vineri, 23 februarie 2018

CONSTANȚA. Cea mai aglomerată intersecție din oraș, SEMAFORIZATĂ INTELIGENT! Ce înseamnă acest lucru

Cea mai aglomerată intersecţie din oraş, cea dintre bulevardele Aurel Vlaicu şi Tomis, are un sistem de semaforizare inteligent. Ce înseamnă acest lucru? Mai mulţi senzori instalaţi în pământ înregistrează numărul maşinilor de pe fiecare sens şi transmit informaţiile către un automat prin intermediul unor receptori. În acest fel, semaforul îşi poate schimba culoarea în funcţie de traficul din zonă.

În fiecare zi, cu precădere la orele de vârf, intersecția dintre bulevardele Aurel Vlaicu și Tomis devine un coșmar pentru șoferi. E lesne de înțeles ce se întâmplă în preajma sărbătorilor sau în plin sezon estival, atunci când cozile la semafor se întind pe sute de metri. 

Pentru a evita astfel de situații, în cea mai aglomerată intersecție din Constanța a fost implementat un proiect pilot de semaforizare inteligentă.

Concret, senzorii au rolul de a număra mașinile care se află în coloană la semafor și trimit datele automatului care își poate modifica singur timpii. Vorbim așadar despre un robot inteligent care schimbă culoarea semaforului în funcție de traficul din zonă.

Unii dintre participanții la trafic spun că un astfel de sistem inteligent de semaforizare le poate diminua semnificativ timpul pierdut la semafor. 

Sunt și unii șoferi care recunoasc că se înarmează cu multă răbdare atunci când știu că traseul lor este prin cea mai aglomerată intesecție din Constanța. 

Sistemul inteligent de semaforizare este gândit de o firmă de elecronice din Austria care colaborează cu Primăria Constanța într-un proiect ce își propune fluidizarea traficului. În țările în care sistemul este implementat în toate intersecțiile, informațiile strânse de automat ajung într-un centru de comandă de unde traficul este dirijat, iar efectele se văd într-o circulație mult mai lejeră.

 

Comenteaza aceasta stire

Revin ninsorile la Constanța! Avertizare meteo de ultimă oră!
De Neptun TV 10 februarie 2018

Vor fi intervale de timp în care ninsoarea va fi asociată cu intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, astfel încât aceasta va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută.

Fenomen astronomic rar - Superluna Albastră Sângerie! IMAGINI LIVE NASA
De Neptun TV 31 ianuarie 2018

Fenomenul de Luna Albastră se produce atunci când au loc două luni pline în aceeași lună calendaristică.

PROGNOZĂ METEO. Vremea se schimbă radical - temperaturi de primăvară în următoarele zile!
De Neptun TV 26 ianuarie 2018

Meteorologii anunță că valorile termice vor continua să crească în majoritatea zonelor, totuși dimineața și noaptea vor fi reci, local geroase. În Capitală, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii ianuarie. Săptămâna viitoare, mercurul din termometre va ajunge până la 15 grade Celsius.