marţi, 23 iulie 2019

CONSTANȚA. Caz revoltător - mutilată pe viață de un polițist băut! 'Mai ies din casă doar când merg la medic'! Cum vrea să scape de pedeapsă șeful de post

CONSTANȚA. Caz revoltător - mutilată pe viață de un polițist băut! 'Mai ies din casă doar când merg la medic'! Cum vrea să scape de pedeapsă șeful de post

O femeie a rămas mutilată pe viață după ce a fost victima unui accident rutier grav provocat de șeful de post din comuna constănțeană Peștera. Tânăra acuză autoritățile de tergiversarea dosarului penal.

În seara de 28 decembrie 2018, la ieșirea din localitatea Medgidia, înspre comuna Peștera, a avut loc un accident rutier soldat cu cinci victime. Pe un drum drept și uscat, o mașină a ieșit pe contrasens și a lovit frontal o altă mașină în care se aflau patru adulți și doi copii. Mașina lovită s-a răsturnat de trei ori. Șoferul vinovat de producerea accidentului este Viorel Tudoran, șef de post la vremea respectivă la Poliția Comunei Peștera. Tudoran conducea în acea seară având o alcoolemie de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat. În comunicatul de presă al Poliției referitor la accident nu se menționează nici măcar inițialele șoferului vinovat și nici faptul că se afla sub influența alcoolului.

„Sunt mutilată pe viață“

Cea mai afectată victimă a accidentului este Ana Maria Bivolaru (27 de ani), domiciliată în municipiul Constanța. Tânăra aflată în mașina care s-a răsturnat a suferit un traumatism ocular sever, multiple plăgi nazale și frontale, necesitând operații de reconstrucție facială.

„Sunt mutilată pe viață, de atunci nu mai ies în public, ies doar când merg la medic“, spune femeia.

Celelalte victime au suferit traume mai ușoare: ruptură de ligament, traumatism cranio-cerebral, zgârieturi minore. Tânăra spune că, până acum, a cheltuit peste 10.000 de lei cu tratamentul și intervențiile chirurgicale. De la oftalmologie i s-a spus că trebuie să treacă printr-o operație de reconstrucție a pleoapei, neurochirurgii au constatat că nervul feței este pierdut pentru totdeauna, iar de la chirurgie plastică i s-a spus că poate face ședințe cu laser pentru diminuarea cicatricilor, dar ele nu vor dispărea niciodată.

„Atunci când merg la medic toată lumea se uită insistent la mine, mă întreabă ce s-a întâmplat. Lucram ca manichiuristă, iar deocamdată nu pot să mă întorc la muncă deoarece vederea îmi este afectată“, mai spune tânăra.

 Toate ușile - închise

Victimele accidentului din 28 decembrie 2018 spun că, din acel moment și până acum, nimeni de la parchet sau poliție n-a luat legătura cu ei pentru a-i chema la audieri. Au mers ei la parchet pentru a depune plângere împotriva șoferului vinovat. Acolo au aflat că procurorul desemnat să se ocupe de caz este plecat până pe la mijlocul lunii februarie la cursuri la București și că de aceea dosarul stă pe loc. „Toate ușile ne-au fost închise, nimeni nu ne dă nici un răspuns, nimeni nu ne bagă în seamă. La o săptămână după accident, am depus o plângere penală la parchet. Ni s-a spus că vom fi căutați, dar nu s-a întâmplat nimic. Am impresia că s-a uitat de acest dosar“, adaugă Ana Maria Bivolaru.

Oficialii de la Judecătorie spun că procurorul de caz se va întoarce în câteva săptămâni. „În momentul în care va veni domnul procuror, va soluționa cu celeritate cauza, având în vedere că este implicat șeful de post de la Peștera. În momentul în care s-a produs accidentul domnul procuror era prezent la serviciu și i s-a repartizat dânsului dosarul. Ulterior a plecat la cursuri“, spune Daniel Harlambie, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

Și pentru șoferul mașinii lovite au fost 30 de zile în care n-a putut obține niciun document pentru a putea solicita constituirea unui dosar de daună. „

Agentul șef principal Viorel Tudoran, nu a oferit nici un răspuns cu privire la accidentul pe care l-a provocat fiind sub influența băuturilor alcoolice. În schimb, șefii săi de la IPJ Constanța au transmis reporterilor adevarul,ro că au început o verificare, pe linie disciplinară, în ceea ce-l privește.

