marţi, 19 februarie 2019

CONSTANȚA. Apel disperat al unei tinere pentru salvarea soțului: 'Din păcate sunt neputincioasă în fața sorții, în fața sistemului...'

CONSTANȚA. Apel disperat al unei tinere pentru salvarea soțului: 'Din păcate sunt neputincioasă în fața sorții, în fața sistemului...'

Încă un pacient internat cu arsuri grave, pe 40 la sută din suprafața corpului, colcăie de infecții intraspitalicești. Se întâmplă la spitalul Floreasca, unde bărbatul a fost adus fiind victima unei explozii, în Constanța, zilele trecute. În timp ce soția vrea să fie transferat în străinătate, medicii spun că îl pot trata în țară, deși situația lui se înrăutățește de la o zi la alta.

Pacientul are patru infecții, fapt confirmat soției bărbatuluin de către medicii de la Floreasca. Specialiștii spun că este posibil ca trei dintre infecții să fie din spital.

Medicii spun că pot să îl îngrijească aici.

De ieri însă, starea pacientului este critică, bărbatul fiind intubat. El are arsuri pe 40% din corp.

Azi, soția a primit un raport scris despre starea pacientului, pe care îl va trimite în Belgia, în vederea unui posibil transfer.

Azi, ministrul Sorina Pintea a declarat că tranferul se va face dacă medicii vor fi de acord cu acest lucru.

Acest caz vine la doar câteva zile după ce un tânăr rănit grav într-o explozie dintr-un bloc din Piatra Neamț care a fost transportat în Belgia din cauză că nu putea fi tratat în țară a murit joi. El avea arsuri de gradul III pe 75 la sută din suprafața corpului.

Sunt neputincioasă în fața sorții, în fața sistemului...

Șerban Decebal Marian, fost pompier, actualmente șofer de TIR, a văzut moartea cu ochii, iar acum luptă pentru supraviețuire.

În data de 8 octombrie a plecat cu TIR-ul ce aparținea propriei companii de transport. Nu prevedea că ceva rău se poate întâmpla, dar ziua s-a transformat într-un coșmar pentru el. A alimentat și a plecat la drum, dar, din nefericire, ceva s-a produs în rezervor în zona Cernavodă, așa ca mașina a explodat.

 El, dar și colegul său, un tânăr de 33 de ani, au scăpat cu viață, dar cu arsuri pe corp. Bărbatul s-a ales cu arsuri pe 40% din suprafața corpului și a fost dus de urgență la Spitalul Floreasca din Capitală, acolo unde se află și acum internat.

Soția lui este disperată și face apel la autorități ca soțul ei să fie transferat la un spital din Belgia. 

„Din pacate sunt neputincioasa in fata sortii , in fata sistemului…. imi este greu sa cred ca viata unui om sta in mainile alesilor si acestia nu fac nimic. Sunt un om de rand , o mama , o sotie , greu incercata de viata asta nedreapta. Mi s-a transmis ca imi pot muta sotul la o clinica din strainatate doar pe cheltuiala mea. Ok ! Eu de unde sa platesc 100.000€ pe 2 luni de spitalizare( si poate dura mai mult) , de unde sa platesc 15000-20000€ transportul? Strang si banii astia , vand tot , las copiii pe drumuri…dar oare o pot face intr-o zi? Si daca ajunge acolo plin de infectii intraspitalicesti cine raspunde? Mi-e frica , mi-e frica tare…mi-e frica de sistemul nostru bolnav , nu de medicii nostri minunati , mi-e frica de lipsuri nu de incompetenta…Dumnezeu sa ne ajute , doar el ne-a ramas! Va multumesc din suflet ca sunteti langa noi si ne sustineti intr-un numar atat de mare!”, a scris Monica Șerban pe pagina ei de Facebook.

Decebal este și tată a doi copii, o fată de 11 ani și un băiat de cinci anișori.

Comenteaza aceasta stire

19 februarie - Ziua Brâncuși! Se împlinesc 143 de ani de la nașterea marelui sculptor
De Neptun TV 18 februarie 2019

Constantin Brâncuși, născut pe 19 februarie 1876, în localitatea Hobița, din județul Gorj, și decedat pe 16 martie 1957, la Paris, în Franța, figură centrală în mișcarea artistică modernă, este unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea.

CONSTANȚA. Pesta porcină africană face ravagii - mistreți morți găsiți de vânători! Măsurile luate de autorități
De Neptun TV 18 februarie 2019

Pesta porcină africană a fost confirmată pe trei fonduri de vânătoare. Aici au fost găsiți mistreți morți. Autoritățile au dispus primele măsuri.

Municipiul Constanța, promovat la Târgul de Turism al României de fanfara Forțelor Navale
De Neptun TV 16 februarie 2019

Târgul de Turism al României se va desfășura în perioada 21-24 februarie la Centrul de Expoziții Romexpo București.

Luna iubirii - cele mai romantice destinații pentru nunți!
De Mediafax 16 februarie 2019

Februarie vine cu două sărbători dedicate iubirii, una importată, Valentine's Day, pe data de 14, alta autohtonă, marcată pe 24 ale lunii. Prezentăm mai jos o serie de destinații romantice pentru cei care aleg să își oficializeze relația, potrivit The Independent.

CONSTANȚA. ALERTĂ ALIMENTARĂ la Auchan: produs contaminat cu o bacterie periculoasă, retras de la vânzare! Constănțenii, sfătuiți să înapoieze produsul
De Neptun TV 15 februarie 2019

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume și să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma.

CONSTANȚA. Apel pentru pictorița Ecaterina Vrana Gora - artista are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi!
De Neptun TV 15 februarie 2019

Pictorița Ecaterina Vrana (49 ani) este mamă a doi copii și se află de câteva zile într-o situație critică, de sănătate.

