luni, 19 august 2019

Constanța are 2-0 în duelul cu Capitala! După Dinamo, Dobrogea Sud a învins și pe CSM București

Handbal Club Dobrogea Sud a câştigat aseară derby-ul etapei a doua a Ligii Naţionale de handbal masculin disputat în Capitală contra lui CSM Bucureşti. Constănţenii s-au impus cu scorul de 29-26 şi au făcut uitat astfel eşecul usturător din prima etapă, când au fost învinşi pe teren propriu de CSU Suceava.

Constanța are 2-0 în duelul cu Capitala! După Dinamo, Dobrogea Sud a învins și pe CSM București

Dobrogea Sud a fost superioară vicecampionei României, CSM București, în meciul disputat la Sala Rapid din Capitală și a demonstrat că victoria din Supercupă contra campioanei Dinamo nu a fost deloc întâmplătoare. Echipa și-a revenit rapid după eșecul neașteptat suferit în prima etapă, acasă cu CSU Suceava (scor 23-29).

”A fost un duș rece, rece, nu rece! Nimeni nu se aștepta la asta! Dar, anul ăsta campionatul e foarte tare pentru toți și trebuie să luptăm așa, ca astăzi, pentru fiecare minge, dacă vrem să câștigăm meciurile”, a declarat Dalibor Cutura.

Și, într-adevăr, Cutura și compania au dominat jocul încă din prima repriză, fiind permanent în avantaj. După 12-12 la pauză, echipa antrenată de Christian Gaudin și Marko Isakovic s-a distanțat în câștigătoare, cu o evoluție solidă la 9 metri și în apărare. Dobrogea Sud s-a impus cu 29-26 și a bifat primele 3 puncte în Liga Zimbrilor. Clubul condus de Rudi Stănescu trece astfel rapid peste rezultatul sub așteptări din debutul sezonului.

”A fost groaznic weekendul trecut, nu știu ce s-a întâmplat cu noi, nu avem explicație. Am jucat oribil acasă și am pierdut. Nu ne mai permiteam o a doua înfrângere, începeam campionatul cu două înfrângeri, așa că am venit aici să ne vindem scump pielea și ne-a ieșit. Ne-au ieșit toate combinațiile, ne-am concentrat mai mult, dar, oricum, pentru rezultatul de acasă cu Suceava nu avem scuze. Se pare că în campionatul acesta nu mai sunt favorite”, spune George Buricea.

CSM, antrenată din aceste sezon de spaniolul Pablo Campos Sunen, se află la a doua înfrîngere, după cea de la Vaslui, în ciuda unei campanii de achiziții spectaculoasă, care l-a avut pe campionul mondial Garcia Robledo în prim-plan.

Dobrogea Sud va juca următorul meci pe teren propriu, duminică, de la ora 16, cu Politehnica Timișoara, în Sala Sporturilor din Constanța.

Comenteaza aceasta stire