joi, 18 iulie 2019

CONSTANȚA. Analize medicale GRATUITE pentru depistarea cancerului la sân și a celui de col uterin!

De Ziua Mondială a femeii sute de doamne şi domnişoare sunt sfătuite să aibă grijă de sănătatea lor. Pentru a le ajuta, la Constanţa, sute de mamografii şi teste Babeş Papanicolau au fost puse gratuit la dispoziţia lor. Analizele medicale fac parte dintr-o campanie ce are ca scop depistarea precoce a cancerului la sân şi a celui de col uterin.

De Andreea Bajdechi 18:43, 8 martie 2018 373 vizite Sanatate

Pentru că de-a lungul vieții una din opt femei dezvoltă cancer la sân, examenul radiologic trebuie făcut imediat ce la palpare se simt modificări sau dacă există o rudă care a fost diagnosticată cu această boală.

Cancerul de col uterin este al doilea tip de cancer ca frecvență la femeile sub 40 de ani. De cele mai multe ori, acesta nu are simptome care să îi anunțe prezența, astfel testul trebuie realizat măcar o dată pe an.

Pentru a veni în ajutor femeilor care nu pot ajunge la specialiști din diferite motive, Fundația Renașterea a dat startul campaniei “Renașterea-Diagnostic Mobil Sân și Col Uterin”, prin care va realiza gratuit două sute de mamografii și 400 de teste Babeș-Papanicolau numai la Constanța. Doamnele și domnișoarele au început deja să-și facă programări. 

Investigațiile se realizează în Unitatea Mobilă de Diagnostic dotată cu un cabinet ginecologic și cu unul de radiologie, ce se află în parcarea unui centru comercial din Constanța. Multe dintre femei știu deja cât de importante sunt aceste două analize și merg periodic la control. 

Analizele pot fi făcute în urma programărilor, începând de astăzi și până pe șase aprilie. 

Comenteaza aceasta stire