joi, 22 martie 2018

CONSTANȚA. Condiții jalnice într-un liceu din municipiu - zeci de elevi, în pericol din cauza tavanului care stă să cadă!

Mai mulţi elevi de la şcoala profesională din cadrul Liceului Telecom din Constanţa se plâng de condiţiile în care sunt nevoiţi să înveţe. Potrivit lor, tavanul clădirii în care studiază stă să cadă din cauza infiltraţiilor şi au surprins acest lucru şi în imagini. Şi nu sunt singurele nemulţumiri. Ieri, directoarea liceului a declarat vehement că în cămin nu se ţin ore. Astăzi, însă, conducerea instituţiei şi-a schimbat părerea.

De Andreea Bajdechi 18:59, 7 martie 2018 796 vizite Invatamant

Acestea sunt imaginile pe care câțiva elevi nemulțumiți le-au trimis pe pagina de Facebook Reporter Neptun TV, în urmă cu două zile. Aceștia au precizat că imaginile sunt din căminul liceului Telecom, unde învață câteva zeci de elevi. Întrebată ieri despre această situație, directoarea ne-a asigurat că în cămin nu se fac ore. Elevii au insistat să ne prezinte situația reală.

Astăzi, într-o altă întâlnire cu directoarea unității de învățământ, aceasta a revenit asupra declarațiilor și a explicat că de fapt lucrările la acel cămin s-au sistat de câțiva ani și că se mai fac ore, însă doar în clasele de la parter. Ea a refuzat totuși să facă o declarație în fața camerelor de filmat.

Surprinzătoare a fost însă reacția ulterioară a directorului și a altor două angajate ale liceului. Din motive rămase încă necunoscute, dar cu dorința de a se convinge că nici o afirmație făcută nu a fost înregistrată, cele trei au profitat de faptul că echipamentele echipei Neptun TV fuseseră lăsate în biroul directorului și au trecut la propriile verificări. Surprinse asupra faptului și întrebate de ce au recurs la un asemenea gest, ele s-au pierdut în explicații.

Din păcate, Liceul de Telecomunicații nu este la prima situație în care elevii se plâng de condițiile în care sunt nevoiți să învețe. În luna noiembrie a anului trecut, o bucată de tencuială din tavanul unei clase s-a desprins și a căzut peste un elev. Tot anul trecut, în luna martie, conducerea instituției de învățământ a fost amendată din inspectorii Direcției de Sănătate Publică cu suma de 1.000 de lei după ce un alt elev a reclamat că, tot din cauza infiltrațiilor, din parchet au început să iasă ciuperci.

Comenteaza aceasta stire

SIMULARE BACALAUREAT. Europa postbelică și România secolului XX, printre subiectele de la istorie
De Neptun TV 21 martie 2018

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educației, joi, 22 martie, liceenii vor da simularea la cea de a treia probă scrisă a Bacalaureatului, cea la alegere, în funcție de profil sau specializare. Astfel, elevii de la real vor putea susține simularea la biologie, fizică, informatică sau chimie, iar cei de la uman, la geografie, psihologie, filosofie sau economie.

Constanța are cu ce se mândri! Liceul Traian, premiat din nou la concursul de proiecte NASA AMES SPACE SETTLEMENT
De Neptun TV 19 martie 2018

La competiția din acest an au participat în total peste 2500 de lucrări, care au mobilizat peste 10.000 de elevi participanți din toate țările lumii.

SIMULARE BACALAUREAT. Elev: 'Nu toți le luăm în serios'! Romanul interbelic și nuvela, printre subiecte
De Mediafax 19 martie 2018

Profesorii explică faptul elevii nu conștientizează importanța simulărilor și își dau seama de abia după ce au luat o notă mică.

Proiect Erasmus la Colegiul Național Pedagogic ',Constantin Brătescu'
De Neptun TV 19 martie 2018

La această activitate au participat două cadre didactice – prof. dr. Anamaria Ciobotaru – coordonatorul proiectului și prof. dr. Polixenia Popescu - membru al echipei de proiect și patru elevi din clasele a X-a și a XI-a.

CONSTANȚA. Dezastru la simularea examenului de Evaluare Națională: 68% dintre elevi au luat sub 5 la matematică!
De Neptun TV 19 martie 2018

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a transmis azi, rezultatele simulării la Evaluarea Națională. Peste 68% dintre elevii constănțeni au luat note sub 5 la matematică.

OFICIAL! Din toamnă, Constanța va avea din nou liceu de militar de marină - elevii se pot înscrie pentru anul școlar 2018-2019!
De Roxana Glăvan 12 martie 2018

Consilierii locali constănțeni au aprobat în ședința extraordinară de astăzi transferul clădirii în care funcționează Liceul Navrom către Ministerul Apărării Naționale pentru a reînființa liceul militar de marină.

CONSTANȚA. Condiții jalnice într-un liceu din municipiu - zeci de elevi, în pericol din cauza tavanului care stă să cadă!
De Andreea Bajdechi 7 martie 2018

Întrebată ieri despre această situație, directoarea ne-a asigurat că în cămin nu se fac ore. Elevii au insistat să ne prezinte situația reală.

Emoții pentru elevii de clasa a VIII-a! Astăzi are loc SIMULAREA EVALUĂRII NAȚIONALE 2018. MODELE DE SUBIECTE ȘI BAREMUL
De Neptun TV 5 martie 2018

În perioada 5-7 martie, Ministerul Educației Naționale organizează simularea pentru examenul de evaluare națională 2018, prima probă fiind cea de limba și literatura română.

Ministerul Educației, apel la cadrele didactice care au anunțat că vor boicota simularea Evaluării Naționale: 'Nu e o soluție'
De Mediafax 4 martie 2018

Reacția ministerului vine după ce Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a anunțat, duminică, că a consultat în această perioadă membrii de sindicat în vederea declanșării protestelor, iar la nivelul cadrelor didactice din 1.100 unități medicale s-a optat pentru boicotarea simulării examenului național, în perioada 5-7 martie 2018.

CONSTANȚA! Anunț pentru părinți și elevi de la Ministerul Educației - ce se întâmplă mâine cu școlile!
De Neptun TV 27 februarie 2018

Reamintim că Administrația Națională de Meteorologie a prelungit codul portocaliu de vânt, ninsoare puternic viscolită, zăpadă spulberată și vizibilitate scăzută în județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța și Tulcea: