vineri, 23 august 2019

CONSTANȚA. Carantină la Spitalul Județean - în ce secții nu este permis accesul vizitatorilor!

CONSTANȚA. Carantină la Spitalul Județean - în ce secții nu este permis accesul vizitatorilor!

Ca urmare a numărului crescut de viroze și infecții respiratorii înregistrate în ultima perioadă, dar și la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Constanța, conducerea SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța a luat mai multe hotărâri în privința accesului vizitatorilor în incinta unității spitalicești.

Începând de miercuri, 16 ianuarie 2019, se interzice accesul vizitatorilor în secțiile de Terapie Intensivă Adulți și Copii, Obstetrică I și II, Neonatologie. De asemenea, va fi limitat accesul vizitatorilor în toate celelalte secții ale SCJU ( este permis accesul unei singure persoane/pacient, durata vizitei este de maximum 30 minute) Vizitatorii sunt obligați să se echipeze corespunzător cu halat, mască și totoși de unică folosință.

Echipamentul este pus la dispoziție gratuit, de către conducerea SCJU, și se regăsește la intrarea în secții; persoanele cu viroze/ infecții respiratorii nu au voie să intre în saloanele pacienților; accesul copiilor la vizite nu este recomandat; Virusurile gripale se transmit de la om la om prin tuse și strănut. Există însă și riscul transmiterii prin atingerea suprafețelor sau obiectelor contaminate cu virusuri gripale.

Medicii recomandă respectarea măsurilor de igienă personală (spălarea pe mâini cu apă și săpun, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos- alimentație bazată pe fructe și legume, odihnă și mișcare), evitarea automedicației și prezentarea la medic încă de la primele semne de boală, pentru diagnostic și tratament.

Comenteaza aceasta stire