CADOURI de Valentine's Day: Idei și sugestii în funcție de cât de veche este relația: De la cei care abia s-au îndrăgostit, până la cei care au trecut de nunta de aur
De Mediafax 14 februarie 2019

Valentine's Day 2019. "Ziua Îndrăgostiților", sărbătoarea împrumutată din tradiția occidentală și devenită mai populară decât echivalentul autohton Dragobete, poate constitui o sursă de mare stres pentru cei care se află în căutarea cadoului perfect.

CONSTANȚA. Semafoarele luminează sub formă de inimi, în luna iubirii!
De Neptun TV 13 februarie 2019

Autoritățile constănțene s-au gândit să marcheze într-un mod inedit zilele dedicate iubirii din luna februarie, culoarea roșie a semafoarelor urmând să lumineze sub formă de inimioare de Valentine’s Day și Dragobete.

Valentine's Day. Ziua îndrăgostiților, o sărbătoare modernă a iubirii cu o istorie tot mai populară la români
De Neptun TV 13 februarie 2019

Povestea zilei iubirii datează însă din vremuri îndepărtate și a oscilat între ritualuri, scrisori de dragoste și cereri în căsătorie.

Senatorul constănțean Ștefan Mihu, despre Cazinou: 'Edificiul simbol al orașului lăsat de ani buni în paragină va avea fondurile necesare pentru reabilitare'
De Neptun TV 12 februarie 2019

Potrivit senatorului social-democrat Ștefan Mihu, clădirea emblematică a Constanței poate fi readusă la viață.

CONSTANȚA. Primii artiști care și-au anunțat prezența la festivalul NEVERSEA
De Neptun TV 12 februarie 2019

În perioada 4-7 iulie, pe cele șapte scene amplasate pe plaja NEVERSEA vor urca unii dintre cei mai buni artiști ai momentului, anunță organizatorii.

CONSTANȚA. Amendă exorbitantă pentru o șoferiță care a intrat cu mașina pe plajă, în plină iarnă
De Neptun TV 11 februarie 2019

Potrivit reprezentanților Direcției Generale Poliția Locală Constanța, femeia, în vârstă de 44 de ani, din București, a intrat duminică pe plaja 3 Papuci din orașul Constanța cu un autoturism de teren, dar a fost observată de polițiștii locali.

Telefoanele care emit cele mai multe RADIAȚII în 2019. Modele populare, în listă
De Neptun TV 11 februarie 2019

În ciuda faptului că smartphone-urile sunt dispozitive pe care le avem cu noi peste tot, există riscuri în utilizarea lor, datorate în special radiațiilor pe care acestea le emit.

CONSTANȚA. Zona peninsulară devine pietonală. În ce condiții va fi permis accesul auto
De Neptun TV 9 februarie 2019

Accesul auto pe străzile din zona peninsulară a municipiului Constanța va fi permis doar anumitor categorii de autovehicule. Primăria a publicat lista străzilor exclusiv pietonale.

Cinci locuri de vizitat de Anul chinezesc al Porcului
De Mediafax 9 februarie 2019

Anul Nou chinezesc, sub semnul Porcului de Pământ, simbolul bunăstării, a început pe 5 februarie. Sunt cinci locuri de vizitat sub semnul animalului asociat, potrivit horoscopului chinezesc, cu bucuria, prietenia, iubirea și succesul.

Locuri scoase la concurs de școlile militare pentru cei care vor să devină subofițeri, maiștri militari sau chiar ofițeri! Criterii de recrutare și ce salariu pot primi
De Neptun TV 8 februarie 2019

Cei care vor să urmeze o carieră militară și vor să ajungă subofițeri, maiștri militari sau chiar ofițeri se mai pot înscrie până la 1 martie pentru a se bate pentru unul din cele 2.570 de locuri scoase la concurs de unitățile militare de învățământ universitar, postliceal sau liceal.

CONSTANȚA. Virusul gripal a mai făcut o victimă - un bărbat a murit! Numărul deceselor a ajuns la 92
De Neptun TV 7 februarie 2019

În data de 30 ianuarie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat oficial epidemie de gripă.

CONSTANȚA. O tânără își caută mama după ani buni în care n-a vrut să știe nimic de ea: 'Dumnezeu mi-a dat o viață fericită, dar ceva îmi lipsește'
De Sorin Cealera 6 februarie 2019

O tânără părăsită imediat după naștere a refuzat ani de zile să știe ceva despre cea care a adus-o pe lume. Un fapt întâmplat recent, însă, a făcut-o să se răzgândească.

Copiii din România, cei mai sănătoși din Europa
De Neptun TV 6 februarie 2019

Pentru copiii cu varste intre 10 si 15 ani, procentul Romaniei era de 99,1%, urmata de Italia (98,4%) si Bulgaria (98,2%).

ALERTĂ ALIMENTARĂ! Auchan recheamă un produs contaminat cu Listeria
De Neptun TV 6 februarie 2019

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt invitate să nu le mai consume și să se întoarcă cu ele la magazin, unde li se va rambursa integral suma, anunță Auchan.

HALUCINANT. Un fals medic italian a făcut zeci de operații în clinici din România
De Neptun TV 5 februarie 2019

Una dintre condițiile pe care un medic trebuie să le îndeplinească pentru a practica medicina pe teritoriul României este obținerea fie a certificatul de membru al CMR, fie a avizului de practică temporară sau ocazională a profesiei de medic, ambele fiind emise de Colegiul Medicilor din România", arată Colegiul Medicilor din România, într-un comunicat de presă.