sîmbătă, 23 martie 2019

CONSTANȚA. Caz șocant - Andrei, bolnav de cancer, lăsat fără banii strânși din donații! Florentina Gavrilă nu vrea să dea banii strânși din mila oamenilor

CONSTANȚA. Caz șocant - Andrei, bolnav de cancer, lăsat fără banii strânși din donații! Florentina Gavrilă nu vrea să dea banii strânși din mila oamenilor

Tot mai mulți români care au strâns fonduri de-a lungul anilor pentru oameni bolnavi se declară indignați de atitudinea Florentinei Gavrilă, femeia din Constanța acuzată de părinți că nu ar vrea să dea banii donați pentru copiii bolnavi de cancer.

Alina Istrate locuiește în Italia și de acolo încearcă să-i ajute pe cei de acasă. Pe Facebook este cunoscută ca Mikaela Andreea, specializată în strângere de fonduri pentru bolnavi.

"O prietenă mi-a povestit de Florentina Gavrilă, femeia din Constanța care nu vrea să dea banii strânși în mai multe campanii. Am intrat pe contul ei și am rămas șocată. Această femeie se ocupa simultan de 10 cazuri. I-am contactat pe toți oamenii care ceruseră ajutor și nu mi-a venit să cred ce se întâmplă. Nu a dat înapoi mulți bani. Nu ai cum să faci asta, nu ai cum să te ocupi fizic de 10 cazuri în același timp. Toți fondatorii avem job-uri, familii. Noi facem asta din dorința de a ajuta, fără să avem vreun câștig. Și-a bătut joc de niște copilași care luptă să trăiască", a declarat Alina Istrate.

Fondatorul spune că cel mai mult a șocat-o cazul unei femei din Iași care și-a pierdut copilul.

"Florentina Gavrilă a înșelat inclusiv o mamă căreia i-a murit fetița la începutul lunii februarie. Doamna mi-a povestit că acestă femeie i-a dat 2.000 de euro pentru înmormântare, dar i-a spus că sunt din banii ei personali, pentru că Facebook nu ar fi virat bănuții strânși pentru fetiță. Femeia a mulțumit și i-a spus Florentinei Gavrilă să doneze diferența strânsă pentru micuța ei care nu mai este altor copii care luptă să trăiască. Întreb: unde sunt acei bani?", a mai spus Alina Istrate.

Aceasta a precizat că a contactat-o personal pe Florentina Gavrilă, dar femeia nu i-ar fi putut spune cu exactitate când va vira banii strânși pentru copii.

"Mi-a spus că ea vrea să-și facă o fundație și are nevoie să demonstreze în instanță că are bani în cont. Că-i dă după aceea. Ferească Dumnezeu, cum să faci așa ceva? Ce mă intrigă cel mai mult este că și acum, după ce cazul a devenit public, ea continuă să spună aceleași aberații și nimeni nu reușește s-o forțeze să dea banii oamenilor", a mai declarat fondatorul.

Alina Istrate face un apel către toți care donează bani în grupurile strângere de fonduri.

"Oamenii trebuie să urmărească ce se întâmplă pe acele grupuri. Facebook începe să vireze banii către fondator imediat după 7 zile, iar bănuții trebuie să fie imediat, dar imediat virați către omul care are îi așteaptă cu sufletul la gură. În plus, fondatorul este obligat să posteze pe grupul respectiv chitanțele cu toate transferurile făcute. Dacă nu e transparență, dacă oamenii văd că nu se publică documentele respective, mai bine virează banii direct în contul celor aflați în suferință, pentru că înseamnă că ceva nu este în regulă cu cel care se ocupă de strângerea de fonduri", a explicat Alina Istrate.

"Rugămintea mea cea mai mare este ca oamenii să nu rămână cu impresia că toți fondatorii sunt la fel. Ar fi păcat să nu mai doneze de teamă că banii nu ajung acolo unde trebuie. Sunt zeci de copii care așteaptă ajutorul nostru. Nu trebuie să-i părăsim pentru că o femeie nu are suflet. Pe ea trebuie s-o înlăturăm, iar noi trebuie să rămânem uniți", a concluzionat fondatorul.

Florentina Gavrilă (28 de ani), din Constanța, a inițiat strângeri de fonduri pe Facebook, în numele unor persoane cu probleme grave de sănătate. Printre acestea se află și Adelina Juncu, o fetiță de 11 ani care suferă de leucemie, și Andrei Curcă (19 ani), din Constanța, un tânăr diagnosticat cu cancer. În prezent, Adelina se află într-o clinică din Roma, unde primește tratament de specialitate, dar extrem de costisitor și greu de susținut de părinții fetiței. Pentru fetiță, oamenii au donat 39 000 de euro, iar pentru Andrei - 8 000 de euro. Până acum, Florentina Gavrilă nu le-a dat părinților sumele strânse.

