luni, 25 martie 2019

Constanța are cu ce se mândri! Liceul Traian, premiat din nou la concursul de proiecte NASA AMES SPACE SETTLEMENT

Constanța are cu ce se mândri! Liceul Traian, premiat din nou la concursul de proiecte NASA AMES SPACE SETTLEMENT

Și anul acesta Centrul de Documentare și Cercetare Spațială al Liceului Teoretic Traian a lansat către NASA alte 3 proiecte, în care au fost antrenați 27 de elevi ai liceului.

La competiția din acest an au participat în total peste 2500 de lucrări, care au mobilizat peste 10.000 de elevi participanți din toate țările lumii.

Lucrarea “The Space Hive” (Stupul spațial), elaborată de o grupă de 11 elevi de clasa a 9-a, sub îndrumarea prof. matematică Enescu Lia, a reușit să înscrie pentru al doilea an consecutiv numele Liceului Traian pe lista laureaților concursului NASA AMES SPACE SETTLEMENT CONTEST, obținând “Honnorable Mention” (Mențiune de onoare), unul dintre cele 30 de premii acordate elevilor de clasa a 9-a din întreaga lume.

Dacă anul trecut a fost obținut premiul grație unei idei noi de stație multi-modulară, cu o tehnică de aterizare fără precedent a unui întreg modul pe o planeta țintă (tehnică pentru care echipa a primit felicitări de la însuși directorul NASA pentru explorarea cu echipaje umane, Dl. William H. Gerstenmaier), anul acesta juriul a apreciat soluția tehnica novatoare prin care zona de habitat a stației este alcătuită, de fapt, din navete individuale / familiale, numite “albine” (The Space Hive = Stupul Spațial), care, la momentul colonizării unei planete se desprind de stație în grupuri (ca un roi de albine) și sunt dotate să aterizeze separat, formând colonii de mii de oameni pe planeta țintă. Restul stației rămâne pe orbită ca releu de comunicație și sprijin la nevoie.

"Centrul nostru va continua să atragă elevi care manifestă pasiune pentru cercetare și spațiul cosmic.  Ei vor fi încurajați să învețe și să viseze deopotrivă, iar noi îi vom ajuta să construiască proiecte noi și să își ducă la îndeplinire visele. Pasiunea și reușita lor a adus faimă liceului nostru și sprijin financiar pentru Centrul nostru de documentare și cercetare de la persoane și organizații interesate în promovarea valorilor tinerei inteligențe românești. Reușita din ultimii doi ani îi stimulează pe elevi, două grupe fiind deja ocupate cu schițarea unor noi proiecte pentru 2019", a susținut profesorul Lia Enescu.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Licean premiat de NASA - Theodor a ajuns și în finala Olimpiadei Geniilor!
De Neptun TV 21 martie 2019

Un elev din Medgidia a fost premiat de NASA pentru eseul său despre organizarea unei stații orbitale în Cosmos. Theodor Florentin Furtună este elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia și a participat și la Olimpiada Geniilor, unde s-a calificat în finală cu un proiect despre salvarea parcurilor naționale din România.

Simulare Evaluare Națională: Elevii claselor VII-VIII susțin astăzi proba la matematică!
De Neptun TV 12 martie 2019

Elevii de clasa a VIII-a și, în premieră, cei de a VII-a, susțin, marți simularea Evaluării Naționale la proba Matematică. Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019.

SUBIECTE SIMULARE EVALUARE NATIONALA 2019 EDU.RO! Ce a picat la Limba Română
De Neptun TV 11 martie 2019

Simularea la Evaluarea Națională 2019 a început azi cu proba la Limba și Literatura Română, pentru elevii de clasa a VII-a și a VIII-a.