sîmbătă, 24 august 2019

CONSTANȚA. Cerere RESPINSĂ! Judecătorul 'cu ochii în tavan' va judeca în continuare dosarul 'Micul Regat' - VIDEO

Judecătorul Bogdan Alexandru Arhip, cel care vrea cu tot dinadinsul audierea copiiilor maltrataţi la grădiniţă, rămâne cu dosarul Micul Regat. Cererea de recuzare a magistratului, care a stat cu ochii în tavan în timpul şedinţei, a fost respinsă astăzi, astfel că micuţii vor fi căutaţi din nou de jandarmi pentru a fi aduşi în sala de judecată.

Decizia de a lăsa, în continuare, dosarul 'Micul Regat' în mâinile judecătorului Bogdan Alexandru Arhip a fost luată, în ședință secretă, de un complet al Judecătoriei Constanța.

Magistrații au decis să respingă cererea de recuzare făcută de apărători vineri, după ce judecătorul a decis să-i citeze, din nou, cu mandat de aducere pe cei 5 copii. Nu a vrut să stabilească dacă aceștia vor fi audiați în ședință secretă, dacă vor fi asistați de psiholog sau dacă va lua o altă măsură pentru ca minorii, cu vârste de până în 8 ani, să nu dea ochii cu educatoarele și îngrijitoarele care i-au agresat.

"Pe de o parte nu pot să nu spun că nu mă așteptam la această soluție, iar având în vedere cum au mers lucrurile până în acest moment, pe toate fronturile, dezamăgire tot este, dar aveam motive destul de întemeiate pentru admiterea cererii de recuzare. Având în vedere că la termenul anterior am fost amendați, nu putem să ne așteptăm decât că dacă vor lipsi minorii vom fi din nou amendați cu o amendă ceva mai mare", a declarat Ștefan Roman, avocatul familiilor.

Părinții au declarat, de fiecare dată, că nu vor fi de acord să-și lase copiii în sala de judecată, pentru că, spun ei, aceștia ar putea fi din nou traumatizați. Vineri, judecătorul i-a amendat cu câte 500 de lei.

Un nou termen în dosarul 'Micul Regat' a fost stabilit în luna octombrie când jandarmii vor fi trimiși din nou cu mandate de aducere să-i aducă pe minori în sala de judecată. În ciuda controverselor pe această temă, Bogdan Arhip le-a spus vineri părinților și avocaților că acest proces nu se va termina până când nu-i va audia pe copii.

Magistratul a păstrat aceeași atitudine ciudată în timpul ședinței, ca și în urmă cu o săptămână. A stat aproape toată ședința cu privirea ațintită în ...tavan, aspect semnalat de toți cei prezenți în sală. Doar Consiliul Suprem al Magistraturii i-ar putea sancționa comportamentul, spun surse judiciare. În luna iulie președintele CSM, Mircea Aron, anunța că s-a autosesizat cu privire la magistratul Arhip și că a cerut inspecției judiciare să facă verificări prealabile.

Totuși, până acum, nu s-a luat nicio măsură, ceea ce i-a permis lui Arhip să-și manifeste în continuare comportamentul în sala de judecată pe care avocații îl consideră neadecvat și să emită mandate de aducere pentru minori, un lucru revoltător, spun părinții.

Comenteaza aceasta stire