joi, 18 octombrie 2018

CONSTANȚA. Condiții jalnice într-un liceu din municipiu - zeci de elevi, în pericol din cauza tavanului care stă să cadă!

Mai mulţi elevi de la şcoala profesională din cadrul Liceului Telecom din Constanţa se plâng de condiţiile în care sunt nevoiţi să înveţe. Potrivit lor, tavanul clădirii în care studiază stă să cadă din cauza infiltraţiilor şi au surprins acest lucru şi în imagini. Şi nu sunt singurele nemulţumiri. Ieri, directoarea liceului a declarat vehement că în cămin nu se ţin ore. Astăzi, însă, conducerea instituţiei şi-a schimbat părerea.

De Andreea Bajdechi 18:59, 7 martie 2018 869 vizite Invatamant

Acestea sunt imaginile pe care câțiva elevi nemulțumiți le-au trimis pe pagina de Facebook Reporter Neptun TV, în urmă cu două zile. Aceștia au precizat că imaginile sunt din căminul liceului Telecom, unde învață câteva zeci de elevi. Întrebată ieri despre această situație, directoarea ne-a asigurat că în cămin nu se fac ore. Elevii au insistat să ne prezinte situația reală.

Astăzi, într-o altă întâlnire cu directoarea unității de învățământ, aceasta a revenit asupra declarațiilor și a explicat că de fapt lucrările la acel cămin s-au sistat de câțiva ani și că se mai fac ore, însă doar în clasele de la parter. Ea a refuzat totuși să facă o declarație în fața camerelor de filmat.

Surprinzătoare a fost însă reacția ulterioară a directorului și a altor două angajate ale liceului. Din motive rămase încă necunoscute, dar cu dorința de a se convinge că nici o afirmație făcută nu a fost înregistrată, cele trei au profitat de faptul că echipamentele echipei Neptun TV fuseseră lăsate în biroul directorului și au trecut la propriile verificări. Surprinse asupra faptului și întrebate de ce au recurs la un asemenea gest, ele s-au pierdut în explicații.

Din păcate, Liceul de Telecomunicații nu este la prima situație în care elevii se plâng de condițiile în care sunt nevoiți să învețe. În luna noiembrie a anului trecut, o bucată de tencuială din tavanul unei clase s-a desprins și a căzut peste un elev. Tot anul trecut, în luna martie, conducerea instituției de învățământ a fost amendată din inspectorii Direcției de Sănătate Publică cu suma de 1.000 de lei după ce un alt elev a reclamat că, tot din cauza infiltrațiilor, din parchet au început să iasă ciuperci.

Comenteaza aceasta stire

Preșcolarii și părinții de la Grădinița 'Steluțele Mării' din Constanța, educatori de Ziua Internațională a Educației
De Roxana Glăvan 5 octombrie 2018

“Copacul Educației” a fost poarta de încercare a zilei. Mai dibaci decât ar crede oricine, copiii de trei-patru ani au lipit litere, caiete, cifre, creioane și cărți decupate de părinți, formând copacul educației.

ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI. Școlile din Capitală și din câteva județe, închise astăzi!
De Neptun TV 5 octombrie 2018

Ziua Mondială a Educației este sărbătorită la 5 octombrie, începând cu anul 1994, fiind desemnată astfel de către UNESCO.

CONSTANȚA. Colegiul Pedagogic 'Constantin Brătescu' participă la EUROSCOLA 2018! Flash mob în curtea Colegiului, de Ziua Educației
De Neptun TV 4 octombrie 2018

Vineri, 5 octombrie 2018, ora 12.30 cu ocazia Zilei Educației, membrii echipei Euroscola CNPCB, vă invită să respectăm împreună două dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă - reducerea inegalităților și dreptul la educație de calitate - prin realizarea unui flash mob în curtea Colegiului la ora 12.30.

Ce facultăți au fost în topul preferințelor pentru absolvenții de liceu
De Mediafax 2 octombrie 2018

În țară există specializări suspendate din cauză că nu au fost suficienți doritori. Singura facultate care pregătește specialiști în tehnologia mobilei are zeci de locuri libere.

Din 1 octombrie începe noul an universitar. Aproximativ 500.000 de studenți, în învățământul superior. Cum s-au pregătit pentru deschidere marile universități
De Mediafax 30 septembrie 2018

Potrivit Biroului de presă al ministerului Educației Naționale, la toate cele trei cicluri de învățământ, respectiv licență, masterat și doctorat, sunt circa 500.000 de studenți înscriși.