duminică, 21 aprilie 2019

CONSTANȚA. Caz revoltător - mutilată pe viață de un polițist băut! 'Mai ies din casă doar când merg la medic'! Cum vrea să scape de pedeapsă șeful de post

CONSTANȚA. Caz revoltător - mutilată pe viață de un polițist băut! 'Mai ies din casă doar când merg la medic'! Cum vrea să scape de pedeapsă șeful de post

O femeie a rămas mutilată pe viață după ce a fost victima unui accident rutier grav provocat de șeful de post din comuna constănțeană Peștera. Tânăra acuză autoritățile de tergiversarea dosarului penal.

În seara de 28 decembrie 2018, la ieșirea din localitatea Medgidia, înspre comuna Peștera, a avut loc un accident rutier soldat cu cinci victime. Pe un drum drept și uscat, o mașină a ieșit pe contrasens și a lovit frontal o altă mașină în care se aflau patru adulți și doi copii. Mașina lovită s-a răsturnat de trei ori. Șoferul vinovat de producerea accidentului este Viorel Tudoran, șef de post la vremea respectivă la Poliția Comunei Peștera. Tudoran conducea în acea seară având o alcoolemie de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. În comunicatul de presă al Poliției referitor la accident nu se menționează nici măcar inițialele șoferului vinovat și nici faptul că se afla sub influența alcoolului.

„Sunt mutilată pe viață“

Cea mai afectată victimă a accidentului este Ana Maria Bivolaru (27 de ani), domiciliată în municipiul Constanța. Tânăra aflată în mașina care s-a răsturnat a suferit un traumatism ocular sever, multiple plăgi nazale și frontale, necesitând operații de reconstrucție facială.

„Sunt mutilată pe viață, de atunci nu mai ies în public, ies doar când merg la medic“, spune femeia.

Celelalte victime au suferit traume mai ușoare: ruptură de ligament, traumatism cranio-cerebral, zgârieturi minore. Tânăra spune că, până acum, a cheltuit peste 10.000 de lei cu tratamentul și intervențiile chirurgicale. De la oftalmologie i s-a spus că trebuie să treacă printr-o operație de reconstrucție a pleoapei, neurochirurgii au constatat că nervul feței este pierdut pentru totdeauna, iar de la chirurgie plastică i s-a spus că poate face ședințe cu laser pentru diminuarea cicatricilor, dar ele nu vor dispărea niciodată.

„Atunci când merg la medic toată lumea se uită insistent la mine, mă întreabă ce s-a întâmplat. Lucram ca manichiuristă, iar deocamdată nu pot să mă întorc la muncă deoarece vederea îmi este afectată“, mai spune tânăra.

 Toate ușile - închise

Victimele accidentului din 28 decembrie 2018 spun că, din acel moment și până acum, nimeni de la parchet sau poliție n-a luat legătura cu ei pentru a-i chema la audieri. Au mers ei la parchet pentru a depune plângere împotriva șoferului vinovat. Acolo au aflat că procurorul desemnat să se ocupe de caz este plecat până pe la mijlocul lunii februarie la cursuri la București și că de aceea dosarul stă pe loc. „Toate ușile ne-au fost închise, nimeni nu ne dă nici un răspuns, nimeni nu ne bagă în seamă. La o săptămână după accident, am depus o plângere penală la parchet. Ni s-a spus că vom fi căutați, dar nu s-a întâmplat nimic. Am impresia că s-a uitat de acest dosar“, adaugă Ana Maria Bivolaru.

Oficialii de la Judecătorie spun că procurorul de caz se va întoarce în câteva săptămâni. „În momentul în care va veni domnul procuror, va soluționa cu celeritate cauza, având în vedere că este implicat șeful de post de la Peștera. În momentul în care s-a produs accidentul domnul procuror era prezent la serviciu și i s-a repartizat dânsului dosarul. Ulterior a plecat la cursuri“, spune Daniel Harlambie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

Și pentru șoferul mașinii lovite au fost 30 de zile în care n-a putut obține niciun document pentru a putea solicita constituirea unui dosar de daună. „

Agentul șef principal Viorel Tudoran, nu a oferit nici un răspuns cu privire la accidentul pe care l-a provocat fiind sub influența băuturilor alcoolice. În schimb, șefii săi de la IPJ Constanța au transmis reporterilor adevarul,ro că au început o verificare, pe linie disciplinară, în ceea ce-l privește.

