miercuri, 21 august 2019

CONSTANȚA. Centrul vechi, platou de filmare pentru serialul 'The Romanoffs' - restricții de circulație pe mai multe străzi!

Centrul vechi al Constanţei s-a transformat astăzi în platou de filmare pentru creatorul celebrelor seriale „Mad Men“ şi „Clanul Soprano“. Magazinele din zona peninsulară şi-au schimbat denumirea în limba rusă, la fel şi străzile, iar decorurile au fost pregătite pentru noul serial produs de Matthew Weiner, „The Romanoffs“. Acţiunea filmului se petrece în zilele noastre, în anii ’90, şi spune povestea unor personaje care se cred descendenţii dinastiei Romanov a Rusiei.

De Roxana Glăvan 22:09, 14 martie 2018 1004 vizite Social

Se rescrie o filă de istorie, zilele acestea, la Constanța. Centrul vechi al orașului a devenit platou de filmare pentru creatorul celebrelor seriale „Mad Men“ și „Clanul Soprano“, Matthew Weiner. Acesta filmează la malul Mării Negre scene din viitorul serial care se va intitula „The Romanoffs“.

Serialul-dramă descrie povestea unor personaje care se cred descedenții dinastiei imperiale a Rusiei, Romanov. Așa că pentru decoruri, zona peninsulară a fost tranformată în Vladivostok-ul anilor '90. De asemenea, magazinele și panourile stradale au purtat pentru o zi denumiri în limba rusă.

Seria restricțiilor de circulație din Constanța va continua mâine și poimâine, când sunt programate alte două sesiuni de filmare. Prima va avea loc în zona Gării, pe tronsonul de pe Bulevardul 1 mai, în intervalul orar 9.30-11.30, urmând ca sâmbătă, de la ora 5 dimineața, traficul rutier să fie închis pe strada Brizei. Producția preconizată a fi lansată la toamnă descrie povestea unor personaje care se cred descendenți ai dinastiei imperiale a Rusiei, Romanov.

Ultimul țar al Rusiei, Nicolae al II-lea din dinastia Romanov, a venit la Constanța în vara lui 1914, alături de familie. Întreaga familie a fost asasinată patru ani mai târziu și mereu a existat un mister supra supraviețuitorilor masacrului.

Serialul „The Romanoffs“ are opt episoade a câte o oră, iar în România se filmează o parte din cel de-al șaptelea. Bugetul alocat pentru această producție de către canalul american Amazon este de 70 de milioane de dolari. 

Restricții de circulație:

- miercuri, 14 martie, începând cu ora 07.00 până în data de 16 martie, ora 05.00, Str. Revoluția din 22 decembrie 1989 va fi închisă traficului rutier pe tronsonul delimitat de Str. Remus Opreanu și Piața Ovidiu;

- joi, 15 martie, pe B-dul 1 Mai se va restricționa traficul pe o perioadă de 5 minute în intervalul orar 09:30-11:30, sensul dinspre Gara CFR către Șoseaua Mangaliei, pe o distanță de 300 m, vizavi de parcul de la Far;  

- sâmbătă, 17 martie, ora 08:00 până în 18 martie ora 05:00 se închide traficul rutier pe Str. Brizei, tronsonul cuprins între Aleea Lirei și Aleea Arcașului.

Comenteaza aceasta stire