luni, 19 august 2019

CONSTANȚA. Colegiul Pedagogic 'Constantin Brătescu' participă la EUROSCOLA 2018! Flash mob în curtea Colegiului, de Ziua Educației

CONSTANȚA. Colegiul Pedagogic 'Constantin Brătescu' participă la EUROSCOLA 2018! Flash mob în curtea Colegiului, de Ziua Educației

Biroul de Informare al Parlamentului European în România, în colaborare cu Ministerul Educației Naționale a lansat cea de-a XI a ediție a concursului EUROSCOLA 2018. Această ediție se desfășoară sub titlul generic „Europa pentru noi”. În cadrul competiției naționale, elevii au identificat și au ales unul dintre proiectele realizate cu finanțare europeană, în zona în care se află unitatea lor de învățământ și au realizat o campanie de promovare a acestuia.

Anul acesta Colegiul Național Pedagogic «Constantin Brătescu» s-a înscris în competiție cu o echipă formată din 32 de profesori și 24 elevi din clasele X-XII. Campania de promovare a proiectului se numește Europa suntem noi - Europa în care credem. Proiectul ales este Snapshots from the borders – Small towns facing the global challenges of Agenda 2030, co-finanțat de Uniunea Europeană prin programul DEAR, implementat de 31 de parteneri din diverse state membre UE.

Coordonatorii proiectului în România sunt Asociația Novapolis și Primăria Constanța.

Au fost derulate activități în perioada iunie – octombrie 2018. Echipa de elevi a realizat o campanie de informare la nivelul Colegiului, dar și al școlilor partenere cu privire la rolul și valorile promovate de Uniunea Europeană. S-au desfășurat activități diverse: aplicare de chestionare, crearea și prezentarea unor filme de promovare al proiectului, împărțire de flyere și baloane, No Hate Speach - Puterea cuvintelor. Proiectul își propune îmbunătățirea înțelegerii interdependențelor globale ce determină fluxurile migratorii către frontierele europene, în vederea atingerii obiectivelor dezvoltării sustenabile: Nu sărăciei, Egalitatea de gen, Reducerea inegalităților, Orașe și comunități sustenabile, Pace, justiție și instituții puternice.

Vineri, 5 octombrie 2018, ora 12.30 cu ocazia Zilei Educației, membrii echipei Euroscola CNPCB, vă invită să respectăm împreună două dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă - reducerea inegalităților și dreptul la educație de calitate - prin realizarea unui flash mob în curtea Colegiului la ora 12.30.

Comenteaza aceasta stire