„La data de 23.01.2019, agentul în cauză a solicitat eliberarea din funcția de conducere și mutarea într-o funcție de execuție vacantă. Acesta a fost mutat la Poliția municipiului Medgidia. Începând cu data de 20.02.2019, agentul în cauza va înceta raporturile de muncă cu instituția noastră, prin pensionare“, transmite IPJ Constanța.

Conform regulamentelor, dacă împotriva unui polițist se pune în mișcare acțiunea penală, este pus la dispoziția organelor de cercetare, iar dacă este condamnat pentru o faptă săvârșită cu intenție este demis. Împotriva polițistului Tudoran n-a început nicio cercetare penală deoarece dosarul nu este în lucru deocamdată. 

SURSĂ: adevarul.ro

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

CONSTANȚA. Amenzi uriașe și mașini ridicate pentru cei care parchează pe locurile persoanelor cu handicap
De Neptun TV 18 aprilie 2019

Polițiștii locali constănțeni au dat pe 16 aprilie,15 sancțiuni contravenționale pentru staționarea pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoanele cu handicap. Cuantumul total al amenzilor s-a ridicat la suma de 7.500 lei.

INFORMARE PUBLICĂ. Primăria Constanța: 'Facem apel către toți locuitoriii orașului să nu folosească locurile de joacă în curs de amenajare!'
De Neptun TV 17 aprilie 2019

Tot în perioada următoare se va monta gardul de protecție și mobilierul urban. După finalizarea tuturor lucrărilor și când temperaturile vor permite va fi turnat și covorul de cauciuc pentru protecția celor mici.

CONSTANȚA. Scaner cu raze X de ultimă generatie pentru fluidizarea fluxului de containere în portul Constanța-Sud
De Neptun TV 17 aprilie 2019

DP World Constanța dă în folosință gratuită Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud un scaner cu raze X de ultimă generatie cu scopul de a fluidiza fluxul containerelor în portul Constanța-Sud, în conformitate cu toate reglementările legale privind controalele vamale de securitate.

Topul celor mai ROMANTICE orașe din Europa Centrală
De Mediafax 16 aprilie 2019

Americanii se declară uimiți de „vederile pastorale, vârfurile montane care taie respirația și coastele spectaculoase” din regiune.

Intră în Campania 'Donează sânge, fii erou!' și salvează vieți printr-un gest simplu!
De Neptun TV 16 aprilie 2019

Persoanele care îndeplinesc condițiile de admisibilitate sunt așteptate la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, de pe strada Nicolae Iorga, nr. 85, pentru a dona sânge. Gestul acestora poate salva viețile celor care au nevoie urgentă de transfuzii din cauza unor boli grave sau în urma efectuării unor intervenții medicale complexe.

Începe capturarea câinilor fără stăpân din Constanța
De Neptun TV 15 aprilie 2019

Fiecare mașină de capturare este inscripționată corespunzător și deservită de personal specializat, medic veterinar și tehnician veterinar.

Floriile 2019. Tradiții și superstiții. Ce să NU faci niciodată
De Neptun TV 15 aprilie 2019

Floriile 2019. Tradiția spune că nu e bine să plantezi pomi înainte de Sărbatoarea Intrării Domnului în Ierusalim. Puieții care sunt băgați în pământ în această săptămână nu vor da roade. Indicat este să plantăm flori în săptămâna ce urmează după aceasta sărbătoare.

CONSTANȚA: Continuă acțiunea de ridicare a autovehiculelor abandonate
De Neptun TV 12 aprilie 2019

Autoturismele vor fi depozitate într-un loc special amenajat de către administratorul drumului.

Nicolae Voiculeț și orchestra sa, concerte de nai la Vilnius și Riga
De Neptun TV 11 aprilie 2019

Cu acest prilej, domnul Dan Bălănescu, ambasadorul României în Lituania și Letonia, va face un scurt bilanț al primei jumătăți a președinției României la Consiliului Uniunii Europene și va vorbi despre evenimentele care urmează a avea loc la București și Bruxelles, dar și în cele două țări baltice, până la 30 iunie 2019.

