luni, 26 august 2019

CONSTANȚA. Cum arată Tărâmul Magic al Crăciunului

CONSTANȚA. Cum arată Tărâmul Magic al Crăciunului

Sâmbătă, 8 decembrie, s-a deschis Festivalul Iernii 2018 în Țara Piticilor din Parcul Tăbăcăriei. Până la 8 ianuarie 2019, copiii vor putea lua parte la ateliere de lucru și creație, vor putea viziona spectacole și scenete, se vor putea distra și amuza cu animatorii și îl vor întâlni pe Moș Crăciun, care va veni la Constanța special pentru acest eveniment.

Conceput pe o structură dinamică, proiectul „Festivalul Iernii 2018 – Tărâmul Magic al Crăciunului” include componente spectaculare și educative într-o derulare perpetuă, având mai multe atribute: accesabilitate general valabilă, implicații sociale, morale, artistice și culturale, impact vizual și emoțional.

În Tărâmul Magic al Crăciunului se vor recrea mai multe tipuri de spații, cu ajutorul personajelor din basmele copilăriei noastre, dar și ale poveștilor moderne. În fiecare spațiu va avea loc câte o activitate, fie că vorbim despre teatru, dans, activități instructive și distractive din sfera jocurilor minții, creativității și perspicacității. Astfel, din simplu public, copiii, dar și însoțitorii lor de toate vârstele, vor deveni parte din poveștile care se rescriu în chiar momentul desfășurării acțiunii, devenind parte din legenda personală a fiecăruia dintre participanți și transformându-se în amintiri de neuitat.

Scena evenimentului, un frumos castel de poveste, va găzdui spectacole și evenimente pentru copii și multe surprize. Componenta educativă a acestui eveniment-concept a fost gândită potrivit celor mai inovative metode de învățare prin joc. Activitățile vor avea loc în Atelierul de jucării, Atelierul de magie, Casa Hobbiților, Atelierul Pinguinilor muzicali și în Ambasada lui Moș Crăciun, se vor desfășura pe parcursul întregii zile, iar orarul este organizat în așa fel încât toți copiii să poată participa la toate cursurile pe parcursul întregii perioade.

Programul poate fi consultat pe site-ul evenimentului, www.festivalul iernii2018.ro, precum și pe pagina de Facebook, Festivalul Iernii 2018.

Târgul de Crăciun pune la dispoziția părinților, bunicilor și copiilor cele mai variate produse cu specific de Sărbători, din toate gamele și pentru toate gusturile și buzunarele. Festivalul Iernii 2018 - Tărâmul Magic al Crăciunului este un proiect de interes general finanțat din fonduri nerambursabile, eveniment finanțat de Primăria Municipiului Constanța, în valoare de 1.351.250 lei și sprijinit de Inspectoratul Județean de Jandarmi Constanța, Gruparea Mobilă de Jandarmi „Tomis“ Constanța, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“, Inspectoratul de Poliție al Municipiului Constanța. Intrarea este liberă.

Comenteaza aceasta stire