marţi, 23 iulie 2019

CONSTANȚA. Asociația 'Dăruiește Aripi' îl ajută pe Moș Crăciun să aducă zâmbetul pe fața copiilor bolnavi de cancer

Într-o lume a durerii, în care perfuziile şi citostaticele îi fac să uite câteodată de universul copilăriei, o păpuşă, o ciocolată sau chiar o îmbrăţişare poate să le aducă din nou zâmbetul pe buze şi să le dea curaj. Vorbim despre copiii bolnavi de cancer, care în această perioadă îl aşteaptă pe Moş Crăciun. Vor doar lucruri mărunte, dar care pentru ei contează mult. Toţi putem să le facem sărbătorile mai frumose donând la Centrul Focus daruri pentru aceşti micuţi.

În ultimul an, Mădălin, un băiat de 13 ani din localitatea tulceană Mihail Kogălniceanu, a stat doar trei săptămâni acasă.

Restul timpului l-a petrecut în spitalele din București și Constanța. Este prea plăpând pentru diagnosticul îngrozitor ce atârnă pe umerii lui. Are cancer la ficat cu metastaze la plămâni și numeroase alte complicații.

Cu greu găsește Mădălin puterea să mai zâmbească. Obosește repede și până și gălăgia îl face să sufere. Cu toate astea nu renunță. Vrea să se facă bine și are un vis.

Medicii au decis totuși să îl externeze pe Mădălin, pentru câteva zile. Va reveni însă pe patul de spital și va avea nevoie, pe lângă tratamente și de sânge, la fel ca mulți alți copii. Pentru el și pentru ceilalți micuți aflați în suferință putem dona sânge la Centrul de Transfuzii Constanța.

'Am făcut un apel umanitar pentru toți prietenii. Dacă au grupa de sânge A2 pozitiv să meagă să doneze pentru că l-ar ajuta. O oră, o zi în plus, pentru el contează foarte mult', a declarat Anca Marcu, voluntar.

Pentru toți copiii diagnosticați cu cancer, voluntarii Asociației Dăruiește Aripi au strâns jucării. Și pentru ca această perioadă grea să treacă un pic mai ușor pentru ei, micii pacienți își pot alege un cadou după fiecare injecție.

‘Un copil care are parte de suferință, de boală, e vesel atât cât poate el să fie. Dar are niște momente mai plăcute, mai relaxate și uită puțin, se departajează‘, a precizat psihologul Ligia Moldovan.

Noi toți putem să fim Moș Crăciun. Putem dona dulciuri și jucării la Centrul Medical Focus din Constanța care mai apoi vor ajunge la acești luptători pentru viață. În plus, felicitările făcute cu amprentele copiilor pot fi cumpărate și dăruite celor dragi. Banii strânși vor fi folosiți pentru modernizarea Departamentului de Terapie Intensivă Nou – Născuți.

‘Ne dorim să le valorificăm, în fiecare an, în preajma sărbătorilor și de fapt să le recomandăm companiilor care ne susțin și care știu despre activitatea asociației, să le trimită partenerilor și colaboratorilor, în felul acesta recomandându-ne mai departe‘, a susținut Alina Vasea, președintele Asociației ‘Dăruiește Aripi’.

Și firmele pot sprijini proiectele Asociației 'Dăruiește Aripi' prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit.

Comenteaza aceasta stire