joi, 18 octombrie 2018

CONSTANȚA. Analize medicale GRATUITE pentru depistarea cancerului la sân și a celui de col uterin!

De Ziua Mondială a femeii sute de doamne şi domnişoare sunt sfătuite să aibă grijă de sănătatea lor. Pentru a le ajuta, la Constanţa, sute de mamografii şi teste Babeş Papanicolau au fost puse gratuit la dispoziţia lor. Analizele medicale fac parte dintr-o campanie ce are ca scop depistarea precoce a cancerului la sân şi a celui de col uterin.

De Andreea Bajdechi 18:43, 8 martie 2018 342 vizite Sanatate

Pentru că de-a lungul vieții una din opt femei dezvoltă cancer la sân, examenul radiologic trebuie făcut imediat ce la palpare se simt modificări sau dacă există o rudă care a fost diagnosticată cu această boală.

Cancerul de col uterin este al doilea tip de cancer ca frecvență la femeile sub 40 de ani. De cele mai multe ori, acesta nu are simptome care să îi anunțe prezența, astfel testul trebuie realizat măcar o dată pe an.

Pentru a veni în ajutor femeilor care nu pot ajunge la specialiști din diferite motive, Fundația Renașterea a dat startul campaniei “Renașterea-Diagnostic Mobil Sân și Col Uterin”, prin care va realiza gratuit două sute de mamografii și 400 de teste Babeș-Papanicolau numai la Constanța. Doamnele și domnișoarele au început deja să-și facă programări. 

Investigațiile se realizează în Unitatea Mobilă de Diagnostic dotată cu un cabinet ginecologic și cu unul de radiologie, ce se află în parcarea unui centru comercial din Constanța. Multe dintre femei știu deja cât de importante sunt aceste două analize și merg periodic la control. 

Analizele pot fi făcute în urma programărilor, începând de astăzi și până pe șase aprilie. 

Comenteaza aceasta stire

Cum să scapi de RĂCEALĂ în mod natural cu miere și ghimbir!
De Neptun TV 15 octombrie 2018

Mierea și ghimbirul sunt unul dintre cele mai vechi remedii împotriva diverselor afecțiuni, în special atunci când vine vorba despre răcelile de sezon.

Ministerul Sănătății: 12 cazuri noi de infecție cu West Nile. În ultima săptămână, 2 oameni au murit
De Neptun TV 11 octombrie 2018

Ministerul Sănătății anunță că în ultima săptămână, au fost confirmate două cazuri noi de meningită/meningo-encefalită cu virus West Nille, fiind înregistrate, în total, 268 de cazuri. Până în prezent, 38 de oameni au murit, dintre care doi în ultima săptămână.

Virusul West Nile face noi victime - 6 oameni au murit în ultima săptămână!
De Neptun TV 5 octombrie 2018

Conform datelor furnizate Ministerului Sănătății de către Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, de la începutul lunii mai și până în prezent au fost înregistrate 256 de cazuri de meningite și meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile.

CONSTANȚA. Încă un deces din cauza virusului West Nile!
De Neptun TV 20 septembrie 2018

Nouăsprezece noi cazuri de meningită și meningo-encefalită cu virus West Nile, transmis prin înțepătura de țânțar, au fost confirmate în ultima săptămână, cele mai multe cazuri fiind înregistrate în Capitală. De asemenea, din cauza infecției cu virusul West Nile patru oameni au murit în ultima săptămână.