnișoarele au început deja să-și facă programări. 

Investigațiile se realizează în Unitatea Mobilă de Diagnostic dotată cu un cabinet ginecologic și cu unul de radiologie, ce se află în parcarea unui centru comercial din Constanța. Multe dintre femei știu deja cât de importante sunt aceste două analize și merg periodic la control. 

Analizele pot fi făcute în urma programărilor, începând de astăzi și până pe șase aprilie. 

Comenteaza aceasta stire

Gripa a mai luat două vieți - numărul deceselor a ajuns la 109!
De Neptun TV 20 martie 2018

De la deputul sezonului 2017-2018, au murit 107 de persoane din cauza virusului gripal.

CRIZA DE IMUNOGLOBULINĂ. Ministrul Sănătății: În maximum două săptămâni vor intra în țară 10.000 de doze din Austria!
De Neptun TV 12 martie 2018

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, luni, că în maximum două săptămâni vor veni în România, din Austria, 10.000 de doze de imunoglobulină, urmând ca alte două state, SUA și Italia, să trimită alte o sută de kilograme.

Gripa a făcut a 88-a victimă - o tânără de doar 17 ani a fost răpusă de virusul gripal!
De Neptun TV 9 martie 2018

Activitatea gripală a evoluat cu intensitate mare în București, Brașov, Argeș, Iași și Constanța.

CONSTANȚA. Analize medicale GRATUITE pentru depistarea cancerului la sân și a celui de col uterin!
De Andreea Bajdechi 8 martie 2018

De Ziua Mondială a femeii sute de doamne și domnișoare sunt sfătuite să aibă grijă de sănătatea lor. Pentru a le ajuta, la Constanța, sute de mamografii și teste Babeș Papanicolau au fost puse gratuit la dispoziția lor. Analizele medicale fac parte dintr-o campanie ce are ca scop depistarea precoce a cancerului la sân și a celui de col uterin.

CRIZA de imunoglobulină: Un distribuitor spune că poate aduce 10.000 de fiole! Acesta susține că nu a primit răspuns din partea Ministerului Sănătății!
De Neptun TV 7 martie 2018

Torus Pharma, reprezentant al companiei Reliance Lifescience, producător de produse din plasmă și sânge, a trimis Ministerului Sănătății, anul trecut, o informare privind disponibilitatea de a acoperi nevoia de imunoglobulină din România, prin livrarea unui medicament cu dci imunoglobulină umană pentru administrare intravasculară, dar până acum nu a primit un răspuns oficial din partea instituției.

CNAS a anunțat că s-a redus din birocrația privind traducerea actelor în română! Vești bune pentru românii care locuiesc în străinătate!
De Neptun TV 2 martie 2018

Potrivit unui ordin semnat de președintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, responsabilitatea traducerii în limba română a documentelor medicale va reveni casei de asigurări de sănătate la care se depune cererea de rambursare.