vineri, 20 iulie 2018

Constanța are cu ce se mândri! Liceul Traian, premiat din nou la concursul de proiecte NASA AMES SPACE SETTLEMENT

Constanța are cu ce se mândri! Liceul Traian, premiat din nou la concursul de proiecte NASA AMES SPACE SETTLEMENT

Și anul acesta Centrul de Documentare și Cercetare Spațială al Liceului Teoretic Traian a lansat către NASA alte 3 proiecte, în care au fost antrenați 27 de elevi ai liceului.

La competiția din acest an au participat în total peste 2500 de lucrări, care au mobilizat peste 10.000 de elevi participanți din toate țările lumii.

Lucrarea “The Space Hive” (Stupul spațial), elaborată de o grupă de 11 elevi de clasa a 9-a, sub îndrumarea prof. matematică Enescu Lia, a reușit să înscrie pentru al doilea an consecutiv numele Liceului Traian pe lista laureaților concursului NASA AMES SPACE SETTLEMENT CONTEST, obținând “Honnorable Mention” (Mențiune de onoare), unul dintre cele 30 de premii acordate elevilor de clasa a 9-a din întreaga lume.

Dacă anul trecut a fost obținut premiul grație unei idei noi de stație multi-modulară, cu o tehnică de aterizare fără precedent a unui întreg modul pe o planeta țintă (tehnică pentru care echipa a primit felicitări de la însuși directorul NASA pentru explorarea cu echipaje umane, Dl. William H. Gerstenmaier), anul acesta juriul a apreciat soluția tehnica novatoare prin care zona de habitat a stației este alcătuită, de fapt, din navete individuale / familiale, numite “albine” (The Space Hive = Stupul Spațial), care, la momentul colonizării unei planete se desprind de stație în grupuri (ca un roi de albine) și sunt dotate să aterizeze separat, formând colonii de mii de oameni pe planeta țintă. Restul stației rămâne pe orbită ca releu de comunicație și sprijin la nevoie.

"Centrul nostru va continua să atragă elevi care manifestă pasiune pentru cercetare și spațiul cosmic.  Ei vor fi încurajați să învețe și să viseze deopotrivă, iar noi îi vom ajuta să construiască proiecte noi și să își ducă la îndeplinire visele. Pasiunea și reușita lor a adus faimă liceului nostru și sprijin financiar pentru Centrul nostru de documentare și cercetare de la persoane și organizații interesate în promovarea valorilor tinerei inteligențe românești. Reușita din ultimii doi ani îi stimulează pe elevi, două grupe fiind deja ocupate cu schițarea unor noi proiecte pentru 2019", a susținut profesorul Lia Enescu.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Rezultate Titularizare 2018. S-au afișat notele obținute de profesori la examen!
De Neptun TV 17 iulie 2018

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene pe 17 iulie și 18 iulie.

Absolvenții promoției 2018 au 60 de zile de la absolvire pentru a se înregistra în evidențele ANOFM pentru integrarea pe piața muncii
De Mediafax 11 iulie 2018

Potrivit unui comunicat al ANOFM, înregistrarea ca persoană în căutarea unui loc de muncă este o etapă prealabilă și obligatorie în vederea obținerii facilităților acordate potrivit Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă.

REZULTATE FINALE BAC 2018 | O elevă care a depus contestație la toate probele scrise de la Bac a obținut media zece
De Mediafax 9 iulie 2018

Miriam Dobre a declarat, luni, că a terminat liceul la specializarea Matematică – Informatică și că nu i-a venit să creadă că a obținut media 10 la Bac.

Elevii de 10 ai Constanței! Doi tineri au obținut nota maximă la examenul de Bacalaureat!
De Neptun TV 4 iulie 2018

Constanța se menține de ani de zile în a doua jumătate a topului național privind promovabilitatea la Bacalaureat, cu un procent de sub 50%.

BACALAUREAT 2018. S-au afișat notele la examenul de Bacalaureat - până la ce oră se depun contestațiile!
De Neptun TV 4 iulie 2018

Cei peste 136.000 de elevi care s-au înscris pentru examenul de bacalaureat vor afla astăzi primele rezultate, urmând ca tot miercuri, între orele 12:00 și 16:00, să poată depune, dacă e cazul, contestații.

CONSTANȚA. Mii de elevi au susținut astăzi proba obligatorie a profilului la examenul de Bacalaureat: 'Au fost probleme de olimpiadă la matematică'
De Neptun TV 27 iunie 2018

La porțile Liceului Teoretic Ovidius, pe elevi îi așteptau părinții, prietenii, dar și profesorii care i-au meditat și care au avut emoții la fel de mari

Elevii clasei a XII-a susțin prima probă la BAC, cea de Limba și Literatura Română
De Neptun TV 25 iunie 2018

Elevii vor afla primele REZULTATE ale examenului de BACALAUREAT în 4 iulie 2018, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 9 iulie.

Au fost publicate rezultatele finale la Evaluarea Națională! Când încep înscrierile pentru admiterea la liceu! CALENDAR Admitere 2018
De Neptun TV 23 iunie 2018

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost afișate, sâmbătă după amiaza, la centrele de examen și pe evaluare.edu.ro. Aproape 24.000 de elevi au depus contestații, dintre care peste 3.000 au fost înregistrate în Capitală.

CONSTANȚA. Diana Pavlov, eleva care a luat 10 la Evaluarea Națională fără să fi făcut meditații: 'Am învățat zilnic'!
De Neptun TV 21 iunie 2018

O elevă din Constanța a reușit să obțină note maxime la Evaluarea Națională fără să fi făcut lecții în particular. Ea mai are un frate geamăn, David, care excelează la handbal.