duminică, 21 aprilie 2019

CONSTANȚA. Colegiul Pedagogic 'Constantin Brătescu' participă la EUROSCOLA 2018! Flash mob în curtea Colegiului, de Ziua Educației

CONSTANȚA. Colegiul Pedagogic 'Constantin Brătescu' participă la EUROSCOLA 2018! Flash mob în curtea Colegiului, de Ziua Educației

Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale a lansat cea de-a XI a ediție a concursului EUROSCOLA 2018. Această ediție se desfășoară sub titlul generic „Europa pentru noi”. În cadrul competiției naționale, elevii au identificat și au ales unul dintre proiectele realizate cu finanțare europeană, în zona în care se află unitatea lor de învățământ și au realizat o campanie de promovare a acestuia.

Anul acesta Colegiul Național Pedagogic «Constantin Brătescu» s-a înscris în competiție cu o echipă formată din 32 de profesori și 24 elevi din clasele X-XII. Campania de promovare a proiectului se numește Europa suntem noi - Europa în care credem. Proiectul ales este Snapshots from the borders – Small towns facing the global challenges of Agenda 2030, co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul DEAR, implementat de 31 de parteneri din diverse state membre UE.

Coordonatorii proiectului în România sunt Asociația Novapolis și Primăria Constanța.

Au fost derulate activități în perioada iunie – octombrie 2018. Echipa de elevi a realizat o campanie de informare la nivelul Colegiului, dar și al școlilor partenere cu privire la rolul și valorile promovate de Uniunea Europeană. S-au desfășurat activități diverse: aplicare de chestionare, crearea și prezentarea unor filme de promovare al proiectului, împărțire de flyere și baloane, No Hate Speach - Puterea cuvintelor. Proiectul își propune îmbunătățirea înțelegerii interdependențelor globale ce determină fluxurile migratorii către frontierele europene, în vederea atingerii obiectivelor dezvoltării sustenabile: Nu sărăciei, Egalitatea de gen, Reducerea inegalităților, Orașe și comunități sustenabile, Pace, justiție și instituții puternice.

Vineri, 5 octombrie 2018, ora 12.30 cu ocazia Zilei Educației, membrii echipei Euroscola CNPCB, vă invită să respectăm împreună două dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă - reducerea inegalităților și dreptul la educație de calitate - prin realizarea unui flash mob în curtea Colegiului la ora 12.30.

Comenteaza aceasta stire

Admiterea la școlile de poliție nu se organizează anul acesta. Motivul invocat de autorități
De Neptun TV 3 aprilie 2019

În anul calendaristic curent nu va exista posibilitatea tehnică pentru a mai putea fi organizată o nouă sesiune de admitere, anunță MAI.

Începe a doua etapă de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2019 - 2020
De Neptun TV 2 aprilie 2019

În prima etapă de înscriere în învățământul primar au fost depuse la nivel național 150.084 de cereri.

Dezastru național la simularea de la Bacalaureat! Rata de promovare de 36,88%!
De Neptun TV 30 martie 2019

Rezultatele de la simularea de la Bacalaureat, organizată de Ministerul Educației Naționale în perioada 11-13 martie, arată o rată cumulată de promovare, la clasele XI-XII, de 36,88%, în creștere cu 0,36% față de anul trecut, când a fost de 36,52%.

REZULTATE SIMULARE BAC 2019, anunțate astăzi. Notele obținute la simularea examenului de Bacalaureat nu se contestă
De Mediafax 29 martie 2019

Notele obținute nu se contestă și pot fi trecute în catalog în baza unei cereri scrise, depusă de elevi sau de părinții acestora.

Neptun TV, gazdă pentru 'Școala altfel'! Copiii au pășit în redacție și au învățat cum se realizează știrile!
De Neptun TV 26 martie 2019

Neptun TV a fost, astăzi, gazdă pentru “Școala Altfel”. Elevi de la Școala nr 39 din Constanța au învațat cum se realizează știrile - și chiar au încercat să le facă.