„La data de 23.01.2019, agentul în cauză a solicitat eliberarea din funcția de conducere și mutarea într-o funcție de execuție vacantă. Acesta a fost mutat la Poliția municipiului Medgidia. Începând cu data de 20.02.2019, agentul în cauza va înceta raporturile de muncă cu instituția noastră, prin pensionare“, transmite IPJ Constanța.

Conform regulamentelor, dacă împotriva unui polițist se pune în mișcare acțiunea penală, este pus la dispoziția organelor de cercetare, iar dacă este condamnat pentru o faptă săvârșită cu intenție este demis. Împotriva polițistului Tudoran n-a început nicio cercetare penală deoarece dosarul nu este în lucru deocamdată. 

SURSĂ: adevarul.ro

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Seară specială la Ateneul Român! Nicolae Voiculeț a cântat la 'Naiul de Aur al României', în finalul președinției române la Consiliul UE!
De Neptun TV 14 iulie 2019

'Naiul de aur al României' va putea fi văzut și auzit la concerte itinerante organizate de către Asociația Culturală Nicolae Voiculeț pe tot parcursul anului 2019 - 2020, iar la final va fi donat pentru expunere la Muzeul Național de Istorie a României, ca simbol al strălucirii, evoluției și declinului industriei aurifere din România.

CONSTANȚA. A murit tatăl unei fete care a sfârșit în incendiul de la Beirut: 'A făcut șoc la aflarea veștii că dosarul se rejudecă'
De Neptun TV 11 iulie 2019

Tătăl uneia dintre fetele moarte în incendiul de la Beirut a încetat din viață. A făcut șoc la aflarea veștii că dosarul se rejudecă.

CONSTANȚA. Proiecții de film în aer liber, pe faleza Cazinoului!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Proiecțiile de la malul mării reprezintă o avanpremieră a Festivalului Cinemascop, organizat de Centrul Ceh București, ce va avea loc în stațiunea Eforie Sud în luna august. Intrarea la toate cele trei proiecții de pe faleză este gratuită.

Nicolae Voiculeț, la Neversea. Discuție cu JessieJ, ce i-a mărturisit cântăreața
De Neptun TV 9 iulie 2019

Nicolae Voiculeț a prezentat ca și atracție turistică din România, cele două festivaluri Untold & Neversea (Potențiale branduri de țară) în videoclipul de promovare a turismului românesc pe care l-a lansat acum câteva luni împreună cu Ilie Năstase la invitația Ministerului Turismului.

CONSTANȚA. Cu Mercedesul în pragul bisericii, noaptea - tineri filmați în timp ce urinau pe florile plantate de copii în grădină
De Neptun TV 6 iulie 2019

Câțiva tineri au intrat cu mașina pe platoul din fața unei biserici, iar la un moment dat au urinat pe florile plantate de copii, zilele trecute, în grădina bisericii.

CONSTANȚA. Peste 400 de persoane au avut nevoie de ajutor medical în cea de-a doua zi de NEVERSEA
De Neptun TV 6 iulie 2019

Cele mai multe cazuri înregistrate la punctele de prim-ajutor ale celor de la ISU au fost de escoriații și cefalee.

Trageri reale, în Poligonul Capu Midia
De Neptun TV 5 iulie 2019

Activitățile vor avea loc atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, iar tragerile vor fi executate pe ținte terestre și aeriene radio dirijate.

A început cel mai mare festival de pe plajă din Europa – Neversea
De Neptun TV 4 iulie 2019

Accesul pe plaja NEVERSEA se face prin Portul Tomis. Odată ajunși în zona festivalului, primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă fanii festivalului este să schimbe biletul într-o brățară de festival la unul din punctele de check-in. Posesorul biletului trebuie doar să se prezinte la cortul de check-In, în intervalul 14:00 – 06:00, cu un bilet cu cod de bare valid și o carte de identitate, pentru a intra în posesia brățării de festival. Tinerii sub 18 ani vor avea nevoie, pe lângă bilet și actul de identitate, și de documentul care atestă acordul părinților. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid și însoțit de un părinte.

NEVERSEA 2019. Restricții de circulație în zona peninsulară a Constanței
De Neptun TV 2 iulie 2019

Primăria Constanța anunță instituirea unor restricții de circulație valabile de joi, 4 iulie, până luni, 8 iulie. În acest interval se va desfășura Festivalul Neversea.

