marţi, 18 decembrie 2018

CONSTANȚA. Condiții jalnice într-un liceu din municipiu - zeci de elevi, în pericol din cauza tavanului care stă să cadă!

Mai mulţi elevi de la şcoala profesională din cadrul Liceului Telecom din Constanţa se plâng de condiţiile în care sunt nevoiţi să înveţe. Potrivit lor, tavanul clădirii în care studiază stă să cadă din cauza infiltraţiilor şi au surprins acest lucru şi în imagini. Şi nu sunt singurele nemulţumiri. Ieri, directoarea liceului a declarat vehement că în cămin nu se ţin ore. Astăzi, însă, conducerea instituţiei şi-a schimbat părerea.

De Andreea Bajdechi 18:59, 7 martie 2018 877 vizite Invatamant

Acestea sunt imaginile pe care câțiva elevi nemulțumiți le-au trimis pe pagina de Facebook Reporter Neptun TV, în urmă cu două zile. Aceștia au precizat că imaginile sunt din căminul liceului Telecom, unde învață câteva zeci de elevi. Întrebată ieri despre această situație, directoarea ne-a asigurat că în cămin nu se fac ore. Elevii au insistat să ne prezinte situația reală.

Astăzi, într-o altă întâlnire cu directoarea unității de învățământ, aceasta a revenit asupra declarațiilor și a explicat că de fapt lucrările la acel cămin s-au sistat de câțiva ani și că se mai fac ore, însă doar în clasele de la parter. Ea a refuzat totuși să facă o declarație în fața camerelor de filmat.

Surprinzătoare a fost însă reacția ulterioară a directorului și a altor două angajate ale liceului. Din motive rămase încă necunoscute, dar cu dorința de a se convinge că nici o afirmație făcută nu a fost înregistrată, cele trei au profitat de faptul că echipamentele echipei Neptun TV fuseseră lăsate în biroul directorului și au trecut la propriile verificări. Surprinse asupra faptului și întrebate de ce au recurs la un asemenea gest, ele s-au pierdut în explicații.

Din păcate, Liceul de Telecomunicații nu este la prima situație în care elevii se plâng de condițiile în care sunt nevoiți să învețe. În luna noiembrie a anului trecut, o bucată de tencuială din tavanul unei clase s-a desprins și a căzut peste un elev. Tot anul trecut, în luna martie, conducerea instituției de învățământ a fost amendată din inspectorii Direcției de Sănătate Publică cu suma de 1.000 de lei după ce un alt elev a reclamat că, tot din cauza infiltrațiilor, din parchet au început să iasă ciuperci.

Comenteaza aceasta stire

Minivacanța de 1 Decembrie 2018 pentru elevi. Câte zile vor fi liberi
De Neptun TV 27 noiembrie 2018

Elevii nu vor merge la școală vineri, în 30 noiembrie, zi de sărbătoare legală – Sfântul Andrei.