Cazul a ajuns și în atenția polițiștilor care au demarat o anchetă

Polițiștii Postului de Poliție Mihai Viteazu (județul Constanța) au fost sesizați de către un bărbat, de 43 de ani, din localitate cu privire la faptul că, la data de 20 ianuarie 2019, a contactat-o pe o rețea de socializare pe o femeie, de 28 de ani, din Constanța, cu scopul de a iniția o campanie de strângere de fonduri pentru fratele său, diagnosticat cu o tumoră. În urma strângerii de fonduri, în contul femeii ar fi intrat aproximativ 5.500 de euro.

„La data de 23 februarie, bărbatul a luat legătura cu femeia în cauză, pentru a intra în posesia sumei de bani, însă a fost refuzat de aceasta, pe motiv că dorește să înființeze o fundație și are nevoie de capital social, urmând ca suma să îi fie înmânată la sfârșitul lunii martie”, transmite IPJ Constanța.

Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, continuând cercetările pentru stabilirea împrejurărilor și a situației de fapt, urmând a se dispune măsurile legale.

Galerie foto

Comenteaza aceasta stire

România, condamnată la CEDO pentru că a refuzat instruirea unui deținut
De Neptun TV 22 martie 2019

Curtea a constatat că a fost încălcat articolul 2 al Protocolului nr. 1 în acest caz. Marian Flămînzeanu a primit 2000 de euro despăgubiri morale.

PERCHEZIȚII DE AMPLOARE la Constanța și alte județe la suspecți bănuiți de evaziune fiscală de peste 6 milioane de dolari
De Neptun TV 21 martie 2019

Aproape 200 de percheziții au loc, joi dimineața, în 19 județe și în Capitală, la persoane bănuite că au cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de dolari, prin evaziune fiscală. 4,5 milioane de dolari ar fi ajuns în China, fără documente legale.

Guvernul a decis să modifice legea taximetriei prin care să înlăture 'pirateria', după consultările cu transportatorii
De Neptun TV 21 martie 2019

Consultările între secretarul general al Guvernului, Toni Greblă, reprezentanții ministerului Transporturilor și cei ai transportatorilor au avut loc în sediul Executivului. În urma discuțiilor s-a decis modificarea legii taximetriei, în scopul „înlăturării pirateriei din transportul de persoane”.

Sărbătoare mare! Ce să NU faci niciodată de Buna Vestire
De Neptun TV 21 martie 2019

Buna Vestire este sărbătorită în fiecare an în perioada Postului Mare, fiind una dintre sărbătorile pentru care Biserică acordă dezlegare la pește, indiferent în ce zi ar cădea această.

Ora de vară 2019. Când dăm ceasurile înainte? Se întâmplă curând
De Neptun TV 19 martie 2019

Ora de vară 2019. Astfel, ultima schimbare obligatorie a ceasului ar avea loc pe 31 martie 2019, (fiind ora de vară). Tările care vor dori să treacă permanent la ora de iarnă, vor putea face acest lucru pe 27 octombrie 2019.

SPIT Constanța eliberează PERMISELE DE ACCES în Zona Peninsulară
De Neptun TV 18 martie 2019

Cererile completate și documentele aferente se pot depune la ghișeele următoarelor agenții fiscale, situate la adresele: Str. Sulmona nr. 22 – Agenția fiscală nr. 3; Bd. Alexandru Lăpușneanu nr. 116C (City Park Mall) – Agenția fiscală nr. 5; Bd. Tomis nr. 112 – Agenția fiscală nr. 6.

Exerciții militare în valuri de 5 metri. Forțele Navale Române participă la 'ARIADNE 19'
De Neptun TV 16 martie 2019

Forțele Navale Române participă cu nava maritimă hidrografică „Alexandru Cătuneanu” la exercițiul militar „ARIADNE 19”, defășurat în Marea Mediterană.

CONSTANȚA. Urmărire ca-n filme pe străzile din oraș - șofer oprit cu un foc de armă, după ce a lovit 5 mașini! VIDEO din mașina Poliției
De Neptun TV 15 martie 2019

În timp ce conducea cu viteză, mașina a lovit 5 autoturisme, dintre care 2 aflate în mers și 3 oprite.

România se oprește, astăzi, 15 minute, să ceară construcția de autostrăzi!
De Mediafax 15 martie 2019

Anunțat în urmă cu 11 zile, protestul inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova, a devenit unul național, iar vineri, zeci de mii de oameni opresc lucrul, la ora 15, pentru 15 minute.