CONSTANȚA. RESTRICȚII de circulație, în acest weekend. Mai multe competiții sportive
De Neptun TV 11 aprilie 2019

Se vor lua măsuri de siguranță, în sensul că accesul autovehiculelor în zona de desfășurare a evenimentului va fi interzis în intervalul orar 10:00-12:00.

Peste 14.000 de companii vor oferi angajaților tichete cadou de Paște
De Neptun TV 9 aprilie 2019

Conform analizelor efectuate de companie, tichetele cadou sunt pe locul 4 în topul beneficiilor extrasalariale acordate de companii în România, iar tichetele de vacanță pe locul 5, alături de tichete de masă, decontarea transportului, asigurări sau abonamente medicale private.

Ministrul Sănătății, indignat după un control la Spitalul de Urgență Constanța: 'Dezastru, mizerie, debandadă!'
De Neptun TV 8 aprilie 2019

Imediat după sosirea Sorinei Pintea la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, la fața locului a ajuns și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, dar managerul unității, Cătălin Grasa, a întârziat până la finalizarea controlului, sosind după aproximativ o oră, fapt care l-a nemulțumit pe Horia Țuțuianu.

CONSTANȚA. Încep acțiunile de deratizare - care este programul pe cartiere
De Neptun TV 6 aprilie 2019

Momelile, care conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile, vor fi protejate în stațiile de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător.

JUDEȚUL CONSTANȚA. Sol contaminat la Vadu. Terenul aparține companiei Rompetrol și se află la 2,5 kilometri metri de plajă
De Neptun TV 6 aprilie 2019

Din datele preliminare, cantitatea totală de sol contaminat este estimată la 40.000 tone, aceasta fiind situată la o distanță de peste 500 de metri față de localitatea Vadu și aproximativ 2,5 kilometri de țărmul Marii Negre.

Constanța Parking, noul sistem de plată a parcării în Constanța și în Mamaia!
De Neptun TV 6 aprilie 2019

Constanța Parking este noul sistem de plată a parcării prin SMS ce va fi implementat începând cu data de 15 aprilie.

ALERTĂ LA CONSTANȚA! Cetățenii, sfătuiți să sune de urgență la Poliție: 'Aceste colete pot pune în pericol viața'
De Neptun TV 6 aprilie 2019

Polițiștii au transmis un mesaj pentru constănțeni ca în cazul în care găsesc pachete pe plajă să nu le deschidă întrucât acestea conțin...

Începe cel mai mare exercițiu multinațional naval din Marea Neagră, organizat de Forțele Navale Române
De Neptun TV 5 aprilie 2019

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), la exercițiu, ce va avea loc în perioada 5 - 13 aprilie, vor participa 14 nave militare românești și șase nave militare din Bulgaria, Canada, Grecia, Olanda și Turcia, cu un total de aproximativ 2.200 de militari.

CURĂȚĂM CONSTANȚA NOASTRĂ! Constanța intră în curățenia generală de primăvară!
De Neptun TV 4 aprilie 2019

Constanța intră în curățenia generală de primăvară! Cea de a opta ediție a campaniei Curățăm Constanța Noastră a început săptămâna aceasta, iar primele vizate au fost arterele principale ale orașului.

CONSTANȚA. Peste 200 de locuri de parcare, create după demolarea unor garaje VIDEO
De Neptun TV 4 aprilie 2019

Echipele de muncitori lucrează în continuare la înființarea unor noi parcări în mai multe zone din oraș. Se acționează acum pe străzile Mălinului, Tulcei, Păun Pincio și Dreptății, unde garajele demolate vor face loc altor câteva zeci de locuri de parcare pentru autoturismele riveranilor.

Campanie de amploare. Polițiștii rutieri din toate statele UE acționează pentru prinderea vitezomanilor
De Neptun TV 3 aprilie 2019

Controalele Polițiilor Rutiere din Europa vizează respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

CONSTANȚA. Doi roboți care cântă și dansează, folosiți de psihologi în terapia copiilor cu autism
De Neptun TV 2 aprilie 2019

Proiectul Nao urmărește să implementeze un program terapeutic adaptat în limba română, care să permită psihologilor o mai bună comunicare și interacțiune alături de copil.