miercuri, 21 august 2019

CONSTANȚA. Ce evenimente sunt programate pe litoral în minivacanța de Paști și 1 Mai!

CONSTANȚA. Ce evenimente sunt programate pe litoral în minivacanța de Paști și 1 Mai!

Sute de jandarmi vor asigura ordinea la evenimentele care încep de joi, 25 aprilie, pe litoralul românesc. În minivacanța de Paști și 1 Mai, zeci de mii de turiști sunt așteptați la mare.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța anunță că 150 de jandarmi vor acționa zilnic împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță pentru cei care vor alege litoralul Mării Negre drept destinație în vederea petrecerii perioadei de minivacanță. Vizate de aceste misiuni sunt localitățile Constanța, Năvodari, Mamaia, Eforie, Techirghiol, Costinești, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai și Vama Veche.

Tot în aceeași perioadă, peste 400 de jandarmi constănțeni vor avea în atenție siguranța participanților la evenimentele ce vor fi organizate în zona de competență, astfel:

  • evenimentul muzical Sunwaves în perioada 25 aprilie - 01 mai;
  • festivalul gastronomic Du Bonheur în perioada 25 aprilie - 01 mai;
  • Sunset Festival la Vama Veche în data de 30 aprilie;
  • competiția sportivă de kureș(lupte tătărești) ce va avea loc în Valu lui Traian în data de 01 mai;
  • evenimentul cultural-artistic Ziua Mangaliei în data de 01 mai;
  • Ziua comunei Oltina în data de 29 aprilie;
  • meciul de fotbal Axiopolis Cernavodă - C.S. Făurei în data de 26 aprilie;
  • meciul de fotbal dintre Dunărea Călărași și FC Hermannstadt în data de 27 aprilie;
  • meciul de baschet feminin C.S.Phoenix Constanța - C.S.U.Cluj în data de 30 aprilie;
  • activitatea de picnic din zonele Cheile Dobrogei și Fântânița în perioada 29 aprilie - 01 mai;

De asemenea, în perioada 26 aprilie - 01 mai, jandarmii constănțeni vor fi prezenți în stațiile feroviare alături de polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța, în timpul sosirii/plecării trenurilor de călători. Totodată, în această perioadă, peste 140 de jandarmi vor acționa zilnic pentru asigurarea pazei și protecției instituționale la cele 34 de obiective din județul Constanța.

„În perioada minivacanței, jandarmii constănțeni vor desfășura și acțiuni informativ-preventive pe linia respectării normelor legale referitoare la activitățile de picnic, în scopul conștientizării cetățenilor cu privire la importanța deosebită a protejării mediului înconjurător, dar și pentru prevenirea incendiilor în zonele împădurite. Reamintim turiștilor că se poate solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112 sau prin sesizarea celui mai apropiat echipaj, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârșirea unor astfel de fapte”, transmite IJJ Constanța. 

Comenteaza aceasta stire