CONSTANȚA. Percheziții de amploare la contrabandiștii de tutun! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 15 martie 2019

Un număr de 98 de percheziții, în 22 de județe și în Capitală, au loc, vineri dimineață, la persoane bănuite de comercializarea ilegală de tutun, la depozite și la oficii utilizate pentru livrarea tutunului prelucrat.

14 martie 2019 - Ziua Mondială a numărului Pi și 140 de ani de la nașterea lui Albert Einstein!
De Neptun TV 13 martie 2019

Ziua de 14 martie 2019 marchează atât sărbătorirea la nivel mondial a numărului Pi, cât și împlinirea a 140 de ani de la nașterea savantului de origine germană laureat cu Nobel Albert Einstein.

PREMIERĂ MONDIALĂ. Laserul de la Măgurele a atins cea mai mare putere din lume: 'A zecea parte din întreaga putere a Soarelui pe Pământ, concentrată într-o rază de lumină'
De Mediafax 13 martie 2019

Laserul de la Măgurele, proiect cofinanțat din fonduri europene, a atins 10 PetaWatts, cea mai mare putere din lume, Executivul organizând, miercuri, un eveniment pentru a marca această premieră mondială.

Senatorul Vergil Chițac, pasibil de dosar penal pentru fals în declarații!
De Neptun TV 12 martie 2019

Senatorul de Constanța Vergil Chițac riscă să fie cercetat penal pentru fals în declarații. Parlamentarul constănțean nu a specificat în declarațiile de interese faptul că deține și funcția de președinte al Asociației „Constanța Altfel”.

Începe Postul Paștelui. Tradiții și obiceiuri de lăsatul secului - ce ai voie să mănânci astăzi!
De Neptun TV 10 martie 2019

Duminica lăsatului sec de brânză este Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, amintind, astfel, înainte de intrarea în Postul Sfintelor Paști, de căderea lui Adam din Rai prin păcat, adică prin despărțirea de Dumnezeu, omul pierzând astfel asemănarea cu El, amintește Adrian Cocoșilă într-un material publicat pe site-ul www.crestinortodox.ro.

Marinari repatriați după ce autoritățile au vândut vasul din Portul Constanța și au plătit salariile
De Neptun TV 10 martie 2019

Marinarii de pe o navă sub pavilion Panama, reținută în portul Constanța, au putut fi repatriați după ce autoritățile portuare au vândut vasul pentru plata salariilor navigatorilor, restante de jumătate de an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

SĂRBĂTOARE MARE astăzi! Sfinții 40 de Mucenici - tradiții și superstiții! Ce NU trebuie să faci în această zi
De Mediafax 9 martie 2019

Creștinii ortodocși îi sărbătoresc sâmbătă pe Sfinții 40 de Mucenici, soldați romani care pentru credința lor au fost omorâți în vremea împăratului Licinius, din porunca guvernatorului Agricola, 9 martie fiind și ziua în care s-a păstrat tradiția de a se prepara și împărți mucenici copți sau fierți.

SIMULARE EVALUARE 2019: Luni încep testările pentru elevii de clasa a VIII-a și a VII-a/ Calendar și SUBIECTE
De Mediafax 8 martie 2019

Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019, anunță Ministerul Educației Naționale, într-un comunicat de presă.

Sărbătoare mare sâmbătă! Ce să nu faci niciodată de Sfinții 40 de mucenici
De Neptun TV 8 martie 2019

Potrivit tradiției populare, femeile fac în această zi mucenici în formă de opturi. Aceștia sunt duși la biserică pentru a fi binecuvântași, iar apoi sunt consumați în familie.

8 Martie - Ziua Internațională a Femeii, de la activism la sărbătoare
De Mediafax 7 martie 2019

Ziua Internațională a Femeii, marcată pe 8 martie, a fost la începuturi o expresie a dorinței femeilor muncitoare de dobândire a unor drepturi, însă, de-a lungul timpului, s-a transformat într-un prilej de sărbătorire a reprezentantelor sexului frumos, indiferent de religie și rasă.

CONSTANȚA. Cum vor arăta viitoarele semafoare!
De Neptun TV 7 martie 2019

Primăria își propune prin astfel de proiecte mărirea vizibilității semafoarelor și scăderea numărului accidentelor rutiere în oraș.

CONSTANȚA. Cine sunt pescarii căutați pe mare - unul dintre ei este patron de cherhana!
De Neptun TV 7 martie 2019

Trei pescari din sudul litoralului au dispărut miercuri seara, după ce au ieșit pe mare pe furtună. La căutări participă și autoritățile din Bulgaria.