sîmbătă, 26 mai 2018

CONSTANȚA. Centrul vechi al orașului, transformat în zonă pietonală! Accesul autoturismelor, INTERZIS!

Autorităţile vor să transforme centrul vechi al oraşului Constanţa într-o zonă strict pietonală. Este un proiect de hotărâre a Consiliului Local, aflat încă în dezbatere publică. Constănţenii aprobă această măsură, însă patronii de terase şi hoteluri din zonă sunt total nemulţumiţi. Spun că prin această schimbare, afacerile lor vor avea de suferit şi în cele din urmă vor fi nevoiţi să pună lacătul pe uşă şi să renunţe la investiţiile de milioane de euro.

De Andreea Bajdechi 18:49, 6 decembrie 2017 1025 vizite Social

Proiectul “Regulamentul de acces în zona peninsulară a Municipiului Constanța” stârnește controverse în rândul investitorilor. Nici unul nu este de acord ca autoritățile să pună bariere în centrul vechi și să interzică accesul autoturismelor, pentru că asta ar însemna, din punctul lor de vedere, pierderea clienților și evident falimentul societăților comerciale.

Locurile de parcare sunt foarte puține raportat la o zonă cu un așa de mare potențial turistic, și din acest motiv Piața Ovidiu se aglomerează, iar mersul pe străduțe devine un calvar chiar și pentru pietoni. Oamenii de afaceri din zonă vin însă cu variante pentru descongestionarea traficului și pentru păstrarea accesului auto.

Reprezentanții Primăriei spun că există soluții pentru a crea locuri de parcare.

Proprietarii localurilor din zona peninsulară a orașului au mai precizat că ar trebui făcute mai multe evenimente, pentru că și așa clienții sunt puțini. Autoritățile i-au contrazis.  

Spiritele s-au încins, așadar nu au lipsit nici replicile ironice.

Chiar dacă patronii localurilor nu sunt mulțumiți, există însă și părți bune ale acestui proiect. Vă veți putea așeza liniștiți la terasă fără să mai fiți deranjat pe motoarele sau claxoanele mașinilor care trec prin această zonă.

 Acest cuplu este din Breaza, iar domnul din imagini spune că centrul orașului său este strict pietonal.

Pe lângă poluare și zgomot, un alt motiv pentru care autoritățile vor să închidă circulația auto în centrul vechi este deteriorarea pavajului. Din cauza vibrațiilor produse de autovehiculele cu o greutate peste 3,5 tone au avut de suferit și clădirile vechi. Așadar pentru protejarea și pentru conservarea lor, centrul istoric ar urma să fie împărțit în două zone. Una exlusiv pietonală, ce va cuprinde faleza cazinoului, bulevardul Tomis, mai exact segmentele cuprinse între străzile Vasile Alecsandri și Sulmona, și Sulmona - Piața Ovidiu, precum și întreaga Piață Ovidiu.

A doua categorie va fi formată din zone ocazional carosabile. Circulația rutieră va fi permisă doar pentru aprovizionare, în anumite intervale orare, pentru organizarea unor evenimente sociale, culturale sau sportive și pentru situații de urgență. 

Comenteaza aceasta stire

PREVEDERILE noului Regulament UE pentru protecția datelor, care intră în vigoare astăzi!
De Neptun TV 25 mai 2018

În plus, în cazul în care date personale sunt pierdute ori sustrase, compania care le stoca este obligată să informeze fiecare persoană, fără întârziere, în caz contrar riscând să fie amendată.

CONSTANȚA. Donează sânge și primești bilete gratuite la Neversea sau Untold!
De Neptun TV 25 mai 2018

Realizată împreună cu Institutul Național de Transfuzii Sanguine și cu platforma tehnologică de donare de sânge „Și Eu Donez”, campania, care la edițiile trecute a mobilizat mii de tineri din România, se desfășoară în acest an în perioada 29 mai - 29 iunie, în toate centrele de transfuzii din țară.

MOȘII DE VARĂ. Ce NU ai voie să dai de pomană de Sâmbăta Morților
De Neptun TV 25 mai 2018

Pentru ca această reîntoarcere să se desfășoare fără incidente, oamenii săvârșeau rituri de înduplecare și de îmbunare a spiritelor morților: împodobeau gospodăriile și mormintele cu ramuri de tei și făceau pomeni fastuoase, practici ce s-au păstrat până astăzi în satele bucovinene.

Spectacol aniversar la Căminul de bătrâni cu prilejul a 41 de ani de existență
De Neptun TV 24 mai 2018

Manifestarea se va desfășura vineri, 25 mai, în curtea Căminului din strada Unirii nr.104, la ora 14.00. Programul artistic cuprinde atât muzică populară și ușoara românească, grecească și armânească.