Destin frânt la doar 19 ani - Mădălina a fost găsită înecată în zona plajei 'La Baldachine' din Vama Veche!
De Neptun TV 1 iulie 2019

Pe 27 iunie, Mădălina a împlinit 19 ani, iar ziua de naștere și-a petrecut-o în Vama Veche, acolo unde lucra.

CONSTANȚA. Totul despre NEVERSEA - cel mai mare festival pe plajă din Europa începe joi! Noutățile ediției 2019
De Neptun TV 1 iulie 2019

Cel mai mare festival pe plajă din Europa, NEVERSEA, va începe la Constanța joi, 4 iulie

Sărbătoare mare: Sfinții Petru și Pavel. Ce să nu faci niciodată în această zi, e păcat mare!
De Neptun TV 29 iunie 2019

Potrivit tradițiilor, femeile nu au voie să mănânce mere până în această zi, fiindcă îi mânie pe cei decedați. Doar femeile tinere au voie să mănânce mere după Sfinții Petru și Pavel, în timp ce femeile vârstnice sunt nevoite să aștepte până la Sfântul Ilie. La fel se spune și despre văduve, care vor fi sănătoase dacă nu mănâncă mere până la Sfântul Ilie.

Un secol de la semnarea tratatului de la Versailles. Cum era văzută România
De Mediafax 28 iunie 2019

Tratatul de la Versailles a fost semnat pe 28 iunie 1919, marcând crearea Ligii Națiunilor, după negocieri purtate timp de șase luni la Conferința de Pace. "Tratatele de pace de la Paris din 1919-1920 au confirmat desăvârșirea unității naționale române", scrie Constantin I. Stan.

CONSTANȚA. Sistemul gratuit de biciclete pentru public, la o lună de funcționare: patru stații au fost vandalizate
De Neptun TV 28 iunie 2019

Patru stații de biciclete au fost vandalizate la Constanța, în doar o lună de funcționare a sistemului public de bike-sharing.

CONSTANȚA. Violeta are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi: 'Sunt pregătită să lupt și îmi doresc foarte mult să mă vindec'
De Neptun TV 27 iunie 2019

O mică durere în corp a dus la descoperirea unei boli care amenință viața. I s-a întâmplat Violetei Stanciu, o mamă din Adamclisi, care a aflat, mergând la medic, că viața ei este în mare pericol dacă nu urmează urgent un tratament dificil.

CONSTANȚA. Gestul revoltător al unui bărbat aflat cu un copil în brațe, după ce un salvamar i-a spus să iasă din marea agitată!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Un turist cu un copil în brațe a devenit agresiv în momentul în care a fost fluierat de salvamar.

CONSTANȚA. Festival dedicat înghețatei și dulciurilor, în Piața Ovidiu!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Înghețata și dulciurile vor fi vedetele din Piața Ovidiu, de la festivalul care va delecta constănțenii și turiștii în acest weekend.

Horia Constantinescu, șef cu acte în regulă la CJPC
De Neptun TV 26 iunie 2019

Concursul a fost organizat de către ANFP la solicitarea Autorității pentru Protecția Consumatorului, fiind scoare la concurs mai multe posturi de comisar șef la nivel de țară.

Constanța: Activitatea a opt unități de alimentație publică din Eforie, suspendată de Protecția Consumatorului
De Neptun TV 25 iunie 2019

Potrivit acestuia, nereguli au fost constatate și pe plaje, nefiind îndeplinită prevederea legală potrivit căreia șezlongurile să fie amplasate pe cel mult pe 70% din suprafață.

Festivalul Muzicii de la Roma. Nicolae Voiculeț, trei momente românești
De Neptun TV 24 iunie 2019

Festivalul muzicii de la Roma este singurul eveniment muzical național care implică în Italia, în aceeași zi, peste 700 de orașe și 45.000 de artiști. Scopul evenimentului este de a pune în lumină tot ceea ce este mai puțin cunoscut, periferic. Prin aceste spectacole se celebrează totodată și președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Un român a murit, iar altul a fost grav rănit, în urma unui incendiu premeditat la Londra
De Neptun TV 23 iunie 2019

Identitatea celor două victime nu a fost încă confirmată, însă Poliția crede că cei doi sunt originari din România. Totodată, autoritățile au primit informații că victimele lucrau ca zilieri în estul Londrei.