luni, 26 august 2019

CONSTANȚA. ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de circulație astăzi pe podul de la Agigea! În ce zile traficul va fi închis complet și care e ruta ocolitoare

CONSTANȚA. ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de circulație astăzi pe podul de la Agigea! În ce zile traficul va fi închis complet și care e ruta ocolitoare

Circulația este restricționată azi pe prima bandă a podului de la Agigea, până la ora 16.00, din cauza unor lucrări. Urmează alte restricții în 12, 13 și 14 iunie, pe timpul nopții.

Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în intervalul orar 9:00 - 16:00 este restricționată circulația rutieră pe banda 1, aferentă sensului de deplasare Constanța - Agigea, respectiv Agigea-Constanta.

Aceste restricții sunt instituite pentru lucrări de reparații beton la pilonul central al podului.

De asemenea, pentru demontarea tunelului de protecție, circulația rutieră pe pod va închisă pentru toate categoriile de autovehicule în nopțile de 12 spre 13, 13 spre 14 și 14 spre 15, între orele 22.00 - și 6.00.

Pe perioada închiderii circulației, traficul rutier pentru toate categoriile de autovehicule se va desfășura pe ruta: Nod Rutier A4 (intersecție cu DN 39), Agigea - A4 (intrare Port Constanța Sud) - Podul nou peste Canal Dunăre Marea Neagra - Bretea Acces la DN 39 (Eforie Nord - Agigea) - DN 38 (Agigea - Negru Vodă).

Podul de la Agigea asigură legătura între partea de nord-est și cea de sud-est a litoralului românesc. Are o lungime de 269,5 m, o lățime de 14,8 m, iar circulația se desfășoară pe 4 benzi (2 benzi pe sens). Podul este unul hobanat (are cabluri care pornesc în formă de evantai dintr-un pilon și susțin astfel tablierul podului), a fost dat în folosință în anul 1983 și traversează Canalul Dunăre - Marea Neagră.

Podul de la Agigea face parte din grupul celor 4 poduri cu structuri speciale care asigură traversarea principalelor căi rutiere peste Canalul Dunăre - Marea Neagră.

Comenteaza aceasta stire