vineri, 22 februarie 2019

CONSTANȚA. Asociația 'Dăruiește Aripi' îl ajută pe Moș Crăciun să aducă zâmbetul pe fața copiilor bolnavi de cancer

Într-o lume a durerii, în care perfuziile şi citostaticele îi fac să uite câteodată de universul copilăriei, o păpuşă, o ciocolată sau chiar o îmbrăţişare poate să le aducă din nou zâmbetul pe buze şi să le dea curaj. Vorbim despre copiii bolnavi de cancer, care în această perioadă îl aşteaptă pe Moş Crăciun. Vor doar lucruri mărunte, dar care pentru ei contează mult. Toţi putem să le facem sărbătorile mai frumose donând la Centrul Focus daruri pentru aceşti micuţi.

În ultimul an, Mădălin, un băiat de 13 ani din localitatea tulceană Mihail Kogălniceanu, a stat doar trei săptămâni acasă.

Restul timpului l-a petrecut în spitalele din București și Constanța. Este prea plăpând pentru diagnosticul îngrozitor ce atârnă pe umerii lui. Are cancer la ficat cu metastaze la plămâni și numeroase alte complicații.

Cu greu găsește Mădălin puterea să mai zâmbească. Obosește repede și până și gălăgia îl face să sufere. Cu toate astea nu renunță. Vrea să se facă bine și are un vis.

Medicii au decis totuși să îl externeze pe Mădălin, pentru câteva zile. Va reveni însă pe patul de spital și va avea nevoie, pe lângă tratamente și de sânge, la fel ca mulți alți copii. Pentru el și pentru ceilalți micuți aflați în suferință putem dona sânge la Centrul de Transfuzii Constanța.

'Am făcut un apel umanitar pentru toți prietenii. Dacă au grupa de sânge A2 pozitiv să meagă să doneze pentru că l-ar ajuta. O oră, o zi în plus, pentru el contează foarte mult', a declarat Anca Marcu, voluntar.

Pentru toți copiii diagnosticați cu cancer, voluntarii Asociației Dăruiește Aripi au strâns jucării. Și pentru ca această perioadă grea să treacă un pic mai ușor pentru ei, micii pacienți își pot alege un cadou după fiecare injecție.

‘Un copil care are parte de suferință, de boală, e vesel atât cât poate el să fie. Dar are niște momente mai plăcute, mai relaxate și uită puțin, se departajează‘, a precizat psihologul Ligia Moldovan.

Noi toți putem să fim Moș Crăciun. Putem dona dulciuri și jucării la Centrul Medical Focus din Constanța care mai apoi vor ajunge la acești luptători pentru viață. În plus, felicitările făcute cu amprentele copiilor pot fi cumpărate și dăruite celor dragi. Banii strânși vor fi folosiți pentru modernizarea Departamentului de Terapie Intensivă Nou – Născuți.

‘Ne dorim să le valorificăm, în fiecare an, în preajma sărbătorilor și de fapt să le recomandăm companiilor care ne susțin și care știu despre activitatea asociației, să le trimită partenerilor și colaboratorilor, în felul acesta recomandându-ne mai departe‘, a susținut Alina Vasea, președintele Asociației ‘Dăruiește Aripi’.

Și firmele pot sprijini proiectele Asociației 'Dăruiește Aripi' prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit.

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Încă o persoană a murit răpusă de gripă - femeia era vaccinată anti-gripal!
De Neptun TV 14 februarie 2019

În 30 ianuarie, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat oficial că în România este epidemie de gripă, la acel moment fiind înregistrate 54 de decese.

ALERTĂ. Medicamentul de tuse EURESPAL, restras din farmacii. Prezintă riscuri CARDIACE
De Neptun TV 12 februarie 2019

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a transmis, marți, că s-a luat decizia retragerii medicamentului Eurespal de pe piață. Decizia s-a luat la nivelul Uniunii Europene, după o anchetă a autorităților din Franța.

Cum puteți verifica dacă medicul care urmează să vă consulte sau opereze are dreptul să profeseze în România
De Mediafax 12 februarie 2019

După cazul falsului chirurg italian, Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private din București, alte cazuri de acest gen, ar fi bine să verificați statusul unui medic înainte de o a efectua o vizită la respectivul medic.

CONSTANȚA. O femeie de 74 de ani, a 95-a victimă a virusului gripal!
De Neptun TV 8 februarie 2019

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, săptămâna trecută, epidemie de gripă, după ce numărul îmbolnăvirilor a crescut alarmant comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Ce trebuie să faci dacă suferi de gripă - Detaliile care îți pot salva viața
De Neptun TV 4 februarie 2019

Ideal ar fi că pacientul bolnav să stea acasă o săptămâna, astfel încât să nu transmită virusul altor persoane, dar să reducă totodată și riscul de complicații.

Cele trei tulpini ale virusului gripal, explicate. Medicul Adrian Streinu-Cercel: Diferența e în complicațiile generate
De Neptun TV 2 februarie 2019

Potrivit medicului Streinu-Cercel, virusul de tip A este cel mai frecvent în această perioadă.

CONSTANȚA. Spitalul Județean a fost dotat cu aparatură modernă pentru investigații endoscopice
De Neptun TV 31 ianuarie 2019

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța se pot face investigații endoscopice digestive cu aparatură cumpărată cu bani de la Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Constanța.

EPIDEMIE DE GRIPĂ, declarată în România! Care sunt MĂSURILE impuse - anunțul Ministrului Sănătății
De Neptun TV 30 ianuarie 2019

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv și sunt 54 de decese din cauza bolii.

ALARMANT. Numărul total al deceselor din cauza gripei a ajuns la 47
De Neptun TV 28 ianuarie 2019

Trei bărbați în vârstă de 40, 49 și 93 de ani din județele Giurgiu, Brăila și respectiv București, precum și o femeie de 87 de ani din județul Iași au murit din cauza gripei, numărul total al deceselor ajungând astfel la 43. Cu toții sufereau și de alte boli și nu erau vaccinați antigripal.

Sorina Pintea: Suntem în pragul unei EPIDEMII de gripă. Măsurile implementate de Ministerul Sănătății
De Neptun TV 25 ianuarie 2019

Sorina Pintea a precizat că ultimele două săptămâni au fost declarate saptămâni epidemice, astfel că „suntem în pragul unei epidemii“. Ea a explicat că, pentru a declara epidemie, este nevoie de trei săptămâni în care numărul cazurilor confirmate este mai mare decât numărul cazurilor estimate.

ALERTĂ LA CONSTANȚA. Gripa face primele victime - două persoane au fost ucise de virus!
De Neptun TV 23 ianuarie 2019

Două persoane au murit de gripă, în Spitalul Județean din Constanța, niciunul dintre pacienți nefiind vaccinat antigripal.