sîmbătă, 20 iulie 2019

CONSTANȚA. Caz șocant - Andrei, bolnav de cancer, lăsat fără banii strânși din donații! Florentina Gavrilă nu vrea să dea banii strânși din mila oamenilor

CONSTANȚA. Caz șocant - Andrei, bolnav de cancer, lăsat fără banii strânși din donații! Florentina Gavrilă nu vrea să dea banii strânși din mila oamenilor

Tot mai mulți români care au strâns fonduri de-a lungul anilor pentru oameni bolnavi se declară indignați de atitudinea Florentinei Gavrilă, femeia din Constanța acuzată de părinți că nu ar vrea să dea banii donați pentru copiii bolnavi de cancer.

Alina Istrate locuiește în Italia și de acolo încearcă să-i ajute pe cei de acasă. Pe Facebook este cunoscută ca Mikaela Andreea, specializată în strângere de fonduri pentru bolnavi.

"O prietenă mi-a povestit de Florentina Gavrilă, femeia din Constanța care nu vrea să dea banii strânși în mai multe campanii. Am intrat pe contul ei și am rămas șocată. Această femeie se ocupa simultan de 10 cazuri. I-am contactat pe toți oamenii care ceruseră ajutor și nu mi-a venit să cred ce se întâmplă. Nu a dat înapoi mulți bani. Nu ai cum să faci asta, nu ai cum să te ocupi fizic de 10 cazuri în același timp. Toți fondatorii avem job-uri, familii. Noi facem asta din dorința de a ajuta, fără să avem vreun câștig. Și-a bătut joc de niște copilași care luptă să trăiască", a declarat Alina Istrate.

Fondatorul spune că cel mai mult a șocat-o cazul unei femei din Iași care și-a pierdut copilul.

"Florentina Gavrilă a înșelat inclusiv o mamă căreia i-a murit fetița la începutul lunii februarie. Doamna mi-a povestit că acestă femeie i-a dat 2.000 de euro pentru înmormântare, dar i-a spus că sunt din banii ei personali, pentru că Facebook nu ar fi virat bănuții strânși pentru fetiță. Femeia a mulțumit și i-a spus Florentinei Gavrilă să doneze diferența strânsă pentru micuța ei care nu mai este altor copii care luptă să trăiască. Întreb: unde sunt acei bani?", a mai spus Alina Istrate.

Aceasta a precizat că a contactat-o personal pe Florentina Gavrilă, dar femeia nu i-ar fi putut spune cu exactitate când va vira banii strânși pentru copii.

"Mi-a spus că ea vrea să-și facă o fundație și are nevoie să demonstreze în instanță că are bani în cont. Că-i dă după aceea. Ferească Dumnezeu, cum să faci așa ceva? Ce mă intrigă cel mai mult este că și acum, după ce cazul a devenit public, ea continuă să spună aceleași aberații și nimeni nu reușește s-o forțeze să dea banii oamenilor", a mai declarat fondatorul.

Alina Istrate face un apel către toți care donează bani în grupurile strângere de fonduri.

"Oamenii trebuie să urmărească ce se întâmplă pe acele grupuri. Facebook începe să vireze banii către fondator imediat după 7 zile, iar bănuții trebuie să fie imediat, dar imediat virați către omul care are îi așteaptă cu sufletul la gură. În plus, fondatorul este obligat să posteze pe grupul respectiv chitanțele cu toate transferurile făcute. Dacă nu e transparență, dacă oamenii văd că nu se publică documentele respective, mai bine virează banii direct în contul celor aflați în suferință, pentru că înseamnă că ceva nu este în regulă cu cel care se ocupă de strângerea de fonduri", a explicat Alina Istrate.

"Rugămintea mea cea mai mare este ca oamenii să nu rămână cu impresia că toți fondatorii sunt la fel. Ar fi păcat să nu mai doneze de teamă că banii nu ajung acolo unde trebuie. Sunt zeci de copii care așteaptă ajutorul nostru. Nu trebuie să-i părăsim pentru că o femeie nu are suflet. Pe ea trebuie s-o înlăturăm, iar noi trebuie să rămânem uniți", a concluzionat fondatorul.

Florentina Gavrilă (28 de ani), din Constanța, a inițiat strângeri de fonduri pe Facebook, în numele unor persoane cu probleme grave de sănătate. Printre acestea se află și Adelina Juncu, o fetiță de 11 ani care suferă de leucemie, și Andrei Curcă (19 ani), din Constanța, un tânăr diagnosticat cu cancer. În prezent, Adelina se află într-o clinică din Roma, unde primește tratament de specialitate, dar extrem de costisitor și greu de susținut de părinții fetiței. Pentru fetiță, oamenii au donat 39 000 de euro, iar pentru Andrei - 8 000 de euro. Până acum, Florentina Gavrilă nu le-a dat părinților sumele strânse.

