vineri, 26 aprilie 2019

CONSTANȚA. Analize medicale GRATUITE pentru depistarea cancerului la sân și a celui de col uterin!

De Ziua Mondială a femeii sute de doamne şi domnişoare sunt sfătuite să aibă grijă de sănătatea lor. Pentru a le ajuta, la Constanţa, sute de mamografii şi teste Babeş Papanicolau au fost puse gratuit la dispoziţia lor. Analizele medicale fac parte dintr-o campanie ce are ca scop depistarea precoce a cancerului la sân şi a celui de col uterin.

De Andreea Bajdechi 18:43, 8 martie 2018 370 vizite Sanatate

Pentru că de-a lungul vieții una din opt femei dezvoltă cancer la sân, examenul radiologic trebuie făcut imediat ce la palpare se simt modificări sau dacă există o rudă care a fost diagnosticată cu această boală.

Cancerul de col uterin este al doilea tip de cancer ca frecvență la femeile sub 40 de ani. De cele mai multe ori, acesta nu are simptome care să îi anunțe prezența, astfel testul trebuie realizat măcar o dată pe an.

Pentru a veni în ajutor femeilor care nu pot ajunge la specialiști din diferite motive, Fundația Renașterea a dat startul campaniei “Renașterea-Diagnostic Mobil Sân și Col Uterin”, prin care va realiza gratuit două sute de mamografii și 400 de teste Babeș-Papanicolau numai la Constanța. Doamnele și domnișoarele au început deja să-și facă programări. 

Investigațiile se realizează în Unitatea Mobilă de Diagnostic dotată cu un cabinet ginecologic și cu unul de radiologie, ce se află în parcarea unui centru comercial din Constanța. Multe dintre femei știu deja cât de importante sunt aceste două analize și merg periodic la control. 

Analizele pot fi făcute în urma programărilor, începând de astăzi și până pe șase aprilie. 

Comenteaza aceasta stire

Ce este meningita? Cum recunoști boala care a ucis deja două eleve
De Neptun TV 22 aprilie 2019

Cele mai multe cazuri de meningită sunt cauzate de o infecție virală, dar infecțiile bacteriene și fungice, de asemenea, pot duce la meningită. În funcție de cauza infecției, meningita poate fi tratată – perioada durează de la câteva săptămâni și se poate scurta chiar la câteva ore, în care pacientul poate deceda fulgerător. Dacă bănuiți că dumneavoastră sau cineva din familie are meningită, solicitați asistență medicală imediat. Tratamentul precoce al meningitei bacteriene poate preveni complicații grave.

Ministerul Sănătății: 'Nu se intenționează introducerea coplății pentru serviciile medicale în unitățile de stat'
De Neptun TV 4 aprilie 2019

Precizările sunt făcute în urma discuțiilor apărute în spațiul public în contextul proiectului de OUG pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătății, aflat în dezbatere.