sîmbătă, 24 august 2019

Constanța, campioana handbalului pe plajă

Dobrogea a dominat primul Campionat Naţional de beach handball organizat în România. Tulcea şi Constanţa au cucerit trei dintre cele patru titluri puse în joc astăzi la Mamaia. Fetele de la Clubul Sportiv Şcolar 1 şi băieţii de la Dobrogea Sud au devenit primii campioni la juniori mari din istoria handbalului pe plajă românesc.

Fetele antrenate de Roxana Damian au luat titlul la junioare A, după o finală cu Minaur Baia Mare, decisă la loviturile de departajare. Mai devreme, băieții de la CSȘ1, antrenați de Lăcrămioara Ilie, cuceriseră medaliile de bronz la juniori B.

Condurache și Bostan au reușit în iunie o clasare pe locul 7 la Europenele sub 17 ani cu echipa României.

Tulcea a luat aurul la junioare B, iar Alexandria la juniori B. Vedetele de la Dobrogea Sud, Rudi Stănescu, George Buricea și Branko Angelovski au decernat cupele și medaliile, alături de directorul DJTS Constanța, Mariana Solomon. Juniorii A au oferit cele mai spectaculoase meciuri ale competiției. Dobrogea Sud, antrenată de Aihan Omer, a dominat turneul și a cucerit primul titlu din istorie pentru tânărul club constănțean. 

MVP-ul turneului de juniori mari a fost desemnat Gabriel Ilie, internaționalul de juniori din handbalul de sală fiind autorul celor mai spectaculoase goluri ale primului campionat de beach handball.

România își propune să participe cu o echipă națională la Jocurile Olimpice ale Tineretului din Argentina, din 2018, în contextul în care acest sport a fost introdus în programul Jocurilor Olimpice de vară din 2024.

Comenteaza aceasta stire