Cazul a ajuns și în atenția polițiștilor care au demarat o anchetă

Polițiștii Postului de Poliție Mihai Viteazu (județul Constanța) au fost sesizați de către un bărbat, de 43 de ani, din localitate cu privire la faptul că, la data de 20 ianuarie 2019, a contactat-o pe o rețea de socializare pe o femeie, de 28 de ani, din Constanța, cu scopul de a iniția o campanie de strângere de fonduri pentru fratele său, diagnosticat cu o tumoră. În urma strângerii de fonduri, în contul femeii ar fi intrat aproximativ 5.500 de euro.

„La data de 23 februarie, bărbatul a luat legătura cu femeia în cauză, pentru a intra în posesia sumei de bani, însă a fost refuzat de aceasta, pe motiv că dorește să înființeze o fundație și are nevoie de capital social, urmând ca suma să îi fie înmânată la sfârșitul lunii martie”, transmite IPJ Constanța.

Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, continuând cercetările pentru stabilirea împrejurărilor și a situației de fapt, urmând a se dispune măsurile legale.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

Seară specială la Ateneul Român! Nicolae Voiculeț a cântat la 'Naiul de Aur al României', în finalul președinției române la Consiliul UE!
De Neptun TV 14 iulie 2019

'Naiul de aur al României' va putea fi văzut și auzit la concerte itinerante organizate de către Asociația Culturală Nicolae Voiculeț pe tot parcursul anului 2019 - 2020, iar la final va fi donat pentru expunere la Muzeul Național de Istorie a României, ca simbol al strălucirii, evoluției și declinului industriei aurifere din România.

CONSTANȚA. A murit tatăl unei fete care a sfârșit în incendiul de la Beirut: 'A făcut șoc la aflarea veștii că dosarul se rejudecă'
De Neptun TV 11 iulie 2019

Tătăl uneia dintre fetele moarte în incendiul de la Beirut a încetat din viață. A făcut șoc la aflarea veștii că dosarul se rejudecă.

CONSTANȚA. Proiecții de film în aer liber, pe faleza Cazinoului!
De Neptun TV 11 iulie 2019

Proiecțiile de la malul mării reprezintă o avanpremieră a Festivalului Cinemascop, organizat de Centrul Ceh București, ce va avea loc în stațiunea Eforie Sud în luna august. Intrarea la toate cele trei proiecții de pe faleză este gratuită.

Nicolae Voiculeț, la Neversea. Discuție cu JessieJ, ce i-a mărturisit cântăreața
De Neptun TV 9 iulie 2019

Nicolae Voiculeț a prezentat ca și atracție turistică din România, cele două festivaluri Untold & Neversea (Potențiale branduri de țară) în videoclipul de promovare a turismului românesc pe care l-a lansat acum câteva luni împreună cu Ilie Năstase la invitația Ministerului Turismului.

CONSTANȚA. Cu Mercedesul în pragul bisericii, noaptea - tineri filmați în timp ce urinau pe florile plantate de copii în grădină
De Neptun TV 6 iulie 2019

Câțiva tineri au intrat cu mașina pe platoul din fața unei biserici, iar la un moment dat au urinat pe florile plantate de copii, zilele trecute, în grădina bisericii.

CONSTANȚA. Peste 400 de persoane au avut nevoie de ajutor medical în cea de-a doua zi de NEVERSEA
De Neptun TV 6 iulie 2019

Cele mai multe cazuri înregistrate la punctele de prim-ajutor ale celor de la ISU au fost de escoriații și cefalee.

Trageri reale, în Poligonul Capu Midia
De Neptun TV 5 iulie 2019

Activitățile vor avea loc atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, iar tragerile vor fi executate pe ținte terestre și aeriene radio dirijate.

A început cel mai mare festival de pe plajă din Europa – Neversea
De Neptun TV 4 iulie 2019

Accesul pe plaja NEVERSEA se face prin Portul Tomis. Odată ajunși în zona festivalului, primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă fanii festivalului este să schimbe biletul într-o brățară de festival la unul din punctele de check-in. Posesorul biletului trebuie doar să se prezinte la cortul de check-In, în intervalul 14:00 – 06:00, cu un bilet cu cod de bare valid și o carte de identitate, pentru a intra în posesia brățării de festival. Tinerii sub 18 ani vor avea nevoie, pe lângă bilet și actul de identitate, și de documentul care atestă acordul părinților. Accesul minorilor sub 14 ani este permis doar pe baza unui bilet valid și însoțit de un părinte.

