marţi, 25 septembrie 2018

Constanța are cu ce se mândri! Liceul Traian, premiat din nou la concursul de proiecte NASA AMES SPACE SETTLEMENT

Constanța are cu ce se mândri! Liceul Traian, premiat din nou la concursul de proiecte NASA AMES SPACE SETTLEMENT

Și anul acesta Centrul de Documentare și Cercetare Spațială al Liceului Teoretic Traian a lansat către NASA alte 3 proiecte, în care au fost antrenați 27 de elevi ai liceului.

La competiția din acest an au participat în total peste 2500 de lucrări, care au mobilizat peste 10.000 de elevi participanți din toate țările lumii.

Lucrarea “The Space Hive” (Stupul spațial), elaborată de o grupă de 11 elevi de clasa a 9-a, sub îndrumarea prof. matematică Enescu Lia, a reușit să înscrie pentru al doilea an consecutiv numele Liceului Traian pe lista laureaților concursului NASA AMES SPACE SETTLEMENT CONTEST, obținând “Honnorable Mention” (Mențiune de onoare), unul dintre cele 30 de premii acordate elevilor de clasa a 9-a din întreaga lume.

Dacă anul trecut a fost obținut premiul grație unei idei noi de stație multi-modulară, cu o tehnică de aterizare fără precedent a unui întreg modul pe o planeta țintă (tehnică pentru care echipa a primit felicitări de la însuși directorul NASA pentru explorarea cu echipaje umane, Dl. William H. Gerstenmaier), anul acesta juriul a apreciat soluția tehnica novatoare prin care zona de habitat a stației este alcătuită, de fapt, din navete individuale / familiale, numite “albine” (The Space Hive = Stupul Spațial), care, la momentul colonizării unei planete se desprind de stație în grupuri (ca un roi de albine) și sunt dotate să aterizeze separat, formând colonii de mii de oameni pe planeta țintă. Restul stației rămâne pe orbită ca releu de comunicație și sprijin la nevoie.

"Centrul nostru va continua să atragă elevi care manifestă pasiune pentru cercetare și spațiul cosmic.  Ei vor fi încurajați să învețe și să viseze deopotrivă, iar noi îi vom ajuta să construiască proiecte noi și să își ducă la îndeplinire visele. Pasiunea și reușita lor a adus faimă liceului nostru și sprijin financiar pentru Centrul nostru de documentare și cercetare de la persoane și organizații interesate în promovarea valorilor tinerei inteligențe românești. Reușita din ultimii doi ani îi stimulează pe elevi, două grupe fiind deja ocupate cu schițarea unor noi proiecte pentru 2019", a susținut profesorul Lia Enescu.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. 14 cabinete medicale școlare de stomatologie vor fi renovate! GALERIE FOTO
De Neptun TV 17 septembrie 2018

Peste două luni, elevii vor avea la dispoziție servicii de îngrijire a danturii, cu ajutorul unor aparaturi medicale noi.

Greșeli în manualele de matematică și română. Asociația Părinților: Să-și asume Editura erorile!
De Neptun TV 12 septembrie 2018

Mai multe greșeli au fost depistate în manualul de Limba Română pentru elevii din clasa a VI-a, dar și în manualul de Matematică și Explorarea Mediului pentru elevii din clasa I-a. MEN susține că inițial cel din urmă manuscris avea mai multe erori, care au fost corectate de redactori.

Schimbările din programa școlară! Daniel Funeriu: Sunt prea puține conținuturi, nu prea multe
De Mediafax 12 septembrie 2018

Conținutul multora dintre materiile predate în sistemul de învățământ românesc a rămas constant, potrivit fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, care declară că esența livrării mesajului de calitate e profesorul și că, în opinia sa, sunt prea puține conținuturi, nu prea multe.

Peste 7.000 de polițiști vor acționa în zona unităților de învățământ, cu ocazia deschiderii noului an școlar
De Neptun TV 9 septembrie 2018

Majoritatea faptelor sesizate în anul școlar trecut (91%) au avut loc în incinta unităților de învățământ, restul petrecându-se în zona adiacentă acestora, se mai arată în comunicat. Faptele sesizate prezintă cu precădere un pericol social redus, trei sferturi dintre acestea reprezentând furturi și loviri sau alte violențe, siguranța copiilor nefiind afectată în mod grav, menționează Poliția Română.

CONSTANȚA, Olimpici promovați pe panouri publicitare: 'Ne mândrim cu ei și vrem să-i facem cunoscuți'
De Neptun TV 27 august 2018

Trei elevi medaliați la olimpiade internaționale sunt promovați pe panouri publicitare amplasate pe două bulevarde din municipiul Constanța. Instituția de învățământ încearcă să scoată în evidență valorile care cresc și se formează pe băncile școlii.