CARNAGIUL DIN UNGARIA. Nouă vieți pentru un live pe Facebook - microbuzul nu avea talon sau licență de transport!
De Neptun TV 24 mai 2018

Preocupat cu transmisiunea live, șoferul nu era suficient de atent la drum. Ținea telefonul în mână, privea în cameră și le arata celor care îl urmăreau atmosfera relaxată din mașină, dar și scene din trafic.

RUSALII 2018. În ce zi sărbătorim Rusaliile anul acesta și ce semnifică! Tradiții și superstiții
De Mediafax 24 mai 2018

În ziua de Rusalii nu e bine să te cerți cu alții fiindcă....

CRIMĂ ÎNFIORĂTOARE! Și-a ucis cu sânge rece soția de 26 de ani, apoi a intrat cu mașina într-un stâlp! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 24 mai 2018

Împreună cu soțul său, locuia doar de câteva zile în apartamentul în care s-a întâmplat nenorocirea.

SFÂȘIETOR. Scrisoare pentru Alex Hogea, victima cu numărul 60 din Colectiv. 'Au trecut 30 de luni... este prea greu, mult prea greu fără Tine'
De Neptun TV 24 mai 2018

Mesajul este o scrisoare adresată fiului său în care tatăl scrie că a ținut să facă o vizită la școala din Sinaia pe care l-a absolvit și Alex special pentru a le ura success la BAC și la examenul de admitere celor care termina acum liceul.

CONSTANȚA. Sentință DEFINITIVĂ în dosarul 'Grădinița Groazei' - ce pedeapsă au primit educatoarele care i-au maltratat pe micuți!
De Neptun TV 23 mai 2018

Magistrații de la Judecătoria Constanța au dat sentința astăzi în dosarul „Grădinița groazei”.

CONSTANȚA. Un tânăr de 18 ani are nevoie de ajutorul nostru - Ionuț a rămas imobilizat după o operație!
De Neptun TV 23 mai 2018

Coșmarul lui a început în urmă cu trei ani când a fost depistată boala, iar mama lui l-a dus în București, unde băiatul a fost operat de mai multe ori.

CURĂȚĂM CONSTANȚA NOASTRĂ! 900 de tone de gunoaie și amenzi de 300.000 de lei!
De Neptun TV 22 mai 2018

Pentru nerespectarea normelor de curățenie au fost emise aproape 800 de sancțiuni și au fost aplicate amenzi în valoare de aproximativ 300 de mii de lei.

ANGAJĂRI ARMATĂ! MApN anunță 3.400 de posturi disponibile - cum se aplică pentru un post și care sunt salariile oferite!
De Neptun TV 22 mai 2018

Conform unei propuneri de modificare legislativă, rezerviștii voluntari vor primi în cont...

Atenție, se oprește apa în Constanța! Vezi consumatorii afectați
De Neptun TV 22 mai 2018

Pentru executarea unor lucrări de extindere a rețelei de apă potabilă în municipiul Constanța, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile joi, 24 mai 2018, în intervalul orar 09.00 – 15.00.

CONSTANȚA. Restaurantul Tamara, ÎNCHIS! Ce au găsit comisarii de la Protecția Consumatorului
De Neptun TV 21 mai 2018

Printre neregulile descoperite de către OPC, se numără...

CONSTANȚA. Tânăr prins de polițiști - a încercat să fure o mașină amenințând șoferul cu un pistol cu bile! GALERIE FOTO/VIDEO
De Neptun TV 21 mai 2018

De asemenea, bărbatul a amenințat și alte două persoane care opriseră pentru a vedea ce se întâmplă, apoi a fugit peste câmp, spre localitatea Hârșova.

CONSTANȚA. Imnul oficial al festivalului NEVERSEA 2018 a fost lansat astăzi - cine a compus piesa care va deveni hit! VIDEO
De Neptun TV 21 mai 2018

Astăzi, 21 mai, lansează imnul oficial compus de Manuel Riva și Alexandra Stan. Cunoscutul hit ‘’Miami’’ al lui Manuel Riva cu Alexandra Stan, care a fost săptămâni întregi în Billboard charts, devine imnul festivalului, ediția 2018, dar cu o reinterpretare a versurilor, dedicată vibe-ului NEVERSEA.

ATENȚIE ȘOFERI! Noile prevederi prin care șoferilor li se suspendă dreptul de a circula au intrat în vigoare!
De Neptun TV 20 mai 2018

Suspendarea dreptului de a circula pe drumurile publice se aplică șoferilor temporar până în momentul în care cumpărătorul reușește să își declare autoturismul.

Sfinții Împărați Constantin și Elena. Tradiții și superstiții. Ce sa NU faci niciodată în această zi
De Neptun TV 19 mai 2018

Peste 1,7 milioane de români își aniversează onomastica de Constantin si Elena. Femeile, pentru a alunga duhurile rele și necurate, tămâie și stropesc cu aghiasmă. Pentru ca voia bună să se adune în familie, se zice că trebuie să aducem în casă măcar trei fire de bujori îmbobociți.