NEVERSEA 2019. Restricții de circulație în zona peninsulară a Constanței
De Neptun TV 2 iulie 2019

Primăria Constanța anunță instituirea unor restricții de circulație valabile de joi, 4 iulie, până luni, 8 iulie. În acest interval se va desfășura Festivalul Neversea.

Destin frânt la doar 19 ani - Mădălina a fost găsită înecată în zona plajei 'La Baldachine' din Vama Veche!
De Neptun TV 1 iulie 2019

Pe 27 iunie, Mădălina a împlinit 19 ani, iar ziua de naștere și-a petrecut-o în Vama Veche, acolo unde lucra.

CONSTANȚA. Totul despre NEVERSEA - cel mai mare festival pe plajă din Europa începe joi! Noutățile ediției 2019
De Neptun TV 1 iulie 2019

Cel mai mare festival pe plajă din Europa, NEVERSEA, va începe la Constanța joi, 4 iulie

Sărbătoare mare: Sfinții Petru și Pavel. Ce să nu faci niciodată în această zi, e păcat mare!
De Neptun TV 29 iunie 2019

Potrivit tradițiilor, femeile nu au voie să mănânce mere până în această zi, fiindcă îi mânie pe cei decedați. Doar femeile tinere au voie să mănânce mere după Sfinții Petru și Pavel, în timp ce femeile vârstnice sunt nevoite să aștepte până la Sfântul Ilie. La fel se spune și despre văduve, care vor fi sănătoase dacă nu mănâncă mere până la Sfântul Ilie.

Un secol de la semnarea tratatului de la Versailles. Cum era văzută România
De Mediafax 28 iunie 2019

Tratatul de la Versailles a fost semnat pe 28 iunie 1919, marcând crearea Ligii Națiunilor, după negocieri purtate timp de șase luni la Conferința de Pace. "Tratatele de pace de la Paris din 1919-1920 au confirmat desăvârșirea unității naționale române", scrie Constantin I. Stan.

CONSTANȚA. Sistemul gratuit de biciclete pentru public, la o lună de funcționare: patru stații au fost vandalizate
De Neptun TV 28 iunie 2019

Patru stații de biciclete au fost vandalizate la Constanța, în doar o lună de funcționare a sistemului public de bike-sharing.

CONSTANȚA. Violeta are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi: 'Sunt pregătită să lupt și îmi doresc foarte mult să mă vindec'
De Neptun TV 27 iunie 2019

O mică durere în corp a dus la descoperirea unei boli care amenință viața. I s-a întâmplat Violetei Stanciu, o mamă din Adamclisi, care a aflat, mergând la medic, că viața ei este în mare pericol dacă nu urmează urgent un tratament dificil.

CONSTANȚA. Gestul revoltător al unui bărbat aflat cu un copil în brațe, după ce un salvamar i-a spus să iasă din marea agitată!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Un turist cu un copil în brațe a devenit agresiv în momentul în care a fost fluierat de salvamar.

CONSTANȚA. Festival dedicat înghețatei și dulciurilor, în Piața Ovidiu!
De Neptun TV 27 iunie 2019

Înghețata și dulciurile vor fi vedetele din Piața Ovidiu, de la festivalul care va delecta constănțenii și turiștii în acest weekend.

Horia Constantinescu, șef cu acte în regulă la CJPC
De Neptun TV 26 iunie 2019

Concursul a fost organizat de către ANFP la solicitarea Autorității pentru Protecția Consumatorului, fiind scoare la concurs mai multe posturi de comisar șef la nivel de țară.

Constanța: Activitatea a opt unități de alimentație publică din Eforie, suspendată de Protecția Consumatorului
De Neptun TV 25 iunie 2019

Potrivit acestuia, nereguli au fost constatate și pe plaje, nefiind îndeplinită prevederea legală potrivit căreia șezlongurile să fie amplasate pe cel mult pe 70% din suprafață.

Festivalul Muzicii de la Roma. Nicolae Voiculeț, trei momente românești
De Neptun TV 24 iunie 2019

Festivalul muzicii de la Roma este singurul eveniment muzical național care implică în Italia, în aceeași zi, peste 700 de orașe și 45.000 de artiști. Scopul evenimentului este de a pune în lumină tot ceea ce este mai puțin cunoscut, periferic. Prin aceste spectacole se celebrează totodată și președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Un român a murit, iar altul a fost grav rănit, în urma unui incendiu premeditat la Londra
De Neptun TV 23 iunie 2019

Identitatea celor două victime nu a fost încă confirmată, însă Poliția crede că cei doi sunt originari din România. Totodată, autoritățile au primit informații că victimele lucrau ca zilieri în estul Londrei.